Vezessünk együtt az
elektromos és
fenntartható
jövő felé!

Elektromos autója megérdemli a rendkívüli biztosítást, amelyet  nyújtunk!
Az Allianzra számíthat, amikor segítségre lesz szüksége.
Road assistance icon Assistance szolgáltatás
Ha lemerül az akkumulátor, elszállítjuk járművét a legközelebbi töltőállomásig, ahol feltöltheti azt, és folytathatja útját. Ha bármi más történik az autójával, az Assistance szolgáltatásunk keretében a helyszínen megjavítjuk járművét, vagy a legközelebbi szakszervizbe szállítjuk.
Biztosítási szerződését mindez nem befolyásolja. 
cars charging icon Töltéshez szükséges tartozékok
A casco fedezetek kiterjednek a töltőkábelre, a fali töltőállomásra, az adapterre és a többi töltéshez szükséges tartozékra, például töréskár, tűzkár vagy
lopás esetén.
Battery coverage icon Akkumulátor fedezet
Tudjuk, hogy az akkumulátor az egyik legdrágább része elektromos autójának. Biztosításunk fedezetet nyújt az akkumulátort ért károk (pl. töréskár, tűzkár vagy lopás) esetén is. Akkor is, ha az
autótól függetlenül lízingeli azt. 
Gépjármű-biztosítás az igényeinek megfelelően
Az Allianz Autóm biztosítás elektromos gépjárművekre ugyanazokat az előnyöket tartalmazza, amelyek hagyományus autóbiztosításainkban elérhetőek. Válasszon a négy csomag közül, és élvezze az élvonalbeli szolgáltatásokat!

 
Tovább
Nézze meg, melyik csomag felel meg Önnek a legjobban!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
car leafs icon Miért válasszam az Allianz Autóm biztosítást elektromos gépjárművemre?
Mindig gondoskodunk arról, hogy termékeink megfeleljenek ügyfeleink jelenlegi és jövőbeli elvárásainak. Folyamatosan fejlesztjük elektromos biztosítási kínálatunkat, elérhetőbbé és versenyképesebbé téve azt. Célunk, hogy olyan szolgáltatást biztosítsunk Önnek, mely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználhassa elektromos gépjárműve biztosította előnyöket, és biztonságban érezze magát az úton.
leafs circle icon Milyen extra előnyökkel jár az Allianz Autóm biztosítás elektromos gépjárművekre?
Az Allianz Autóm elektromos gépjárművekre egy olyan biztosítás, amelyet az elektromos járművezetők és személygépjárműveik speciális igényeire szabtunk. Csomagjaink tartalmazzák a hagyományos gépjármű-biztosítás funkcióit és szolgáltatásait, de olyan többletszolgáltatást is nyújtanak, mint például a legközelebbi töltőpontig való szállítás, vagy az akkumulátor- és töltőberendezés fedezése kár esetén.
battery leafs icon Mi a teendő, ha utazás közben lemerül az akkumulátor?
Az elektromos járművek technológiája még mindig fejlődik. Az elektromos és a hibrid autók forradalmasítják mindazt, amit az autózással kapcsolatban alapvetésnek tartottunk, de a távolsági szorongás gyakori aggály az elektromos járművek vezetői körében. Az Allianz biztosításával nem kell attól tartania, hogy lemerül az akkumulátor mielőtt eléri úti célját vagy a töltőállomást. Ha ez megtörténik, vegye igénybe assistance szolgáltatásunkat, és mi a helyszínen gondoskodunk az akkumulátor feltöltéséről, vagy elvisszük Önt a legközelebbi töltőponthoz, ahonnan folytathatja utazását. Csak hívja a Biztosítási információk hátoldalán található Assistance telefonszámot!

Elektromos járművet választani nemcsak okos, de határozottan környezetbarát döntés is. 

Először is, a zöld energia előnyeit nem lehet túlbecsülni. Az egész autóipar az emissziómentes közlekedés és a szén​dioxid-semlegesség irányába tart.

Költségek szempontjából nem kell aggódnia az ingadozó gázárak miatt. Ráadásul, ha otthonában van megújuló energiaforrás, szinte többletköltség nélkül töltheti elektromos járművét.

A nyilvános egyenáramú töltők teljesítménye 350 kW is lehet. Az ilyen áram fogadására felszerelt autókban az akkumulátorok néhány percen belül 20-80%-ig tölthetőek fel. 

Ennek eredményeként elektromos autóval már a hosszabb utak sem okoznak problémát. Egy átlagos sofőr kevesebb mint 50 kilométert tesz meg naponta. Ha a garázsban vagy az ingatlanban van egy 230 V-os konnektor, akkor az használható az akkumulátor töltésére. Egy ilyen, 2,3 kW teljesítményű aljzatból való töltés elegendő ahhoz, hogy az akkumulátort egy éjszaka alatt feltöltse a következő napi utazáshoz.

