Gépjármű

Gyakran ismételt kérdések Gépjármű biztosításainkról.
 
Lehetősége van csak casco és egyéb fedezetekkel induló Allianz Autóm biztosítás megkötésére, amelyet később, a más biztosítónál lévő KGFB biztosításának évfordulós felmondását követően, KGFB fedezettel bővíthet.
 

Az Allianz alapterméke az e-termék, amely teljes körűen biztosít digitális szolgáltatásokat (elektronikus kommunikáció az Allianz Ügyfélportálon keresztül, e-mail címre és mobiltelefonszámra küldött értesítések, online kárbejelentés, illetve szemle).

Ha  Ön megadja saját e-mail címét és mobiltelefonszámát, ezáltal vállalja az elektronikus kapcsolattartást, a szerződésével kapcsolatos dokumentumokat az Ön által megadott e-mail címre küldjük el, vagy az Allianz Ügyfélportálon keresztül bocsátjuk rendelkezésére.

Teendőit az Allianz Ügyfélportálon keresztül online, gyorsan és kényelmesen intézheti, a szerződésével kapcsolatos fontosabb teendőkről SMS-ben is értesítjük, így naprakészen tudhatja biztosítását.

Szerződését e-termékre módosíthatja az Ügyfélportálon vagy honlapunkon, telefonos ügyfélkapcsolati ponton dolgozó munkatársainknál, ügynökeinknél, illetve alkuszpartnereinknél.

Amennyiben természetes személyként kötne gépjármű-biztosítást, és hagyományos, postai kommunikációt választana e-mail cím és/vagy mobilszám megadása nélkül, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1/20/30/70) 421-1-421 telefonszámok egyikén. 

 
A KGFB fedezet díjából  kizárólag a hatályos KGFB tarifában meghatározott lakossági vagyon és casco termékek (Allianz Autóm esetén csak a Max csomag) megléte esetén érvényesíthető az együttkötési kedvezmény, a casco fedezetek díjából pedig kizárólag a KGFB fedezettel együtt megkötött, vagy azzal utóbb bővített  Plusz, Extra és Max csomag megkötésekor érvényesíthető.  Egyéb fedezetek díjából együttkötési kedvezmény nem érvényesíthető.
 

Az Allianz Ügyfélportálra minden e-termékkel rendelkező ügyfelünk regisztrálhat. Az Ügyfélportál regisztráció az e-termék kötvényszámának,  valamint a szerződő által, az e-termék megkötése során megadott e-mail cím és mobiltelefonszám megadásával kezdeményezhető.

Az Ügyfélportálon a szerződő megtekintheti a biztosítási szerződéseinek adatait, illetve egyes műveleteket végezhet (többek között online bankkártyás díjfizetés, adatok módosítása, szerződésekhez kapcsolódó dokumentumok letöltése és igénylése). 

 

A digitális szemle egy olyan ügyfélbarát, a mesterséges intelligencia által támogatott megoldás, amely során ügyfeleink az Allianz Autóm casco biztosítás megkötése érdekében egy webes applikáció segítségével önállóan el tudják készíteni a szemléhez szükséges gépjárműfotókat, amely meggyorsíthatja a casco megkötésének folyamatát. 

A folyamat egyszerű: az ajánlat beküldését követően Allianz feladótól SMS-t és Control€xpert feladótól e-mailt kap tőlünk, amelyben tájékoztatjuk a casco fedezetek elbírálásához szükséges digitális szemle részleteiről és elküldjük a linket, amelyen keresztül a digitális szemle elvégezhető.

 
5-12 napja van a szemle elvégzésére bizonyos kockázatelbírálási paraméterektől függően, amelyről az ajánlatban pontosan tájékoztatjuk.
 

Az SMS-ben és e-mailben kapott linken keresztül megnyitva az applikációt a „Start” gombra kattintva indíthatja el a digitális szemlefolyamatot. A szemle során a Control Expert rendszere fogja Önt végig vezetni a folyamaton. 

Kérjük, hogy mindig kövesse az applikáció utasításait. 

Az applikációban valós idejű képet kell készíteni és feltölteni, korábban készített kép az elektronikus eszközről nem tölthető fel, azt az applikáció nem fogadja el.

A képek elkészítésére a digitális szemlefolyamat elindításától számítva 2 óra áll rendelkezésére, az elindításra 2 lehetősége van.

Első lépésként a gépjárműről (kívülről, átlósan) 4 képet kell feltöltenie. Ezt követően szükséges képet készíteni a belső műszerfalról, kilométeróráról, szélvédőről, alvázszámról.

A szemlefolyamatot befejezetlennek tekintjük, ha legalább egy képet feltöltött, de nem ért el a folyamat végéig a megadott időn belül, vagy bármilyen okból megszakítja azt. 

Az applikáció által kért képek elkészítését/feltöltését képenként 7 alkalommal próbálhatja meg, és amennyiben a képeket nem sikerült az applikációban kapott instrukcióknak megfelelően elkészíteni, úgy az utolsó alkalommal készített képeket menti az applikáció. A képek beküldését nem akadályozza az, ha a képek nem az elvárt módon készültek el, ugyanakkor a szemle eredményét befolyásolja, így fontos, hogy a képeket minden esetben a leírásoknak megfelelően készítse el.

 
Kétszer lehet megkísérelni a digitális szemlét, illetve a linkre való kattintást követően 2 óra áll rendelkezésre a szemle elvégzéséhez. Ha a két kísérlet sikertelen (pl. lejár a munkamenet vagy a szemle befejezése előtt kilép az alkalmazásból), az applikáció linkje inaktívvá válik, és értesítjük Önt a sikertelen digitális szemléről, valamint a további tudnivalókról a jármű hagyományos módon történő szemlézésével kapcsolatban.
 

Ha az Ön által megadott telefonszám és e-mail cím helyes, akkor meg fogja kapni az értesítést SMS-ben vagy e-mailben. (kérjük, ellenőrizze a levélszemét mappát is). Az ajánlatadást követő ötödik napig minden nap emlékeztetőt küldünk a digitális szemléről, ha addig a fotófeltöltés nem történik meg. Ha ezt követően sem tölti fel a képeket, akkor a Control€xpert applikáció hetedik napon egy utolsó emlékeztetőt küld Önnek és biztosításközvetítőjének (amennyiben ügynök vagy alkusz közreműködésével tette az ajánlatot). A küldött link az ajánlatkészítés dátumától számított 12. napig lesz aktív, a link inaktívvá válásáról értesítjük.

Ha Ön az ajánlaton feltüntetett határidőn belül jelzi nekünk, hogy nem kapott értesítést a digitális szemléről, akkor tájékoztatást küldünk a további tudnivalókról a jármű hagyományos módon történő szemlézésével kapcsolatban. A szemlefotók hiányában az ajánlat automatikusan elutasításra kerül.

A legegyszerűbben online

Hagyományos módon is intézheti a csomagváltást az üzletkötőjén, alkuszán, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Amenyiben casco fedezetekkel bővíti meglévő szerződését, az kockázat-elbírálást és szemlét von maga után. Csomagbővítésre akkor kerülhet sor, ha a szerződés legalább a módosítás hatályáig díjrendezett.

 
Kérjük, hogy csoportos beszedéssel történő díjfizetés esetén a kötvényen szereplő, AMC-vel kezdődő Allianz Autóm szerződésszámot adja meg számlavezető bankjának, mivel a kötelező és/vagy a casco és egyéb fedezetekre befizetett díjat így tudjuk az Allianz Autóm szerződésére könyvelni.
 
Díjfizetési mód és gyakoriság bármikor módosítható a szerződésen, az adott csomag feltételei szerint. A casco és egyéb fedezetek díja követi a módosítást,  a KGFB fedezet díja azonban csak a következő biztosítási évfordulótól módosul.  
 

Allianz Autóm biztosítását  az évfordulót megelőző 30. napig telefonon vagy hagyományos módon, a változás bejelentő adatlap segítségével is felmondhatja. A kitöltött változás bejelentő adatlapot nyomtassa ki és aláírva juttassa el hozzánk az alábbi módok egyikén:

    - szkennelve az ugyfelszolgalat@allianz.hu e-mail címre,

   - személyesen ügyfélkapcsolati pontjainkon, vagy

   - postai úton az Allianz Hungária Zrt. Állománykezelési Központ, 8210 Veszprém, Pf.: 1163 címre megküldve.

Allianz Autóm szerződésének KGFB fedezetét felmondhatja továbbá honlapunkon az Online ügyintézés, KGFB évfordulós felmondás menüpont alatt elérhető felületen. Ehhez mindössze személyes adatait, szerződésszámát és rendszámát kell megadni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a lehetőség azonban csak a Díjértesítő levelünk (melyet legkésőbb az évfordulója előtti 50. napig megküldünk) kézhezvételét követően elérhető. 

 
Automatikus szüneteltetésre kizárólag a KGFB fedezet esetében van lehetőség, valamint az egyéb fedezetek a KGFB-vel együtt szintén szünetelnek, ha a szerződése Komfort csomagban van. Plusz, Extra és Max csomagban  a casco és egyéb fedezetek hatályban maradnak a KGFB fedezet szünetelésének időszaka alatt is, a szüneteltetésükre nincs lehetőség, de a szerződő kérheti azok közös megegyezéssel történő megszüntetését.
 

Allianz Autóm biztosítás esetén a szerződő befizetését – függetlenül a megadott szerződés azonosítótól – elsősorban a KGFB fedezetre könyveljük, ha KGFB fedezettel együtt jött létre a szerződés. Emiatt előfordulhat, hogy kevesebb díj befizetése esetén a KGFB fedezet hatályban marad, viszont a casco és egyéb fedezetek díjnemfizetés okkal megszűnnek.

A csak casco és egyéb fedezeteket tartalmazó Allianz Autóm biztosítás esetén a befizetett díjat a casco és egyéb fedezetek tekintetében arányosan és időarányosan számoljuk el. 

 
Igen, változhat (ez az új címtől függ). KGFB fedezet esetén csak a biztosítási évforduló napjától, az aktuális díjszabásnak megfelelően. Casco és egyéb fedezetek esetén a bejelentés időpontjának hatályával, mivel a szerződőt és a biztosítottat változás-bejelentési kötelezettség terheli, amennyiben a díjszámításnál figyelembe vett adatok változnak. 
 
Honlapunkon a szerződés módosító felületen van lehetőség a módosításra, vagy személyesen az ügyfélkapcsolati pontjainkon, illetve levélben, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. KGFB fedezet esetén a módosítás végrehajtására azonban csak akkor van lehetőség, ha a bejelentett változást a központi gépjármű-nyilvántartási adatok is alátámasztják.
Lehetősége van csak casco és egyéb fedezetekkel induló Allianz Autóm biztosítás megkötésére, amelyet később, a más biztosítónál lévő KGFB biztosításának évfordulós felmondását követően, KGFB fedezettel bővíthet.
 
A honlapunkon keresztül kényelmesen intézheti a szerződésével kapcsolatos ügyeket. Feltétele, hogy a szerződő megadja saját e-mail címét és mobiltelefonszámát. A választható díjfizetési módok : átutalás, Díjnetes fizetés, lehívás, bankkártyás. Flották esetén nem köthető ez a változat. 
 
A KGFB fedezet díjából  kizárólag a hatályos KGFB tarifában meghatározott lakossági vagyon és casco termékek (Allianz Autóm esetén csak a Max csomag) megléte esetén érvényesíthető az együttkötési kedvezmény, a casco fedezetek díjából pedig kizárólag a KGFB fedezettel együtt megkötött, vagy azzal utóbb bővített  Plusz, Extra és Max csomag megkötésekor érvényesíthető.  Egyéb fedezetek díjából együttkötési kedvezmény nem érvényesíthető.
 

Az Allianz Ügyfélportálra minden e-termékkel rendelkező ügyfelünk regisztrálhat. Az Ügyfélportál regisztráció az e-termék kötvényszámának,  valamint a szerződő által, az e-termék megkötése során megadott e-mail cím és mobiltelefonszám megadásával kezdeményezhető.

Az Ügyfélportálon a szerződő megtekintheti a biztosítási szerződéseinek adatait, illetve egyes műveleteket végezhet (többek között online bankkártyás díjfizetés, adatok módosítása, szerződésekhez kapcsolódó dokumentumok letöltése és igénylése). 

 

A digitális szemle egy olyan ügyfélbarát, a mesterséges intelligencia által támogatott megoldás, amely során ügyfeleink az Allianz Autóm casco biztosítás megkötése érdekében egy webes applikáció segítségével önállóan el tudják készíteni a szemléhez szükséges gépjárműfotókat, amely meggyorsíthatja a casco megkötésének folyamatát. 

A folyamat egyszerű: az ajánlat beküldését követően Allianz feladótól SMS-t és Control€xpert feladótól e-mailt kap tőlünk, amelyben tájékoztatjuk a casco fedezetek elbírálásához szükséges digitális szemle részleteiről és elküldjük a linket, amelyen keresztül a digitális szemle elvégezhető.

 
5-12 napja van a szemle elvégzésére bizonyos kockázatelbírálási paraméterektől függően, amelyről az ajánlatban pontosan tájékoztatjuk.
 

Az SMS-ben és e-mailben kapott linken keresztül megnyitva az applikációt a „Start” gombra kattintva indíthatja el a digitális szemlefolyamatot. A szemle során a Control Expert rendszere fogja Önt végig vezetni a folyamaton. 

Kérjük, hogy mindig kövesse az applikáció utasításait. 

Az applikációban valós idejű képet kell készíteni és feltölteni, korábban készített kép az elektronikus eszközről nem tölthető fel, azt az applikáció nem fogadja el.

A képek elkészítésére a digitális szemlefolyamat elindításától számítva 2 óra áll rendelkezésére, az elindításra 2 lehetősége van.

Első lépésként a gépjárműről (kívülről, átlósan) 4 képet kell feltöltenie. Ezt követően szükséges képet készíteni a belső műszerfalról, kilométeróráról, szélvédőről, alvázszámról.

A szemlefolyamatot befejezetlennek tekintjük, ha legalább egy képet feltöltött, de nem ért el a folyamat végéig a megadott időn belül, vagy bármilyen okból megszakítja azt. 

Az applikáció által kért képek elkészítését/feltöltését képenként 7 alkalommal próbálhatja meg, és amennyiben a képeket nem sikerült az applikációban kapott instrukcióknak megfelelően elkészíteni, úgy az utolsó alkalommal készített képeket menti az applikáció. A képek beküldését nem akadályozza az, ha a képek nem az elvárt módon készültek el, ugyanakkor a szemle eredményét befolyásolja, így fontos, hogy a képeket minden esetben a leírásoknak megfelelően készítse el.

 
Kétszer lehet megkísérelni a digitális szemlét, illetve a linkre való kattintást követően 2 óra áll rendelkezésre a szemle elvégzéséhez. Ha a két kísérlet sikertelen (pl. lejár a munkamenet vagy a szemle befejezése előtt kilép az alkalmazásból), az applikáció linkje inaktívvá válik, és értesítjük Önt a sikertelen digitális szemléről, valamint a további tudnivalókról a jármű hagyományos módon történő szemlézésével kapcsolatban.
 

Ha az Ön által megadott telefonszám és e-mail cím helyes, akkor meg fogja kapni az értesítést SMS-ben vagy e-mailben. (kérjük, ellenőrizze a levélszemét mappát is). Az ajánlatadást követő ötödik napig minden nap emlékeztetőt küldünk a digitális szemléről, ha addig a fotófeltöltés nem történik meg. Ha ezt követően sem tölti fel a képeket, akkor a Control€xpert applikáció hetedik napon egy utolsó emlékeztetőt küld Önnek és biztosításközvetítőjének (amennyiben ügynök vagy alkusz közreműködésével tette az ajánlatot). A küldött link az ajánlatkészítés dátumától számított 12. napig lesz aktív, a link inaktívvá válásáról értesítjük.

Ha Ön az ajánlaton feltüntetett határidőn belül jelzi nekünk, hogy nem kapott értesítést a digitális szemléről, akkor tájékoztatást küldünk a további tudnivalókról a jármű hagyományos módon történő szemlézésével kapcsolatban. A szemlefotók hiányában az ajánlat automatikusan elutasításra kerül.

A legegyszerűbben online

Hagyományos módon is intézheti a csomagváltást az üzletkötőjén, alkuszán, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Amennyiben casco fedezetekkel bővíti meglévő szerződését, az kockázat-elbírálást és szemlét von maga után. Csomagbővítésre akkor kerülhet sor, ha a szerződés legalább a módosítás hatályáig díjrendezett.

 
Díjfizetési mód és gyakoriság bármikor módosítható a szerződésen, az adott csomag feltételei szerint. A casco és egyéb fedezetek díja követi a módosítást,  a KGFB fedezet díja azonban csak a következő biztosítási évfordulótól módosul.  
 

Allianz Autóm biztosítását az évfordulót megelőző 30. napig telefonon vagy hagyományos módon, a változás bejelentő adatlap segítségével is felmondhatja. A kitöltött változás bejelentő adatlapot nyomtassa ki és aláírva juttassa el hozzánk az alábbi módok egyikén:

    - szkennelve az ugyfelszolgalat@allianz.hu e-mail címre,

   - személyesen ügyfélkapcsolati pontjainkon, vagy

   - postai úton az Allianz Hungária Zrt. Állománykezelési Központ, 8210 Veszprém, Pf.: 1163 címre megküldve.

 
Automatikus szüneteltetésre kizárólag a KGFB fedezet esetében van lehetőség, , valamint az egyéb fedezetek a KGFB-vel együtt szintén szünetelnek, ha a szerződése Komfort csomagban van. Plusz, Extra és Max csomagban  a casco és egyéb fedezetek hatályban maradnak a KGFB fedezet szünetelésének időszaka alatt is, a szüneteltetésükre nincs lehetőség, de a szerződő kérheti azok közös megegyezéssel történő megszüntetését.
 

Allianz Autóm biztosítás esetén a szerződő befizetését – függetlenül a megadott szerződés azonosítótól – elsősorban a KGFB fedezetre könyveljük, ha KGFB fedezettel együtt jött létre a szerződés. Emiatt előfordulhat, hogy kevesebb díj befizetése esetén a KGFB fedezet hatályban marad, viszont a casco és egyéb fedezetek díjnemfizetés okkal megszűnnek.

A csak casco és egyéb fedezeteket tartalmazó Allianz Autóm biztosítás esetén a befizetett díjat a casco és egyéb fedezetek tekintetében arányosan és időarányosan számoljuk el. 

 
Igen, változhat (ez az új címtől függ). KGFB fedezet esetén csak a biztosítási évforduló napjától, az aktuális díjszabásnak megfelelően. Casco és egyéb fedezetek esetén a bejelentés időpontjának hatályával, mivel a szerződőt és a biztosítottat változás-bejelentési kötelezettség terheli, amennyiben a díjszámításnál figyelembe vett adatok változnak. 
 
Interneten a www.allianz.hu oldalunkon van lehetőség a módosításra, vagy személyesen az ügyfélkapcsolati pontjainkon, illetve levélben, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. KGFB fedezet esetén a módosítás végrehajtására azonban csak akkor van lehetőség, ha a bejelentett változást a központi gépjármű-nyilvántartási adatok is alátámasztják. A módosításhoz kattintson ide
2021.09.01-től Allianz kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás az Allianz Autóm biztosítás Komfort csomagjában köthető, amelyben a kötelező biztosítás mellett díjmentesen nyújtunk alap assistance, jogi segítségnyújtás és alap közlekedési baleset fedezetet ügyfeleink részére.
 

2024. július 16-tól kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni olyan mikromobilitási eszközökre is, amelyek

 • legnagyobb tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy
 • legnagyobb sajáttömege meghaladja a 25 kg-t és legnagyobb tervezési sebessége a 14 km/h-t.

Ezeket az adatokat a jármű vásárlásakor kapott számlán, garancialevélen, termékleíráson vagy egyéb dokumentumon találja meg.

Az alábbi ábra segít meghatározni, hogy szükséges-e kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni az adott járműre.

Allianz Mobilitás
 
Mivel ezeken a járműveken nincs rendszám, a biztosítás megkötésekor a szériaszámot/gyáriszámot kell megadni, amely a számlán és/vagy garancialevélen található.
 
Amennyiben az elektromos roller a paraméterei alapján mikromobilitási eszköznek tekinthető, a hatályos díjtarifában (05.30-án meghirdetésre kerülő, 07.16-tól hatályos tarifa) az Egyéb gépjármű kategória alatt megtalálható díjon lehet rá határozott idejű kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni. A biztosítás tartama 1 év, a díjfizetési gyakoriság egyszeri, azaz éves lehet. Bankkártyás, átutalás, lehívás, díjnet vagy csekkes díjfizetési módok közül lehet választani. 
 
Nem, kizárólag KGFB szerződés köthető ezen járművekre, tehát Allianz Autóm Komfort, Plusz, Extra vagy Max csomagú gépjármű-biztosítás nem.
 

Az Allianz alapterméke az e-termék, amely teljes körűen biztosít digitális szolgáltatásokat (elektronikus kommunikáció az Allianz Ügyfélportálon keresztül, e-mail címre és mobiltelefonszámra küldött értesítések, online kárbejelentés, illetve szemle).

Ha  Ön megadja saját e-mail címét és mobiltelefonszámát, ezáltal vállalja az elektronikus kapcsolattartást, a szerződésével kapcsolatos dokumentumokat az Ön által megadott e-mail címre küldjük el, vagy az Allianz Ügyfélportálon keresztül bocsátjuk rendelkezésére.

Teendőit az Allianz Ügyfélportálon keresztül online, gyorsan és kényelmesen intézheti, a szerződésével kapcsolatos fontosabb teendőkről SMS-ben is értesítjük, így naprakészen tudhatja biztosítását.

Szerződését e-termékre módosíthatja az Ügyfélportálon vagy honlapunkon, telefonos ügyfélkapcsolati ponton dolgozó munkatársainknál, ügynökeinknél, illetve alkuszpartnereinknél.

Amennyiben természetes személyként kötne gépjármű-biztosítást, és hagyományos, postai kommunikációt választana e-mail cím és/vagy mobilszám megadása nélkül, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1/20/30/70) 421-1-421 telefonszámok egyikén. 

 

Új szerződés esetén  az online vezetéstechnikai videónk megtekintésével jogosulttá válik a Tudatos járművezető díjmódosítónk igénybevételére Allianz Autóm biztosítása KGFB fedezetein. A kalkuláció során először jelölje be, hogy megtekinti a videót, majd nézze meg azt 15 napon belül a honlapunkon , és adja meg, mely gépjármű-biztosítási szerződés(ek)re vonatkozóan tekintette meg a videót. Ügyfélportálunkon a Gépjármű-biztosítás csempén a Részletek gombra kattintva is lehetősége van megnézni a videót és erről nyilatkoznia.

Ha meglévő KGFB fedezete kapcsán eddig még nem nyilatkozott a megtekintésről, és nem nézte meg a videót, megteheti ezt a díjértesítő kézhezvételét követően, évforduló előtt az Ügyfélportálon vagy honlapunkon . A kedvezményszorzót ezt követően automatikusan alkalmazzuk a szerződésén évfordulótól.

Ha meglévő KGFB fedezete kapcsán korábban már nyilatkozott a videó megtekintéséről és megnézte azt, évfordulókor nem szükséges újra nyilatkoznia és megnéznie a videót, a díjértesítőben szereplő díj már tartalmazza a kedvezményszorzót.

Felhívjuk figyelmét, hogy a videó megtekintése csak személygépjármű és kistehergépjármű (3500 kg össztömegig) szerződésekhez kapcsolódóan jogosít díjcsökkentésre, és csak akkor, ha új szerződés esetén az ajánlattétel során nyilatkozik is arról, hogy vállalja a megtekintést.

Minden, az egyes biztosítási szerződésekhez vagy fedezet(ek)hez kapcsolódó dokumentumot, a kötvényt, díjértesítőt, számlát/számviteli bizonylatot, esetlegesen díjfelszólítót vagy törlésértesítőt, zöldkártyát kizárólag elektronikus formában, e-mailen az általa megadott, rendszeresen használt e-mail címen, vagy az Allianz Ügyfélportálon keresztül kap meg az ügyfelünk. Az elektronikus dokumentumokat fokozott biztonságú elektronikus bélyegzővel látjuk el.
 
