Utasbiztosítások minden alkalomra

Élvezze gondtalanul a külföldi utazás élményét az Allianz utasbiztosításaival!

Az Allianz utasbiztosítások érvényesek a következő országok földrajzilag Európához tartozó területén, függetlenül attól, hogy azok Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségeknek minősülnek-e: Ausztria, Bulgária, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. Továbbá érvényesek az Azori-szigetek, Ciprus, Kanári-szigetek és Madeira területén.

Az Allianz utasbiztosítások érvényesek a fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségekben is. Felhívjuk a figyelmét, hogy egyes úti célok csak akkor minősülnek fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségnek, ha az utazás a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott céllal történik!

Az Allianz utasbiztosítások nem érvényesek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségekben (kivéve az előzőekben felsorolt országokat).

Kérjük, hogy az utasbiztosítás megkötése előtt ellenőrizze az utasbiztosítás érvényességét az úti cél tekintetében!

Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a koronavírus-fertőzésre a választott utasbiztosítás szerinti limitig. Bővebb tájékoztatást itt érhet el: Utasbiztosítással kapcsolatos tájékoztató a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Ha segítségre van szüksége, hívja a 24 órás Allianz Utazási Asszisztenciát a 
+ 36 (1) 237–2333 számon!

Milyen főbb szolgáltatásokat tartalmaznak
az Allianz utasbiztosítások?

Csúsztassa balra a további információkért

Sürgősségi ellátás betegség vagy baleset miatt
Hazaszállítás betegség vagy baleset miatt
Útipoggyász ellopása, elrablása, baleseti sérülése
Baleseti halál
Baleseti maradandó egészségkárosodás
Jogi eljárás személyi sérüléses baleset esetén
Ügyvéd és óvadék bűntető eljárás esetén
Sürgősségi ellátás másnak okozott testi sérüléskor
Szálláshelyi károkozás
Külföldi tartózkodás meghosszabbítása kórházi ellátáskor
Idő előtti hazautazás természeti katasztrófa miatt
Beteglátogatás Magyarországról
Poggyászkésés 8 órán túl
Poggyászkésés 4 órán túl
Járatkésés 6 órán túl
Légi járat lekésése
Program lemondása sürgősségi ellátás miatt
Kisállat sürgősségi ellátása
Gépjármű hazaszállítása sürgősségi ellátáskor

Hogyan lehet olcsóbb az Allianz utasbiztosítása?

Regisztráljon az Allianz Utasbiztosítási Hűségprogramba, és kössön utasbiztosítást akár 25% kedvezménnyel, már a regisztrációt követő első kötéskor.

Allianz Utasbiztosítás - gyors és egyszerű kárbejelentési folyamat!

egy sérült túrázó és egy egészséges túrázó
Jelentse be a káreseményt telefonon külföldről
számítógépező, telefonáló nő
Hazaérkezés után nyújtsa be a szükséges dokumentumokat postán, személyesen vagy online
emailt küldő nő
Hamarosan válaszolunk emailben vagy postai úton

Kárt jelentene be vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Allianz Utasbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az allianz.hu oldalon a követkőző Allianz utasbiztosítások érhetők el:

 • Útitárs utasbiztosítás, melyet mindenkinek ajánlunk, aki családjával, párjával, barátaival, vagy akár egyedül külföldi városlátogatást, nyaralást tervez, illetve tanulás vagy munkavégzés céljából külföldre utazik. Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Téli Sportok utasbiztosítás, melyet a téli sportok szerelmeseinek ajánlunk, akik a kijelölt pályán való téli sportolást részesítik előnyben. A síelésen és a snowboardozáson túl megköthető szánkózásra, hótalpas túrázásra, korcsolyázásra, motoros és kutyaszánozásra, hóraftingra, valamint bobozásra is. Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Extrém Sportok utasbiztosítás, melyet az igazi kalandvágyóknak ajánlunk, akik számára az extrém sportolás vagy a pályán kívüli téli sportolás jelenti a kikapcsolódást. Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Útitárs XL utasbiztosítás, melyet azok számára ajánlunk, akik hosszabb időt terveznek külföldön tölteni turistaként, munkavégzés vagy tanulás céljából, és még nem töltötték be a 70. életévüket. Kedvező díjon Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás, melyet azoknak ajánlunk, akik évente több alkalommal, de utazásonként legfeljebb 30 napra utaznak Európán belül, és még nem töltötték be a 70. életévüket. Kedvező díjon Ezüst, Arany vagy Platina csomagban köthető.
 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás, melyet az autóval vagy motorral útnak indulóknak ajánlunk, a legfeljebb 15 éves gépjárművük részére.

Üzletkötőinknél továbbá a következő kiegészítő Allianz utasbiztosítások köthetők meg személyesen:

 • Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás, melyet a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítással rendelkező ügyfeleink választhatnak a széles körű védelemért, kedvező biztosítási díjon. A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás által fedezett időszakra köthető.
 • Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás, melyet az európai egészségbiztosítási kártya mellé köthetnek ügyfeleink, a szélesebb körű védelemért.

Utasbiztosításaink részleteiről az Utasbiztosítás típusok oldalunkon tájékozódhat.

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 1, de legfeljebb 90 napra köthetők meg:

 • Útitárs utasbiztosítás
 • Téli Sportok utasbiztosítás
 • Extrém Sportok utasbiztosítás
 • Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás
 • Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás

A következő Allianz utasbiztosítások legalább 4, de legfeljebb 12 hónapra köthetők meg:

 • Útitárs XL utasbiztosítás (akár 12 hónap külföldön tölthető)
 • Útitárs Bérlet utasbiztosítás (kiutazásonként maximum 30 napra érvényes)

A következő Allianz utasbiztosítás kizárólag a fenti utasbiztosítások valamelyikével köthető meg, az utasbiztosítás időtartamára (1-90 napra vagy 4-12 hónapra):

 • Autó Assistance kiegészítő utasbiztosítás

Az Allianz utasbiztosítások az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

 • 24 órás magyar nyelvű, a világ bármely országából hívható telefonszolgálat.
 • Betegségbiztosítás a baleset vagy megbetegedés miatt felmerült költségekre, így például megtérítjük az orvosi vizsgálat, a járóbeteg és kórházi ellátás, valamint a mentés költségeit sürgősségi ellátás esetén.
 • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatás, melynek keretében például felvilágosítást adunk a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, megszervezzük a hazaszállítást.
 • Baleset-biztosítás, melynek keretében egyösszegű szolgáltatást nyújtunk baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetén.
 • Poggyászbiztosítás, mely kiterjed a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből vagy természeti katasztrófából eredő sérülésére.
 • Utazási segítségnyújtási szolgáltatások, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, járatkésésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, tervezettnél korábbi hazautazásra természeti katasztrófa miatt.
 • Jogvédelmi biztosítás, mely kiterjed a gondatlanságból elkövetett szabálysértés vagy bűncselekmény, illetve személyi sérüléses baleset esetén az ügyvéd és óvadék megtérítésére.
 • Felelősségbiztosítás, mely baleseti eredetű testi sérülés okozása esetén kiterjed a sürgősségi ellátás költségeire, valamint szálláshelyi károkozás esetén felmerült költségekre.

A szolgáltatások a választott utasbiztosítás típusától függően eltérhetnek. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek tartalmaz.

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon vagy tancsadóinknál.