A városi elektromos autók általában 200-250 km megtételére képesek egy feltöltéssel. Sok modern elektromos kis, közepes méretű vagy SUV valós hatótávja már meghaladja a 300 km-t. Pontos hatótávot azonban nem lehet megadni, mivel azt jelentősen befolyásolja az adott modell akkumulátorának kapacitása, a vezetési stílus és az utazási sebesség (110 km/h felett az energiafogyasztás jelentősen emelkedni kezd). Az autóban használt energiafogyasztók mennyisége és típusa is befolyásolja, hogy egy feltöltéssel mekkora utat tudunk megtenni (pl. a fűtés sokkal jobban csökkenti a hatótávot, mint a klíma használata).
Az akkumulátorok tervezői gondoskodtak arról, hogy a cellák optimális körülmények között működjenek. A vezérlő szabályozza a töltés sebességét és az energia-visszanyerést fékezés közben. Akár korlátozhatja is a jármű teljesítményét, ha a hőmérséklet túl magasra emelkedik, vagy aktiválhatja azt az eljárást, amellyel optimális hőmérsékletre melegíti az akkumulátort, ha az útitervben szerepel töltési lehetőség. Ha a sofőr maximalizálni szeretné az akkumulátor élettartamát, tartsa a töltöttséget 20-80% között, és ha nem szükséges, kerülje a leggyorsabb egyenáramú töltők használatát.
Az akkumulátor az elektromos autó legdrágább alkatrésze. A kisebb hibák miatti cseréje ellentétes lenne az elektromos autó használatának gazdasági értelmével. Ezért az autógyártók kidolgozták a megfelelő eljárásokat akkumulátorok javítására. Az ütközés következtében megsérült akkumulátorház szintén cserélhető. A belső elektromos berendezések, mint például a vezetékek, vezérlők, biztonsági rendszerek és az elektromos áram gyűjtéséért felelős modulok mindegyike cserélhető.  Csak a modulokon belüli egyes cellák cseréjére nincs lehetőség.

Az Allianz Autóm Plusz, Extra vagy Max csomag fedezetet nyújt baleset esetén, vagy ha elektromos járműve meghibásodik és hirtelen leáll a semmi közepén.

Azonnali segítséget nyújtunk – autójavítással, cserével, hazautazás megszervezésével, vagy szállás biztosításával. Számos autókölcsönző partnerrel dolgozunk együtt, akik nagyon széles választékot kínálnak a csereautók tekintetében. Az elektromos, hibrid vagy plug-in hibrid csereautó biztosításának lehetősége a kölcsönző partnerhálózatban elérhető járművektől függ. Abban azonban teljesen biztos lehet, hogy a biztosítása garantálja, hogy épségben és egészségben eljusson úti céljához.

Nem. Az akkumulátort nem szemlézzük és nem vetjük alá extra tesztelésnek. A biztosítás megkötése előtt nem kell a helyszínen műszaki vizsgálatot végeznünk. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk elektromos autóját, elegendő az ajánlatadás során megadni a jármű alapvető adatait. Ne aggódjon, nincs szükségünk a részletes műszaki paraméterekre! 
Az assistance szolgáltatásnak köszönhetően többé nem kell azon aggódnia, hogy mi történik, ha az autó akkumulátora teljesen lemerül, és nincs a közelben töltési lehetőség. A helyszínre küldünk egy hordozható autótöltőt (ha elérhető ilyen), vagy elszállítjuk járművét a legközelebbi megfelelő töltőállomásra, hogy mielőbb folytathassa útját.

Ha bővített assistance-ot választ, a jármű meghibásodása vagy baleset esetén elektromos  vagy hibrid csereautót biztosítunk (amennyiben elérhető ilyen a partnernél), vagy elszállásoljuk a jármű vezetőjét és utasait a javítás indokolt idejére.
Tudjuk, milyen fontosak és drágák az akkumulátorok, ezért az Ön elektromos járműre kötött Allianz Autóm biztosítása bármely csomag esetén fedezi az akkumulátort -mint járműve szerves részét-  ért lopás- tűz-, vagy töréskárt is. Nem nyújtunk fedezetet az akkumulátor meghibásodása, azaz töltőkapacitásának elvesztése esetén. Ezenkívül nem tudja biztosítani elektromos járművének akkumulátorát a gyártó által megnevezett, nem szakszerű használatból eredő károk ellen, például harmadik féltől származó akkumulátorvezérlő szoftver használatat esetén. Részletesebb információkat a Biztosítási információkban találhat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot