Vezessünk együtt az
elektromos jövő felé!

Az Allianz Autóm biztosítás kifejezetten az elektromos járművek jellemzőire szabott előnyöket kínál. 
Road assistance icon Assistance szolgáltatás
Ha lemerül az akkumulátor, elszállítjuk járművét a legközelebbi töltőállomásig, ahol feltöltheti azt, és folytathatja útját. Ha bármi más történik az autójával, Assistance szolgáltatásunk keretében a helyszínen megjavítjuk, vagy a legközelebbi szakszervizbe szállítjuk. Mindez biztosítási szerződésének besorolását nem befolyásolja. 
cars charging icon Töltéshez szükséges tartozékok
A casco fedezetek kiterjednek a töltőkábelre, a fali töltőállomásra, az adapterre és a többi töltéshez szükséges tartozékra, például töréskár, tűzkár vagy
lopás esetén.
Battery coverage icon Akkumulátor fedezet
Tudjuk, hogy az akkumulátor az egyik legdrágább része elektromos autójának. Biztosításunk fedezetet nyújt az akkumulátort ért károk (pl. töréskár, tűzkár vagy lopás) esetén is. Akkor is, ha az
autótól függetlenül lízingeli azt. 
Gépjármű-biztosítás az igényeinek megfelelően
Az Allianz Autóm biztosítás elektromos gépjárművekre ugyanazokat az előnyöket tartalmazza, amelyek hagyományos autóbiztosításainkban elérhetőek. Válasszon a négy csomag közül, és élvezze az élvonalbeli szolgáltatásokat!
 
Tovább
Nézze meg, melyik csomag felel meg Önnek a legjobban!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
car leafs icon Miért válasszam az Allianz Autóm biztosítást elektromos gépjárművemre?
Biztosításunkkal kihasználhatja az elektromos autójában rejlő lehetőségeket. Termékeink folyamatos fejlesztésével célunk, hogy lépést tartsunk az új technológiákkal és ügyfeleink változó igényeivel, növelve termékeink elérhetőségét és versenyképességét a biztosítási megoldások piacán.
leafs circle icon Milyen extra előnyökkel jár az Allianz Autóm biztosítás elektromos gépjárművekre?
Elszállítás a legközelebbi töltőállomásra, akkumulátorra és töltőberendezésekre vonatkozó fedezet, hogy csak párat említsünk – mindezt a hagyományos Allianz Autóm biztosítás előnyein felül nyújtjuk. A terméket kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen az elektromos járművek speciális igényeinek és jövőtudatos ügyfeleink elvárásainak. 
battery leafs icon Mi a teendő, ha utazás közben lemerül az akkumulátor?
Ha ez megtörténik, bátran hívja Assistance vonalunkat, és mi elszállítjuk járművét a legközelebbi töltőponthoz, vagy a helyszínen feltöltjük az akkumulátorát, hogy folytathassa utazását. Az elektromos járművek még mindig fejlődő technológiát képviselnek, forradalmasítva az autóhasználatunkat, így a hatótávval kapcsolatos aggodalmak gyakori problémát jelentenek az elektromos járműveket vezetők körében. Az Allianz Autóm biztosítással emiatt sem kell aggódnia. 

Elektromos járművet választani nemcsak okos, de határozottan környezetbarát döntés is. 

Először is, a zöld energia előnyeit nem lehet túlbecsülni. Az egész autóipar az emissziómentes közlekedés és a szén​dioxid-semlegesség irányába tart.

Költségek szempontjából nem kell aggódnia az ingadozó gázárak miatt. Ráadásul, ha otthonában van megújuló energiaforrás, szinte többletköltség nélkül töltheti elektromos járművét.

A nyilvános egyenáramú töltők teljesítménye 350 kW is lehet. Az ilyen áram fogadására felszerelt autókban az akkumulátorok néhány percen belül 20-80%-ig tölthetőek fel. 

Ennek eredményeként elektromos autóval már a hosszabb utak sem okoznak problémát. Egy átlagos sofőr kevesebb mint 50 kilométert tesz meg naponta. Ha a garázsban vagy az ingatlanban van egy 230 V-os konnektor, akkor az használható az akkumulátor töltésére. Egy ilyen, 2,3 kW teljesítményű aljzatból való töltés elegendő ahhoz, hogy az akkumulátort egy éjszaka alatt feltöltse a következő napi utazáshoz.

A városi elektromos autók általában 200-250 km megtételére képesek egy feltöltéssel. Sok modern elektromos kis, közepes méretű vagy SUV valós hatótávja már meghaladja a 300 km-t. Pontos hatótávot azonban nem lehet megadni, mivel azt jelentősen befolyásolja az adott modell akkumulátorának kapacitása, a vezetési stílus és az utazási sebesség (110 km/h felett az energiafogyasztás jelentősen emelkedni kezd). Az autóban használt energiafogyasztók mennyisége és típusa is befolyásolja, hogy egy feltöltéssel mekkora utat tudunk megtenni (pl. a fűtés sokkal jobban csökkenti a hatótávot, mint a klíma használata).
Az akkumulátorok tervezői gondoskodtak arról, hogy a cellák optimális körülmények között működjenek. A vezérlő szabályozza a töltés sebességét és az energia-visszanyerést fékezés közben. Akár korlátozhatja is a jármű teljesítményét, ha a hőmérséklet túl magasra emelkedik, vagy aktiválhatja azt az eljárást, amellyel optimális hőmérsékletre melegíti az akkumulátort, ha az útitervben szerepel töltési lehetőség. Ha a sofőr maximalizálni szeretné az akkumulátor élettartamát, tartsa a töltöttséget 20-80% között, és ha nem szükséges, kerülje a leggyorsabb egyenáramú töltők használatát.
Az akkumulátor az elektromos autó legdrágább alkatrésze. A kisebb hibák miatti cseréje ellentétes lenne az elektromos autó használatának gazdasági értelmével. Ezért az autógyártók kidolgozták a megfelelő eljárásokat akkumulátorok javítására. Az ütközés következtében megsérült akkumulátorház szintén cserélhető. A belső elektromos berendezések, mint például a vezetékek, vezérlők, biztonsági rendszerek és az elektromos áram gyűjtéséért felelős modulok mindegyike cserélhető.  Csak a modulokon belüli egyes cellák cseréjére nincs lehetőség.

Az Allianz Autóm Plusz, Extra vagy Max csomag fedezetet nyújt baleset esetén, vagy ha elektromos járműve meghibásodik és hirtelen leáll a semmi közepén.

Azonnali segítséget nyújtunk – autójavítással, cserével, hazautazás megszervezésével, vagy szállás biztosításával. Számos autókölcsönző partnerrel dolgozunk együtt, akik nagyon széles választékot kínálnak a csereautók tekintetében. Az elektromos, hibrid vagy plug-in hibrid csereautó biztosításának lehetősége a kölcsönző partnerhálózatban elérhető járművektől függ. Abban azonban teljesen biztos lehet, hogy a biztosítása garantálja, hogy épségben és egészségben eljusson úti céljához.

Nem. Az akkumulátort nem szemlézzük és nem vetjük alá extra tesztelésnek. A biztosítás megkötése előtt nem kell a helyszínen műszaki vizsgálatot végeznünk. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk elektromos autóját, elegendő az ajánlatadás során megadni a jármű alapvető adatait. Ne aggódjon, nincs szükségünk a részletes műszaki paraméterekre! 
Az assistance szolgáltatásnak köszönhetően többé nem kell azon aggódnia, hogy mi történik, ha az autó akkumulátora teljesen lemerül, és nincs a közelben töltési lehetőség. A helyszínre küldünk egy hordozható autótöltőt (ha elérhető ilyen), vagy elszállítjuk járművét a legközelebbi megfelelő töltőállomásra, hogy mielőbb folytathassa útját.

Ha bővített assistance-ot választ, a jármű meghibásodása vagy baleset esetén elektromos  vagy hibrid csereautót biztosítunk (amennyiben elérhető ilyen a partnernél), vagy elszállásoljuk a jármű vezetőjét és utasait a javítás indokolt idejére.
Tudjuk, milyen fontosak és drágák az akkumulátorok, ezért az Ön elektromos járműre kötött Allianz Autóm biztosítása bármely csomag esetén fedezi az akkumulátort -mint járműve szerves részét-  ért lopás- tűz-, vagy töréskárt is. Nem nyújtunk fedezetet az akkumulátor meghibásodása, azaz töltőkapacitásának elvesztése esetén. Ezenkívül nem tudja biztosítani elektromos járművének akkumulátorát a gyártó által megnevezett, nem szakszerű használatból eredő károk ellen, például harmadik féltől származó akkumulátorvezérlő szoftver használatat esetén. Részletesebb információkat a Biztosítási információkban találhat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot