Mutass többet Mutass kevesebbet

Mit tartalmaz a Nyugdíjbiztosítás?

Csúsztassa balra a további információkért

Devizanem
forint
forint
euró
Befizetett díjak után adójóváírás
Nyugdíjbiztosítási szolgáltatás fix időtartamú járadék
Céldátum eszközalapok
Befektetési lehetőség: különböző eszközalapok
22 választható eszközalap
22 választható eszközalap
12 választható eszközalap
Befektetési stratégiák (hozamfigyelő szolgáltatás, eszközalapok arányának rögzítése)
Választható kiegészítő élet-, baleset- és egészségbiztosítás
Több biztosított lehet egy szerződésben (legfeljebb 10 fő)
Hűségbónusz jóváírás a szerződésre évente
Nyugdíj záradékos Allianz Bónusz Életprogram - Euró esetén
Tartam: teljes életre szóló szerződés, a nyugdíjszolgáltatás alatt is fenntartható
Megtakarítási időszak (a megtakarítás célja szerint választható a tartamon belül)
legalább 5 év
legalább 10 év
legalább 5 év
Bónusz Életprogram Euró esetén:
legalább 10 év
Rendszeres díj
Egyszeri díj
Eseti díj
Válasszon több biztosítottra kiegészítő biztosítást, és a 2. és minden további személyre 8% kedvezményt adunk a kiegészítő biztosítások havi költségéből.
Ha egy-egy biztosítottra magasabb összeggel vagy többféle kiegészítő biztosítást választ, akkor ezek összes költségétől függően megemeljük a biztosítások szolgáltatásának mértékét (+5% vagy +10%).

Allianz  Nyugdíjbiztosítás - egyszerű igénybejelentési folyamat!

tabletező férfi
Jelentse be a szolgáltatási igényt
víztócsán elcsúszó férfi
Nyújtsa be a szükséges dokumentumokat postán vagy személyesen
videóchaten beszélgető férfi
Hamarosan válaszolunk igényére

Információt kérne folyamatban lévő szolgáltatási igénye rendezéséről?

Nyugdíjbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Bárkire, aki a szerződési feltételekben meghatározott korhatárt még nem töltötte be (Allianz Életprogram és Egyszeri díjfizetésű Allianz Életprogram esetén 65 év, Allianz Bónusz Életprogram esetén 55 év), valamint saját jogú nyugellátásra való jogosultságot nem szerzett, a rá irányadó öregségi-nyugdíjkorhatárt nem érte el. 

A nyugdíjbiztosítás segít megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket azzal, hogy az alábbi biztosítási események esetén nyugdíjbiztosítási szolgáltatást teljesít.

Ha a biztosított:

-          a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerint saját jogú nyugellátásra való jogosultságot szerez (nyugdíjba vonul), vagy

-          egészségi állapota legalább 40%-os mértékben károsodik, feltéve, hogy a nyugdíjbiztosítási szerződés létrejöttének időpontjában a főbiztosított egészségkárosodása a 40%-os mértéket nem érte el, vagy

-          a nyugdíjszerződés létrejöttekor a rá irányadó öregségi-nyugdíjkorhatárt betölti.

Ha a szerződés megkötésétől a járadék folyósításáig 10 év eltelik, akkor bármilyen hosszúságú, 10 évnél rövidebb eltelt idő esetén legalább 10 évig tartó szolgáltatás választható.

Egyösszegű szolgáltatás nyújtására az alábbi esetekben van lehetőség:

·         Ha a szolgáltatást a jogosult a 40%-ot meghaladó egészségkárosodása miatt igényli

·         Ha a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 89 § (8) bekezdése alapján, a nyugdíjbiztosítási járadék havi értéke nem éri el a törvényben meghatározott összeget (2016. december 31-ét követően kötött szerződések esetén 5.000 Ft-ot, azt megelőzően létrejött szerződések esetén 10.000 Ft-ot).

A Nyugdíjbiztosítási szolgáltatás kamatadó- és örökösödési illetékmentes szolgáltatás.

A szerződésre befizetett (rendszeres, eseti, egyszeri) díjak után 20%-os, maximum 130.000 Ft-os adókedvezmény vehető igénybe. A nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és önkéntes pénztári befizetés esetén összesen évi 280.000 Ft-os adójóváírás is elérhető, de a kockázati biztosítások költsége (díja) után nem jár adókedvezmény.

Az adókedvezmény a nyugdíjbiztosítási szerződésen kerül jóváírásra. Mértéke évente a befizetett díjak 20%-a, de maximum 130.000 Ft.

Ha a szerződés a nyugdíjbiztosítási szolgáltatás teljesítésének megkezdését megelőzően megszűnik, vagy úgy módosul, hogy az a továbbiakban nem minősül nyugdíjbiztosításnak, valamint ha a biztosító a nyugdíjbiztosítási szerződés alapján egyösszegű vagy folyamatos pénzkivonást teljesít, úgy az igénybevett adókedvezményt 20 százalékkal növelten vissza kell fizetni az adóhatóság részére. 

