Kösse meg kötelezőjét online,
10% kedvezménnyel!

Készítse elő forgalmiját, valamint a kilométeróra állását, és kalkuláljon!

Kötelező gépjármű - felelősségbiztosítás 
- gyors és egyszerű kárbejelentési folyamat

telefonáló nő autó mellett
Jelentse be a káreseményt online, telefonon vagy szerződött javítópartnerünknél.
kárbejelentés
Választhatja a készpénzes kárrendezési módot, valamelyik szerződéses javítópartnerünket vagy egyéb autószerviz mellett is dönthet.
kárrendezés online
Kövesse a folyamatot személyes kárrendezési státuszlapján!

Kárt jelentene be, vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Személygépjármű helyett másra kötne biztosítást? 

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az Allianz alapterméke az e-termék, amely teljes körűen biztosít digitális szolgáltatásokat (elektronikus kommunikáció az Allianz Ügyfélportálon keresztül, email címre és mobiltelefonszámra küldött értesítések, online kárbejelentés, illetve szemle).

Ha  Ön megadja saját e-mail címét és mobiltelefonszámát, vállalja az elektronikus kapcsolattartást és Ügyfélportál szerződést köt, a szerződésével kapcsolatos dokumentumokat (a csekket tartalmazó küldeményeket kivéve) az Ön által megadott e-mail címre küldjük el.

Teendőit az Allianz Ügyfélportálon keresztül online, gyorsan és kényelmesen intézheti, a szerződésével kapcsolatos fontosabb teendőkről SMS-ben is értesítjük, így naprakészen tudhatja biztosítását.

Szerződésének e-termékre történő módosítására honlapunkon, telefonos ügyfélkapcsolati ponton dolgozó munkatársainknál, ügynökeinknél, illetve alkuszpartnereinknél van lehetőség.

Amennyiben természetes személyként kötne gépjármű-biztosítást, és hagyományos, postai kommunikációt választana e-mail cím és/vagy mobilszám megadása nélkül, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1/20/30/70) 421-1-421 telefonszámok egyikén. 

Kedvezményt adunk Önnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (GFB) fedezetének díjából, ha a szerződés biztosítási időszakának kezdetén rendelkezik az Allianz Hungária Zrt.-nél érvényes

  • Allianz Online Otthonbiztosítás (kivéve Allianz Online Otthonbiztosítás Light és Alapcsomag),
  • Allianz Otthonbiztosítás Plusz, vagy 
  • Allianz otthonbiztosítás, vagy
  • Allianz Otthonom lakásbiztosítási szerződéssel, vagy
  • Allianz Összhang Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás szerződéssel (2022.01.01. vagy ezt követően kezdődő szerződés esetén)

Vagy a GFB fedezettel biztosított járműre

  • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Casco, vagy 
  • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) 252-es módozatú Casco szerződéssel, vagy
  • teljes körű (elemi, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Autóm gépjármű-biztosítási szerződéssel (kizárólag Max csomag esetében).

Felhívjuk figyelmét, hogy új GFB fedezetére nyújtott együttkötési kedvezménynél csak egy lakás- vagy casco biztosítás meglétét tudjuk figyelembe venni és ugyanazon lakás- vagy casco biztosítása alapján csak egy GFB fedezetre alkalmazható a kedvezmény.

A kedvezmény határozatlan idejű, nem veterán, nem flotta személygépjárművekre kötött szerződésekre vonatkozik. További részletek a hatályos tarifában találhatóak.

Díjigazolást az Ügyfélportálon keresztül nyomtathat saját részére, a www.allianz.hu/hu_HU/lakossagi/karbejelentes-es-ugyintezes/online-ugyintezes oldalon keresztül, illetve üzletkötőnél vagy Allianz ügyfélkapcsolati pontokon kérhet, továbbá a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es számon  is igényelhet.

Zöldkártyára a legtöbb európai országban (mint például Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Románia) nincs szükség, mivel ezen országok külön megállapodás alapján a fedezet igazolásául elfogadják a gépjármű forgalmi rendszámtábláját. Vannak olyan (gépkocsival) kevésbé látogatott országok, ahol ajánlottan vagy kötelezően előírják a Zöldkártya meglétét, mint például Ukrajna, Oroszország. További információt ide kattintva érhet el.

Honlapunkon  az adatok kitöltése után a „Zöldkártya igénylés”-re kattintva akár azonnal letöltheti és kinyomtathatja zöldkártyáját, vagy kérheti annak postai kiküldését.

A zöldkártyát, kérjük, fehér papírra nyomtassa ki.

Amennyiben személyesen szeretné átvenni zöldkártyáját, kérjük, keresse fel bármelyik ügyfélkapcsolati pontunkat, ahol, amennyiben a szerződés díjjal rendezett, a zöldkártyát, azonnal kiállítják a szerződő részére.

Ha Ön új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötésekor, vagy meglévő szerződés esetén az évfordulót megelőző 60 napon belül megadja a gépjármű km-számlálójának állását, kedvezőbb díjban részesülhet. A km óra állásának megadását a várható éves futásteljesítmény díjszorzónál vesszük figyelembe. Erről részletesebben a honlapunkon is megtalálható hatályos díjtarifából tájékozódhat.

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon, vagy tanácsadóinknál!