Élet- és egészségbiztosítások- széleskörű megoldások az Ön igényeire

 

Az Allianz Hungária Zrt. élet-, baleset és egészségbiztosítási szerződési feltételeiben nem minősül kizárásnak a Covid-19 vírus (továbbiakban koronavírus). Így az Allianz minden termék esetén szolgáltat a koronavírussal kapcsolatosan – várakozási időn túl – bekövetkezett biztosítási eseményeknél a szerződésre érvényes feltételek szerint. A Covid-19 vírus nem minősül sem heveny fertőző betegségnek, sem kritikus betegségnek.

A koronavírus fertőzéssel kapcsolatban egyes termékek esetén a fontos tudnivalókat az alábbi rövid leírások tartalmazzák:

1.       Csoportos élet-, baleset-, betegségbiztosítás:

Az Allianz a csoportos életbiztosítás vonatkozásában ugyan a kizárások között nem szerepel a koronavírus fertőzésből eredő elhalálozás, azonban szeretnénk felhívni a figyelmet a szerződési feltételeinkben rögzített 2 hónapos várakozási időtartamra, melynek ideje alatt bekövetkező halálesetkor szolgáltatást nem nyújtunk.
A bármely okú halál esetén felmerülő temetési költségek térítésére szóló biztosításunk esetén nincs várakozási idő, és koronavírussal kapcsolatban sincs megkötés.
Amennyiben a megbetegedést követően műtétre illetve kórházi ellátásra lenne szüksége Ügyfelünknek, úgy a szerződési feltételeinkben rögzített szolgáltatásokra maradéktalanul jogosult, azok nem kerülnek korlátozásra koronavírus megbetegedés miatt.  
Vírusfertőzést követően kialakult, betegségből eredő keresőképtelenség esetén is – a vállalt önrész idő elteltét követően – szolgáltatunk, melynek pontos részleteit a szerződési feltételek tartalmazzák.
A koronavírus nem tekinthető kritikus megbetegedésnek, így ezen fedezetünk a jelen vírusfertőzés kapcsán nem térít.
Baleseti eredetű fedezetek csak és kizárólag baleset esetére nyújtanak szolgáltatást.

2.       Csoportos egészségbiztosítás:

A koronavírus kapcsán az ajánlatban szereplő egészségbiztosítási pilléreket változatlanul nyújtjuk.
Felhívjük Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy szűrővizsgálati csomagunk krónikus betegségek szűrését végzi, a szűrővizsgálati listában nem szerepel a koronavírus teszt.

3.   Egyéni életbiztosítás

3.1. Életprogramok / Gondoskodás Most / Gondoskodás Programok/ Nyugdíjbiztosítás

Az Allianz Életprogramok, és Gondoskodás Programok alap életbiztosításra a biztosító nem alkalmaz várakozási időt. A kiegészítő életbiztosításra, valamint a Gondoskodás Most életbiztosítási fedezetére a 2 hónap várakozási idő érvényes, melytől orvosi vizsgálat esetén eltekintünk. Szeretnénk felhívni Ügyfeleink figyelmét arra, hogy a várakozási időn belüli, koronavírus okozta elhalálozás bekövetkezte esetén az Allianznak a szerződési feltételek értelmében nem áll módjában szolgáltatni.

Az Allianz a megbetegedésből eredően szolgáltat Ügyfelei részére valamennyi életbiztosítás és kiegészítő biztosítás tekintetében, amennyiben a megbetegedést követően műtétre, illetve kórházi ellátásra kerülne sor, kórházi ellátás esetén a vállalt önrész idő elteltét követően.

Az orvosi ellátásra szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet értelmében az Allianz Orvosi Call Center készséggel áll az Ügyfeleink rendelkezésre. Amennyiben a koronavírus fertőzés kapcsán járóbeteg szakellátásra lenne szüksége Ügyfelünknek, arra teljes mértékben jogosult. A fedezetben meghatározott szűrővizsgálatok a krónikus megbetegedések szűrését végzik, a szűrővizsgálatok között nem szerepel koronavírus teszt.

Segítségre van szüksége?

Személyre szabott megoldásokat kínálunk, hogy az élethelyzetének legjobban megfelelő biztosítást választhassa.
Vagy hívjon minket a +36 (1) 421 1 421-es telefonszámon!

Allianz  Élet- és egészségbiztosítások - egyszerű igénybejelentési folyamat!

man pointing at tablet

Jelentse be a szolgáltatási igényt
boy slipping on the puddle of water
Nyújtsa be a szükséges dokumentumokat online, akár üzletkötőink segítségével
man videochatting with agent on the tablet

Hamarosan válaszolunk igényére

Kárt jelentene be vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

alt
alt
Biztosítási szerződési feltételek, ügyfél-tájékoztatók, KID-ek, rendelkező nyilatkozatok és egyéb  dokumentumok.