Itt dolgozható át a hagyományos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet e-termékre, de emellett módosítható a díjfizetési mód és gyakoriság, valamint megadhatók a szerződő adataiban bekövetkezett változások is, ami a következő biztosítási évfordulótól a díjat is befolyásolhatja. A módosítás végrehajtására azonban csak akkor van lehetőség, ha a bejelentett változást a központi gépjármű-nyilvántartási adatok is alátámasztják. A módosításokhoz kattintson ide
 
Díjcsökkentésre a biztosítási évfordulótól van lehetőség, ritkább díjfizetési gyakoriság és csekkestől eltérő díjfizetési mód változtatásával, e-termékre történő módosítással, illetve a hatályos díjtarifában meghatározott kedvezmény(ek) igénybevételével. A módosítások elvégezhetőek online is ide kattintva.  
 
A 10 % online kedvezményre abban az esetben jogosult, amennyiben kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetét a www.allianz.hu oldalon köti meg.
 

Kedvezményt adunk Önnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) fedezetének díjából, ha a szerződés biztosítási időszakának kezdetén rendelkezik az Allianz Hungária Zrt.-nél érvényes

 • Allianz Online Otthonbiztosítás (kivéve Allianz Online Otthonbiztosítás Light és Alapcsomag),
 • Allianz Otthonbiztosítás Plusz, vagy 
 • Allianz otthonbiztosítás, vagy
 • Allianz Otthonom lakásbiztosítási, vagy
 • Allianz Összhang Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás szerződéssel
 • Vagy a KGFB fedezettel biztosított járműre
 • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Casco, vagy 
 • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) 252-es módozatú Casco szerződéssel, vagy
 • teljes körű (elemi, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Autóm gépjármű-biztosítási szerződéssel (kizárólag Max csomag esetében).

Felhívjuk figyelmét, hogy új KGFB fedezetére nyújtott együttkötési kedvezménynél csak egy lakás- vagy casco biztosítás meglétét tudjuk figyelembe venni és ugyanazon lakás- vagy casco biztosítása alapján csak egy KGFB fedezetre alkalmazható a kedvezmény.

A kedvezmény határozatlan idejű, nem veterán, nem flotta személygépjárművekre kötött szerződésekre vonatkozik. További részletek a hatályos tarifában találhatóak.

 

A közúti közlekedés során (rendőri igazoltatás vagy egyéb hatósági intézkedés esetén) a díjigazolást már nem szükséges a gépjármű forgalmi engedélyével együtt kinyomtatva bemutatni.

Műszaki vizsgáztatás során az elektronikus ellenőrzés lehetősége még nem mindenhol áll fenn, így, ha műszaki vizsgára megy, kérjük, nyomtassa ki a díjigazolást.

Honlapunkon kizárólag elektronikus díjigazolás igénylésére van lehetőség.

Díjigazolást az Ügyfélportálon keresztül nyomtathat saját részére, a www.allianz.hu/hu_HU/lakossagi/karbejelentes-es-ugyintezes/online-ugyintezes oldalon keresztül, illetve üzletkötőnél vagy Allianz ügyfélkapcsolati pontokon kérhet, továbbá a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es számon  is igényelhet.

Zöldkártyára a legtöbb európai országban (mint például Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Románia) nincs szükség, mivel ezen országok külön megállapodás alapján a fedezet igazolásául elfogadják a gépjármű forgalmi rendszámtábláját. Vannak olyan (gépkocsival) kevésbé látogatott országok, ahol ajánlottan vagy kötelezően előírják a zöldkártya meglétét, mint például Albánia, Észak-Macedón Köztársaság, Ukrajna, Törökország. 2021. augusztus 2-ától az Egyesült Királyságba és Montenegróba történő utazás esetén szintén nem kötelező a zöldkártya bemutatása. További információt dummydummy ide kattintva érhet el.

Honlapunkon  az adatok kitöltése után a „Zöldkártya igénylés”-re kattintva akár azonnal letöltheti és kinyomtathatja zöldkártyáját, vagy kérheti annak postai kiküldését.

 

A zöldkártyát, kérjük, fehér papírra nyomtassa ki.

Amennyiben személyesen szeretné átvenni zöldkártyáját, kérjük, keresse fel bármelyik ügyfélkapcsolati pontunkat, ahol, amennyiben a szerződés díjjal rendezett, a zöldkártyát azonnal kiállítják a szerződő részére.

 
Az Európai Bizottság döntése értemében, 2021. augusztus 2-ától, ha az Egyesült Királyság vagy Montenegró - mint a Rendszámegyezmény tagjai - területére utazunk, nem kötelező a zöldkártya bemutatása.
 
Amennyiben a biztosítani kívánt járművet vezető legfiatalabb személy 22 év feletti, 10% kedvezményt adunk kötelező biztosítási (KGFB) fedezetének díjából. A kedvezmény kizárólag határozatlan idejű szerződés esetén nem flotta, nem veterán gépjárművekre, és ezeken belül is csak személygépkocsira, 0-3500 kg össztömegű tehergépkocsira, motorkerékpárra kötött szerződésekre érvényesíthető.
 
Ha van olyan, a díj megállapítását befolyásoló adat, mely nem állt rendelkezésünkre a díjértesítő kiküldését megelőzően, akkor ez az adat az allianz.hu weboldalon megadható. Csak akkor jelenik meg az érintett adat (hiányzó adatot bekérő mező) a képernyőn, ha rendszerünkből hiányzik. Az adat(ok) pótlásával módosulhat a korábban tarifált díj. A módosításokhoz kattintson ide.
 
Interneten az www.allianz.hu oldalunkon van lehetőség a módosításra, vagy személyesen az ügyfélkapcsolati pontjainkon, illetve levélben, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. A módosítás végrehajtására azonban csak akkor van lehetőség, ha a bejelentett változást a központi gépjármű-nyilvántartási adatok is alátámasztják. A módosításokhoz kattintson ide.
 
Igen. Új biztosításának kötésekor az ideiglenes forgalomból történő kivonást, kérjük, jelezze és igazolja. Amennyiben 3 hónapnál hosszabb ideig volt szüneteltetve szerződése, a bonus fokozat nem emelkedik. A szüneteltetés alatt álló kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet módosítható, felmondható az általános szabályok szerint.
 

Ha az üzemben tartó biztosítási kötelezettségének nem tett eleget, díjfizetés hiányában a kockázatviselés nélküli időtartamra fedezetlenségi díjat tartozik fizetni.  Ilyen lehet például, ha a forgalomba helyezés, vagy a gépjármű adás-vételének dátuma korábbi annál az időpontnál, mint amilyen kockázatviselési kezdettel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötését kezdeményezi, továbbá ilyen az az eset is, ha a szerződés díj-nemfizetés miatt szűnik meg. A fedezetlenségi díjat azokra a napokra kell megfizetni, amíg az ügyfél az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást nem köti meg.

A fedezetlenségi díj kiszámítása során a biztosító az utolsó öt év fedezetlenségének időtartamát veheti figyelembe.

 
A fedezetlenségi díj meg nem fizetésének következménye ugyanaz, mint az esedékes díjak meg nem fizetésének. A biztosító az esedékességtől számított 30. napig a díjfizetésre vonatkozó figyelmeztetést küld, és az esedékességtől számított 60. nap elteltével a szerződés díj-nemfizetési okkal megszűnik.
 

Allianz Autóm biztosítása KGFB fedezetét, vagy ha Komfort csomagja van, akkor a teljes szerződést felmondhatja honlapunkon az Online ügyintézés, KGFB évfordulós felmondás menüpont alatt elérhető felületen. Ehhez mindössze személyes adatait, szerződésszámát és rendszámát kell megadnia. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a lehetőség csak a Díjértesítő levelünk (melyet legkésőbb az évfordulója előtti 50. napig megküldünk) kézhezvételét követően elérhető. 

Természetesen az évfordulót megelőző 30. napig telefonon vagy hagyományos módon, a változás bejelentő adatlap segítségével is felmondhatja KGFB fedezetét, illetve biztosítását. Ebben az esetben a kitöltött változás bejelentő adatlapot nyomtassa ki és aláírva juttassa el hozzánk az alábbi módok egyikén:

   - szkennelve az ugyfelszolgalat@allianz.hu e-mail címre,

   - személyesen ügyfélkapcsolati pontjainkon, vagy

   - postai úton az Allianz Hungária Zrt. Állománykezelési Központ, 8210 Veszprém, Pf.: 1163 címre megküldve.

 

Kötelező fedezetének megszüntetését eladás, az üzemben tartó változása vagy forgalomból való végleges kivonás miatt intézheti az Ügyfélportálon keresztül, személyesen, és postai úton is.

Amennyiben nem rendelkezik Ügyfélportál regisztrációval, a kitöltött változás bejelentő adatlapot nyomtassa ki és aláírva juttassa el hozzánk az alábbi módok egyikén:

    - szkennelve az ugyfelszolgalat@allianz.hu e-mail címre,

   - személyesen ügyfélkapcsolati pontjainkon, vagy

   - postai úton az Allianz Hungária Zrt. Állománykezelési Központ, 8210 Veszprém, Pf.: 1163 címre megküldve.

 
Igen. Évfordulóra a KGFBfedezetet, illetve a szerződést telefonon, az Ügyfélportálon, vagy ha nem rendelkezik Ügyfélportál regisztrációval, írásbeli nyilatkozattal is fel lehet mondani, a biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal úgy, hogy a felmondás eddig az időpontig a biztosítóhoz be is érkezzen.
 

Igen, felmondását visszavonhatja legkésőbb a biztosítási évforduló napján, 24:00 óráig írásban,  e-mailben, telefonon az alábbi módok valamelyikén:

- ugyfelszolgalat@allianz.hu e-mail címen,

- postai úton az alábbi címre küldve:

Allianz Hungária Zrt.

Állománykezelési Központ

8210 Veszprém, Pf.: 1163

 
Minden, az egyes biztosítási szerződésekhez vagy fedezet(ek)hez kapcsolódó dokumentumot, a kötvényt, díjértesítőt, számlát/számviteli bizonylatot, esetlegesen díjfelszólítót vagy törlésértesítőt, zöldkártyát (a csekket tartalmazó küldeményeket kivéve) kizárólag elektronikus formában, e-mailen keresztül kap meg az ügyfél, az általa megadott, rendszeresen használt e-mail címre. Az elektronikus dokumentumokat fokozott biztonságú elektronikus bélyegzővel látjuk el.
 

2013. január 1 óta a biztosító bármikor új díjtarifát hirdethet meg, amit a saját, a Magyar Biztosítók Szövetségének és a Magyar Nemzeti Banknak a honlapján kell közzétenni. A biztosító az így meghirdetett tarifát csak a meghirdetés napjától számított 60 nap elteltével alkalmazhatja.

A díj megállapítása szempontjából a meghirdetett díjtarifa csak a meglévő ügyfeleink javára tartalmaz különbségtételt.

 
A szerződéskötést megelőző 60 napon belül célszerű a tájékozódást megkezdeni. Érdemes tudni, hogy a biztosító a meghirdetett tarifa alapján legkorábban a díjhirdetést követő 60. napon kezdődő kockázatviseléssel köthet új szerződést. Emiatt a biztosítók a biztosítási időszak (kockázatviselés) kezdetét több, mint 60 nappal megelőzően tett szerződéskötési ajánlatot nem fogadhatják el.
 
Biztosításának díját bankkártyával befizetheti honlapunk „Online díjfizetés” oldalán, ügyfélkapcsolati pontjainkon, valamint üzletkötőinknél POS terminálon keresztül.
 
A szerződés érdekmúlással nem szűnik meg, a szerződést nem kell törölni, a cégadatok módosítását kell kezdeményezni a biztosítónál.
 
A lekérdezéshez a jármű rendszámára és az előző biztosítási szerződés kötvényszámára van szükség, valamint, ha erről a biztosítója már tájékoztatta (például a díjértesítőben), akkor a kártörténeti rendszer azonosító számának megadására. Ezen túlmenően fontos, hogy a személyes adatait a személyi okmánya szerinti adattartalommal pontosan adja meg.  Ezen túlmenően, ha értesítik, hogy sikertelen maradt a besoroláshoz szükséges adatok lekérdezése, célszerű az adatok egyeztetése céljából a biztosítóval közvetlenül is felvenni a kapcsolatot.
 
Díjcsökkentésre a biztosítási évfordulótól van lehetőség, ritkább díjfizetési gyakoriság és csekkestől eltérő díjfizetési mód változtatásával, e-termékre történő módosítással, illetve a hatályos díjtarifában meghatározott kedvezmény(ek) igénybevételével. A módosítások elvégezhetőek online is ide kattintva.  
 
A díjfizetés módosítására lehetőség van évközben és évfordulóra egyaránt. A KGFB fedezet esetén a módosítás mindig csak a következő biztosítási évfordulótól befolyásolja a díjat.
 
Igen, változhat (ez az új címtől függ), de csak a biztosítási évforduló napjától, az aktuális díjszabásnak megfelelően.
 
Általában, néhány kivételtől eltekintve, erre nincs lehetőség. A biztosító a díjat a biztosítási időszak egy éves tartama alatt csak a jogszabályban meghatározott esetekben módosíthatja. Előfordulhat például, hogy az ajánlaton megadott bonus-malus besorolás eltér a kártörténeti nyilvántartásban szereplő besorolástól. Ebben az esetben a végleges besorolást a nyilvántartásnak megfelelően kell megállapítani, ami a díj módosításával is járhat. A megkötött szerződések esetében a biztosító egyoldalúan módosíthatja a KGFB fedezet adatait és vele a díjat, ha a kockázatviselés kezdő napját követő 60 napon belül, egy utólagos ellenőrzés alapján szerez tudomást arról, hogy az ajánlaton szereplő adatok lényegesen eltérnek a valóságtól.
 
Sajnos, ha már megszűnt a szerződés, utólagos díjfizetéssel nem lehet azt ismét érvénybe helyezni. Ilyenkor fontos az új KGFB fedezetet minél előbb megkötni, mert arra az időszakra, amíg nem rendelkezett érvényes biztosítással, magas összegű fedezetlenségi díjat kell fizetni. Fontos, hogy a megszűnt KGFB fedezet biztosítási időszakának tartama alatt az új biztosítást érvényesen csak a megszűnt kötelező biztosítást kezelő biztosítónál lehet megkötni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az újrakötés során azonnal meg kell fizetni a biztosítási időszak végéig járó díjat egy összegben, valamint az előző megszűnt szerződés KGFB fedezetére vonatkozó díjtartozását, és számolni kell a fedezetlenségi díjtartozás megfizetésével is. Az új KGFB fedezet díját a kockázatviselés kezdetének időpontjában érvényes díjtarifa alapján állapítjuk meg.
 
A társaságunknál megszűnt KGFB szerződését új szerződéskötéskor előzményként szeretné felhasználni a B/M besorolásának átviteléhez, akkor NE az Allianz Autóm: AMC kezdetű szerződésszámot adja meg előzmény szerződésszámként, függetlenül attól hogy ismét társaságunknál vagy más társaságnál köti meg az új szerződését.
Az Allianz Casco termékünket már nem értékesítjük, helyette az Allianz Autóm gépjármű-biztosításban érhetőek el a casco fedezetek, amelyeket igényei szerint Plusz, Extra vagy Max csomagunkban választhat.

Az ügyfélszámla egy díjbeszedést és pénzforgalmi elszámolást megkönnyítő díjfizetési forma, amely egyazon ügyfélszámla-tulajdonos érdekkörébe tartozó biztosítási szerződések együttes díj- és pénzforgalmi kezelését teszi lehetővé. Az ügyfélszámla-szerződés egy megállapodás az ügyfélszámla tulajdonos (aki egyben megegyezik a biztosítási szerződések szerződőivel) és a biztosító között, mely alapján az ügyfélszámla tulajdonos biztosítási szerződéseit – melyeket az ügyfélszámla hatálya alá vont –, a biztosító együttesen kezeli. Az ügyfélszámla-szerződés többek között tartalmazza az ügyfélszámla megkötésének feltételeit, meghatározza a bevonható biztosítási szerződések számát és körét, a díjfizetés és a számlakiállítás szabályait, a díjkönyvelésre és nyilvántartásra vonatkozó követelményeket, valamint az ügyfélszámla kezelésére vonatkozó feltételeket.

Az ügyfélszámla-szerződés keretében a biztosító az egyes biztosítási szerződéseken keletkezett díjelőírásokról (KGFB szerződések esetében a baleseti adóval növelten), valamint a pénzforgalomról összevont számlát állít ki az ügyfélszámla tulajdonos nevére.

A biztosító az ügyfélszámla-szerződésben foglaltaknak megfelelően az értesítéseket, valamint dokumentumokat (kötvény, előzetes tájékoztató a fizetendő összegről, számla, törlésértesítő, fizetési felszólítás, stb.) elektronikus úton – elsődlegesen az Allianz Ügyfélportálon történő elhelyezéssel – juttatja el az ügyfélszámla tulajdonos részére. A hozzáférés érdekében az ügyfélszámla tulajdonos köteles Ügyfélportál-szerződést kötni és az Allianz Ügyfélportálon regisztrálni. (A regisztrációhoz szükséges a mobiltelefonszám és az email cím.

Az ügyfélszáma-szerződés szövegét megtekintheti ide kattintva.

 
Ügyfélszámla-szerződést azon jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, illetve adószámmal rendelkező magánszemélyek köthetnek, melyek/akik legalább öt biztosítási szerződéssel (melyeknek a szerződői azonosak), vagy egy-egy flottaszerződéssel rendelkeznek Társaságunknál. Fontos feltétel továbbá, hogy ügyfélszámla-szerződést kizárólag érvényes e-mail címmel és mobiltelefonszámmal rendelkező partnereink köthetnek, tekintettel arra, hogy a kapcsolattartás kizárólagosan elektronikus formában történik.
 
Az ügyfélszámla-szerződés hatálya alá vonhatóak az ügyfélszámla-tulajdonos által az ügyfélszámla-szerződéssel egy időben kötött új biztosítási szerződések, valamint az ügyfélszámla-tulajdonos olyan, korábban kötött biztosítási szerződései, amelyeknek az alárendelés időpontjában nincs a türelmi időn túli díjhátraléka.
 

Az ügyfélszámla-tulajdonos az ügyfélszámlát maga is kezelheti vagy annak kezelésével mást is megbízhat. Abban az esetben, ha az ügyfélszámla-tulajdonos nem rendelkezik a nélkülözhetetlen online elérhetőséggel (e-mail cím), az ügyfélszámla-tulajdonosnak meg kell jelölnie egy online hozzáféréssel bíró ügyfélszámla-kezelőt (pl. tanácsadó).

Ha az ügyfélszámla-tulajdonos az ügyfélszámla kezelését maga végzi, az ügyfélszámlával kapcsolatos dokumentumokat, értesítéseket az Allianz Ügyfélportálon éri el és onnan töltheti le. Az ügyfélszámla hatálya alá tartozó szerződésekkel kapcsolatos ügyintézést is az internetes Ügyfélportálon tudja elvégezni. Az Allianz Ügyfélportálra történő belépéshez, az online szerződés-kezeléshez regisztráció szükséges. A regisztráció során szükség van az ügyfélszámla-tulajdonos email címére, és mobiltelefonszámára. 

A regisztráció folyamatát bemutató leírást ide kattintva érheti el.

Bővebb felvilágosítást biztosításközvetítőjétől kérhet.

 

Az Allianz Ügyfélportál Társaságunk által működtetett internetes szerződés-kezelő felület. Regisztrációt követően ügyfelünk jogosulttá válik az Ügyfélportál szolgáltatásainak igénybevételére; szerződőink szerződéseik adatait megtekinthetik, ezekkel kapcsolatos tranzakciókat (módosítás, törlés, stb.) kezdeményezhetnek, valamint a szerződéseikkel kapcsolatos dokumentumokat és értesítéseket (pl. igazolások, kötvény, felszólítás, stb.) elérhetik.

Az Allianz Ügyfélportál használatát az Ügyfélportál-szerződés szabályozza.

 

Társaságunk internetes felületen elérhetővé teszi az ügyfélszámla hatálya alá tartozó biztosítási szerződésekkel kapcsolatos naprakész információkat, egyben biztosítja a biztosítási szerződések meghatározott körbe tartozó módosításának, illetve megszűntetésének online lehetőségét (online szerződéskezelés). Az online csatornán kezdeményezett szerződésmódosítási igények szinte azonnal eljutnak munkatársainkhoz, így a szükséges változtatásokat akár egy munkanapon belül elvégzik.

Az Allianz Ügyfélportálon keresztül lehetőség van dokumentumok, bizonylatok kép formátumban történő feltöltésére és beküldésére is. Ez fontos, hiszen egyes módosítási igények esetén (pl. törlés), a módosítási okot alátámasztó bizonylatot kötelezően csatolni kell. Az online végrehajtott tranzakciók biztosítják, hogy a biztosítási állomány, és a szolgáltatások díjáról kiállított számla mindig azaktuális adatoknak feleljen meg.

Az ügyfélszámla hatálya alá tartozó biztosítási szerződésekkel kapcsolatos online szerződés-kezelést az ügyfélszámla-kezelőtudja elvégezni. Az ügyfélszámlával kapcsolatos dokumentumokatés értesítéseket az ügyfélszámla-kezelője kapja meg, illetve töltheti le a biztosító internetes felületéről.

 

Az ügyfélszámla-szerződés határozatlan időtartamra jön létre a felek által a szerződésben meghatározott időpontban.

Az ügyfélszámla-szerződést az ügyfélszámla-tulajdonos, illetve a Biztosító egyoldalúan, indoklás nélkül bármikor felmondhatja írásban, 30 napos felmondási idővel.

Flottaszerződéssel együtt kötött ügyfélszámla-szerződés a flottaszerződéssel együtt mondható fel, a flottaszerződésre vonatkozó felmondási szabályok alapján.

Azon ügyfélszámla-szerződések, melyek hatálya alatt kezelt biztosítási szerződések száma a biztosítási év során öt alá csökken, és a következő biztosítási időszak kezdő napján sem éri el az ötöt, attól a naptól megszűnnek. A biztosító minden évben megvizsgálja a szerződések darabszámát, és értesíti az érintett ügyfélszáma-tulajdonosokat a nyilvántartás adatairól.

Az ügyfélszámla-szerződés megszűnésével az addig az ügyfélszámla hatálya alá tartozó biztosítási szerződések díjfizetési módja a továbbiakban átutalásra módosul.

 
Az ügyfélszámla hatálya alá tartozó biztosítási szerződések díj- és adóköveteléseiről, valamint a pénzmozgásokról a Biztosító havonta egy alkalommal, 15. és 25. között elektronikus számlát állít ki és juttat el az ügyfélszámla-kezelőnek. A Biztosító elsődlegesen az ügyfélszámla-kezelőt értesíti az elektronikus számla kiállításáról, amelyet az Allianz Ügyfélportálon is elérhetővé tesz az ügyfélszámla-tulajdonos részére is.
 

Az Áfa tv. 175. § alapján lehetőség van az ügyfél beleegyezése mellett a számlát elektronikus úton kibocsátani. Ez esetben biztosítani kell a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlenségét és eredetiségének hitelességét. Ezt fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített szolgáltató által kibocsátott időbélyegzővel biztosítja Társaságunk.

Az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra, annak papír alapú formája dokumentumként nem használható. Az elektronikus számlázás alkalmazásának követelményeiről, a számla adóigazgatási azonosításra való alkalmasságáról, megőrzésének módjáról az Áfa-törvény, valamint a 24/1995. (XI. 22.) PM-rendelet rendelkezik.

A Társaságunk által kiállított elektronikus számla (e-számla) megfelel az Áfa tv., a számviteli törvény, valamint az elektronikus számlázásra vonatkozó jogszabályok követelményeinek. A fokozott biztonságú elektronikus aláírás és időbélyegző, valamint a NAV által kötelezően előírt tartalmú és formátumú fájl (xml fájl) biztosítja a hitelességet, eredetiséget, sértetlenséget és a jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet. Az e-számla olvashatóságát pdf formátumban biztosítja Társaságunk.

