Utasbiztosítások minden alkalomra

Élvezze gondtalanul a külföldi utazás élményét az Allianz utasbiztosításaival!

Az Allianz Hungária Zrt. utasbiztosításai Ukrajnában 2022. 02. 24-i vagy későbbi beutazássalazt követően, hogy Ukrajnát a kialakult háborús helyzet következtében a Konzuli Szolgálat utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta – nem érvényesek. A szerződések továbbra is azok Általános Szerződési Feltételei alapján működnek. Ezek közül a legfontosabb erre a helyzetre vonatkozó feltételeket az alábbiakban szeretnénk az utazni kívánók figyelmébe ajánlani.

A kockázatviselés nem terjed ki olyan térségekre, amelyek a kockázatviselés első napján, vagy a biztosított által az adott területre való beutazás napján a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott  utazásra nem javasolt utazási térségek között szerepelnek.

 • Fokozottan felhívjuk figyelmét, hogy az Allianz utasbiztosítások nem érvényesek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségekben utazási céltól függetlenül, így például a következő területekre: Dominikai Köztársaság, Közép és Dél Amerika egyes országai, Tanzánia, Ukrajna stb. Amennyiben bizonytalan, hogy az Ön által választott úti célra kitejed-e a biztosítás, úgy kérjük a szerződés megkötése előtt kérjen segítséget az alábbi telefonos elérhetőségen!
 •  Amennyiben bizonytalan, hogy az Ön által választott úti célra kitejed-e a biztosítás, úgy kérjük a szerződés megkötése előtt kérjen segítséget az alábbi telefonos elérhetőségen!A biztosítási szolgáltatások nyújtását, illetve megszervezését biztosítónk kizárólag a helyi viszonyoktól függően tudja vállalni. A helyi viszonyokból adódó szolgáltatások hiányosságáért, továbbá az ilyen körülmények közötti késedelmes teljesítésért felelősséget nem tudunk vállalni.
 • Általános kizárásként a feltételek között szerepel: biztosított fél háborús, polgárháborús vagy harci eseményben, terrorcselekményben, felkelésben, lázadásban, tüntetésben, zavargásban, kormány elleni puccs vagy puccskísérletben való tevőleges részvétele.

_______________________________________

Az Allianz utasbiztosítások érvényesek a következő országok földrajzilag Európához tartozó területén, függetlenül attól, hogy azok Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségeknek minősülnek-e: Ausztria, Bulgária, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. Továbbá érvényesek az Azori-szigetek, Ciprus, Kanári-szigetek és Madeira területén.

Az Allianz utasbiztosítások érvényesek a fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségekben is. 

Az Allianz utasbiztosítások nem érvényesek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségekben (kivéve az előzőekben felsorolt országokat).

Kérjük, hogy az utasbiztosítás megkötése előtt ellenőrizze az utasbiztosítás érvényességét az úti cél tekintetében!

Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a koronavírus-fertőzésre a választott utasbiztosítás szerinti limitig. Bővebb tájékoztatást itt érhet el: Utasbiztosítással kapcsolatos tájékoztató a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Ha segítségre van szüksége, hívja a 24 órás Allianz Utazási Asszisztenciát a 
+ 36 (1) 237–2333 számon!

Milyen főbb szolgáltatásokat tartalmaznak
az Allianz utasbiztosítások?

A tájékoztatás nem teljes körű, a szolgáltatások szempontjából a szerződési feltételek az irányadók.

Csúsztassa balra a további információkért

Sürgősségi ellátás betegség vagy baleset miatt
Hazaszállítás betegség vagy baleset miatt
Útipoggyász ellopása, elrablása, baleseti sérülése
Baleseti halál
Baleseti maradandó egészségkárosodás
Jogi eljárás személyi sérüléses baleset esetén
Ügyvéd és óvadék bűntető eljárás esetén
Sürgősségi ellátás másnak okozott testi sérüléskor
Szálláshelyi károkozás
Külföldi tartózkodás meghosszabbítása kórházi ellátáskor
Idő előtti hazautazás természeti katasztrófa miatt
Beteglátogatás Magyarországról
Poggyászkésés 8 órán túl
Poggyászkésés 4 órán túl
Járatkésés 6 órán túl
Légi járat lekésése
Program lemondása sürgősségi ellátás miatt
Kisállat sürgősségi ellátása
Gépjármű hazaszállítása sürgősségi ellátáskor

Hogyan lehet olcsóbb az Allianz utasbiztosítása?

Regisztráljon az Allianz Utasbiztosítási Hűségprogramba, és kössön utasbiztosítást akár 25% kedvezménnyel, már a regisztrációt követő első kötéskor.

Allianz Utasbiztosítás - gyors és egyszerű kárbejelentési folyamat!

egy sérült túrázó és egy egészséges túrázó
Jelentse be a káreseményt telefonon külföldről
számítógépező, telefonáló nő
Hazaérkezés után nyújtsa be a szükséges dokumentumokat postán, személyesen vagy online
emailt küldő nő
Hamarosan válaszolunk emailben vagy postai úton

Kárt jelentene be vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Allianz Utasbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az allianz.hu oldalon a következő Allianz utasbiztosítások érhetők el:

 • Útitárs utasbiztosítás, melyet mindenkinek ajánlunk, aki családjával, párjával, barátaival, vagy akár egyedül külföldi városlátogatást, nyaralást tervez, illetve tanulás vagy munkavégzés céljából külföldre utazik. Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Téli Sportok utasbiztosítás, melyet a téli sportok szerelmeseinek ajánlunk, akik a kijelölt pályán való téli sportolást részesítik előnyben. A síelésen és a snowboardozáson túl megköthető szánkózásra, hótalpas túrázásra, korcsolyázásra, motoros és kutyaszánozásra, hóraftingra, valamint bobozásra is. Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Extrém Sportok utasbiztosítás, melyet az igazi kalandvágyóknak ajánlunk, akik számára az extrém sportolás vagy a pályán kívüli téli sportolás jelenti a kikapcsolódást. Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Útitárs XL utasbiztosítás, melyet azok számára ajánlunk, akik hosszabb időt terveznek külföldön tölteni turistaként, munkavégzés vagy tanulás céljából, és még nem töltötték be a 70. életévüket. Kedvező díjon Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás, melyet azoknak ajánlunk, akik évente több alkalommal, de utazásonként legfeljebb 30 napra utaznak Európán belül, és még nem töltötték be a 70. életévüket. Kedvező díjon Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás, melyet az autóval vagy motorral útnak indulóknak ajánlunk, a legfeljebb 15 éves gépjárművük részére.

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 1, de legfeljebb 90 napra köthetők meg:

 • Útitárs utasbiztosítás
 • Téli Sportok utasbiztosítás
 • Extrém Sportok utasbiztosítás         

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 4, de legfeljebb 12 hónapra köthetők meg:

 • Útitárs XL utasbiztosítás (akár 12 hónap külföldön tölthető)
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás (kiutazásonként maximum 30 napra érvényes)

A következő Allianz utasbiztosítás kizárólag a fenti utasbiztosítások valamelyikével együtt köthető meg, az utasbiztosítás időtartamára (1-90 napra vagy 4-12 hónapra):

 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás

Az Allianz utasbiztosítások az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

 • 24 órás magyar nyelvű, a világ bármely országából hívható telefonszolgálat.

Ha segítségre van szüksége, a világ bármely országából hívható, 24 órás telefonszolgálatunkon magyarul beszélő munkatársainkat az alábbi számokon hívhatja:

Európán belül (Allianz Hungária):                             + 36 (1) 237-2333

Európán kívül (Allianz Worldwide Partners):       +43 (1) 525-03-6516

Gépjármű asszisztencia:                                              +43 (1) 525-03-6552

 • Betegségbiztosítás a baleset vagy megbetegedés miatt felmerült költségekre, így például megtérítjük az orvosi vizsgálat, a járóbeteg és kórházi ellátás, valamint a mentés költségeit sürgősségi ellátás esetén.
 • Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a vírusfertőzés kapcsán külföldön szükséges sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt. Ha ügyfelünk vírusfertőzés miatt sürgősségi ellátásra szorul, a választott utasbiztosítás szerinti limitig megtérítjük a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó költségeket, így például az orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét.
 • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatás, melynek keretében például felvilágosítást adunk a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, megszervezzük a hazaszállítást.
 • Baleset-biztosítás, melynek keretében egyösszegű szolgáltatást nyújtunk baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetén.
 • Poggyászbiztosítás, mely kiterjed a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből vagy elemi csapásból eredő sérülésére.
 • Utazási segítségnyújtási szolgáltatások, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, járatkésésre, járattörlésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, idő előtti hazautazásra természeti katasztrófa miatt, illetve segítséget nyújt hatósági karantén esetén.
 • Jogvédelmi biztosítás, mely kiterjed a gondatlanságból elkövetett szabálysértés vagy bűncselekmény, illetve személyi sérüléses baleset esetén az ügyvéd és óvadék megtérítésére.
 • Felelősségbiztosítás, mely baleseti eredetű testi sérülés okozása esetén kiterjed a sürgősségi ellátás költségeire, valamint szálláshelyi károkozás esetén felmerült költségekre.

A szolgáltatások a választott utasbiztosítás típusától függően eltérhetnek. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek tartalmaz.

Az Allianz utasbiztosítások nem terjednek ki a következőkre:

 • Krónikus betegség, ha a betegség az utazást megelőző 12 hónapban kezelést igényelt,
 • Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területekre történő utazás. Az utazásra nem javasolt térségek listája a  www.konzuliszolgalat.kormany.hu oldalról érthető el
 •  Extrém sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás, és egyes sportoknál a Platina csomagú utasbiztosítások esetén),
 • Téli sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás esetén, és kijelölt pályán történő sportoláskor a Téli Sportok utasbiztosítás esetén),
 • Versenyszerű sportolás (kivéve Extrém Sportok utasbiztosítás esetén),
 • Északi és Déli sarkvidék területére történő utazás,
 • 90 napnál hosszabb életvitelszerű külföldön élés (kivéve Útitárs XL esetén),
 • Útitárs XL esetén 1 évnél hosszabb életvitelszerű külföldön élés,
 • Fizikai munkavégzés (ha a pótdíj nem került megfizetésre),
 • Hivatásos gépjárművezetés (ha a pótdíj nem került megfizetésre)
 • Alkohol, kábítószer befolyásoltság,
 • továbbá a szerződési feltételekben a kizárásokban és mentesülésekben foglaltak.

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek tartalmaz.

Az Allianz utasbiztosítások esetében a következő kedvezmények érhetők el:

 • 10% online kedvezmény
 • 50% gyerekkedvezmény 18 év alatti utazók részére a biztosítási összegek, illetve szolgáltatási összeghatárok megváltozása nélkül
 • 10% csoportos kedvezmény legalább 11 főre történő utasbiztosítás kötésko
 •  
 • akár 25% kedvezmény Hűségprogram regisztrációval

Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a szabadidősportokra. Szabadidősportnak minősül például a labdarúgás, futás, kerékpározás, túrázás kijelölt úton 3000 méter alatt, lovaglás, sznorkeling, úszás, röplabdázás, teniszezés, vadászat.

Bármely Platina csomagú Allianz utasbiztosítás kiterjed a következő extrém sportokra is:

 • búvárkodás (40 méterig)
 • rafting (vadvízi evezés)
 • jetskizés 
 • tengeri kajakozás, tengeri kenuzás (parttól 500 m-ig)
 • motorcsónakkal vontatott felfújható sporteszközök használata (parttól 1 km-ig)
 • szörfözés (kivéve kitesurf)
 • vízi ejtőernyőzés (parasailing)
 • vízisíelés, wakeboardozás (parttól 1 km-ig)
 • vitorlázás. (parttól 50 tengeri mérföldig)

Téli Sportok utasbiztosítás Arany és Platina csomagban kiterjed a következő téli sportokra (kijelölt pályán):

 • síelés, snowboardozás, síbiciklizés
 • ·szánkózás
 • korcsolyázás
 • motoros szánózás, kutyaszánózás
 • hórafting
 • hótalpas túrázás
 • bobozás

Az Extrém Sportok utasbiztosítás Arany és Platina csomagban például a következő extrém és téli sportokra (pályán kívül is) terjed ki:

 • síelés, snowboardozás 
 • búvárkodás 40 méterig
 • szörfözés
 • rafting
 • vitorlázás
 • küzdősportok
 • hosszútáv futás
 • quadozás
 • szerződési feltételekben meghatározott további extrém sportok

Az Extrém Sportok utasbiztosítás kizárólag Platina csomagban például a következő extrém sportokra terjed ki:

 • autó vagy motorvezetés közúton kívül
 • búvárkodás 40 méter alatt
 • hegyikerékpározás
 • hegymászás
 • szerződési feltételekben meghatározott további extrém sportok

Az Extrém Sportok utasbiztosítás ezen felül kiterjed az extrém és téli sportok, valamint a szabadidősportok verseny körülmények közötti végzésére is.

A szerződési feltételekben nem meghatározott extrém sportok esetén egyedi engedély kérhető utasbiztosítás kötéshez a Telefonos ügyfélszolgálatunkon, a +36 (1/20/30/70) 421-1-421 számon.

Az Allianz utasbiztosítások online az utazás előtt 2 órát megelőzően is megköthetők honlapunkon, néhány perc alatt, még Magyarország területéről.

Az utazás napján kötött utasbiztosítások esetén a biztosító kockázatviselése a díj megfizetésétől számított 2. órától indul. Ez alól kivételt jelentenek közlekedési baleset esetén a poggyászbiztosítás és a baleset-biztosítás keretében nyújtott szolgáltatások.

Allianz utasbiztosítás nem köthető külföldön tartózkodó személy részére. A külföldön tartózkodó személy részére kötött utasbiztosítás érvénytelen, mely esetben az utasbiztosítást töröljük, és visszautaljuk a biztosítási díjat a szerződő részére.

Az Allianz Utasbiztosítási Hűségprogram egy online törzsvásárlói kedvezményprogram, melyet azért hoztunk létre, hogy díjazzuk hűségét és utazásait, már az első alkalomtól. 

A kedvezményprogramban bárki részt vehet, a regisztráció ingyenes (Regisztráció - Allianz Ügyfélportál), néhány percet vesz igénybe. A regisztrációnál csak a nevet, e-mail címet, telefonszámot és egy jelszót kell megadni. 

A hűségprogramba regisztrálóknak a 10% online kedvezményen felül az alábbi kedvezményt adjuk a biztosítási díjtól függetlenül:

 

Ezüst

Arany

Platina

1. kötés

5%

10%

15%

2. kötés

15%

15%

15%

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon vagy tancsadóinknál.