Utasbiztosítások online,
25% Hűségprogram kedvezménnyel!

Kedves Ügyfelünk!

Kérjük, olvassa el a következőket az utasbiztosítás megkötése előtt! Ha segítségre van szüksége, hívja Telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es számon!

Az Allianz utasbiztosítások nem terjednek ki:

 • Oroszország és Fehéroroszország területére, függetlenül a Konzuli Szolgálat besorolásától.
 • Ukrajna területére, mivel a Konzuli Szolgálat a kialakult háborús helyzet miatt az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta
 • azon területekre, amelyeket a Konzuli Szolgálat a biztosítás első napján vagy a területre való beutazás napján az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorol.

A Biztosító a biztosítási szolgáltatások nyújtását és megszervezését kizárólag a helyi viszonyoktól függően vállalja. A helyi viszonyokból adódó szolgáltatások hiányosságáért vagy késedelmes teljesítésért felelősséget nem tud vállalni.

További információ a Biztosítási Termékismertetőben, valamint a Szerződési Feltételek és Ügyfél-tájékoztatóban érhető el.

Milyen főbb szolgáltatásokat tartalmaznak
az Allianz utasbiztosítások?

A tájékoztatás nem teljes körű, a szolgáltatások szempontjából a szerződési feltételek az irányadók.

Csúsztassa balra a további információkért

Sürgősségi ellátás betegség vagy baleset miatt
Sürgősségi ellátás vírusfertőzés (pl. COVID) miatt
Betegszállítás Magyarországra
Útipoggyász ellopása, elrablása, baleseti sérülése
Baleseti halál
Baleseti maradandó egészségkárosodás
Utazás meghosszabbítása kórházi ellátás miatt
Jogi eljárás személyi sérüléses baleset esetén
Ügyvéd és óvadék bűntető eljárás esetén
Légi járat késése vagy törlése
Busz- és vonatjárat késése vagy törlése
Feladott poggyász késése
Sürgősségi ellátás másnak okozott testi sérüléskor
Szálláshelyi károkozás
Utazás meghosszabbítása járóbeteg ellátás miatt
Korábbi hazautazás természeti katasztrófa miatt
Légi járat lekésése csatlakozó járat késése miatt
Program lemondás sürgősségi ellátás miatt
Kisállat sürgősségi ellátása
Gépjármű hazaszállítása sürgősségi ellátáskor
Hazautazás költsége járattörlés esetén
A fenti tájékoztatás nem teljes körű, a szolgáltatások szempontjából a Szerződési feltételek rendelkezései az irányadók.
 

Hogyan lehet olcsóbb az Allianz utasbiztosítása?

Honlapunkon online kötés esetén 10% kedvezményt biztosítunk minden utasbiztosítási csomagunkra. 
Ezen felül Hűségprogram regisztrációval további 15% kedvezmény érhető el.

Allianz Utasbiztosítás - gyors és egyszerű kárbejelentési folyamat!

egy sérült túrázó és egy egészséges túrázó
Jelentse be a káreseményt telefonon külföldről
számítógépező, telefonáló nő
Hazaérkezés után nyújtsa be a szükséges dokumentumokat postán, személyesen vagy online
emailt küldő nő
Hamarosan válaszolunk emailben vagy postai úton

Kárt jelentene be vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Légi járattal utazik?
Készüljön fel Allianz utasbiztosítással a váratlan helyzetekre! Mutatjuk,hogyan!

Válassza ki a megfelelő utasbiztosítást!  

Kössön Arany vagy Platina csomagban Allianz utasbiztosítást, melyek tartalmaznak légi járat késésére és törlésére, illetve útvonalának módosítására vonatkozó szolgáltatásokat is. Ha bekövetkezik a baj, kárbejelentés után megkapja a választott biztosítási csomagnak megfelelő szolgáltatási összeget. Ha az összeget kárbejelentés nélkül szeretné megkapni átutalással, akkor válassza az Útitárs, Téli Sportok vagy Extrém Sportok utasbiztosítást Arany vagy Platina csomagban (legalább két nappal az utazás előtt), fizessen bankkártyával, és a biztosításkötéskor adja meg a menetrendszerinti légi járatainak számát és indulási idejét, valamint a bank nevét és bankszámlaszámát!

MEGKÖTÖM ONLINE

Mi a teendője, ha késik vagy törlik járatát?

Ha a biztosításkötés során bankkártyával fizetett, és megadta az automatikus szolgáltatáshoz szükséges adatokat, nincs teendője, a  szolgáltatási összeg a légi járat eredeti érkezésétől számított 24 órán belül átutalásra kerül. Ha a biztosításkötéskor nem adta meg az automatikus szolgáltatáshoz szükséges adatokat, akkor sincs gond, hiszen kárbejelentést követően igénybe tudja venni a szolgáltatást.

MEGKÖTÖM ONLINE

Milyen összegű szolgáltatásra jogosult az automatikus szolgáltatás keretében?

 

Arany csomag

Platina csomag

Járattörlés esetén

10.000 Ft/biztosított

20.000 Ft/biztosított

3 órán túli késés esetén

nincs

20.000 Ft/biztosított

6 órán túli késés esetén

10.000 Ft/biztosított

Útvonalmódosítás esetén

10.000 Ft/biztosított

20.000 Ft/biztosított

Hogyan működik az automatikus szolgáltatás?

A blokkláncokon futó okosszerződések gyors ügyintézést és a szükséges feltételek fennállása esetén automatikus kifizetést garantálnak az Allianz Hungária ügyfeleinek. Menetrendszerinti  légijárattal történő utazás esetén az okosszerződések automatikusan értesülnek a légi járat késéséről,  törléséről, vagy útvonalának módosításáról, melyet követően az eredeti érkezési időponttól számított 24 órán belül automatikusan megtörténik a szolgáltatási összeg kifizetése a szerződéskötéskor átvett Szerződési feltételek szerint.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket az Allianz utasbiztosításokhoz kapcsolódó Szerződési feltételek és Ügyféltájékoztató tartalmaz.

MEGKÖTÖM ONLINE

Allianz Utasbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az allianz.hu oldalon a következő Allianz utasbiztosítások érhetők el, melyekről bővebben itt  és a Szerződési feltételekben tájékozódhat:

 • Útitárs utasbiztosítás, melyet mindenkinek ajánlunk, aki családjával, párjával, barátaival, vagy akár egyedül külföldi városlátogatást, nyaralást tervez, illetve tanulás vagy munkavégzés céljából külföldre utazik.
 • Téli Sportok utasbiztosítás, melyet a téli sportok szerelmeseinek ajánlunk, akik a kijelölt pályán való téli sportolást részesítik előnyben. A síelésen és a snowboardozáson túl számos téli sportra megköthető.
 • Extrém Sportok utasbiztosítás, melyet az igazi kalandvágyóknak ajánlunk, akik számára az extrém sportolás vagy a pályán kívüli téli sportolás jelenti a kikapcsolódást.
 • Útitárs XL utasbiztosítás, melyet azok számára ajánlunk, akik hosszabb időt terveznek külföldön tölteni turistaként, munkavégzés vagy tanulás céljából, és még nem töltötték be a 70. életévüket.
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás, melyet azoknak ajánlunk, akik évente több alkalommal, de utazásonként legfeljebb 30 napra utaznak Európán belül, és még nem töltötték be a 70. életévüket.
 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás, melyet az autóval vagy motorral útnak indulóknak ajánlunk, a legfeljebb 15 éves gépjárművük részére.

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 1, de legfeljebb 90 napra köthetők meg:

 • Útitárs utasbiztosítás
 • Téli Sportok utasbiztosítás
 • Extrém Sportok utasbiztosítás         

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 4, de legfeljebb 12 hónapra köthetők meg:

 • Útitárs XL utasbiztosítás (akár 12 hónap külföldön tölthető)
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás (kiutazásonként maximum 30 napra érvényes)

A következő Allianz utasbiztosítás kizárólag a fenti utasbiztosítások valamelyikével együtt köthető meg, az utasbiztosítás időtartamára (1-90 napra vagy 4-12 hónapra):

 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás

Az Allianz utasbiztosítások - a választott biztosítási csomagtól függően, - az alábbi szolgáltatásokat tartalmazhatják:

 • 24 órás magyar nyelvű, a világ bármely országából hívható telefonszolgálat.
 • Betegségbiztosítás a baleset vagy váratlan megbetegedés (ideértve a vírusfertőzést is) miatt felmerült költségekre, így például sürgősségi ellátást igénylő esetben megtérítjük az orvosi vizsgálat, a járóbeteg és kórházi ellátás, valamint a mentés költségeit.
 • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatás, melynek keretében például felvilágosítást adunk a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, megszervezzük a Magyarországra történő betegszállítást.
 • Baleset-biztosítás, melynek keretében egyösszegű szolgáltatást nyújtunk baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetén.
 • Poggyászbiztosítás, mely kiterjed a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, személyi sérüléssel járó balesetből vagy természeti katasztrófából eredő sérülésére.
 • Utazási segítségnyújtási szolgáltatások, melyek kiterjednek például a feladott poggyász késésére, járatkésésre, járattörlésre, hazautazás többletköltségére sürgősségi ellátás vagy hatósági karantén esetén, korábbi hazautazás többletköltségére természeti katasztrófa esetén.
 • Jogvédelmi biztosítás, mely kiterjed a gondatlanságból elkövetett szabálysértés vagy bűncselekmény, illetve személyi sérüléses baleset esetén az ügyvéd és óvadék megtérítésére.
 • Felelősségbiztosítás, mely baleseti eredetű testi sérülés okozása esetén kiterjed a másik személy sürgősségi ellátásának költségeire, valamint szálláshelyen történt károkozás esetén felmerült költségekre.

A szolgáltatások a választott utasbiztosítástól függően eltérhetnek. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a Szerződési feltételek tartalmaz.

Az Allianz utasbiztosítások nem terjednek ki a következőkre:

 •  Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által utazásra nem javasolt területekre történő utazás (további információ a www.konzinfo.mfa.gov.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek oldalon érthető el), 
 • Oroszország és Fehéroroszország területére,
 • Extrém sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás, és egyes sportoknál a Platina csomagú utasbiztosítások esetén),
 • Téli sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás esetén, és kijelölt pályán történő sportoláskor a Téli Sportok utasbiztosítás esetén),
 • Versenyszerű sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás esetén),
 • 90 napnál hosszabb külföldi utazás (kivéve Útitárs XL esetén),
 • Útitárs XL esetén 1 évnél hosszabb életvitelszerű külföldön élés,
 • Krónikus betegség, ha a betegség az utazást megelőző 12 hónapban kezelést igényelt,
 • Fizikai munkavégzés (ha a pótdíj nem került megfizetésre),
 • Hivatásos gépjárművezetés (ha a pótdíj nem került megfizetésre)
 • Alkohol, kábítószer befolyásoltság,
 • továbbá a szerződési feltételekben a kizárásokban foglaltak.

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek tartalmaz.

Az Allianz utasbiztosítások esetében a következő kedvezmények érhetők el:

 • 10% online kedvezmény
 • 50% gyerekkedvezmény 18 év alatti utazók részére a biztosítási összegek, illetve szolgáltatási összeghatárok megváltozása nélkül
 • 10% csoportos kedvezmény legalább 11 főre történő utasbiztosítás kötésko
 •  
 • 15% kedvezmény Hűségprogram regisztrációval, a 10% online kedvezményen felül

Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a szabadidősportokra. Szabadidősportnak minősül például a labdarúgás, futás, kerékpározás, túrázás kijelölt úton 3000 méter alatt, lovaglás, sznorkeling, úszás, röplabdázás, teniszezés, vadászat.

Platina csomag választása esetén az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a következő extrém sportokra is: búvárkodás 40 méter mélységig (kivéve barlangi búvárkodás), rafting (vadvízi evezés), jetskizés, kajakozás és kenuzás (parttól 500 m-ig), motorcsónakkal vontatott felfújható sporteszközök használata (parttól 1 km-ig), szörfözés (kivéve kitesurf), vízi ejtőernyőzés (parasailing), vízisíelés és wakeboardozás (parttól 1 km-ig), vitorlázás (parttól 50 tengeri mérföldig).

Téli Sportok utasbiztosítás a szabadidősportokon felül kiterjed a következő téli sportok kijelölt pályán történő gyakorlására is: síelés, snowboardozás, síbiciklizés, szánkózás, korcsolyázás, motoros szánozás, kutyaszánozás, hórafting, hótalpas túrázás, bobozás.

Az Extrém Sportok utasbiztosítás a Szerződési feltételekben meghatározott extrém és téli sportokra terjed ki, versenyzés és pályán kívüli sportolás esetén is. A Szerződési feltételekben nem szereplő sportok esetén egyedi engedély kérhető utasbiztosítás kötéshez a Telefonos ügyfélszolgálatunkon, a +36 (1/20/30/70) 421-1-421 számon.

Az Allianz utasbiztosítások online az utazás megkezdése előtt 2 órával is megköthetők honlapunkon, néhány perc alatt, még Magyarország területéről. Az utazás napján kötött utasbiztosítás esetén a biztosító kockázatviselése a biztosítási díj megfizetésétől számított két óra elteltével indul.
Allianz utasbiztosítás nem köthető külföldön tartózkodó személy részére. A külföldön tartózkodó személy részére kötött utasbiztosítás érvénytelenül jön létre, mely esetben az érvénytelen utasbiztosítás törlésre kerül (amint a biztosító tudomására jut), és visszautaljuk a biztosítási díjat a szerződő részére.

Csatlakozni szeretne a Hűségprogramhoz?

A Hűségprogramba való regisztrációhoz nem kell mást tennie, mint létrehozni egy Ügyfélportál fiókot. Az Ügyfélportál regisztrációt követően a 10%-os online kedvezményen felül azonnal jogosulttá válik a 15% hűségkedvezményre is, így 25% kedvezménnyel tud utasbiztosítást kötni!  A kedvezmény igénybevételéhez a jövőben nincs más teendője, mint utasbiztosítás kötés előtt belépni az Ügyfélportál fiókjába. 

Már rendelkezik Hűségprogram tagsággal?

Hűségprogram tagsággal már rendelkező ügyfélként lépjen be Ügyfélportál fiókjába, így a 10%-os online kedvezményen felül további 15% hűségkedvezményt kap az utasbiztosítás díjából. 

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon vagy tancsadóinknál.