Tájékoztató az elektronikus számlabefogadó oldal számára

 

Az elektronikus aláírás rendszerében az eredet és a tartalom sérthetetlenségét fokozott biztonságú elektronikus aláírás és időbélyegző biztosítja. Az elektronikus számlához ilyenkor három szereplő kapcsolható: a kibocsátó, az elektronikus aláírás szolgáltatója,és a vevő.

A Társaságunk által kiállított elektronikus számla hitelességéhez és feldolgozhatóságához szükséges adatokat az időbélyegzővel, valamint a fokozott biztonságú aláírással ellátott pdf dokumentum tartalmazza. A pdf dokumentum ellenőrzése, valamint az elektronikus aláírások hitelessége az Adobe Acrobat Reader programmal ellenőrizhető. Ha a telepített Adobe Acrobat Reader program hibásnak jelzi az aláírást, javasolt a hitelesítőprogram frissítése, illetve a biztonsági beállítások módosítása.

 
Az ügyfélszámla-tulajdonosnak a számlán szereplő „Számla végösszege” rovatban szereplő összeget a számlán feltüntetett fizetési határidőn belül kell megfizetnie.
 

Az ügyfélszámla-szerződés alapján kiállított számla két részből tevődik össze. A számla tartalmazza az Áfa törvényben előírt kötelező alaki és tartalmi kellékeit: sorszám, dátum, szállító, vevő, számla címzettje, fizetési határidő, fizetendő összeg, stb.

A vevő megegyezik az ügyfélszámla-tulajdonossal.

A számla postai címzettje azonos az ügyfélszámla-szerződésben rögzített ügyfélszámla-kezelővel.

A számlán feltüntetjük az ügyfélszámla számát, mely egy 7 karakteres egyedi számsor.

A „Számlázott szolgáltatások” részben szerepel mindazon díj-, és (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén baleseti) adó előírás, amely az előző számlakiállítás óta az ügyfélszámla hatálya alá tartozó biztosítási szerződéseken keletkezett (új szerződések, módosítások, törlések), és ezek összesítését. Ez az aktuális időszakra vonatkozó, a számlán feltüntetett fizetési határidőig befizetendő összeg (Számla végösszege).

Az itt feltüntetett összeghez kapcsolódó analitika (tételenkénti részletezés) a számla II. részében található. 

A „Pénzforgalmi elszámolás az ügyfélszámla alá tartozó biztosítási szerződésekről” tartalmazza a

 • számlakiállításkor aktuális nyitó egyenleget (Előző pénzforgalmi elszámolás szerinti egyenleg) - mely az előző számla „Új egyenleg” rovatában feltüntetett összeggel azonos – díj és adó bontásban,
 • az aktuális számla „Számla végösszege” rovata szerinti összeget,
 • az előző számla kibocsátása óta könyvelt pénzforgalmat (díj-, és adó előírásokat/jóváírásokat),
 • az előző számla kibocsátását követően az ügyfélszámla alá bevont, valamint ügyfélszámla alól kivont biztosítási szerződések kintlévőségének összevont egyenlegét (Szerződésátsorolás miatti kintlévőség változás),
 • a számlakibocsátás napján érvényes „Új egyenleget”. Ez tartalmazza a korábban kiszámlázott díj- és adó előírások meg nem fizetett összegét, így ez a számlakiállításkor fennálló összes követelés alapjánbefizetendő összeg.
 
A számlakészítést megelőző 7 munkanappal a Biztosító tájékoztatja az ügyfélszámla-kezelőt a fizetendő összegről az „Előzetes tájékoztató a fizetendő összegről” elektronikus dokumentum formájában. A tájékoztatót hozzáférhetővé teszi az Allianz Ügyfélportálon az ügyfélszámla tulajdonos részére is. Az ügyfélszámla-kezelő ellenőrizheti a tájékoztató adattartalmát, és amennyiben annak tartalmával nem ért egyet, mert az előző számlakiállítás óta a biztosítási állományban változás történt, lehetősége van a változást – a változást igazoló dokumentum egyidejű csatolása mellett – azAllianz Ügyfélportálon bejelenteni. Amennyiben az ügyfélszámla-kezelő nem jelzi a biztosítási állomány változását, a biztosító a számlát a biztosítási szerződéseket nyilvántartó rendszerében nyilvántartott adatoknak megfelelő adattartalommal állítja ki.
 

Összevont számla minden biztosítási szerződésről: havonta egy alkalommal egy számla készül. Ellenőrzése, nyilvántartása, kezelése egyszerűbb, idő-, és költségkímélő.

Online szerződéskezelés: a biztosítási szerződésállománnyal kapcsolatos naprakész információk elérhetőek az ügyfélszámla kezelő, illetve az ügyfélszámla tulajdonos számára. A biztosítási állományban történt változás bejelentésének korszerű, gyors, biztonságos módja az év minden napján, a nap 24 órájában.

Allianz Ügyfélportál: az ügyfélszámla tulajdonos a saját biztosítási szerződésállománya naprakész állapotát megtekintheti, ellenőrizheti, így egyszerűen nyomon követhető, hogy a nyilvántartott állomány megegyezik e a Biztosító szerződéseket nyilvántartó rendszerében lévő adatokkal.

Előzetes tájékoztató a fizetendő összegről: lehetővé teszi, hogy az ügyfélszámla kezelő a számla kiállítását megelőzően ellenőrizze a Biztosító által nyilvántartott adatokat a tájékoztatóban foglalt adatok segítségével, és kezdeményezze a szükséges változtatásokat. Így a kiállítandó számla a valós biztosítási szerződésállománynak megfelelően készül el.

Elektronikus számlázás: a számlakészítést követően az ügyfélszámla kezelő azonnal hozzáfér a számlához. Az e-számla bármikor elérhető és letölthető. Az e-számla alkalmazása biztonságos és környezetbarát eljárás.

A külföldi telephelyű jármű üzembentartójának (vezetőjének) Magyarország területére történő belépésekor és az országban való tartózkodás teljes időtartama alatt ugyanazzal a gépjármű-felelősségbiztosítási fedezettel kell rendelkeznie, mint a magyar gépjárművek üzembentartóinak.

Ha a külföldi gépjármű a Magyarországra történő belépéskor nem rendelkezik más országban szabályosan kiváltott, Magyarország területére érvényes Zöldkártyával, illetve biztosítási fedezet megléte a gépjármű forgalmi rendszámával és a gépjárműre elhelyezett országjellel sem igazolható, akkor a harmadik országbeli üzembentartónak/vezetőnek az országba való belépéskor, illetve korábbi határbiztosítása vagy a Zöldkártyája lejáratakor az országban való tartózkodás teljes időtartamára, határozott időtartamú ún. határbiztosítási (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási) szerződést kell kötnie.

A határbiztosítási szerződés területi hatálya Magyarország területén kívül kiterjed az Európai Gazdasági Térség valamennyi tagállama és Svájc területére. 

 

A határbiztosítási szerződés (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás) megkötésére jelenleg az Allianz Hungária Zrt. kijelölt alábbi fiókjaiban van lehetőség.

Irányítószám

Város

Cím

1041

Budapest, Újpest

Templom u. 2-4. fsz. 2.

1102

Budapest

Kőrösi Csoma Sándor út 40.

1133

Budapest

Kárpát u. 40.

2837

Vértesszőlős

Határ út 1-3.

3200

Gyöngyös

Petőfi S. út 5.

3530

Miskolc

Kazinczy Ferenc utca 4.

4025

Debrecen

Iskola utca 3. fszt. 1.

4100

Berettyóújfalu

Kádár vezér utca 14.

4300

Nyírbátor

Kenyérmező utca 5.

4400

Nyíregyháza

Vay Ádám krt. 12. 

4600

Kisvárda

Szent László u. 32

4800

Vásárosnamény

Szabadság tér 6.

4900

Fehérgyarmat

Kossuth tér 2.

5700

Gyula

Kossuth Lajos tér 15/1.

6721

Szeged

Csongrádi sugárút 12.

7200

Dombóvár

Pannónia utca 41. fsz.1.

7632

Pécs

Testvérvárosok tere 2/1

8000

Székesfehérvár

Berényi út 1/F

8500

Pápa

Korona utca 40.

8800

Nagykanizsa

Király utca 29.

9730

Kőszeg

Várkör 26.

 

Az így kötött határbiztosítás az Európai Gazdasági Térség és Svájc egész területére érvényes. A biztosítás egy alkalommal 30 napos időtartamra köthető, mely indokolt esetben meghosszabbítható.

A szerződéskötéssel és nyilvántartással kapcsolatos feladatokat az Allianz Hungária Zrt., míg a kárrendezést a MABISZ Elkülönített Szervezeti Egysége (2013. december 31-ig MABISZ GKI) által működtetett Nemzeti Iroda végzi.

 
A határbiztosítás MABISZ által megállapított aktuális díjai ezen az oldalon érhetők el
 

Assistance Express

Gyakran ismételt kérdések az Assistance Expressről
Igényeinek megfelelően a hatféle assistance biztosításból választhat, azonban az Optimum és Komplex együtt nem köthető meg, az egymást részben lefedő szolgáltatások miatt. 
 

A biztosító szolgáltatása az Assistance biztosítások különös feltételei szerint lehet pénzbeli, kiszálló szolgálat, vagy egyéb szolgáltatás.

A biztosító a biztosítási esemény helyszínére irányítja megbízott közreműködőjét a vészhelyzet elhárítása céljából. A biztosítási szolgáltatás a vészhelyzet elhárításához szükséges munkadíjra és kiszállási költségre terjed ki.

 
Az egyes assistance biztosítások szolgáltatási összegeit megtekintheti az Allianz Assistance Express Ügyfél-tájékoztató és szerződési feltételek dokumentumban. Megnézem a dokumentumtárban.
 

A biztosított, vagy a szolgáltatásra jogosult (bejelentő) köteles a biztosítási eseményt haladéktalanul, de legfeljebb a tudomásra jutástól számított 24 órán belül telefonon bejelenteni a biztosító 0-24 óráig hívható telefonos ügyfélszolgálatán.

Magyarországról indított hívás esetén az elsődlegesen érvényes segélyhívó telefonszám: 06 (80) 104-122.

Magyarországon kívülről indított hívás, valamint az elsődleges telefonszám elérhetetlensége esetén érvényes telefonszám: +43-1-525-03-6552.

Az igénybe vehető szolgáltatásokról – a biztosítási feltételek alapján – a telefonos ügyfélszolgálat dönt.

Ha a biztosított, vagy a szolgáltatásra jogosult a kárbejelentés alkalmával még nem ismert körülmények miatt a későbbiekben további kapcsolódó szolgáltatást igényel, a telefonos ügyfélszolgálat engedélyét ehhez is kérni kell.

A biztosító az Assistance biztosítások alapján nem téríti meg az előzetes bejelentés és jóváhagyás nélkül igénybe vett szolgáltatások költségét.

A bejelentéskor a biztosító szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő információkat kell megadni:

– a bejelentő vezeték- és keresztnevét,

– a szolgáltatás igénybevételének helyét,

– az Allianz Assistance Express biztosítás szerződésszámát,

– a bejelentő elérhetőségét,

– a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontját és a biztosítási esemény leírását,

– az igényelt szolgáltatást és a szolgáltatást igénybe venni kívánó személyek adatait (név, anyja neve, születési időpont, lakcím).

Téves információadás esetén a biztosító helyszínre érkező szolgáltatója a szolgáltatást megtagadhatja, ha a helyszíni körülmények nem egyeznek a bejelentésben foglaltakkal.

Az ebből eredő költség (például kiszállási költség) a bejelentőt terheli.

A biztosító jogosult ellenőrizni a bejelentésben foglaltakat és a szolgáltatások igénybevételének indokoltságát.

Szolgáltatás nyújtása esetén, annak megkezdéséről a szolgáltató SMS-ben, vagy telefonon értesíti a bejelentőt a bejelentést követő 1 órán belül. Ha a szolgáltatás nyújtása bármely okból akadályba ütközik, akkor a szolgáltató telefonon megkeresi a bejelentőt.

Lakás és felelősség

Gyakran ismételt kérdések Lakás- és felelősségbiztosításainkról

A biztosítási összeget szinte minden esetben vagyoncsoportonként (vagyonkategóriánként) kell meghatározni: például lakás, melléképület, háztartási ingóságok, értékőrző vagyontárgyak stb. A biztosítási összeget formailag minden esetben a szerződő határozza meg, a gyakorlatban azonban ehhez a biztosító segítséget nyújt. A legjellem­zőbb vagyoncsoportokra, mint ami­lyenek a különböző épületek, valamint a háztartási ingóságok, a biztosító az ingatlan hasznos alapterülete alapján javasol biztosítási összeget. Ilyenkor a javasolt biztosítási összeg meghatáro­zásához a biztosító egy átlagos egység­árat alkalmaz, ezért ügyeljen arra, hogy az ingatlan valós hasznos alapterüle­tével számoljon. Természetesen így is előfordulhat, hogy a javasolt biztosítási összeg Önnek nem felel meg, hiszen például az átlagosnál drágább, maga­sabb minőségű burkolatok, berende­zések jellemzik otthonát. A javasolt biztosítási összeget ezért lehetősége van módosítani.

Fontos, hogy a javasolt biztosítási összegtől lefelé csak bizonyos hatá­rokon belül térhet el, ezzel segíti a biztosító, hogy elkerülhesse az alul­biztosítottságot. Felfelé, magasabb biztosítási összegre szabadon módo­síthatja a javasolt értékeket, azonban az átlagnál jóval magasabb biztosítási összegek esetében a biztosító előírhat helyszíni szemlét, és az alapján dönt majd a kockázat vállalásáról.

Érdemes figyelni arra, hogy a biztosí­tani kívánt ingatlant, vagy ingóságot sose értékelje alul vagy felül. Mindig annak valós, újjáépítési, vagy – ingó­ságok esetében – beszerzési értékét adja meg, ezekhez viszonyítsa a java­solt biztosítási összegeket. A biztosító ugyanis kár esetén a reális értékek alapján állapítja meg a pótlás vagy helyreállítás értékét. Alulbiztosítás ese­tén kárt a biztosító csak olyan arány­ban téríti meg, ahogy a meghatározott biztosítási összeg a vagyontárgy új állapotban való felépítésének vagy beszerzésének költségeihez aránylik. Túlbiztosítottság esetén sem fizet a biz­tosító a károsultnak magasabb össze­get a vagyontárgy új állapotban való helyreállításának illetve beszerzésének költségénél.

 

A szerződési feltételek tartalmazzák a betörésvédelmi szintek, a vagyonvé­delmi fogalmak leírását, az értékőrző vagyontárgyak tárolási szabályait, valamint a káridőponti védettségtől függő szolgáltatási limitösszegeket.

Fontos, hogy biztosítási esemény bekö­vetkeztekor a biztosító mindig a káridő­ponti védettségi szintet vizsgálja, mivel attól függően állapítja meg szolgálta­tását a feltételekben meghatározott szabályok alapján.

 

Ingatlan vásárlásakor vagy felújításakor gyakran veszünk igénybe banki hitelt. A hitelt nyújtó intézet (zálogjogosult) ilyen esetben – a hitel folyósítás feltétele­ként – ragaszkodik lakásbiztosítás meg­létéhez, és az elvárt fedezet legtöbbször a finanszírozott ingatlant veszélyeztető tűz, földrengés és elemi károkra terjed ki.

A zálogjogot a hitelt felvevő biztosított, azaz a zálogkötelezett jelentheti be a biztosítási szerződés megkötésekor (pl. lakás vásárlásakor), vagy utólag, a már megkötött otthonbiztosítási szer­ződésre vonatkozóan. Mindkét esetben zálogkötelezetti nyilatkozat szükséges, amely alapján a zálogjog rögzítésre kerül a biztosítási szerződésen és erről a biztosító igazolást állít ki.

Bejegyzett zálogjog módosításához vagy törléséhez a zálogjogosult hoz­zájáruló nyilatkozatára van szükség. A jelzáloggal rendelkező lakásbiztosí­tási szerződés megszűnéséről a bizto­sító tájékoztatja a biztosítási szerződés szerződőjét és a zálogjogosult hitelin­tézetet.

Egy lakásbiztosítási szerződésen több jelzálog is rögzíthető, a jelzálog rögzí­tésével egyidőben azonban a korábbi jelzálogjogosultakat a biztosító értesíti az új bejegyzésről. 

 

Amennyiben Ön nem éves díjfizetést választott, a teljes évre vonatkozó díja a gyakoriság szerinti díjak összege lesz. A kerekítések miatt a gyakoriság szerint megbontott díjak összege eltérhet az éves díj összegétől.

Emellett a szerződéskötést követő első évben fizetendő díjat növelheti az első, tört időszakra vonatkozó díj is. Tört időszaki díjat abban az esetben kell fizetnie, amennyiben a szerződése koc­kázatviselési kezdete nem hónap else­jére esik. Ilyenkor a következő hónap 1-ig (a szerződés első évfordulójáig) egy időarányos díjat számolunk ki az éves díjból a tört időszak hossza alapján.

A szerződés fizetendő első díja az erre a töredék időszakra és az első választott díjfizetési gyakoriság szerinti időszakra számított díj összege. Ha szerződése kockázatviselésének kez­dete bármely hónap 1-je, a fizetendő első díj összege megegyezik az első választott díjfizetési gyakoriság szerinti időszakra számított díjjal.

 

A szerződő határozza meg, hogy milyen fizetési móddal és gyakorisággal kívánja a biztosítási szerződés díját fizetni. Ezek, igény esetén módosíthatók.

Az alábbi díjfizetési módok közül választhat:

 • banki átutalás
 • csoportos beszedési megbízás
 • bankkártyás fizetés
 • csekkes befizetés (elektronikus ter­mék esetén nem választható)

A választott díjfizetési módtól függet­lenül bankkártyával azonnal kifizetheti biztosítása díját a www.allianz.hu oldalon. Ehhez mindössze otthonbizto­sításának szerződésszámát és születési dátumát kell megadnia.

Hasznos tipp! A biztosítás kizárólag akkor tölti be funkcióját, ha a szerződés díjjal rendezett, vagyis ha Ön rendsze­resen és határidőre befizeti a biztosí­tási díjat.

Amennyiben a csekkes díjfizetési módot választotta, mindig a soron következő biztosítási időszak (hónap, negyedév, félév vagy év) időszak első napjáig kell befizetnie a díjat.

Amennyiben banki átutalással telje­sít, akkor is figyelemmel kell lennie a befizetési határidőre, illetve csopor­tos díjbeszedés esetén gondoskodnia kell arról, hogy a díjlehívás napján legyen elegendő fedezet bankszám­láján.

A biztosítási díj elmaradásának követ­kezménye: a vonatkozó jogszabályok alapján a biztosító által meghatározott póthatáridő leteltével megszűnik a szer­ződése és otthona, értékei fedezet nélkül maradhatnak.

 

Az egyik legkényelmesebb szerződés­kötési és ügyintézési mód az online csatorna.

Az Otthonom lakásbiztosítás alapértelmezetten elektronikus ügyintézésen alapuló, e-termékként köthető meg, ehhez szerződéskötéskor meg kell adnia e-mailcímét és mobiltelefonszámát.  E kapcsolattartási mód választásával a szerződésével kapcsolatos ügyeit, például a kárbejelentést vagy  az adatmódosítást is online intézheti. Fontos továbbá, hogy a bizto­sítótól érkező lényeges információkat, dokumentumokat, például a kötvé­nyét vagy az indexálási értesítőt is online fogja megkapni.

Ezért, ha megváltozik az e-mailcíme, értesítse erről a biztosítót is, hiszen így fog a továbbiakban is értesülni a szerződését érintő lényeges informá­ciókról. 

Allianz Ügyfélportálunkon keresztül egyszerűen kezelheti lakásbiztosításá­val kapcsolatos ügyeit: megtekintheti és módosíthatja szerződésének adatait, letölthet szükséges dokumentumokat, igazolásokat, kárt jelenthet be. Az Ügy­félportál használatához regisztrációra van szükség, amelynek lépéseit és a használattal kapcsolatos információkat a  www.allianz.hu oldal Allianz Ügyfélportál oldalon talál. 

 

Az Allianz minden évben az árszínvonal változásához igazítja a biztosítási szer­ződés biztosítási összegeit és biztosítási díját, ezzel biztosítja a fedezete érték­állóságát. Ez az évenkénti értékkövetés biztosítja azt, hogy még évek múltán is kár esetén a vagyontárgy értékének megfelelő szolgáltatást nyújthassa a biztosító. Otthonbiztosításának évfor­dulója előtt 60 nappal kap tőlünk egy indexálási értesítőt, amely a következő egy éves időszakra vonatkozó biztosítási összegeket és díjakat tartalmazza.

Minden biztosítási évforduló előtt ellen­őrizze, hogy az indexálási értesítőben szereplő biztosítási összegek fedezik-e az ingatlanban bekövetkezett változá­sokat, vagy újonnan vásárolt értékeit, és ha szükséges, kérje szerződése módosítását. Az indexálási értesítő megtekintésekor ellenőrizze személyes adatait is. Ha azokban bármi változás történt, kérjük, jelentse be az Allianznál.

 

Azt is fontos kiemelni, hogy az évenkénti indexálás nem biztos, hogy elegendő a biztosított vagyontárgyak változása vagy értéknövekedése esetén. Nem­csak gyarapodhat a vagyon, hanem az ingatlan esetében értékemelkedést jelent egy nagyobb volumenű beruhá­zás is, mint például a hozzáépítés, tető­tér beépítés, korszerűsítések, felújítások. Az is változást jelent, ha újabb műszaki cikkek, a korábbinál értékesebb bútorok kerülnek a háztartásba.

A kötés időpontjában még megfele­lőnek számító biztosítási szerződés is időközönként karbantartást igényel. Az Ön érdeke, hogy rendszeresen, leg­alább évente egyszer hasonlítsa össze a szerződésben szereplő biztosítási összegeket a meglévő vagyontárgyai értékével, és ha szükséges, akkor kez­deményezze a szerződés módosítását.

 

Amennyiben a Társaságunknál bizto­sított ingatlanát eladja, az adásvétel tényét jelentse a biztosítónak. Ebben az esetben a biztosítási érdek meg­szűnése miatt az érdekmúlás napjával megszüntetjük szerződését, míg az érdekmúlás napját követő időszakra előre megfizetett többletdíjat visszafi­zetjük Önnek.

Egy-egy ingatlan értékesítése gyakran együtt jár egy másik ingatlan megvá­sárlásával. Nagyon fontos, hogy az újonnan megszerzett tulajdon rögtön a tulajdonszerzés legelső napjától biz­tosított legyen, ezért lehetőség szerint még a birtokba vétel napját megelő­zően kössön biztosítási szerződést.

 
Igen, a lakásbiztosításhoz kiegészítő biztosításként köthető Családi balesetbiztosítás és Családi életbiztosítás is. Ez meg­tehető a lakásbiztosítási szerződés megkötésével egyidejűleg vagy azt követően. A Kiegészítő biztosítások Ügyfél-tájékoztató és Általános szer­ződési feltételei külön nyomtatványon találhatók.
 

Kiegészítő biztosításként köthető a Családi életbiztosítás. A szerződés biztosítottja a lakásbiztosítás név szerint megjelölt biztosítottja, valamint a kockázatviselési helyen vele együtt élő házastársa, valamint a közös háztartásban együtt élő közeli hozzátartozója (pl. házastársa, szülei, gyerekei, testvére) amennyiben e személyek a kockázatviselés kezdő időpontjában nem töltötték be a 85. életévüket. A fedezet kiterjed a biztosított bármely okból, bárhol a világon bekövetkezett halálára. Az életbiztosítás kezdeti biztosítási összegét a szerződő határozza meg, amely 200 ezer Ft és 2 millió Ft között választható, kétszázezer forintos egységenként. A Családi életbiztosítás egészségügyi vizsgálat nélkül megköthető.

A további részleteket a Kiegészítő Családi Balesetbiztosítás és Kiegészítő Családi Életbiztosítás az Allianz Otthonom lakásbiztosításhoz Ügyfél-tájékoztató és szerződési feltételek tartalmazzák.

 
Az Allianz Otthonom lakásbiztosításhoz kiegészítőként köthető balesetbiztosítás fedezetet nyújt a hirtelen, váratlan baleset miatt bekövetkezett maradandó egészségkárosodás, valamint halál esetén. A térítés kiterjed továbbá olyan múlékony egészségkárosodásokra is, mint például a csonttörés vagy az 5 napot meghaladó baleseti eredetű kórházi fekvőbeteg kezelés. A fedezet a világon bárhol bekövetkezett biztosítási eseményre kiterjed. A biztosítottak személye megegyezik a lakásbiztosítás biztosítottjával, biztosítottjaival. A balesetbiztosítás kezdeti biztosítási összegét a szerződő határozza meg, amely 200 ezer Ft és 2 millió Ft között választható, kétszázezer forintos egységenként. A további részleteket a Kiegészítő Családi Balesetbiztosítás és Kiegészítő Családi Életbiztosítás az Allianz Otthonom lakásbiztosításhoz Ügyfél-tájékoztató és szerződési feltételek tartalmazzák.

Az értékőrző vagyontárgyakra az alapbiztosítási fedezet 200 000 Ft értékig terjed ki. E feletti értékre  az Értéktárgy kiegészítő biztosítás nyújt fedezetet.

Értéktárgynak minősülnek

 • a nemesfémek, ékszerek, drágakövek,
 • az antik bútorok és antik tárgyak, képzőművészeti alkotások,
 • a valódi szőrmék, kézi csomózású szőnyegek, különleges textíliák,
 • gyűjtemények.
Csak az állandóan lakott ingatlanokra köthető meg. Az ingatlan akkor minősül állandóan lakottnak, ha a biztosított aktív dolgozóként onnan indul munkába és munka után oda tér haza, vagy passzív dolgozó (pl. gyesen lévő, munkanélküli), illetve nyugdíjas személy esetében a pihenésre, alvásra fordított idejét ott tölti. 
Szerződő olyan természetes személy lehet, aki érdekelt a biztosítani kívánt vagyontárgy megóvásában, vagy az érdekelt javára köti. 

Az Alapcsomag mellé mind személybiztosítások, mind vagyontárgyakra szóló további kiegészítő biztosítások közül választhat.

Személybiztosítások – balesetbiztosítás, családi életbiztosítás

Értéktárgyak – készpénz, illetve az értéktárgy kiegészítő biztosítások

Egyéb vagyontárgyak – különleges üveg, épülettartozékok lopása, graffiti, kerti bútor, kerti dísznövény, lábon álló növényzet kiegészítő biztosítás, valamint dugulás elhárítás költségei kiegészítő biztosítás.

A kiegészítő biztosításként családi életbiztosítás és balesetbiztosítás választható. Az életbiztosítás kiterjed a kötvényben név szerint biztosítottként megnevezett személyre, valamint a vagyonbiztosítás kockázatviselési helyén vele együtt élő házastársára, illetve közös háztartásban együtt élő közeli hozzátartozójára, 85 éves életkorukig. A balesetbiztosítás biztosítottjai megegyeznek a vagyonbiztosítás biztosítottjaival.

A vagyonbiztosításban biztosított az, aki a biztosított vagyontárgy megóvásában érdekelt és

a) szerződő által a kötvényben pontos címmel (helyrajzi számmal) megjelölt ingatlan

– tulajdonosa és tulajdonostársa(i),

– bérlője és bérlőtársa(i),

– haszonélvezője

b) az a) pontban megjelölt biztosítottal a kockázatviselés helyén állandó jelleggel közös háztartásban élő hozzátartozó, valamint

c) amennyiben az a) pontban megjelölt biztosított nem él a kockázatviselési helyen állandó jelleggel, de közeli hozzátartozója igen, úgy e közeli hozzátartozó is biztosítottnak minősül.

Az Allianz Lakóközösség-biztosítás Plusz termékben tartamkedvezményre jogosult a szerződő, ha vállalja, hogy az általa választott tartamon belül nem szünteti meg a szerződést díjnemfizetéssel, vagy évfordulós felmondással. Cserébe a biztosító, a választott tartam hosszától függő mértékben kedvezményt ad a szerződés díjából.

A szerződő 1 évtől, 5évig terjedő tartamot választhat, úgy, hogy a szerződéskötés során jelöli, hogy mekkora tartamot tud vállalni.

 

Az Allianz Lakóközösség-biztosítás Plusz szerződés megköthető önrésszel és önrész nélkül is.  A választható önrészek mértéke 20.000 és 40.000 Ft.

Ha a szerződés önrészesedéssel jött létre, akkor a biztosított a kárnak egy részét a különös biztosítási feltételekben meghatározott esetekben és mértékben – önrészesedés címén - maga viseli. A biztosító nem von le önrészesedést, ha felelősségbiztosítás, közös képviselői felelősségbiztosítás, csoportos balesetbiztosítás, elfolyt víz térítésre szóló biztosítás esetén, még akkor sem, ha a szerződésen szerepel vállalt önrész.

A biztosító az önrészesedés szempontjából külön-külön biztosítási eseménynek tekinti a biztosított épületen belül önálló helyrajzi számon nyilvántartott egyes ingatlanokat ért, azonos okból bekövetkezett, időben összefüggő károsodást (e szempontból a társasházi közös tulajdonban/szövetkezeti tulajdonban álló területek is egy önálló ingatlannak tekinti), és ilyen esetekben az önrészt külön-külön vonja le.

 
Az Allianz Lakóközösség-biztosítás Plusz szerződésekhez számos kiegészítő biztosítás választható a lakóközösség igényeinek megfelelően. Ezek a kiegészítő biztosítások egy egységre jutó kezdeti biztosítási összegei és a választható egységek számáról ebben a táblázatban olvashat bővebben. 
 
A lakóközösség által megbízott képviselő munkáját könnyíti, hogy a lakóközösség biztosítási ügyeit az interneten is intézheti, ha regisztrál az Allianz Ügyfélportálon, melyet a www.allianz.hu oldalon érhet el. Elektronikus ügyintézés választása esetén kedvezőbb díj érhető el.
 
Amennyiben a lakástulajdonosok a közös tulajdonú ingóságok mellett a saját lakásaikban található értékeiket is biztosítani szeretnék, külön díj ellenében erre is lehetőségük van.
 
A lakóközösség közös tulajdonában lévő esővíz hasznosítást alkalmazó berendezések; hőszivattyúk, geotermikus kutak és berendezései, szélerőművek, ill. szélturbinák, fűtésoptimalizálást segítő berendezések tűz és elemi kárait, illetve a vandalizmussal, lopással okozott károkat téríti. A napkollektorok és napelemek esetében a fedezet a fentieken kívül bármilyen törés, illetve repedéskárra is kiterjed.
 
Ha a lakóközösség közös helyiségében tárolt, de a lakók saját tulajdonában lévő háztartási ingóságok tűz vagy elemi kár (pl. vihar, felhőszakadás) következtében megsérülnek, megsemmisülnek, netán betörnek a helyiségbe, akkor e kiegészítő biztosítás keretében térülnek az ellopott/megsérült ingóságok kárai.
 
A központi kazán és a liftek olyan balesetszerűen bekövetkezett törés- és repedéskárait téríti, amelyek a liftek vagy a kazán részleges vagy teljes működés-képtelenségét okozzák.
 
Vészhelyzet esetén (például egy csőtörés következtében, vagy ha vihar miatt károsodik a tetőfedés, esetleg ha a lépcsőház zárszerkezetének meghibásodása következtében nem lehet az ingatlanba ki- illetve bejutni) assistance szolgáltatás keretén belül a biztosító szakembert küld a helyszínre, a vészhelyzet elhárítására.
 
Az all risk típusú (minden kockázatra szóló) alapbiztosításban az építési-szerelési tevékenységhez szükséges valamennyi vagyontárgy biztosítható az olyan károkra, amelyek véletlenül és előre nem látható módon következtek be, és amelyek nem kizártak a biztosítási fedezetből.
 
A biztosítást megkötheti az ingatlan tulajdonosa, az ingatlanon végzett építés-szerelés munkák beruházója, fővállalkozója, valamint az ajánlaton megjelölt alvállalkozók, kivitelezők.
 
A terméket azoknak is kínáljuk, akiknek a finanszírozó a banki hitel folyósításához az építés időtartamára biztosítás megkötését írja elő.
 
Biztosítottak az épületek, építmények, az építési helyszínen tárolt vagy már beépített épülettartozékok, építési anyagok, épületgépészeti, épületvillamossági berendezések és segédanyagok. A védelem ezeken túlmenően a munkavégzés eszközeire, a munkagépekre, felvonulási épületekre és a felszerelésekre is kiterjed.
 

A tartam minimum fél, maximum egy év lehet.

A biztosítás tartamának meghatározása az építés-szerelési tervdokumentáció alapján történik, és nem függ a folyósított hitel futamidejétől. Az egy évnél hosszabb ideig tartó beruházások esetén a fennmaradó időre új szerződés megkötésével hosszabbítható meg a biztosítási védelem.

 
Igényelje személyes konzultációnkat és kollégánk felkeresi Önt, vagy hívjon minket a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon!
 
A tűz- és elemikár-biztosítás esetében  a szolgáltatási összeg 10%-a, minimum 50 ezer Ft zöldmezős beruházásoknál,  egyéb beruházásoknál pedig minimum 100 ezer Ft.  Az önrész 10%, minimum 100 ezer Ft Betöréses lopás és rablásbiztosítás, valamint az általános felelősségbiztosítás szolgáltatás esetében. A személyi sérüléses felelősségi károkat önrészesedés nélkül téríti a biztosító.   Az épületrongálás-biztosítás és a belföldi szállítmánybiztosítás esetében szolgáltatási összeg 10%-a az önrész mértéke. 
 
A szerződés határozott tartamú, a szerződés díját egy összegben kell megfizetni, amely átutalással vagy bankkártyával lehetséges.

Helyiség:
A térnek minden oldalról épületszerkezetekkel határolt része.

Törés elleni védelem:
Letörés ellen védett a hengerzárbetét, ha a külső oldalon (rácsajtók, üvegezett ajtók esetében - ahol a zárbetét belső oldala is hozzáférhető - a belső oldalon is) az ajtólap síkjából - vagy a kívülről csak roncsolással eltávolítható zárcímer, szintezőfém, rozetta stb. síkjából - nem nyúlik ki 2 mm-nél hosszabban.

Reteszhúzás elleni védelem:
A kétszárnyú ajtók rögzített szárnyai reteszhúzás ellen akkor vannak védve, ha a szárny reteszei (csúszó-, áthajtó- vagy elfordítós rigli) ellenállnak a külső feszítést követő elmozdításnak. (Ilyen pl. facsavar egy furaton keresztül a reteszen át, vagy akár egy belülről beszorított és lecsavarozott ék a nem nyíló szárny alá stb.). Megfelel a reteszhúzás elleni védelemnek a billenőkaros szerkezet.

Biztonsági zár:
Biztonsági zárnak minősül a tartószerkezetével együtt, a Mabisz által ajánlott (régebben minősített) biztonsági lakat, továbbá a minimum 5 csapos hengerzárral ellátott zárszerkezet, a minimum 6 rotoros mágneszárral ellátott zárszerkezet, továbbá minden olyan lamellás zárszerkezet, amelyet a Mabisz "biztonsági zárnak" minősített. Mindegyiknek  minimum 10 000 variációs lehetőséggel kell rendelkeznie.

Aktív zárási pont:
Aktív zárási pontnak számít az a záróelem, amelyet közvetlenül vagy áttételesen, de nyitó-záró szerkezettel (kulccsal) lehet mozgatni.

Passzív zárási pont:
Ide tartoznak mindazok a zárást biztosító elemek, amelyek nem kulccsal hozhatók működésbe. A forgópántok és a passzív zárótüskék (a ki- és befeszítést gátlók) összesen egy passzív zárási pontnak tekintendők.

Kiemelés elleni védelem:
Az ajtóra eredetileg vagy utólag felszerelt olyan műszaki megoldás, amely kívülről történő támadás esetén megakadályozza a zárt ajtónak a zsanérról való leemelését.

Be- és kifeszítés elleni védelem:
Olyan műszaki megoldás, amelyik hatásosan késlelteti, illetve megakadályozza a nyílászáró külső oldal felőli be- vagy kifeszítését. Alapvető megoldás a minél jobb záráspontosság, de megfelelő pl. a keret és az ajtólap éleinek vasalása és a hevederzár is.

Záráspontosság:
Zárt állapotban az ajtó lapja és az ajtókeret oldalai közötti, mm-ben mért legnagyobb távolság.

Fúrás elleni védelem:
Fúrás ellen védett az a zárszerkezet, zárcilinder, amelyet a beépített vagy a fúrás ellen utólag felszerelt védelmi elemek miatt nem lehet megfúrni, illetve a zárszerkezet fúrás esetén sem lesz nyitható.

Finomnyitás elleni védelem:
Finomnyitás ellen akkor védett a zár, ha csak a rendeltetésszerű használatára szolgáló eszközzel lehet működtetni. Ilyen a két vagy több csapsoros, illetőleg a több különböző fizikai elven működő zárbetét.

Önálló zárási pont:
Önálló zárási pontnak csak az egymástól legalább 30 cm-re elhelyezkedő zárnyelvek (reteszvasak) tekinthetők.

Reteszelési mélység:
A zárnyelvnek a fogadóelembe (vasalatba) való benyúlása, illetve a benyúlás mélysége.

Vagyonvédelmi fóliák:
Mindazok a - szakcég által az üvegfelületek belső oldalára telepített - vagyonvédelmi (biztonsági) fóliák, amelyek az üveget annak összetörésekor egyben tartják.

Biztonsági üvegek:
Több üvegréteg közé helyezett vagyonvédelmi fólia egybeépítésével gyártott üvegszerkezetek, vagy egyéb olyan fényáteresztő anyagok, amelyeket a rétegvastagságból, összetételből adódó tulajdonságaik miatt "átdobást gátló" (P1A, P2A, P3A, P4A, P5A), illetve "áttörést gátló" (P6B, P7B, P8) minősítéssel láttak el.

Mechanikai védettségi szintek

1. védettségi szint
Megfelel az 1. védettségi szintnek az a lezárt helyiség, amelyet határolószerkezetei (tető is) a jogosulatlan idegen személyek behatolásától és az elmozdítástól egyaránt megóvnak.

2. védettségi szint

 • Falazatok, födémek: a biztosított vagyontárgyak elhelyezésére szolgáló helyiségek határolószerkezeteinek szilárdsága egyenértékű a 6 cm vastag tömör, kisméretű téglából készült falazatéval.
 • Ablakok, erkélyajtók (teraszajtók), kitekintők, felül- és oldalvilágítók: az összes üvegezett felület nyílászárónként legalább 5 mm vastag, vagy ha ennél vékonyabbak, akkor az üveget vagyonvédelmi fóliával kell ellátni a belső oldalon.
 • Bejárati ajtók, garázsajtók: zárásukat 2 db biztonsági zár vagy 1 db törés ellen védetten szerelt biztonsági zár végzi.

A kétszárnyú bejárati ajtók és erkélyajtók reteszeit reteszhúzás elleni védelemmel kell ellátni.
Megfelelnek a 2. védettségi szint előírásainak az alábbiak is:

 • a legalább 6 cm vastagságú, két vagy több rétegű szendvicsszerkezet
 • az üvegtéglával vagy kopolitüveggel kialakított határolófelület,
 • az elektromos nyitású, elektronikus vezérlésű garázsajtó, ha más mechanikai védelemmel nincsen felszerelve,
 • továbbá az MSZ EN 356:2000 szabvány szerinti P1A jelölésű biztonsági üvegek.

3. védettségi szint

 • Falazatok, födémek, tetőszerkezetek: a biztosított vagyontárgyak elhelyezésére szolgáló helyiségek határolószerkezeteinek szilárdsága egyenértékű a 12 cm vastag tömör, kisméretű téglából készült falazatéval.
 • Ablakok, erkélyajtók (teraszajtók), kitekintők, felül- és oldalvilágítók: az összes üvegezett felület nyílászárónként legalább 5 mm vastag.

Ha valamely nyílászáró alsó éle a járdaszinttől

 • 3 méternél alacsonyabban van,
 • 3 méternél magasabban van, de valamely melléképület, épületrész, építmény vagy beépített eszköz (pl. tűzlétra) megkönnyíti a bejutást, akkor üvegfelületét vagyonvédelmi fóliával kell ellátni a belső oldalon.Az ablakok tok és keretszerkezetének támadhatóság, illetve ellenállás tekintetében erősebbnek  - de legalább egyenértékűnek – kell lenni az üvegszerkezet ellenállóképességével.
 • Bejárati ajtók, garázsajtók:
 • ha fém - vagy legalább 25 mm vastag tömör keményfa szilárdságával megegyező faszerkezetű,
 • fa tokozat esetén a zár reteszvasak fogadását megerősített, a falszerkezethez legalább 3 ponton rögzített ellenlemez biztosítja. 
 • ha kiemelés, valamint befeszítés ellen védett.

Az ajtók zárását

 • 2 db egymástól min. 30 cm-re elhelyezett, törésvédetten szerelt biztonsági zár, vagy
 • 1 db hevederzár és legalább 1 db, tőle min. 30 cm-re, törésvédetten szerelt biztonsági zár végzi.

A törés elleni védelmet nehézfémből készült zárcímerrel, szintezőfémmel vagy rozettával kell biztosítani, és a törésvédetten szerelt biztonsági zár reteszelési mélységének legalább 14 mm-nek kell lennie.

Bevésőzár alkalmazása esetén a fa ajtólap külső oldala a zárszekrény hosszanti tengelyében kívülről olyan fémlemezzel van megerősítve, amely roncsolás nélkül nem szerelhető le, és magassága legalább kétszerese a zárszekrény magasságának.

Az ajtólap és a tok közötti záráspontosság oldalanként maximum 4 mm, keményfa szerkezet esetén maximum 6 mm. Az ajtólap és a tok vetemedése a zárás biztonságát nem befolyásolhatja.
Az ajtólapokat minimum 3 db diópánttal - vagy ezzel egyenértékű szilárdságú, egyedi kialakítású forgópánttal - rögzítették a tokhoz.

A kétszárnyú bejárati ajtók és erkélyajtók reteszeit reteszhúzás elleni védelemmel kell ellátni.
Megfelel a 3. védettségi szint előírásainak a legalább 12 cm vastagságú, három vagy több rétegű szendvicsszerkezet is.
A 3. védettségi szint elemeként elfogadhatók olyan nyílászárók is, amelyekre a Mabisz a "részleges mechanikai védelem alkotóeleme" ajánlást (régebben minősítést) adott.
A 3. védettségi szint előírásainak megfelelnek a Mabisz által ajánlott MSZ EN 356:2000 szabvány szerinti P2A (A1-es) és P3A (A2-es) biztonsági üvegek.

4. védettségi szint

 • Falazatok, födémek, tetőszerkezetek: a biztosított vagyontárgyak elhelyezésére szolgáló helyiségek határolószerkezeteinek szilárdsága egyenértékű a 38 cm vastag tömör, kisméretű téglából készült falazatéval.
 • Ablakok, erkélyajtók (teraszajtók), kitekintők, felül- és oldalvilágítók: az összes üvegezett felület nyílászárónként legalább 6 mm vastag.

Ha a nyílászáró alsó éle a járdaszinttől

 • 3 méternél alacsonyabban van, vagy
 • 3 méternél magasabban van, de valamely melléképület, épületrész, építmény vagy beépített eszköz (pl. tűzlétra) megkönnyíti a bejutást akkor a következő műszaki-technikai feltételeknek kell maradéktalanul megfelelni: 
 • az ablakok, erkélyajtók, kitekintők, felül- és oldalvilágítók teljes felületét minimum 12 mm átmérőjű köracélból készült és maximum 100x300 mm-es osztású ­- vagy más műszaki megoldású, de az előbbivel megegyező szilárdságú ­- rácsozattal kell védeni, amely kívülről roncsolás nélkül nem szerelhető le, 
 • a rácsot a sarkainál - 300 mm-nél nagyobb oldalhosszúság esetében egymástól legfeljebb 300 mm távolságra is - átmenőcsavarral kell rögzíteni a falba vagy a nyílászáró keretéhez olyan módon, hogy kívülről csak roncsolással legyen eltávolítható. 
 • falba rögzítés esetén a falazókörmök keresztmetszetének legalább azonosnak kell lennie a rács anyagának keresztmetszetével. A minimális beépítési (rögzítési) mélység téglafalban 150 mm, betonban 100 mm.

 • A rács helyettesítésére megfelelnek az áttörésbiztos, rétegelt ­- minimum P6B fokozatú (B1-es) ­- biztonsági üvegek vagy a velük azonos védettséget nyújtó, a Mabisz által teljes körű mechanikai védelem alkotóelemeként ajánlott (régebben minősített) üvegszerkezetek.

  A rács helyettesítésére alkalmas üveg csak olyan keretbe helyezhető el, amely a Mabisztól "teljes körű mechanikai védelem" alkotóeleme ajánlást (korábban minősítést) kapott, az ablakok tok és keretszerkezetének támadhatóság, illetve ellenállás tekintetében erősebbnek – de legalább egyenértékűnek – kell lennie az üvegszerkezet ellenállóképességével.
 •  
 • Bejárati ajtók, garázsajtók: a Mabisz által teljes körű mechanikai védelem alkotóelemeként ajánlott (régebben minősített) szerkezetek.
 • Minősítés hiányában a bejárati ajtónak a következő műszaki-technikai feltételeknek kell maradéktalanul megfelelnie:
 • Az ajtólap fém- vagy legalább 40 mm vastagságú tömör keményfa szilárdságával megegyező faszerkezetű. A fémszerkezetű ajtó lapja legalább 2 mm vastagságú vaslemezzel van borítva. 
 • fa tokozat esetén a zár reteszvasak fogadását megerősített, a falszerkezethez legalább 3 ponton rögzített ellenlemez biztosítja, 
 • az ajtólap kiemelés, befeszítés ellen védve van. 
 • az ajtólap és a tok közötti záráspontosság oldalanként maximum 2 mm, keményfa szerkezet esetén maximum 5 mm. 
 • a zárszerkezet legalább 3 aktív és 1 passzív ponton biztosítja a zárást. 
 • a zárak reteszelési mélysége eléri a 18 mm-t. 
 • a zártest és a zárbetét fúrás, finomnyitás és letörés ellen védve van. 
 • a kétszárnyú bejárati ajtók és erkélyajtók reteszei reteszhúzás elleni védelemmel vannak ellátva.
 • bevésőzár alkalmazása esetén a fa ajtólap külső oldala a zárszekrény hosszanti tengelyében kívülről olyan fémlemezzel van megerősítve, amely roncsolás nélkül nem szerelhető le, és magassága legalább kétszerese a zárszekrény magasságának.

  A 4. védettségi szint elemeként elfogadhatók olyan szerkezetek is, amelyekre a Mabisz a "teljes körű mechanikai védelem alkotóeleme" ajánlást (régebben minősítést) adott.

Elektronikai jelzőrendszer

A riasztóközpont a védett téren belül van elhelyezve, burkolata szabotázsvédett, min. 1mm lágyacél vagy azzal egyenértékű szilárdságú anyagból készült. Minden helyiségbe, amely határos a külvilággal, az illetéktelen személyek behatolását jelző elemek kombinációit kell telepíteni.

A behatolást jelző elemek minimális kombinációi a következők: 

 • mozgásérzékelő (PIR) és nyitásérzékelő (reed), vagy 
 • mozgásérzékelő és akusztikus üvegtörés-érzékelő.

A behatolást jelző elemek kombinációin túl az elektronikai jelzőrendszerhez szükséges még legalább 

 • 1 db, célszerűen a kívülről legjobban látható helyre telepített, akkumulátoros hang-fény jelző, amelyet úgy kell elhelyezni, hogy külön mászóeszköz nélkül ne lehessen leszerelni,
 • telefonos, illetve rádiós kezelőegység(ek) vagy GSM-kommunikátorral ellátott riasztóközpont,
 • a riasztóközpont olyan távfelügyelethez van csatlakoztatva, amelyik szerződésben vállalja az átjelzéstől számított max. 15 percen belüli kivonulást.

Ha a területen nincs saját kivonulószolgálattal rendelkező távfelügyelet, a biztosító a rendőrséget közvetlenül (telefonon) értesítő távfelügyeletet is elfogadja.

Az elektronikai jelzőrendszer nem vehető figyelembe, ha csak természetes személyt értesítő telefonos jelzéssel vagy távfelügyeleti csatlakozás nélkül (csak helyi riasztásként) működik.
A fenti minimális kritériumokat meghaladó elektronikai jelzőrendszer kiépítését egyedi elbírálás alapján, szolgáltatásnöveléssel veheti figyelembe a biztosító.

Az értékőrző vagyontárgyak tárolási szabályai

Az értékőrző vagyonrész kizárólag lakás céljára szolgáló helyiségben tárolható.

Az értékőrző vagyonrész a) pontjába tartozó vagyontárgyakat 1 millió Ft értékhatárig tetszőleges módon lehet tárolni, az ezen értéket meghaladó vagyontárgyak csak a Mabisz által a megfelelő értékhatárra* minősített lemez- vagy páncélszekrényben tárolhatók.

Az értékőrző vagyonrész b) pontjába tartozó vagyontártgyak értékhatárra tekintet nélkül tetszőleges módon tárolhatók.

A páncélszekrényekre vonatkozó előírások:
A lemez- vagy páncélszekrényt a Mabisz előírásai szerint kell telepíteni.

(*) Az értékhatárok A-E fokozat között megduplázódnak, ha fúrás- és nyitásérzékelővel ellátják és bekötik őket az elektronikai jelzőrendszerbe.

Korszerű Allianz Otthonom lakásbiztosításunk (Myhome) megkötése esetén a díj az alábbi lehetőségek igénybevételével csökkenthető:

 • 3 éves hűség (tartamkedvezmény) vállalása esetén jelentős kedvezményt adunk szerződésének díjából,
 • ha több szerződéssel is rendelkezik társaságunknál,
 • ha elektronikus kommunikációt választ e-termék jelölésével, valamint
 • ritkább díjfizetési gyakoriság választásával.

Myhome termékünk mellett figyelmébe ajánljuk az Allianz Összhang Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást is.

A lakásbiztosítási szerződés költségmentesen felmondható írásban minden év március 1. és március 31. napja között. A felmondás az alábbi elérhetőségeken tehető meg:

-          E-mailben az ugyfelszolgalat@allianz.hu  címre megküldött levélben az alábbiakban megjelölt módok valamelyikén:

·      fokozott biztonságú elektronikus aláírással, vagy a magyar állam által biztosított e-dokumentum hitelesítéssel („AVDH”) ellátott dokumentum formájában ( https://niszavdh.gov.hu/index

·      a szerződő azon e-mail címéről küldve, amely a biztosítónál nyilván van tartva

-          Postai úton az Allianz Hungária Zrt. Állománykezelési Központ 1437 Budapest, Pf.: 825 címre megküldött és aláírt levélben.

-          Személyesen a 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 48-52. alatt található központi ügyfélszolgálaton, vagy bármely ügyfélkapcsolati ponton.

A felmondási lehetőség a megszűnés napjáig díjjal rendezett szerződések esetén vehető igénybe.

A felmondásnak tartalmaznia kell a következő adatokat:

-          Kötvényszámot (szerződésszámot),

-          szerződő nevét, születési dátumát és állandó lakcímét,

-          a felmondás okát: márciusi kampányban történő felmondás vagy a biztosítási évfordulóra történő felmondás.

A felmondási lehetőség a megszűnés napjáig díjjal rendezett szerződések esetén vehető igénybe.

Biztosítási szerződésének hátralékát mielőbb rendezze az alábbi lehetőségek egyikén:

·         online bankkártyás fizetéssel a www.allianz.hu oldalon vagy

·         átutalással a 11794008-21349386-00000000 számú bankszámlaszámra (átutalás esetén kérjük, hogy hivatkozzon a szerződésszámára).

Az alábbi esetekben nem tudjuk elfogadni a felmondását:

-          a felmondás nem a megadott határidőben érkezik be hozzánk,

-          a szerződés határozott idejű,

-          a felmondásban közölt adatok alapján nem azonosítható a szerződés,

-          a felmondás formailag nem felel meg a feltételeknek.

A lakásbiztosítás felmondása költségmentes. Amennyiben biztosítása tartamkedvezménnyel rendelkezik és a szerződés a tartamkedvezmény periódus lejárata előtt szűnik meg, a tartamkedvezmény címen kapott díjkedvezmény összegét a szerződési feltételek szerint a biztosító visszakövetelheti.
A lakásbiztosítás a felmondás beérkezésének dátuma után még 30 napig nyújt fedezetet. Ez alatt az idő alatt lehetősége van visszavonni a felmondást írásban vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon (+36 (1/20/30/70) 421-1-421).
A távértékesítés keretein belül kötött szerződések esetén 14 napon belül indoklás nélkül el tud állni az új szerződéstől, melyről írásban kell értesíteni a biztosítót. A nem távértékesítés keretében kötött szerződéseknél ez a lehetőség nem áll fenn.
A jelenlegi jogszabályok nem tiltják a több biztosítónál egyidejűleg fennálló többszörös biztosítást. Ha nem kívánja megtartani mindkét biztosítónál a szerződését, kezdeményezheti valamelyik biztosítónál, hogy közös megegyezéssel szüntessék meg a szerződést. Amennyiben nem sikerül közös megegyezéssel megszüntetni, írásban felmondhatja azt az évfordulót megelőző 30. napig. Újonnan kötött szerződés esetén az előző kérdést is is vegye figyelembe. 

Természetesen igen, de ez esetben különösen fontos, hogy a biztosítási fedezet folytonos legyen.
Ez azt jelenti, hogy a felmondott és az új biztosítás között ne maradjon olyan időszak, amikor nincs lakásbiztosítási fedezete.

A változásról mindenképpen tájékoztassa hitelintézetét.

Természetesen igen, de ez esetben különösen fontos, hogy a biztosítási fedezet folytonos legyen.
Ez azt jelenti, hogy a felmondott és az új biztosítás között ne maradjon olyan időszak, amikor nincs lakásbiztosítási fedezete.

A változásról mindenképpen tájékoztassa hitelintézetét.

Ügyfélszolgálatunk, ügyfél- és értékesítési pontjaink, tanácsadóink elérhetőségeit a linkre kattintva gyorsan megtalálhatja: Üzletkötő kereső | Allianz Hungária

Élet és egészség

Gyakran ismételt kérdések Élet- és egészségbiztosításainkról
Az Allianz Életprogramok felépítésüket tekintve két részből állnak: egy megtakarításra fókuszáló, valamint egy biztosítási védelmet nyújtó részből. Pénzügyi tanácsadóink felmérik igényeit és megoldási tervet dolgoznak ki arra vonatkozóan, Ön hogyan, milyen befektetési eszközökön keresztül és milyen biztosítási védelemmel tudja megvalósítani elképzeléseit. A tervezésnél figyelembe vesszük a pénzügyi cél megvalósításához rendelkezésre álló időt, az Ön által megfelelőnek ítélt kockázat szintjét és az Ön által elvárt hozamokat, valamint a biztosításokra vonatkozó igényeit.
 

Befektetési tervei megvalósításához a termékhez kapcsolódó eszközalap-kínálatunkból  választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelőket. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok többféle, egyedileg összeválogatható eszközalapot kínál, amelyek között az összes elterjedt alaptípus megtalálható. Ezen túlmenően elérhetőek a Céldátum eszközalapjaink (forint alapú Életprogramok esetén a CDA, CDB, CDC, CDD, CDE, CDF és CDG, euró alapú Életprogramoknál a CEC, CED, CEE), amelyek kifejezetten a nyugdíj célú megtakarítások befektetésére alkalmasak, mivel a kockázatos befektetések aránya az eszközalapban a céldátum közeledtével csökken.

Az Ön kockázatviselési szándékától és fenntarthatósági preferenciájától függ, hogy mely eszközalapot választja. Az egyes eszközalapok közötti választás joga Önt, mint Szerződőt illeti meg. A befektetési kockázatot is Ön, mint Szerződő viseli.

 
Önnek lehetősége van tanácsadóink segítségével a megadott fedezetek figyelembe vételével egyedileg összeállítani biztosítási védelmét, vagy választhat a tipikus élethelyzeteknek megfelelően előre összeállított  biztosítási csomagjaink közül is. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok alapbiztosítás a főbiztosítottra vonatkozó közlekedési baleseti halálra vonatkozó szolgáltatást tartalmazza. Minden további élet-, baleset- és egészségbiztosítást Ön választhat a szerződésbe. Kiegészítő biztosításainkről bővebben itt tájékozódhat.
 

·         Allianz Életprogramok – Euró termékek esetén az alábbi számlaszámra teljesítheti befizetéseit:

OTP Bank Nyrt: 11763945-03700888-00000000

IBAN: HU23 1176 3945 0370 0888 0000 0000

BIC (SWIFT): OTPVHUHB

·         Allianz Életprogramok termékek esetén a szerződés díja forintban, banki átutalással, csoportos díjlehívással vagy postai csekken fizethető, a biztosító alábbi bankszámláira:

a 2019. október 1-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

·         Takarékbank Zrt. (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.,2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002-00001191-21010103

a 2016. december 31. előtt létrejött szerződésekre:

·         Takarékbank Zrt.  (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., 2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002- 00001191-21010103

 
A befektetéseken elérhető hozamot nagyban befolyásolják a befektetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek. Minél alacsonyabbak ezek a költségek, annál több marad a befektetésen realizált hozamból a befektetőnél. Az aktuális TKM értékekről itt tájákozódhat. 
 

Az eseti jellegű plusz jövedelmeit is elhelyezheti a szerződésben, eseti díj befizetésével. A törvényben meghatározott összeghatáron belül az eseti díjakra is igénybevehető adójóváírás.

Az eseti díjakra vonatkozóan az alábbiakat nyújtjuk Önnek:

 • Széleskörű eszközalap kínálatot
 • Eszközalapok között ingyenes átváltást,
 • Versenyképes hozamokat.

Mindezt költséghatékonyan, hiszen csupán évi 1,19%-os alapkezelési/vagyonarányos költség terheli az Ön által befektetett összeget.

 
A futamidő alatt – a korlátozások figyelembe vételével – alakíthatja mind befektetéseit, mind biztosítási védelmét. A felelős és eredményes döntés érdekében pénzügyi tanácsadója a tartam egésze során az Ön rendelkezésére áll.
 

Az alábbi esetekben az Allianz Életprogramok (Allianz Életprogram, Allianz Bónusz Életprogram) nem az Önnek megfelelő biztosítás:

 • Ha nem kíván befektetési egységekhez kötött szerződést kötni, a befektetés kockázatát viselni.
 • Ha rövid távra (kevesebb, mint 5 évre) keres rendszeres díjfizetésű életbiztosítást.
 • Ha kifejezetten biztosítási védelmet szeretne a szerződésében, megtakarítás, befektetés nélkül.
 • Bónusz Életprogram szerződés nem javasolt 14-15 éves tervezett időtávot el nem érő megtakarítási célok esetén.
 
Az Allianz Bónusz Életprogram keretében elérhető Hűségbónusz célja a hosszú távú öngondoskodás ösztönzése. A Hűségbónuszt a biztosító írja jóvá az Allianz Bónusz Életprogram szerződésen, biztosítási évente egy alkalommal, az első évtől kezdődően. A jövőbeli bónuszok mértéke csökkenhet, ha a szerződésre fizetett rendszeres díjakból képzett egységekből pénzkivonást kezdeményez, csökkenti a rendszeres díjat vagy díjmentesíti a szerződést. A visszavásárlás esetén a jövőbeli hűségbónuszok törlésre kerülnek.

A díjak fogadására szolgáló bankszámla száma: OTP Bank Nyrt: 11794008-21349434-00000000

Ha további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal tanácsadójához, vagy hívja az alábbi telefonszámok egyikét, ahol kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére: +36 (1/20/30/70) 421-1-421.

Bárki, aki a szerződési feltételekben meghatározott korhatárt még nem töltötte be (Allianz Életprogram és Egyszeri díjfizetésű Allianz Életprogram esetén 65 év, Allianz Bónusz Életprogram esetén 55 év), valamint saját jogú nyugellátásra való jogosultságot nem szerzett, a rá irányadó öregségi-nyugdíjkorhatárt nem érte el.
 

A nyugdíjbiztosítás segít megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket azzal, hogy az alábbi biztosítási események esetén nyugdíjbiztosítási szolgáltatást teljesít.

Ha a biztosított:

 • a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerint saját jogú nyugellátásra való jogosultságot szerez (nyugdíjba vonul), vagy
 • egészségi állapota legalább 40%-os mértékben károsodik, feltéve, hogy a nyugdíjbiztosítási szerződés létrejöttének időpontjában a főbiztosított egészségkárosodása a 40%-os mértéket nem érte el, vagy
 • a nyugdíjszerződés létrejöttekor a rá irányadó öregségi-nyugdíjkorhatárt betölti.
 
Ha a szerződés megkötésétől a járadék folyósításáig 10 év eltelik, akkor bármilyen hosszúságú, 10 évnél rövidebb eltelt idő esetén legalább 10 évig tartó szolgáltatás választható.
 

Egyösszegű szolgáltatás nyújtására az alábbi esetekben van lehetőség:

 • Ha a szolgáltatást a jogosult a 40%-ot meghaladó egészségkárosodása miatt igényli
 • Ha a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 89 § (8) bekezdése alapján, a nyugdíjbiztosítási járadék havi értéke nem éri el a törvényben meghatározott összeget (2016. december 31-ét követően kötött szerződések esetén 5.000 Ft-ot, azt megelőzően létrejött szerződések esetén 10.000 Ft-ot).
 
A Nyugdíjbiztosítási szolgáltatás kamatadó- - és örökösödési illetékmentes szolgáltatás.
 

A szerződésre befizetett (rendszeres, eseti) díjak után 20%-os, maximum 130.000 Ft-os adókedvezmény vehető igénybe. A nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és önkéntes pénztári befizetés esetén összesen évi 280.000 Ft-os adójóváírás is elérhető, de a kockázati biztosítások költsége (díja) után nem jár adókedvezmény.

Az adókedvezmény a nyugdíjbiztosítási szerződésen kerül jóváírásra. Mértéke évente a befizetett díjak 20%-a, de maximum 130.000 Ft.

 
Ha a szerződés a nyugdíjbiztosítási szolgáltatás teljesítésének megkezdését megelőzően megszűnik, vagy úgy módosul, hogy az a továbbiakban nem minősül nyugdíjbiztosításnak, valamint ha a biztosító a nyugdíjbiztosítási szerződés alapján egyösszegű vagy folyamatos pénzkivonást teljesít, úgy az igénybevett adókedvezményt 20 százalékkal növelten vissza kell fizetni az adóhatóság részére. 
 

Befektetési tervei megvalósításához a termékhez kapcsolódó eszközalap-kínálatunkból  választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelőket. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok többféle, egyedileg összeválogatható eszközalapot kínál, amelyek között az összes elterjedt alaptípus megtalálható. Ezen túlmenően elérhetőek a Céldátum eszközalapjaink (forint alapú Életprogramok esetén a CDA, CDB, CDC, CDD, CDE, CDF és CDG, euró alapú Életprogramoknál a CEC, CED, CEE), amelyek kifejezetten a nyugdíj célú megtakarítások befektetésére alkalmasak, mivel a kockázatos befektetések aránya az eszközalapban a céldátum közeledtével csökken.

Az Ön kockázatviselési szándékától és fenntarthatósági preferenciájától függ, hogy mely eszközalapot választja. Az egyes eszközalapok közötti választás joga Önt, mint Szerződőt illeti meg. A befektetési kockázatot is Ön, mint Szerződő viseli.

 
Önnek lehetősége van tanácsadóink segítségével a megadott fedezetek figyelembe vételével egyedileg összeállítani biztosítási védelmét, vagy választhat a tipikus élethelyzeteknek megfelelően előre összeállított  biztosítási csomagjaink közül is. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok alapbiztosítás a főbiztosítottra vonatkozó közlekedési baleseti halálra vonatkozó szolgáltatást tartalmazza. Minden további élet-, baleset- és egészségbiztosítást Ön választhat a szerződésbe. Kiegészítő biztosításainkról bővebben itt  tájékozódhat.
 
A befektetéseken elérhető hozamot nagyban befolyásolják a befektetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek. Minél alacsonyabbak ezek a költségek, annál több marad a befektetésen realizált hozamból a befektetőnél. Az aktuális TKM értékekről itt tájákozódhat. 
 

·         Allianz Életprogramok – Euró termékek esetén az alábbi számlaszámra teljesítheti befizetéseit:

OTP Bank Nyrt: 11763945-03700888-00000000

IBAN: HU23 1176 3945 0370 0888 0000 0000

BIC (SWIFT): OTPVHUHB

·         Allianz Életprogramok termékek esetén a szerződés díja forintban, banki átutalással, csoportos díjlehívással vagy postai csekken fizethető, a biztosító alábbi bankszámláira:

a 2019. október 1-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

·         Takarékbank Zrt. (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.,2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002-00001191-21010103

a 2016. december 31. előtt létrejött szerződésekre:

·         Takarékbank Zrt.  (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., 2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002- 00001191-21010103

 

Az eseti jellegű plusz jövedelmeit is elhelyezheti a szerződésben, eseti díj befizetésével. A törvényben meghatározott összeghatáron belül az eseti díjakra is igénybevehető adójóváírás.

 Az eseti díjakra vonatkozóan az alábbiakat nyújtjuk Önnek: 

 • Széleskörű eszközalap kínálatot
 • Eszközalapok között ingyenes átváltást,
 • Versenyképes hozamokat.
 • Mindezt költséghatékonyan, hiszen csupán évi 1,19%-os alapkezelési/vagyonarányos költség terheli az Ön által befektetett összeget.
 

A futamidő alatt – a korlátozások figyelembe vételével – alakíthatja mind befektetéseit, mind biztosítási védelmét. A felelős és eredményes döntés érdekében pénzügyi tanácsadója a tartam egésze során az Ön rendelkezésére áll.

Megtakarításai tekintetében Ön

 • bármikor új alapfelosztást választhat befektetései számára,
 • rendszeres megtakarításain túl bármikor jövedelmezően befektethet egyszeri nagyobb összegeket is,
 • egyszeri és rendszeres megtakarításait eltérő alapfelosztás szerint is befektetheti.

Biztosításait illetően Ön

 • kiterjesztheti a biztosítási védelmet egy Ön számára fontos emberre,
 • megváltoztathatja a biztosítási védelmet aktuális élethelyzetének megfelelően,
 • emelheti vagy csökkentheti a biztosítási összegeket.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a biztosítási védelemre vonatkozó fenti módosítások a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződések esetében a tartam második évétől kezdődően kezdeményezhetők.

A korábban kötött szerződések a tartam alatt bármikor módosíthatók. A módosítási lehetőségekkel kapcsolatos információkért kattintson ide.

 
A nyugdíj záradékos Allianz Bónusz Életprogram keretében elérhető Hűségbónusz célja a hosszú távú öngondoskodás ösztönzése. A Hűségbónuszt a biztosító írja jóvá a szerződésen, biztosítási évente egy alkalommal, az első évtől kezdődően. A jövőbeli bónuszok mértéke csökkenhet, ha a szerződésre fizetett rendszeres díjakból képzett egységekből pénzkivonást kezdeményez, csökkenti a rendszeres díjat, vagy díjmentesíti a szerződést. A visszavásárlás esetén a jövőbeli hűségbónuszok törlésre kerülnek.
 

Az eseti díjra vonatkozó befektetési tervei megvalósításához széleskörű  eszközalap-kínálatunkból kiválaszthatja az Ön számára leginkább megfelelőket. Az Allianz Gondoskodás Programok többféle, egyedileg összeválogatható eszközalapot kínál, amelyek között az összes elterjedt alaptípus megtalálható. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük választását, Önnek lehetősége van előre összeállított portfólióink közül is választani.

Az Ön kockázatviselési szándékától függ, hogy mely eszközalapot választja. Az egyes eszközalapok közötti választás joga Önt, mint Szerződőt illeti meg. A befektetési kockázatot is Ön, mint Szerződő viseli.

 

A díjak fogadására szolgáló bankszámla száma: OTP Bank Nyrt: 11794008-21349434-00000000

Ha további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal tanácsadójához, vagy hívja az alábbi telefonszámok egyikét, ahol kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére: +36 (1/20/30/70) 421-1-421.

 

Az eseti jellegű plusz jövedelmeit is elhelyezheti a szerződésben, akár csak rövid távra is, eseti díj befizetésével.

 Az eseti díjakra vonatkozóan az alábbiakat nyújtjuk Önnek: 

 • Könnyű hozzáférést, és versenyképes hozamokat.
 • Olyan rugalmasságot, akár egy bankszámla esetén, így Ön bármikor hozzáférhet befektetéseihez.
 • Mindezt költséghatékonyan, hiszen csupán évi 1,19%-os alapkezelési/vagyonarányos költség terheli az Ön által befektetett összeget.
 

Ha Ön nyugdíj záradékos Életprogramot választ, akkor a futamidő alatt – a korlátozások figyelembe vételével –  alakíthatja mind befektetéseit, mind biztosítási védelmét. A felelős és eredményes döntés érdekében pénzügyi tanácsadója a tartam egésze során az Ön rendelkezésére áll.

Megtakarításai tekintetében Ön

 • bármikor új alapfelosztást választhat befektetései számára,
 • rendszeres megtakarításain túl bármikor jövedelmezően befektethet egyszeri nagyobb összegeket is,
 • egyszeri és rendszeres megtakarításait eltérő alapfelosztás szerint is befektetheti.

Biztosításait illetően Ön

 • kiterjesztheti a biztosítási védelmet egy Ön számára fontos emberre,
 • megváltoztathatja a biztosítási védelmet aktuális élethelyzetének megfelelően,
 • emelheti vagy csökkentheti a biztosítási összegeket.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a biztosítási védelemre vonatkozó fenti módosítások a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződések esetében a tartam második évétől kezdődően kezdeményezhetők.

A korábban kötött szerződések a tartam alatt bármikor módosíthatók. A módosítási lehetőségekkel kapcsolatos információkért kattintson ide.

 
Az Allianz Gondoskodás Program Plusz választása esetén, amennyiben Önnel és a biztosításba bevont családtagjaival sem történik semmilyen váratlan esemény, és ezért a biztosító kifizetést sem teljesít, úgy az Allianz az első 5 évet követően kármentességi bónuszt ír jóvá egységszámláján, vagyis a szerződési feltételekben rögzített előre meghatározott összeggel növeli meg befektetéseinek összegét. 
Az Allianz Egészségprogram egy szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, ami azt jelenti, hogy díjfizetési gyakoriság szerinti díjért cserébe a biztosító vállalja a csomagokban szereplő egészségügyi ellátások, vizsgálatok és a szűrővizsgálatok megszervezését, valamint ezek költségének kifizetését. 
 
Járóbeteg ellátási csomagot 2 és 70 éves kor között, míg fekvőbeteg ellátási csomagot 16 és 70 éves kor között lehet indítani. 
 
Az Allianz Egészségprogram már elérhető tanácsadóinknál az ország számos pontján. Fiók- és tanácsadókereső online felületünkön ide kattintva megkeresheti az Önhöz legközelebbi fiókot és tanácsadót, személyes találkozót egyeztethet vagy visszahívást kérhet.
 
Az Allianz Egészségprogram szolgáltatásait az országosan, a Teladoc szolgáltató partnerünkkel kapcsolatban álló, több, mint 600 magánegészségügyi intézményben lehet igénybe venni.
 
A fekvőbeteg és a járóbeteg ellátás között az a különbség, hogy a fekvőbeteg ellátás esetében a műtétet követően, akár több napot vagy hetet is el kell tölteni a kórházban a biztonságos hazatéréshez szükséges felépülésig. A járóbeteg ellátás esetén, akár ambuláns beavatkozást, esetleg egy szakorvosi vizsgálatot, vagy egy diagnosztikai vizsgálatot követően a páciens elhagyja a magán egészségügyi intézményt, miután megkapta az ellátást. 
 

Ha az általánosabb egészségügyi helyzetekre szeretne felkészülni, mint például a rendszeres szűrővizsgálat vagy a labordiagnosztikai ellátás, akkor azt ajánljuk, válassza a Járóbeteg egészségbiztosítási csomagot! Amennyiben a kórházi műtéti beavatkozások esetére, valamint az azokhoz kapcsolódó széleskörű ellátási szolgáltatásokra szeretné biztosítani magát, akkor válassza a Fekvőbeteg csomagot!

A járó- és fekvőbeteg csomag választása esetén Ön a szerződési feltételekben részletezett valamennyi orvosi ellátásra jogosult a biztosítási időszak alatt felmerült egészségi problémák esetén. Ha továbbra is bizonytalannak érzi magát, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz!

 

Járóbeteg csomag esetén az Ön által igénybevehető szolgáltatások a következőek:  szűrővizsgálatok, orvosi call center, járóbeteg ellátás, labor- és standard diagnosztika, fejlett diagnosztika és egy napos sebészet.

Fekvőbeteg csomag esetén az Ön által igénybevehető szolgáltatások a következőek: szűrővizsgálatok, orvosi call center, műtétet megelőző vizsgálatok, második orvosi vélemény, fekvőbeteg ellátás, rehabilitáció (fizioterápia) és orvosi asszisztencia szolgáltatás.

Amennyiben a kombinált, járó- és fekvőbeteg ellátási csomagot választja, úgy az Ön biztosítása a fentebb felsorolt minden szolgáltatásra kiterjed.

 

Igen, Önnek lehetősége van tanácsadóink segítségével, a megadott opcionális biztosítások figyelembe vételével egyedileg összeállítani a szükséges biztosítási védelmet. A csomagokon túl az alábbi opcionális fedezetek közül választhat:

a)       Kritikus betegségek: Kritikus betegségnek számít a rosszindulatú daganat, a szívinfarktus, az agyi érkatasztrófa, a szervátültetés, a krónikus veseelégtelenség, a szívkoszorúér-műtét, az AIDS, a teljes vakság, a nagy végtag amputációja, a sclerosis multiplex és a nagy égési sérülés. Ha Önnél a fenti betegségek valamelyikét diagnosztizálják, akkor a biztosító kifizeti Önnek a szerződésben megjelölt összeget, hogy ezzel fedezze a gyógykezelés és rehabilitáció költségeit.

b)      Műtéti térítés: Ha Ön betegség vagy baleset miatt olyan egészségkárosodást szenved, mely műtéti beavatkozást eredményez, akkor a biztosító a szerződésben meghatározott összeget, a műtét nagysága szerint fizeti ki Önnek. Ez az összeg fedezetet nyújthat a kórházi tartózkodással kapcsolatos többletköltségekre, illetve pótolhatja a kieső jövedelmet is.

c)       Kórházi napi térítés: Ha Ön egy betegség vagy baleset miatt kórházba kerül, akkor a biztosító a kórházban töltött napokra szolgáltatást fizet. A napi térítés hozzájárulhat a kórházi tartózkodás miatt kieső jövedelem pótlásához vagy a betegséggel, balesettel kapcsolatos költségek fedezéséhez.

d)      Rákdiagnosztika: Ha Önnél daganatos betegség gyanúja merül fel és emiatt további vizsgálatokra van szükség, akkor a biztosító a szolgáltató partnere közreműködésével, egy állapotfelmérő konzultációt követően megszervezi és elvégzi az indokolt diagnosztikai vizsgálatokat. A vizsgálatok mellett részletes tájékoztatást kaphat, valamint választ a felmerülő kérdéseire. A szakértők által összeállított kezelési javaslaton kívül a gyógyulást segítheti a megfelelő klinikai kutatási programban való részvétel lehetősége, melyet a biztosító partnere készít elő és szervez meg.

 
A legkedvezőbb biztosítási díj érdekében javasoljuk, hogy az Allianz Egészségprogram szerződését évente banki díjlehívással vagy bankkártyás fizetéssel rendezze. 
 

A díjak fogadására szolgáló bankszámla száma: OTP Bank Nyrt: 11794008-21349386-00000000.

Ha további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal tanácsadójához, vagy hívja az alábbi telefonszámok egyikét, ahol kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére: +36 (1/20/30/70) 421-1-421.

 
Az euró alapú Allianz Életprogramok felépítésüket tekintve két részből állnak: egy megtakarításra fókuszáló, valamint egy biztosítási védelmet nyújtó részből. Pénzügyi tanácsadóink felmérik igényeit, és megoldási tervet dolgoznak ki arra vonatkozóan, Ön hogyan, milyen befektetési eszközökön keresztül, és milyen biztosítási védelemmel tudja megvalósítani elképzeléseit. A tervezésnél figyelembe vesszük a pénzügyi cél megvalósításához rendelkezésre álló időt, az Ön által megfelelőnek ítélt kockázat szintjét és az Ön által elvárt hozamokat, valamint a biztosításokra vonatkozó igényeit.
 

Befektetési tervei megvalósításához eszközalap-kínálatunkból kiválaszthatja az Ön számára leginkább megfelelőket. Az Allianz Életprogramok -Euró többféle, egyedileg összeválogatható eszközalapot kínál, amelyek között az összes elterjedt alaptípus megtalálható.

Az Ön kockázatviselési szándékától függ, hogy mely eszközalapot választja. Az egyes eszközalapok közötti választás joga Önt, mint Szerződőt illeti meg. A befektetési kockázatot is Ön, mint Szerződő viseli. 

 
Önnek lehetősége van tanácsadóink segítségével a megadott fedezetek figyelembe vételével egyedileg összeállítani biztosítási védelmét, vagy választhat a tipikus élethelyzeteknek megfelelően előre összeállított biztosítási csomagjaink közül is. Az Allianz Életprogramok alapbiztosítás a főbiztosítottra vonatkozó közlekedési baleseti halálra vonatkozó szolgáltatást. Minden további élet-, baleset- és egészségbiztosítást Ön választhat a szerződésbe. Tájékozódjon kiegészítő biztosításainkról is.
 
A befektetéseken elérhető hozamot nagyban befolyásolják a befektetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek. Minél alacsonyabbak ezek a költségek, annál több marad a befektetésen realizált hozamból a befektetőnél. 
 

Eseti befizetését az alábbi számlaszámra teljesítheti:

OTP Bank Nyrt: 11763945-03700888-00000000

IBAN: HU23 1176 3945 0370 0888 0000 0000

BIC (SWIFT): OTPVHUHB

Ha további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal tanácsadójához, vagy hívja az alábbi telefonszámok egyikét, ahol kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére: +36 (1/20/30/70) 421-1-421.

 

Az eseti jellegű plusz jövedelmeit is elhelyezheti a szerződésben, akár csak rövid távra is, eseti díj befizetésével.

 Az eseti díjakra vonatkozóan az alábbiakat nyújtjuk Önnek: 

 • Könnyű hozzáférést és versenyképes hozamokat.
 • Olyan rugalmasságot, akár egy bankszámla esetén, így Ön bármikor hozzáférhet befektetéseihez.
 • Mindezt költséghatékonyan, hiszen csupán évi 1,19%-os alapkezelési/vagyonarányos költség terheli az Ön által befektetett összeget.
 

Ha Ön euró alapú Életprogramot választ, akkor a futamidő alatt – a korlátozások figyelembe vételével –  alakíthatja mind befektetéseit, mind biztosítási védelmét. A felelős és eredményes döntés érdekében pénzügyi tanácsadója a tartam egésze során az Ön rendelkezésére áll.

Megtakarításai tekintetében Ön

 • bármikor új alapfelosztást választhat befektetései számára,
 • rendszeres megtakarításain túl bármikor jövedelmezően befektethet egyszeri nagyobb összegeket is,
 • eseti és rendszeres megtakarításait eltérő alapfelosztás szerint is befektetheti.

Biztosításait illetően Ön

 • kiterjesztheti a biztosítási védelmet egy Ön számára fontos emberre,
 • megváltoztathatja a biztosítási védelmet aktuális élethelyzetének megfelelően,
 • emelheti vagy csökkentheti a biztosítási összegeket.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a biztosítási védelemre vonatkozó fenti módosítások a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződések esetében a tartam második évétől kezdődően kezdeményezhetők. A korábban kötött szerződések a tartam alatt bármikor módosíthatók. A módosítási lehetőségekkel kapcsolatos információkért kattintson ide.

 

Az alábbi esetekben az Allianz Életprogramok - Euró (Allianz Életprogram – Euró illetve Allianz Bónusz Életprogram – Euró) nem az Önnek megfelelő biztosítás:

 • Ha nem kíván befektetési egységekhez kötött szerződést kötni, a befektetés kockázatát viselni.
 • Ha rövid távra (kevesebb, mint 5 évre) keres rendszeres díjfizetésű életbiztosítást.
 • Ha kifejezetten biztosítási védelmet szeretne a szerződésében, megtakarítás, befektetés nélkül.
 • Bónusz Életprogram - Euró szerződés nem javasolt 14-15 éves tervezett időtávot el nem érő megtakarítási célok esetén.
 
Az Allianz Bónusz Életprogram - Euró Hűségbónusz célja a hosszú távú öngondoskodás ösztönzése. A Hűségbónuszt a biztosító írja jóvá az Allianz Bónusz Életprogram - Euró szerződésen, biztosítási évente egy alkalommal, az első évtől kezdődően. A jövőbeli bónuszok mértéke csökkenhet, ha a szerződésre fizetett rendszeres díjakból képzett egységekből pénzkivonást kezdeményez, csökkenti a rendszeres díjat, vagy díjmentesíti a szerződést. A visszavásárlás esetén a jövőbeli hűségbónuszok törlésre kerülnek.

Annak érdekében, hogy biztosítással kapcsolatos ügyeit minél kényelmesebben és gyorsabban intézhesse, mostantól személybiztosítási nyomtatványaink jelentős részét e-mail üzenetben (aláírt, beszkennelt formában) is továbbíthatja társaságunk részére.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat, melyből megtudhatja, hogy melyek ezek a nyomtatványok, és milyen módon juttathatja el ezeket társaságunkhoz.

Feltételek:

 • E-mailhez csatolt aláírt, és beszkennelt nyomtatványok
 • a társaságunknál az ügyfélhez kapcsolt e-mail címről
 • az esz@allianz.hu e-mail címre érkezzenek

Kizárólag azok a nyomtatványok továbbíthatók ilyen formában, melyekhez csak egy személy (például szerződő vagy biztosított) aláírása szükséges. Nem továbbítható e-mailben a nyomtatvány például akkor, ha azt a szerződő mellett a biztosítottnak is alá kell írnia.

Kifizetést csak akkor teljesítünk e-mailben érkezett nyilatkozat alapján, ha a teljesítést Ön a szerződésen nyilvántartott alapértelmezett kifizetési számlaszámra kéri. A kifizetések teljesítésére a szerződési feltételekben meghatározott határidőben kerül sor.

Felhívjuk figyelmét, hogy a kifizetési számlaszám eltérhet a szerződésen rögzített díjfizetési számlaszámtól. Amennyiben nem biztos benne, hogy az Ön szerződésén van-e regisztrált alapértelmezett kifizetési számlaszám, kérjük, érdeklődjön a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon.

További nagyon fontos feltétel, hogy e-mailben beérkezett dokumentum alapján akkor teljesítünk kifizetést, ha ügyfelünk korábban azonosításra került. Ez azt jelenti, hogy a szerződéskötés során vagy a szerződés fennállása alatt a Tényleges tulajdonosi nyilatkozat és az Azonosítási adatlap kitöltésre került és az ezen megadott adatokban változás nem történt vagy azt már bejelentette társaságunknak.

A könnyebb azonosíthatóság érdekében, kérjük az e-mail üzenet tárgy mezőjében tüntesse fel szerződésszámát.

A gyors ügyintézés érdekében kiemelten fontos, hogy a nyomtatványokat hiánytalanul kitöltse.

Üzleti biztosításaink

Gyakran ismételt kérdések Üzleti biztosításainkról
Kis- és középvállalkozások részére nyújtott felelősségbiztosítások. A felelősségbiztosítások fedezetet nyújtanak a biztosított által a tevékenységük során másnak okozott dologi kárra vagy pénzügyi veszteségre, valamint nem vagyoni sérelem miatt igényelt sérelemdíjra, amely nem minősül kizárt kockázatnak, vagy biztosítással nem fedezett kárnak.
 
Igényelje személyes konzultációnkat és kollégánk felkeresi Önt, vagy hívjon minket a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon!
Az Allianz Üzleti utasbiztosítás keretnapos utasbiztosítás. A megvásárolt keretnapok (legalább 100 nap) szabadon felhasználhatók az egyes utazásokra a biztosítási tartam alatt (két év).  A tervezett utazások időpontját és a biztosított személyek adatait mindig csak az adott utazás előtt kell megküldeni a biztosítónak e-mailben. 
 

Az Allianz Üzleti utasbiztosítást jogi személyek (például cégek, állami intézmények, sportszervezetek) és egyéni vállalkozók számára ajánljuk, akik szeretnének gondoskodni munkavállalóik biztonságáról külföldi utazásaik alatt.

Ideális választás azok számára, akik szellemi vagy fizikai munkavégzés, illetve sportedző, sportbíró tevékenység, valamint sportversenyen vagy sportversenyre való felkészítő edzésen való részvétel céljából utaznak Magyarországról külföldre, és utazásaik hossza nem haladja meg alkalmanként a 90 napot.

 
Az Allianz Üzleti utasbiztosítás csak tanácsadónk segítségével köthető meg, személyesen. Kérjük, hogy keresse fel Allianz tanácsadóját a részletekért.
 
 • Kedvező biztosítási díjon elérhető: már napi pár száz forintos díjon széleskörű védelem vásárolható.
 • A világ számos országában érvényes: a világ bármely országába utazhat vele, kivéve a Konzuli Szolgálat által utazásra nem javasolt területeket, Oroszország és Fehéroroszország, valamint Észak és Déli sarkvidék területét.
 • Rövidebb és hosszabb utazásokhoz is megfelelő: külföldre utazásonként akár 90 napig érvényes.
 • Kényelmes megoldás: a biztosítási szerződés két évre köthető, mely alatt a megvásárolt keretnapok szabadon felhasználhatóak.
 • Biztosított lehet 80 éves korig magyar és külföldi állampolgár is, nem szükséges érvényes társadalombiztosítás, viszont az állampolgárság szerinti országban nem érvényes az utasbiztosítás.
 • Csak néhány adatot kell e-mailben megküldeni az utazás előtt a biztosítónak (utazó neve, születési dátuma, úticélja, külföldi utazás első és utolsó napja), és máris indulhat az utazás! 
 
Az Allianz Üzleti utasbiztosítás a szerződési feltételekben meghatározott fizikai munkakörökre köthető, pótdíj megfizetésével. Ha a szerződési feltételekben nincs felsorolva az adott fizikai munkakör, akkor kérjen egyedi ajánlat tanácsadójától!
 
Az Allianz Üzleti utasbiztosítás egyedi pótdíjjal köthető sportversenyen vagy sportversenyre való edzésen való részvétel céljából történő külföldi utazásokra. Kérjük, hogy a részletekért forduljon tanácsadójához!

Kárbejelentés és ügyintézés

Gyakran ismételt kérdések a kárbejelentésről és ügyintézésről.
 

Ha Ön a károkozó

 • a részletesen kitöltött Európai baleseti bejelentő másodpéldánya (kérjük, írja rá kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának kötvényszámát)
 • forgalmi engedély

Ha Ön a károsult és a károkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása társaságunknál van

 • Európai baleseti bejelentő (a káresemény részletes leírását, a gépjármű pontos adatait tartalmazó kárbejelentő lap)
 • forgalmi engedély
 

Ha Ön a károkozó

 • a részletesen kitöltött Európai baleseti bejelentő másodpéldánya (kérjük, írja rá kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának kötvényszámát)
 • forgalmi engedély

Ha Ön a károsult és a károkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása társaságunknál van

 • Európai baleseti bejelentő (a káresemény részletes leírását, a gépjármű pontos adatait tartalmazó kárbejelentő lap)
 • Gépjármű-kárbejelentési adatlap,
 • vezetői engedély
 • személyi igazolvány, lakcímkártya,
 • rendőrségi jegyzőkönyv (ha történt rendőri intézkedés).
 • Személyi sérülés kárbejelentő adatlap (amennyiben történt személyi sérülés a baleset során).
 • szabálysértési vagy büntetőeljárás esetén a jogerős határozat,
 • személyi sérülés esetén orvosi iratok, és a káresemény kapcsán felmerült költségeit igazoló számlák, bizonylatok (gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök számlái, utazás bizonylatai, stb.).
Kérjük, akkor is jelentse haladéktalanul gépjárműkárát, ha a fenti iratok közül nem áll még mind az Ön rendelkezésére! 

A káresetek, a felmerülő kárigények eltérő jellege miatt előfordulhat, hogy további dokumentumok feltöltése is szükségessé válhat a Kárstátusz követő alkalmazáson keresztül, ebben az esetben tájékoztatjuk Önt.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy társaságunk az eljáró hatósági, rendvédelmi szervektől nem kapja meg közvetlenül a szükséges iratokat, ezért ezek bemutatásával gyorsíthatja, segítheti a kárrendezést!

 • Töltse ki a másik féllel közösen az Európai baleseti bejelentőt, ami után mindkét fél rendelkezésére áll egy-egy eredeti példány. Ezen mindkét fél adatainak szerepelniük kell. A kitöltéshez a nyomtatvány hátoldalán található útmutató nyújt segítséget. Ügyelni kell a nyomtatvány teljes körű és pontos kitöltésére. Kérjük, hogy a kárrendezési eljáráshoz szükséges egyéb adatokat a Kiegészítő az „Európai baleseti bejelentőhöz” elnevezésű nyomtatványon adja meg!
 • Ha nincs kéznél az Európai baleseti bejelentő, egy Gépjármű-kárbejelentési adatlapot töltsön ki!
 • Ha személyi sérülés is történt, feltétlenül kérjen rendőri intézkedést! Személyi sérülést külön adatlapon kell bejelenteni, a káresemény után minél hamarabb.
 • Ha ön a károkozó, köteles a káreseményt - a kárrendezéshez szükséges adatok megadásával és a lényeges körülmények leírásával, valamint a káreseménnyel kapcsolatos hatósági (rendőrségi) eljárást lefolytató szerv megjelölésével - 5 munkanapon belül a biztosítójánál bejelenteni. Amennyiben a balesetet követően E-kárbejelentő került kitöltésre és beküldésre, akkor az okozói bejelentési kötelezettségének ezzel eleget tett. (Ha rendelkezik casco biztosítással, akkor a saját kárának megtérítését ennek terhére kérheti.)
 • Ha Ön a károsult, kárigényét a káreseményt követő 30 napon belül be kell jelentenie a károkozó biztosítójánál.
 • Ha a károkozó gépjármű külföldi rendszámú volt, akkor a kártérítési igényt a külföldi gépjármű felelősség biztosítójának magyar képviselőjénél, úgynevezett „levelező partnerénél” lehet bejelenteni. Ha a „levelező partner” nem ismert, akkor a MABISZ-nál tehető meg a kárbejelentés.
 

Ha személyi sérülés történt a balesetben, mindenképp kérjék rendőr segítségét, intézkedését! Személyi sérülést külön adatlapon kell bejelenteni, a káresemény után minél hamarabb, lehetőség szerint 30 munkanapon belül.

Akkor is érdemes orvoshoz fordulni, ha a balesetet követő időszakban gyanús tünetet észlel magán. A látszólag jelentéktelen sérülések utólag súlyosbodhatnak.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az orvosi iratokat, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök számláit meg kell őrizni. Minden olyan kiadásról, mely a személyi sérüléssel kapcsolatosan merült fel, kérjen számlát vagy igazolást!

Ha a károkozó külföldi állampolgár, a kárt a MABISZ bármelyik tagbiztosítójánál bejelentheti, de elsősorban saját biztosítója köteles eljárni. Saját érdekében fontos feljegyezni a károkozó külföldi felelősségbiztosítójának nevét, a birtokában lévő zöldkártya számát és érvényességi idejét. Ebben az esetben is töltheti ki E-kárbejelentőt*, melynek beküldés funkciójával a MABISZ illetve a „levelező partner” értesül a bejelentett káreseményről. A kárrendezés gördülékenyebbé tétele érdekében javasoljuk, ezekben az ügyekben kérjen rendőri intézkedést.  

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a személyi sérüléssel kapcsolatos kárrendezési eljárás különleges jellegénél fogva elkülönül a töréskár rendezésétől: összetettebb és hosszabb folyamat.

*Felhívjuk figyelmét, hogy az E-kárbejelentő felület nem támogatja az Internet Explorer böngészőt. Használatához Google Chrome böngészőt ajánlunk. 
 

Abban az esetben, ha Társaságunk szolgáltatási kötelezettsége a biztosítási feltételek, illetve a jogszabályok alapján fennáll, akkor Ön gépjárműkárok esetén az alábbi kárrendezési módok közül választhat:

Egyezséges kárrendezés

ha számla nélkül kívánja kárigényét érvényesíteni, az anyag- és alkatrész árak, valamint munkadíjak vonatkozásában Társaságunk által megállapított javítási költséget ajánljuk fel egyezségre.

Számlás kárrendezés*

a kárt a károsult nevére kiállított – a kárfelvételi jegyzőkönyvben rögzített helyreállítási módnak megfelelő – javítási számla alapján rendezzük.
Javítónál történő helyreállítás esetén javítás közbeni, és utáni alkatrész beépítés ellenőrzést végezhetünk, melynek során a javítási számlába állított gyári alkatrészek felhasználását ellenőrizzük. A gyári alkatrészek eredetének igazolásához a felhasznált alkatrész beszerzésének bizonylatát is csatolni kell. A számlás kárrendezésen belül Ön hitelleveles kárrendezést is választhat.

Hitelleveles kárrendezés

amennyiben a bejelentett kárügy fedezete és jogalapja tisztázott, úgy kérésre hitellevelet állítunk ki a megjelölt szerződött javító partnerünk felé. Ebben az esetben a biztosítót terhelő javítási költséggel társaságunk és a javító közvetlenül számol el egymással. A jármű helyreállítását követően csak az Önt terhelő költséget (pl.: önrészesedés, avulás, saját megrendelés, stb.) kell megfizetnie a javító részére. Az Allianz Hungária Zrt. szerződéses partnerei az egész ország területén állnak az Ön rendelkezésére.

Totálkár rendezése

Erre akkor kerül sor, amikor a gépjármű javítása meghaladja a gazdaságos javítási határt, illetve a javítás műszakilag nem javasolt vagy a gépjárművet ellopták. Ebben az esetben a gépjármű megállapított káridőponti értékének a maradvány értékkel csökkentett összege alapján történik a kifizetés. A maradvány piaci értékének meghatározása roncsbörze segítségével történik, a roncsért kínált legmagasabb vételi ajánlatra figyelemmel. Amennyiben a károsodott gépjárművet értékesíteni kívánja, úgy hozzájárulása esetén segítünk a maradványért legmagasabb árat kínáló ajánlattevővel történő kapcsolatfelvételben.

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény 96.§ (6) szerint a javítási költség Áfa tartalmának a megtérítésére csak olyan számla alapján van mód, amelyen feltüntetik az Áfa összegét, vagy amelyből annak összege megállapítható.
 
Gépjárműkárát gyorsan, egyszerűen intézheti, ha felkeresi a lakóhelyéhez legközelebb eső szerződéses autójavító partnerünket.
Javító partnerünk segít Önnek és közreműködik a kárrendezési folyamatban. Így lehetősége van arra, hogy a biztosító közvetlenül rendezze Ön helyett a számlát.
Az Allianz Hungária Zrt. szerződéses partnerei az egész ország területén állnak az Ön rendelkezésére.

Csúsztassa balra a további információkért

  Stratégiai partner Prémium partner
Több márka hivatalos javítója   
Országos lefedettség  
Telefonos ügyeleti szolgáltatás (24 órás Hotline)  
Hozom-viszem szolgáltatás  
Kárfelvételi jog a helyszínen
Ügyfeleink soron kívüli kiszolgálása 
Kedvezményes díjjal csereautó 
Bankkártyás vagy átutalásos fizetési lehetőség 
Környezettudatos cégpolitika 
Kedvezmény a javítási költségből az ügyfeleink részére* 
 
A káreseményt 2 munkanapon belül jelentse be telefonos ügyfélszolgálatunknál a +36 (1/20/30/70) 421-1-421, helyi tarifával hívható kék számon, illetve Interneten.
 

Fontos tudni, hogy a szélvédő sérülések nagy része javítható, ha időben szakemberhez fordulunk.

A pontszerű sérülések, de esetenként még a rövid repedések is – a kiforrott technológiáknak

köszönhetően – szakszerűen és gyorsan eltüntethetőek anélkül, hogy a szélvédőt ki kelljen

cserélni, ráadásul a javítás töredékébe kerül a szélvédőcsere költségének.

 

 
 • Hívja Call Centerünket a +361-237-2372-es telefonszámon!
 • Ne írjon alá, és a felelősség bizonyítására ne fogadjon el olyan idegen nyelvű iratot, amelyet nem ért, vagy nem tud lefordítani! Ellenkező esetben mindenképp tűntesse fel a bizonylaton azt, hogy aláírását úgy tette, hogy a dokumentum nyelvét nem ismerte, s tartalmát nem értette.
 • Kérjen rendőri intézkedést! Rendőri intézkedés esetén a legtöbb országban költség ellenében a történtekről igazolást kaphat.
 • Ha rendelkezik Allianz Assistance 24 biztosítással és nyelvi nehézségekbe ütközik, haladéktalanul hívja a +43-1-525-03-6552 segélyhívót, kérjen telefonos tolmácsolást, ha nincs elég pénz telefonos egyenlegén, akkor kérjen visszahívást a segélyközponttól.
 • Hasznos a gépjárműben minden esetben Európai baleseti bejelentőt tartani, amelyet a baleset után a másik féllel közösen töltsön ki, és utána az egyik példányt tartsa meg. A kitöltéshez a nyomtatvány hátoldalán található útmutató nyújt segítséget. Ügyelni kell a nyomtatvány adatainak teljes körű és pontos kitöltésére. (A nyomtatvány minden Allianz-fiókban térítésmentesen kapható.)

Nyomtatvány hiányában a baleset részeseinek minden adatát:a baleset helye (az ország megjelölésével),

 • a baleseti részesek járműveinek felségjele, forgalmi rendszáma, típusa,
 • a vezető/tulajdonos neve, címe, telefonszáma,
 • a vezetői engedély száma,
 • a felelősségbiztosító(k) neve, címe,
 • a kötvény száma,
 • a baleset vázlata, rövid leírása,
 • a sérülések feltüntetése,
 • az esetleges tanú(k) neve, címe, elérhetősége

fel kell jegyezni, és a baleset részeseinek közösen alá kell írniuk!

Hazaérkezése után az Európai baleseti bejelentőt – vagy ennek hiányában kárbejelentését 5 munkanapon belül, ha Ön a károkozó 30 napon belül, ha Ön a károsult, 2 munkanapon belül casco biztosítása terhére 

továbbítsa

az Allianz Hungária Zrt. Vállalati, nemzetközi kárrendezés és regressz Központhoz (cím: 1439 Budapest, Pf. 660, e-mail: imc@allianz.hu), illetve
az Allianz Hungária Zrt. bármelyik fiókjához – akár személyesen, akár írásban!
Lopáskár esetén kérjen rendőri igazolást a történtekről!

 

Abban az esetben, ha Társaságunk szolgáltatási kötelezettsége a biztosítási feltételek, illetve a jogszabályok alapján fennáll, akkor Ön gépjárműkárok esetén az alábbi kárrendezési módok közül választhat:

Egyezséges kárrendezés

ha számla nélkül kívánja kárigényét érvényesíteni, az anyag- és alkatrész árak, valamint munkadíjak vonatkozásában Társaságunk által megállapított javítási költséget ajánljuk fel egyezségre.

Számlás kárrendezés*

a kárt a károsult nevére kiállított – a kárfelvételi jegyzőkönyvben rögzített helyreállítási módnak megfelelő – javítási számla alapján rendezzük.
Javítónál történő helyreállítás esetén javítás közbeni, és utáni alkatrész beépítés ellenőrzést végezhetünk, melynek során a javítási számlába állított gyári alkatrészek felhasználását ellenőrizzük. A gyári alkatrészek eredetének igazolásához a felhasznált alkatrész beszerzésének bizonylatát is csatolni kell. A számlás kárrendezésen belül Ön hitelleveles kárrendezést is választhat.

Hitelleveles kárrendezés

amennyiben a bejelentett kárügy fedezete és jogalapja tisztázott, úgy kérésre hitellevelet állítunk ki a megjelölt szerződött javító partnerünk felé. Ebben az esetben a biztosítót terhelő javítási költséggel társaságunk és a javító közvetlenül számol el egymással. A jármű helyreállítását követően csak az Önt terhelő költséget (pl.: önrészesedés, avulás, saját megrendelés, stb.) kell megfizetnie a javító részére. Az Allianz Hungária Zrt. szerződéses partnerei az egész ország területén állnak az Ön rendelkezésére.

Totálkár rendezése

Erre akkor kerül sor, amikor a gépjármű javítása meghaladja a gazdaságos javítási határt, illetve a javítás műszakilag nem javasolt vagy a gépjárművet ellopták. Ebben az esetben a gépjármű megállapított káridőponti értékének a maradvány értékkel csökkentett összege alapján történik a kifizetés. A maradvány piaci értékének meghatározása roncsbörze segítségével történik, a roncsért kínált legmagasabb vételi ajánlatra figyelemmel. Amennyiben a károsodott gépjárművet értékesíteni kívánja, úgy hozzájárulása esetén segítünk a maradványért legmagasabb árat kínáló ajánlattevővel történő kapcsolatfelvételben.

 

A biztosító a szolgáltatását a benyújtott számlák, ezek hiányában a károsulttal kötött egyezség alapján téríti meg, amennyiben a gépjármű sérülései alapján nem állapítható meg gazdasági vagy műszaki totálkár. A biztosító a szolgáltatását a kártérítési javaslat elfogadását, illetve a kifizetéshez szükséges utolsó irat beérkezését és feldolgozását követő munkanapon teljesíti.

Fontos tudnivaló, hogy a biztosító a biztosítási szerződésből eredő kötelezettségével összefüggésben a károsító eseményt megelőző állapot visszaállításához vagy a bekövetkezett kár következményeinek megszüntetéséhez szükséges, általános forgalmi adó-köteles szolgáltatás ellenértéke (anyag-, javítási, illetve helyreállítási költség) után az általános forgalmi adó összegének megfelelő összeg megtérítésére csak olyan számla alapján vállalhat kötelezettséget, illetve térítheti meg azt az arra jogosultnak, amelyen feltüntetik az általános forgalmi adó összegét, vagy amelyből annak összege kiszámítható.

Elévülés 
Jelen biztosítási szerződés alapján keletkezett kártérítési igények a Polgári Törvénykönyv elévülési szabályai szerint évülnek el. A Ptk. 6:22. § (1) bek. szerint a követelések öt év alatt elévülnek, ha jogszabály másként nem rendelkezik. Azonban a törvény az átlagosnál rövidebb elévülési határidőt szab az ún. veszélyes üzem működéséből eredő kár megtérítése iránti követelések érvényesítésére, e követelések három év alatt évülnek el.

 
Fontos tudni, hogy a szélvédő sérülések nagy része javítható, ha időben szakemberhez fordulunk. A pontszerű sérülések, de esetenként még a rövid repedések is – a kiforrott technológiáknak köszönhetően – szakszerűen és gyorsan eltüntethetőek anélkül, hogy a szélvédőt ki kelljen cserélni, ráadásul a javítás töredékébe kerül a szélvédőcsere költségének. A káreset bekövetkezését követően, mindenképp próbáljuk megelőzni a gépjárműve szélvédőjében keletkezett sérülés esetleges további károsodását. Ha a vezető látóterén kívül eső – kavicsfelverődés miatt – kisméretű sérülés (repedés nélkül) keletkezett, elkerülhető a szélvédő cseréje, amennyiben valamilyen vízálló és lehetőleg  átlátszó ragasztószalaggal vagy átlátszó matricával lefedjük a sérülést, ezzel megelőzve az elszennyeződését.
 
 •  Internetes felületünkön akár otthonról sorban állás nélkül bejelentheti casco vagy gépjármű felelősség biztosítási szerződéshez kapcsolódó kárügyeit károsultként vagy károkozóként egyaránt. Kárbejelentését követően egy személyes linket kap tőlünk, amelyen a nap 24 órájában, a hét minden napján nyomon követheti kárügye alakulását négy egyszerű lépésben.
 • Szerződött javító partnereink gyors megoldást jelentenek üvegkár esetére, hiszen a kárügyintézés átvállalása mellett, a szemlét követően – lehetőség szerint – azonnal hozzá tudnak kezdeni a gépjármű szélvédőjének javításához vagy cseréjéhez, amit egyeztetést követően akár a helyszínen is elvégeznek. 
 • Telefonos ügyfélszolgálatunkon kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a lehetséges szerződött javító partnereink ajánlásában, illetve kárbejelentését is megteheti a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es számon (hétköznapokon – csütörtök kivételével – 8.00 és 18.00 óra között, csütörtökön 8.00 és 20.00 óra között). 
 
Casco biztosítással rendelkező ügyfeleinknek a sérült szélvédő kijavítását önrészesedés levonása nélkül térítjük meg. Ha a sérülés nem javítható, és a szélvédőt cserélni kell, a csere költségét akkor is önrészesedés levonása nélkül térítjük, ha a gyári üveg helyett, azzal minőségileg egyenértékű, ún. utángyártott üveget építenek be, és ennek anyagköltsége - a casco biztosítás feltételeitől függően - legalább 15-20 %-kal alatta marad a gyári üveg alkalmazása esetén felmerülő anyagköltségnek
 

A károsultat a Biztosító köteles olyan helyzetbe hozni, mintha a károkozás meg sem történt volna, de a károsult nem gazdagodhat a károkozás kapcsán, ugyanis a káronszerzés tilos és jogszabályba ütközik. Az avultatás a gépjárművek értékének az időmúlás, illetőleg a fokozatos elhasználódás miatti – százalékban kifejezett – csökkenése. Mindezek figyelembevételével, ha például egy gépjármű szélvédője – a kár időpontjában – 70%-os műszaki állapotú, mert karcos, illetve azon ki nem javított sérülés vagy gyári hiba található, úgy a károsult kizárólag az újkori érték 70%-ára tarthat igényt. A fennmaradó 30% az avultatás mértéke, amelyet a tulajdonosnak kell viselnie. 

Szélvédőkár esetében avultatás kizárólag a szélvédő cseréje esetében állhat fenn, a szélvédő javítása során erről nem beszélhetünk. 

 

Kérjük, hogy sérült járművével semmiképpen se induljon el, amennyiben az a forgalomban való részvételével veszélyeztetné az ön, vagy mások testi épségét. 

Ma már lehetőség van mobil javítók igénybevételére is! Olyan szerződött javító partnereink állnak az Önök rendelkezésére, akik az egyeztetést követően, a helyszínre kiérkezve a sérülés helyreállításával kb. 20 perc alatt végeznek, és a szélvédő cseréjét is akár 2 óra alatt elvégzik. 

Természetesen igénybe veheti autómentő szolgáltatását is és elszállíttathatja gépjárművét javítóhoz, amelyről az indokolt összegű szállítási számlát társaságunk megtéríti, a biztosítási szerződési feltételek szerint. 

 
Szerződött javító partnereink a kárügyintézés mellett, a javítás költségeit is átvállalják, így Önnek kizárólag az esetlegesen felmerülő avultatás, önrészesedés vagy ÁFA költség terhét kell viselnie. Ennek az a feltétele, hogy Ön kifizetésre jogosító meghatalmazást adjon a javító részére, ez esetben társaságunk közvetlenül a javítóval számol el. 
 
Alapvetően szélvédőkárok esetében beszélhetünk javításról, hiszen kavicsfelverődés okozta pontszerű sérülések nagyobb gyakorisággal keletkeznek a gépjármű szélvédőjén. Természetesen oldalüveg sérülések esetén is fennáll a biztosító kártérítési kötelezettsége, amely során az alkalmazott eljárás, kárrendezés feltételei megegyeznek a szélvédőkárok esetében alkalmazottal. 
 • A kár bejelentése a biztosítónál, ügyintézésre vonatkozó határidők
 • A kárrendezéshez szükséges dokumentumok
 • Kárrendezési eljárások (szemle nélküli, helyszíni szemlés, telefonos kárrendezés, gyorssegély szolgáltatás)
 •     Távoli kárfelvétel (Amennyiben a kárbejelentés során megadott paraméterek alapján, a káresemény alkalmas lehet Távoli kárfelvételre és Ön a bejelentés során felkínált szemle időpontok közül lefoglalta az Önnek megfelelőt, akkor az Allianz ConnX alkalmazás segítségével történik meg a távoli kárfelvétel.  A kárfelvétel folyamat nagyrészt megegyezik a fent részletezett Helyszíni szemle folyamatával a különbség csupán abból áll, hogy munkatársunk csak „virtuálisan van jelen a szemlén” és a kárfelvételhez az Ön aktív közreműködésére és a mobil eszközére töltött Allianz ConnX alkalmazásra is szükség van.)
 • A kártérítési összeg kifizetése
 • A kárigény elévülése

A kárbejelentéskor munkatársaink áttekintik a biztosítási szerződés érvényességét, és ellenőrzik, hogy a feltételek alapján a káresemény téríthető-e.

Ha a kár rendezéséhez helyszíni szemle szükséges, akkor kárszakértőnk a szemle időpontjának egyeztetése érdekében telefonon vagy írásban felveszi Önnel a kapcsolatot.

A kárbejelentéshez a következő adatok szükségesek:

 • a biztosítási szerződés száma,
 • az Ön neve, címe, telefonszáma,
 • a káresemény helye, időpontja, rövid leírása (a kár keletkezésének oka, körülményei, károsodott vagyontárgyak körének megnevezése - itt még nem szükséges a tételes felsorolás),
 • a kár Ön által becsült összege,
 • a hatóság részéről történt intézkedés megnevezése, ha volt ilyen (pl.: tűzoltóság, rendőrség)
 • Az ügyintézésre vonatkozó fontosabb határidők:
 • A kárigényt a kár észlelésétől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni.

Ezt megteheti

 • interneten,
 • telefonos ügyfélszolgálatunkon a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon,
 • személyesen ügyfélkiszolgálási pontjainkon
 • Halál és baleseti kár esetén kérjük 8 munkanapon belül jelezze kárigényét.
 •  
 • A kár rendezése érdekében a kárbejelentés megérkezése után munkatársaink, amint tudják, felveszik Önnel a kapcsolatot.
 • Kérjük, hogy a kár bejelentésétől számított 5. munkanapig hagyja a kár helyszínét változatlanul, a károsodott vagyontárgy állapotán ne változtasson, vagy csak a kárenyhítéshez szükséges mértékben tegye azt. Erre a kárbejelentés tartalmának ellenőrzése miatt van szükség.
 • Amennyiben az 5. munkanapon sem kezdjük meg a kárrendezést, akkor Ön intézkedhet a károsodott vagyontárgy helyreállításáról. A fel nem használt, illetve kiselejtezett alkatrészeket, berendezéseket azonban további 30 napig őrizze meg változatlan állapotban.
 • A minél gyorsabb kárrendezés érdekében a betöréseslopás- és rablás károkat a lehető legrövidebb időn belül be kell jelenteni a rendőrségen is. Mindez különösen azért fontos, mert a rendőrséget is érintő kárügyekben a kárrendezéshez szükségünk van a rendőrség által kiállított dokumentumokra is.
 

A kárbejelentéskor munkatársaink áttekintik a biztosítási szerződés érvényességét, és ellenőrzik, hogy a feltételek alapján a káresemény téríthető-e. Ha a kár rendezéséhez helyszíni szemle szükséges, akkor kárszakértőnk a szemle időpontjának egyeztetése érdekében telefonon vagy írásban felveszi Önnel a kapcsolatot.

A kárbejelentéshez a következő adatok szükségesek:

 • a biztosítási szerződés száma,
 • az Ön neve, címe, telefonszáma,
 • a káresemény helye, időpontja, rövid leírása (a kár keletkezésének oka, körülményei, károsodott vagyontárgyak körének megnevezése - itt még nem szükséges a tételes felsorolás),
 • a kár Ön által becsült összege,
 • a hatóság részéről történt intézkedés megnevezése, ha volt ilyen (pl.: tűzoltóság, rendőrség)
 

A kárigényt a kár észlelésétől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni.

Halál és baleseti kár esetén kérjük 8 munkanapon belül jelezze kárigényét.

A kárbejelentést követően szakértőink amint tudnak, jelentkeznek a helyszíni szemle időpontjának egyeztetése érdekében.

Kérjük, hogy a kár bejelentésétől számított 5. munkanapig hagyja a kár helyszínét változatlanul, a károsodott vagyontárgy állapotán ne változtasson, vagy csak a kárenyhítéshez szükséges mértékben tegye azt. Erre a kárbejelentés tartalmának ellenőrzése miatt van szükség.
Amennyiben az 5. munkanapon sem kezdjük meg a kárrendezést, akkor Ön intézkedhet a károsodott vagyontárgy helyreállításáról. A fel nem használt, illetve kiselejtezett alkatrészeket, berendezéseket kérjük, hogy további 30 napig őrizze meg változatlan állapotban.

A minél gyorsabb kárrendezés érdekében a betöréseslopás- és rablás károkat a lehető legrövidebb időn belül be kell jelenteni a rendőrségen is. Mindez különösen azért fontos, mert a rendőrséget is érintő kárügyekben a kárrendezéshez szükségünk van a rendőrség által kiállított dokumentumokra is.

 

A biztosítási esemény, a szolgáltatásra való jogosultság és a szolgáltatás összegének megállapításához munkatársainknak káresettől és a létrejött szerződéstől  függően különböző iratokra és bizonylatokra van szükségük. Ezek mielőbbi átadásával gyorsítható a kárrendezés menete.

TUK záradékot tartalmazó Allianz Lakóközösség-biztosítás Plusz szerződés esetén

A lakóközösség döntése alapján, a külön tulajdonú épületrészben bekövetkezett kár térítését abban az esetben utalja a biztosító a tulajdonos/biztosított részére, ha rendelkezik az ingatlanára eső lakóközösségi biztosítási díj rendezettségéről szóló, a közös képviselő által kiállított igazolással. Ennek hiányában a kártérítés a lakóközösség számlájára kerül.

Tűz-, robbanás és nagyobb elemi károk

 • a károsodott ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista
 • az építésügyi hatóság által kiadott bontási határozat (ha bontani kell)
 • régebbi engedélyezési tervek a lakásról, családi házról
 • épület helyreállítási árajánlatok, számlák, alaprajzok, fotók

Közvetlen villámcsapás

 • a károsodott ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista
 • épület helyreállítási árajánlatok, számlák 

Villámcsapás indukciós hatása

 • a károsodott ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista
 • szakértői vélemény a károsodott készülékekről
 • javítási árajánlat a készülékekről, számlák

Csőtörés- és beázáskárok

 • a károsodott ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista
 • épület helyreállítási árajánlatok, számlák
 • károkozói nyilatkozat szomszédos ingatlan felől érkező víz által okozott károk esetén

Felelősségi károk

 • a károsodott ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista (károsultként)
 • épület helyreállítási árajánlatok, számlák (károsultként)
 • károkozói nyilatkozat (károsultként vagy károkozóként)

Baleset

 • orvosi szakvélemény
 • halotti anyakönyvi kivonat (baleseti halál esetén)
 • kórházi zárójelentés (kórházi kezelés esetén)
 • táppénzes igazolás másolata
 • öröklési bizonyítvány, hagyatékátadó végzés (baleseti halál esetén)

Betöréses lopás, rablás

 • az eltulajdonított ingóságok azonosítására alkalmas tételes lista
 • rendőrségi feljelentés
 • számlák, garanciajegyek, adásvételi szerződés, fotók
 

Helyszíni szemlét nem igénylő károk

 • a kisebb összegű üvegkár 
 • a zárcsere költségtérítése 
 • a bankkártya-letiltás
 • a baleseti halál 
 • a baleseti maradandó egészségkárosodás
 • a baleseti múlékony egészségkárosodás és 
 • a baleseti kórházi kezelés

Helyszíni szemlét igénylő károk

esetében munkatársaink előzetesen telefonon egyeztetik Önnel a helyszíni szemle időpontját, illetve telefonos elérési lehetőség hiányában, írásban küldenek értesítést.
A szemle során kárszakértőnk jegyzőkönyvet készít, amelyben közösen Önnel tételesen rögzíti az épületben és ingóságokban keletkezett károkat és megállapítja a kártérítési összeget, ha a kár a szerződési feltételek szerint biztosítási eseménynek minősül.

Amennyiben Ön, mint biztosított, nem tud a kárszakértővel egyeztetett időpontban a helyszíni szemlén megjelenni, vagy a kárrendezési eljárásban nem áll módjában részt venni, kérjük, adjon meghatalmazást az Önt helyettesítő személynek.

Meghatalmazás helyszíni szemléhez

Telefonos kárrendezés

A kényelmesebb és gyorsabb ügyintézés érdekében telefonos kárrendezési lehetőség is igénybe vehető az alábbi kisebb összegű károknál (naptári évenként egy alkalommal):

 • a felhőszakadás, jégverés, vihar és villámcsapás
 • a csőtörés és beázás
 • a villámcsapás indukciós hatása miatt bekövetkező károk

Amennyiben Ön nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, akkor helyszíni szemlére van szükség, amelynek időpontját munkatársunk egyezteti Önnel.

 

A kártérítési összeget az Ön által megadott bankszámlaszámra utaljuk, vagy postai úton küldjük ki a megadott címre.

Szolgáltatásunk az igénybejelentést követő 15 napon belül esedékes. Ha Ön a kártérítési összeg kifizetéséhez valamilyen igazoló okiratot köteles bemutatni, akkor a határidőt attól a naptól számítjuk, amikor az utolsó irat a biztosítóhoz beérkezett.

Ha a biztosított ingatlan jelzálogjoggal vagy önálló zálogjoggal terhelt, és a biztosítási kötvény zálogjogi záradékkal van ellátva, akkor csak a zálogjogosult lemondó nyilatkozatának benyújtása esetén fizetjük ki a kártérítést a biztosítottnak (zálogkötelezettnek). Ugyanígy járunk el abban az esetben, ha a finanszírozó a szerződésben társbiztosítottként került bejegyzésre, és a kötvényen szerepel a társbiztosított bejegyzését igazoló záradék.

 

Miután a felmérések és a kárszámítás alapján kölcsönösen elfogadott kártérítési összeget kifizettük, a kárügy lezárásra kerül. Amennyiben a kárügyének lezárását követően esetlegesen további kárigénye merülne fel, arra az esetre az alábbiak szerint nyílik lehetőség: 

 • vagyon- és balesetbiztosítási szerződéséből eredő igényei a biztosítási esemény bekövetkezésétől számított 2 év alatt.
 • felelősségbiztosítási szerződéséből eredő igények a kárnak, ill. a kárigénynek az Önnel való közlésétől számított 1 év alatt évülnek el.

Bármilyen további kérdése lenne akár a kárrendezéssel, akár a szerződése tartalmával kapcsolatban, illetve bármilyen, biztosítást érintő témában, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére személyesen országos fiókhálózatunkban vagy telefonon a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon.