Befektetési tervei megvalósításához a termékhez kapcsolódó eszközalap-kínálatunkból  választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelőket. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok többféle, egyedileg összeválogatható eszközalapot kínál, amelyek között az összes elterjedt alaptípus megtalálható. Ezen túlmenően elérhetőek a Céldátum eszközalapjaink (forint alapú Életprogramok esetén a CDA, CDB, CDC, CDD, CDE, CDF és CDG, euró alapú Életprogramoknál a CEC, CED, CEE), amelyek kifejezetten a nyugdíj célú megtakarítások befektetésére alkalmasak, mivel a kockázatos befektetések aránya az eszközalapban a céldátum közeledtével csökken.

Az Ön kockázatviselési szándékától és fenntarthatósági preferenciájától függ, hogy mely eszközalapot választja. Az egyes eszközalapok közötti választás joga Önt, mint Szerződőt illeti meg. A befektetési kockázatot is Ön, mint Szerződő viseli.

Önnek lehetősége van tanácsadóink segítségével a megadott fedezetek figyelembe vételével egyedileg összeállítani biztosítási védelmét, vagy választhat a tipikus élethelyzeteknek megfelelően előre összeállított  biztosítási csomagjaink közül is. A nyugdíj záradékos Allianz Életprogramok alapbiztosítás a főbiztosítottra vonatkozó közlekedési baleseti halálra vonatkozó szolgáltatást tartalmazza. Minden további élet-, baleset- és egészségbiztosítást Ön választhat a szerződésbe. Kiegészítő biztosításainkről bővebben itt  tájékozódhat.
A befektetéseken elérhető hozamot nagyban befolyásolják a befektetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek. Minél alacsonyabbak ezek a költségek, annál több marad a befektetésen realizált hozamból a befektetőnél. Az aktuális TKM értékekről itt tájékozódhat. 

·         Allianz Életprogramok – Euró termékek esetén az alábbi számlaszámra teljesítheti befizetéseit:

OTP Bank Nyrt: 11763945-03700888-00000000

IBAN: HU23 1176 3945 0370 0888 0000 0000

BIC (SWIFT): OTPVHUHB

·         Allianz Életprogramok termékek esetén a szerződés díja forintban, banki átutalással, csoportos díjlehívással vagy postai csekken fizethető, a biztosító alábbi bankszámláira:

a 2019. október 1-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződésekre:

·         OTP Bank Nyrt:11794008-21349434-00000000

·         Takarékbank Zrt. (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.,2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002-00001191-21010103

a 2016. december 31. előtt létrejött szerződésekre:

·         Takarékbank Zrt.  (2019. október 31. előtti elnevezése Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., 2018. április 16. előtti elnevezése FHB Bank Zrt.): 18100002- 00001191-21010103

Az eseti jellegű plusz jövedelmeit is elhelyezheti a szerződésben, eseti díj befizetésével. A törvényben meghatározott összeghatáron belül az eseti díjakra is igénybevehető adójóváírás.

 Az eseti díjakra vonatkozóan az alábbiakat nyújtjuk Önnek: 

  • Széleskörű eszközalap kínálatot
  • Eszközalapok között ingyenes átváltást,
  • Versenyképes hozamokat.
  • Mindezt költséghatékonyan, hiszen csupán évi 1,19%-os alapkezelési/vagyonarányos költség terheli az Ön által befektetett összeget.

A futamidő alatt – a korlátozások figyelembe vételével – alakíthatja mind befektetéseit, mind biztosítási védelmét. A felelős és eredményes döntés érdekében pénzügyi tanácsadója a tartam egésze során az Ön rendelkezésére áll.

Megtakarításai tekintetében Ön

·         bármikor új alapfelosztást választhat befektetései számára,

·         rendszeres megtakarításain túl bármikor jövedelmezően befektethet egyszeri nagyobb összegeket is,

·         egyszeri és rendszeres megtakarításait eltérő alapfelosztás szerint is befektetheti.

Biztosításait illetően Ön

·         kiterjesztheti a biztosítási védelmet egy Ön számára fontos emberre,

·         megváltoztathatja a biztosítási védelmet aktuális élethelyzetének megfelelően,

·         emelheti vagy csökkentheti a biztosítási összegeket.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a biztosítási védelemre vonatkozó fenti módosítások a 2016. december 31-ét követően létrejött szerződések esetében a tartam második évétől kezdődően kezdeményezhetők.

Továbbá felhívjuk figyelmét arra is, hogy a biztosítási védelem, azaz a szerződő által választott kiegészítő biztosítási fedezetek költsége az egységszámláról kerül levonásra, amely csökkenti a nyugdíj célú megtakarítást.

A korábban kötött szerződések a tartam alatt bármikor módosíthatók. A módosítási lehetőségekkel kapcsolatos információkért kattintson ide.

A nyugdíj záradékos Allianz Bónusz Életprogram és Allianz Bónusz Életprogram - Euró keretében elérhető Hűségbónusz célja a hosszú távú öngondoskodás ösztönzése. A Hűségbónuszt a biztosító írja jóvá a szerződésen, biztosítási évente egy alkalommal, az első évtől kezdődően. A jövőbeli bónuszok mértéke csökkenhet, ha a szerződésre fizetett rendszeres díjakból képzett egységekből pénzkivonást kezdeményez, csökkenti a rendszeres díjat, vagy díjmentesíti a szerződést. A visszavásárlás esetén a jövőbeli hűségbónuszok törlésre kerülnek.

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon, vagy tanácsadóinknál
férfi dokumentummal
férfi dokumentummal
Űrlapok, biztosítási feltételek, tájékoztatók, és más hasznos dokumentumok.