 

Tennivalók a kár helyszínén

A káresemény felfedezése után győződjön meg arról, hogy van-e közvetlen életveszély. Ha személyi sérülés történt, a legfontosabb feladat a mentők, tűzoltók értesítése. A károsodott vagyontárgyak állapotában a kárfelvétel időpontjáig, de legalább a kárbejelentéstől számított 5. napig ne változtasson. Természetesen a kár enyhítése fontos, ezért pl. csőtörés esetén a víz szivárgását, ömlését szüntesse meg, de a szemléig ne falazza be a felbontott falrészt. Ha a csőtörés teljes helyreállítása még a kárszakértői szemle előtt szükségessé válik, a törött csődarabot őrizze meg és mutassa be a szakértőnek.

Hatóságok értesítése

Tűz, robbanás esetén a tűzoltókat a 105-ös telefonszámon mindenképpen értesíteni kell. (még az eloltott tűzről is) Betöréses lopás, rablás esetén a legfontosabb, hogy az eseményt az illetékes rendőrkapitányságon jelentse be személyesen vagy telefonon a 107-es számon. A rendőrségi nyomozás általában 30–60 napot vesz igénybe, ezután „nyomozást megszüntető határozatot” adnak ki, melynek eredeti példányát a kár végleges lezárásához a biztosítóhoz el kell juttatni.

A biztosító értesítése

A káresemény bekövetkezését minél előbb, legkésőbb az észlelésétől számított 2 munkanapon belül jelentse be a biztosítónak.

Helyszíni szemle

A kárbejelentést követően szakértőink amint tudnak, jelentkeznek a helyszíni szemle időpontjának egyeztetése érdekében.

 

Az indukciós villámkár a villám becsapódásának környezetében, a mágneses térerősség-változással összefüggésben keletkező indukciós túlfeszültség által, az elektromos készülékekben okozott károsodás. 

Az indukciós villámkárral kapcsolatban kérjük, olvassa el tájékoztatónkat.

Ügyfélportál

 

Ügyfélportál felhasználói kézikönyv megtekintése itt.
Gyakran ismételt kérdések az Ügyfélportállal kapcsolatban.

Az Allianz Ügyfélportálra az alábbi típusú szerződésekkel tud regisztrálni, amennyiben megadja e-mail címét és mobilszámát:

 • Allianz Otthonbiztosítás (ALA)
 • Allianz Online Otthonbiztosítás
 • Allianz Otthonbiztosítás Plusz
 • Allianz Otthonom lakásbiztosítás
 • Allianz Összhang Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás
 • Allianz Casco
 • Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
 • Allianz Autóm
 • HozamMax (HMA)
 • Allianz Életprogramok
 

A regisztrációt az allianz.hu-n az Ügyfélportál bejelentkezés gombra kattintva indíthatja el.

Regisztrálni az alábbi adatok megadásával lehetséges:

Név/Cég esetén a cég neve

Születési idő/Cég esetén a cég adószáma

Mobilszám

E-mail cím

 
Kérjük, hívja fel a telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 421-1-421 -es telefonszámon, ahol munkatársaink a beazonosítás után rögzítik az új elérhetőségeit.
 

Nem. Egy e-mail cím csak egy Ügyfélportál regisztráció során adható meg, mivel egyben ez a felhasználónév is.

Ha már regisztrált ügyfelünk, minden olyan biztosításnak adatait megtekintheti, amelyekkel kapcsolatban elektronikus kommunikációban állapodott meg a biztosítóval (e-biztosítás).

Ha e-mail címéhez tartozó fiókjában mégsem látja valamennyi e-biztosítását, akkor kérjük, hogy az e-biztosítás szerződésszámának pontos megadásával jelezze az Ügyfélportálon belül, a Kapcsolat/Küldjön emailt nekünk menüpontban, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat +36 (1) 421-1-421 -es telefonszámon.

 
Amennyiben nem érkezett meg  megerősítő e-mailünk, kattintson a Nem kapta meg az email-t? mezőre. Ha továbbra sem kapott e-mailt lépjen velünk kapcsolatba a +36 (1) 421-1-421  -es telefonszámon.
 
Ha 5 percen belül nem kapta meg az SMS kódot, kérjük kattintson a „Nem kapott kódot?” mezőre. Amennyiben továbbra sem érkezik meg a kód vagy helytelen a telefonszáma kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba a +36 (1) 421-1-421- es telefonszámon.
 
Amennyiben nem érkezik meg a kód, kérjük, ellenőrizze, hogy az értesítő képernyő megjelenő telefonszám egyezik a jelenleg használatos telefonszámával. Amennyiben a egyezik,  az SMS kód újraküldése rádiógombra kattintva tud új kódot igényelni. Ha ezt követően sem érkezik meg a kód vagy nem egyezik a feltüntetett telefonszám, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat +36 (1) 421-1-421 -es telefonszámon. 
 

A kétlépcsős azonosítás egy biztonsági funkció, amely 2 lépcsőből áll: jelszavával és telefonszámára kapott egyedi kóddal együtt védi az Ügyfélportál fiókját. A rendszer egy külön SMS-kód megadását kéri minden alkalommal bejelentkezéskor.

Ezzel a bejelentkezési módszerrel megakadályozzuk, hogy adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek, hiszen csak a telefonszámára kapott kóddal tud belépni az Ügyfélportál felületére.

 
Felhasználónévnek az e-mail címét kell megadni. Amennyiben nem emlékszik, hogy milyen e-mail címmel regisztrált, kérjük, hívja fel telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 421-1-421-es  telefonszámon.
 
Kattintson az Elfelejtett jelszó hivatkozásra, adja meg a felhasználónevét (e-mail cím), és kattintson a Jelszó megváltoztatása gombra.   Ezt követően e-mailben elküldjük a jelszó megváltoztatásához kapcsolódó további információkat. 
 
Amíg a szerződés ajánlati státuszban van, addig az ajánlatot az Ügyfélportál belépést követően az ajánlati boxban láthatja. A szerződéssé válását követően a biztosítás már a szerződések között szerepel. Amennyiben a kockázat-elbírálás eredménye, hogy az ajánlatot nem tudjuk befogadni, az elutasított ajánlat automatikus eltűnik az ajánlati boxból.
 
Amennyibe az allianz.hu oldalon keresztül köt szerződést, a szerződéskötést követően is lehetősége közvetlenül a felületről elindítani egy ügyfélportálregisztrációt. Ha már regisztrált korábban az ügyfélportálra, lehetősége van kérni az új szerződés összekapcsolását a már meglévő regisztrációval. Az igénybejelentést követően, amennyiben a végrehajtáshoz szükséges bármilyen információ, kollégáink telefonon vagy e-mailben felveszik Önnel a kapcsolatot az adatok egyeztetése céljából. 
 
A Profilom oldalon és a szerződés részletek között a változtatni kívánt adat szerkeszthetővé válik, ha a Szerkesztés gombra kattint. Módosíthatja lakcímét és megadhat eltérő  levelezési címet. Egyes adatok módosítására nincs azonnal lehetőség, ebben az esetben kollégáink telefonon vagy e-mailben felveszik Önnel a kapcsolatot az adatok egyeztetése céljából.
 
Ha a felhasználó neve alatt nem látja valamennyi biztosítását, akkor kérjük, hogy az e-biztosítás szerződésszámának pontos megadásával jelezze az Ügyfélportálon belül, a Kapcsolat/Írjon nekünk üzenetet menüpontban, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 421-1-421 -es telefonszámon.
 

Az Ügyfélportálon a szerződésével kapcsolatos dokumentumok közül aszerződési feltételeket és az ügyféltájékoztatókat a láblécére kattintva a dokumentumtárból bármikor elérheti. A Szerződéseim menüponton belül a Részletekre kattintva megtalálja és letöltheti szerződéséhez kapcsolódó kötvényét.

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítások esetén elérhető a díjigazolás, amellyel a biztosítás megléte igazolható a hivatalos szervek felé.  A díjigazolást csak a díjjal rendezett szerződésekre áll módunkban kiállítani. Díjigazolás nélkül az Ajánlat igazolja a biztosítás meglétét a szerződéskötéstől számított 60. napig.

Ha banki hitel kapcsolódik lakásához vagy gépjárművéhez, a lakás és casco biztosításához letöltheti a zálogjog vagy a társbiztosított bejegyzéséről szóló igazoló dokumentumot. 

 
A legtöbb európai országban (mint Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Románia) az országok külön megállapodása alapján a biztosítási fedezet igazolásához elegendő a gépjármű forgalmi rendszámtáblája. Amennyiben mégis szüksége lenne Zöldkártyára ezt elegendő fehér papírra nyomtatnia. Ehhez a Zöldkártyát a Szerződéseim menüponton belül, a Részletekre kattintva a kapcsolódó dokumentumokból tudja letölteni. 
 
Az Ügyfélportál felugró ablakokban (pop-up) jeleníti meg a letölthető dokumentumokat, ezért a böngészőben engedélyezni kell a felugró ablakok megjelenítését.
 
Ha szerződéshez kapcsolódóüzenetet, kérdést, panaszt szeretne küldeni, akkor azt a  Kapcsolat -> Új üzenet írása menüpontban teheti meg. Továbbá lehetősége van visszahíváskérésre is, melyet szintén a fenti menüponton keresztül tud igényelni. 
 
A szerződésiidőszak-mutató csúszka a biztosítási időszakot mutatja a kockázatviselés kezdetétől az évfordulóig. Amennyiben biztosítását az elmúlt 31 napban, hónap közben kötötte, az "évforduló" mezőnél - a törtidőszak miatt - a következő hónap első napja jelenhet meg, biztosítási évfordulója azonban minden esetben a kötvényen szereplő időpont, a szerződési feltételekben foglaltaknak megfelelően. 
 
A Szerződéseim menün belül a Részletek gombra kattintva megtekintheti a díjfizetéssel kapcsolatos információkat. A biztosítási szerződések díjfizetési módjának és gyakoriságának módosítási lehetőségeit az adott szerződésre vonatkozó hatályos szerződési feltételek szabályozzák. Az alapállapot az aktuális díjfizetési módot és gyakoriságot mutatja. A listából olyan mód vagy gyakoriság választható, amely az adott biztosítás szerződési feltételeinek megfelel. A módosítást követően a szerződés díját újra kalkuláljuk, azonban ez nem minden biztosítási termék esetében eredményez azonnali díjváltozást: a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás esetén ha az átdolgozás végrehajtásának dátuma nem az évforduló előtti 60 napba esik, a biztosítási díj nem változik. Amennyiben a módosítás a szerződés évfordulója előtti 60 napon belüli történik, annak hatálya az évforduló lesz. Amennyiben csoportos beszedési megbízás díjfizetési módot választ, szükséges erre vonatkozó megbízást rögzíteni számlavezető bankjánál. 
 

A vagyonbiztosításokhoz kapcsolódóan finanszírozó zálogjogosultként rögzíthető. Gépjárműbiztosításokhoz kapcsolódóan a finanszírozó lehet zálogjogosult vagy társbiztosított, melyet a finanszírozó intézmény határoz meg a finanszírozási folyamat során. 

Amennyiben rendelkezik a társbiztosítotti vagy zálogjogosulti adatokat tartalmazó dokumentummal, ennek feltöltésével tudja megtenni a bejelentést. Amennyiben ilyen dokumentum nincs a birtokában, az adatokat manuálisan tudja rögzíteni. A társbiztosított / zálogjogosult bejegyzéséhez szükséges nyilatkozat jelölése kötelező, ezzel automatikusan letölthetővé válik a finanszírozó megadására vonatkozó nyilatkozó dokumentum. Amennyiben a végrehajtáshoz további információra van szükség, néhány napon belül telefonon/e-mailben keresni fogjuk. A finanszírozó bejegyzéséről szóló igazoló dokumentumot a végrehajtást követően tudja igényelni. Ha szerződéshez kapcsolódóüzenetet, kérdést, panaszt szeretne küldeni, akkor azt a  Kapcsolat -> Új üzenet írása menüpontban teheti meg. Továbbá lehetősége van visszahíváskérésre is, melyet szintén a fenti menüponton keresztül tud igényelni. 

 

A lenyíló menüből tudja kiválasztani, melyik szerződésén kéri a bónuszátvezetést elvégzését. Itt 3 opció lehetséges, függően attól, milyen típusú szerződéssel rendelkezik: 

• KGFB bonus-malus átvezetés 

• Casco bónusz átvezetés

• Mindkettő 

A bónusz átvezetéséhez meg kell adnia az előzményre vonatkozó adatokat. A bónuszátvezetés szabályait minden esetben a hatályos szerződési feltételek tartalmazzák.  Az adatok rögzítését követően, amennyiben az igényfeldolgozás során további információ szükséges, telefonon vagy e-mailben keresni fogjuk.

 
Az Ügyfélportálon csak a regisztrált biztosításainak díját tudja befizetni, de az Online Díjfizetés oldalunkon bármelyik, társaságunknál lévő szerződésének rendezheti a díját bankkártyájával. Bankkártyás díjfizetés az Ügyfélportálon Szerződéseimnél a Most fizetek gombbal, vagy a Részletekre kattintva a Díjfizetési adatok Fizetés gombjával indítható. 
 

Biztosítási díj minden olyan bank- és hitelkártyával befizethető, amely alkalmas online vásárlásra.

Oldalunkon az alábbi kártya típusokkal fizethet:

Visa (dombornyomott)

MasterCard (dombornyomott)

Electron (nem dombornyomott), kibocsátótól függően – ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben a kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot természetesen fizethet oldalunkon Electron kártyájával is. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz.

Maestro (nem dombornyomott)

 

Az Ügyfélportálon a szerződés kiválasztásával a szükséges adatok automatikusan kitöltődnek a díjfizető oldalon, ezért ott csak a kártya adatait szükséges megadnia.

Bankkártyás fizetés esetén az alábbi kártyaadatok szükségesek:

Kártyaszám (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám)

Lejárati dátum (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám)

Érvényesítési kód (a kártya hátlapján, az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye) (CVV2  vagy CVC2). Amennyiben akártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt kérjük, hagyja üresen.

A biztosító nem tárolja, nem kezeli bankkártyájának adatait.

 

Abban az esetben, ha rendelkezik KGFB fedezetet tartalmazó Allianz Autóm szerződéssel, lehetősége van a szerződésadatokon belül a hiányzó adatok pótlására vagy azok megváltoztatására. A hiányzó adatokról a díjértesítőben tájékoztatjuk. Amennyiben a gépjárműre vagy a szerződőre vonatkozó adatok hiányosak vagy nem pontosak, és azokat pótolja vagy javítja, ezzel változhat a KGFB fedezet díja. Az adatmódosítás során kalkulált új díjak a következő biztosítási évfordulótól lesznek érvényesek. (Ha a hiányzó adatok megadása vagy módosítása az évforduló előtti 60 napban történik és a biztosítási díj változik, a díj az évfordulótól lesz érvényes.)  A díjat befolyásoló tényezőkről a hatályos díjtarifából tájékozódhat. 

Az adatok rögzítését követően, amennyiben az igényfeldolgozás során további információ szükséges, telefonon vagy e-mailben keresni fogjuk. 

 

Kiválaszthatja preferált ügynökét azon üzletkötők közül, akikkel korábbi szerződéseit kötötte. Ez könnyebbséget nyújt új szerződéskötés során, preferált üzletkötője hatékonyabban tud segíteni felmerülő kérdéseiben, egyben tudja kezelni biztosítási ügyeit. Ennek megváltoztatására a profil oldalán van lehetősége. Ha nem volt korábban preferált ügynöke kiválasztva, lehetősége van a profilhoz kapcsolódó szerződésgondozók közül ennek jelölésére. Amennyiben kizárólag olyan szerződései vannak, melyet az allianz.hu felületen kötött, ebben az esetben a preferált ügynöknél automatikusan az Allianz Hungária Zrt. látható. Amennyi a szerződés üzletkötője idő közben már nem jogosult biztosítási szerződéskötésre, a választható preferált ügynök adatoknál szintén az Allianz Hungária Zrt. látható. 

A fenti beállítástól függetlenül bármikor dönthet úgy, hogy Ügyfélportálon keresztül indított új szerződéskötés során, az új szerződéshez kapcsolódóan külön üzletkötőt válasszon. Fontos, hogy ilyen esetben azok közül az üzletkötők közül választhat, akik az adott típusú szerződés gondozására jogosultak. (Kivételt képeznek ez alól az Unicredit és az egyéb biztosítási alkuszok.)  

Internetes felületünkön otthonról, kényelmesen, bármikor sorban állás nélkül bejelentheti biztosítási szerződéseihez kapcsolódó kárügyeit, elektronikusan küldhet be iratokat már bejelentett káreseményhez és információt kérhet folyamatban lévő kárügyéről is.

Az Ügyfélportálon a  Szerződéseim →  Új Kárbejelentés  gombra kattintva tudja elindítani az online kárbejelentési folyamatot.

Hol tekinthetem meg a folyamatban lévő és a már lezárt kárügyeimet? A Kárügyeim menüponton keresztül az nyitott és  a lezárt károk között megtalálja  a szerződéseire jelentett összes kárát. Továbbá, a már lezárt károk esetében lehetősége van a kárügyintézéshez kapcsolódó dokumentumok letöltésére is. 

A szerződésével kapcsolatosan kiküldött dokumentumokat az Ügyfélportálon is elhelyezzük, amelyről üzenetben értesítjük, melyet az Ügyfélportál Üzeneteim ikonra kattintva olvashat. Ugyanitt megtalálja az Ön által küldött üzenetekre adott válaszainkat is. A szerződésével, adataival kapcsolatos változások végrehajtásáról is ebben a menüpontban tájékoztatjuk. Lehetősége van továbbá szerződéseihez kapcsolódó igénybejelentésre, dokumentumküldésre is.   Amennyiben üzenete érkezett az Ügyfélportálra, úgy e-mail címére is küldünk erről értesítést.

Átirányítás: Ha jövőbeni befektetéseit más eszközalapokba kívánja helyezni, akkor az Ügyfélportálon is rendelkezhet arról, hogy jövőbeni rendszeres díjainak más alapfelosztást választ. 

Átváltás: Ha szeretné meglévő befektetéseit átalakítani, akkor az Ügyfélportálon is rendelkezhet a meglévő befektetési egységeinek, más eszközalapba, eszközalapokba történő átváltásáról.   

Egyösszegű pénzkivonás: Ha  Önnek egyszeri nagyobb összegre van szüksége, akkor lehetősége van arra, hogy pénzt vonjon ki szerződéséből. Az erre vonatkozó igényét lejelentheti Ügyfélportálon keresztül is.

Visszavásárlás: Ha szeretné megszüntetni szerződését, erre a szerződés tartama alatt bármikor lehetősége van. A szerződés visszavásárlása esetén a szerződésen lévő megtakarítás értékét, azaz az egységszámla visszavásárlási értéket fizetjük ki a szerződő részére. 

Befektetési stratégia: Ha azt szeretné, hogy befektetései - a folyamatos árfolyamváltozások ellenére is - mindig az Ön által a fizetett díjakra meghatározott befektetési politikának megfelelően alakuljanak, akkor kérheti az Ön által megadott eszközalapok egymáshoz viszonyított arányának folyamatos felülvizsgálatát és kiigazítását. A Hozamfigyelő szolgáltatás keretében igénye szerint sms-ben és/vagy e-mailben értesítést küldünk, ha az Ön által választott eszközalapok árfolyama változik, valamint automatikus átváltást hajtunk végre, mellyel tovább növelheti befektetése biztonságát. 

Eseti díj kezelése: Ha egyszeri nagyobb összeget kíván elhelyezni (akár már rövidebb távra is), akkor a rendszeres díjon túl eseti befizetéseket is elhelyezhet. Az Ügyfélportálon keresztül is meghatározhatja, hogy milyen összeget, és milyen eszközalapokban szeretne elhelyezni.  

Igénybejelentés egyéb kár -, és folyamatos pénzkivonási igény bejelentéséhez kapcsolódóan (nem egyösszegűszeri pénzkivonásra vagy visszavásárlásra jogosult szerződések esetén): Amennyiben kárt kíván bejelenteni, igényét a „Kárügyeim” menüpontban az Új üzenet írása blokkban tudja rögzíteni.

 
Azonos napon belül kétszer igényelhető biztosítási kötvény életbiztosítási szerződésekre. 
 
Az Egységszámla táblázatban egy külön, második soron jelennek meg minden egyes alap esetén az adójóváírásból származó egységek (ilyen egységeket a nyugdíjbiztosítási záradékkal kötött Életprogram biztosítások tartalmazhatnak).
 
A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben, a 2014. évi XIX. FATCA törvényben és az Aktv.-ben foglaltak értelmében egyösszegű pénzkivonás vagy visszavásárlási igény akkor küldhető be, ha az ügyfél átvilágítása megtörtént. 
 
A szerződéstartam kezdete + 3 év után lehet a rendszeres díjakból egyösszegű pénzkivonást indítani. A rendszeres vagy egyszeri díjakból képzett egységek terhére indított egyösszegű pénzkivonás maximális összege: az egységek aktuális értékének 95%-a.  Amennyiben az összeget másik szerződésre kéri átkönyvelni, akkor az Ügyfélportálon csak a saját életbiztosítási szerződései közül választhat. Amennyiben az összeget olyan szerződésre szeretné átkönyvelni, ami nem a sajátja vagy nem életbiztosítási szerződés, akkor máshogyan tudja leadni a rendelkezését.  
 
Visszavásárlás esetén, amennyiben az összeget másik szerződésre kéri átkönyvelni, akkor az ügyfélportálon csak a saját életbiztosítási szerződései közül választhat. Amennyiben az összeget olyan szerződésre szeretné átkönyvelni, ami nem a sajátja vagy nem életbiztosítási szerződés, akkor máshogyan tudja leadni a rendelkezését.  
 
Eseti díjról történő rendelkezés esetén, amennyiben az eseti díj összege eléri vagy meghaladja 4,5 millió Ft-ot, akkor küldhető be a rendelkezés, ha az ügyfél átvilágítása megtörtént - A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben, a 2014. évi XIX. FATCA törvényben és az Aktv.-ben foglaltak értelmében.
 
Az Ügyfélportálon jelenleg vagy csak rendszeres, vagy csak eseti díjra adható le rendelkezés.
 
Azonos napon belül csak egy átváltási rendelkezés küldhető be.
 
Amennyiben ugyanazon a napon ad be átváltási és egyösszegű pénzkivonási igényt, először az egyösszegű pénzkivonás végrehajtása, majd a megmaradó egységek átváltása történik meg.
 
Az igények a rendelkezés napját követő értékelési nap árfolyamán kerülnek végrehajtásra (jelenleg nem adható meg ezt követő, de 30 napon belüli időpont).
 
A szerződések egységszámla adatai az adott napot megelőző 2-3 nappal előbbi árfolyamon láthatók az ügyfélportál felületen. Az értéknap a Befektetési adatok, Egységszámla menüben látható.
 
Jelenleg ezek a funkciók az Ügyfélportál felületen nem elérhetőek, egyéb kárigényként lehet erről rendelkezni. Az erre a vonatkozó igényét a Kapcsolat/Új üzenet írása menüpontban jelezheti felénk. 
 

Az erre a vonatkozó igényt a Kapcsolat/Új üzenet írása menüpontban adhatja le. A legördülő menüben tudja kiválasztani igényét: “Folyamatos pénzkivonás”.

Amennyiben a végrehajtáshoz további információra van szükség, néhány napon belül telefonon/e-mailben keresni fogjuk.

 

Az erre a vonatkozó igényt a Kárügyeim vagy a Kapcsolat/Új üzenet írása menüpontban adhatja le. A legördülő menüben tudja kiválasztani igényét: “Új kárbejelentés”.

Amennyiben a végrehajtáshoz további információra van szükség, néhány napon belül telefonon/e-mailben keresni fogjuk.

 
HozamMax típusú szerződés esetén az összeg kiutalását kizárólag bankszámra kérheti.
 
Ügyfélportálon keresztük csak bankszámlaszámra kérhet kifizetést. 
 
Egyösszegű pénzkivonás minimális összege egyösszegű pénzkivonás esetén: 50 000 Ft/200 Euró, Folyamatos pénzkivonás esetén: 15 000 Ft/50 Euró, HozamMax típusú szerződés esetén az összeg kiutalását kizárólag bankszámra kérheti.

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélkapcsolati pontjainkon, vagy tanácsadóinknál!