Kötelező gépjármű - felelősségbiztosítás 
- gyors és egyszerű kárbejelentési folyamat

telefonáló nő autó mellett
Jelentse be a káreseményt online, telefonon vagy szerződött javítópartnerünknél.
kárbejelentés
Választhatja a készpénzes kárrendezési módot, valamelyik szerződéses javítópartnerünket vagy egyéb autószerviz mellett is dönthet.
kárrendezés online
Kövesse a folyamatot személyes kárrendezési státuszlapján!

Kárt jelentene be, vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Személygépjármű helyett másra kötne biztosítást? 

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az Allianz alapterméke az e-termék, amely teljes körűen biztosít digitális szolgáltatásokat (elektronikus kommunikáció az Allianz Ügyfélportálon keresztül, email címre és mobiltelefonszámra küldött értesítések, online kárbejelentés, illetve szemle).

Ha  Ön megadja saját e-mail címét és mobiltelefonszámát, vállalja az elektronikus kapcsolattartást és Ügyfélportál szerződést köt, a szerződésével kapcsolatos dokumentumokat (a csekket tartalmazó küldeményeket kivéve) az Ön által megadott e-mail címre küldjük el.

Teendőit az Allianz Ügyfélportálon keresztül online, gyorsan és kényelmesen intézheti, a szerződésével kapcsolatos fontosabb teendőkről SMS-ben is értesítjük, így naprakészen tudhatja biztosítását.

Szerződésének e-termékre történő módosítására honlapunkon, telefonos ügyfélkapcsolati ponton dolgozó munkatársainknál, ügynökeinknél, illetve alkuszpartnereinknél van lehetőség.

Amennyiben mégis hagyományos, postai kommunikációt választana, egyéb értékesítési csatornákon, pl. ügynökeinknél – pótdíj ellenében - lehetősége van erre.

Kedvezményt adunk Önnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (GFB) fedezetének díjából, ha a szerződés 2021-ben kezdődő biztosítási időszakának kezdetén rendelkezik az Allianz Hungária Zrt.-nél érvényes

  • Allianz Online Otthonbiztosítás (kivéve Allianz Online Otthonbiztosítás Light és Alapcsomag),
  • Allianz Otthonbiztosítás Plusz, vagy 
  • Allianz otthonbiztosítás, vagy
  • Allianz Otthonom lakásbiztosítási szerződéssel, vagy
  • Allianz Összhang Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás szerződéssel (2022.01.01. vagy ezt követően kezdődő szerződés esetén)

Vagy a GFB fedezettel biztosított járműre

  • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Casco, vagy 
  • teljes körű (elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) 252-es módozatú Casco szerződéssel, vagy
  • teljes körű (elemi, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó) Allianz Autóm gépjármű-biztosítási szerződéssel (kizárólag Max csomag esetében).

Felhívjuk figyelmét, hogy új GFB fedezetére nyújtott együttkötési kedvezménynél csak egy lakás- vagy casco biztosítás meglétét tudjuk figyelembe venni és ugyanazon lakás- vagy casco biztosítása alapján csak egy GFB fedezetre alkalmazható a kedvezmény.

A kedvezmény határozatlan idejű, nem veterán, nem flotta személygépjárművekre kötött szerződésekre vonatkozik. További részletek a hatályos tarifában találhatóak.

Díjigazolást az Ügyfélportálon keresztül nyomtathat saját részére, a www.allianz.hu/hu_HU/lakossagi/karbejelentes-es-ugyintezes/online-ugyintezes oldalon keresztül, illetve üzletkötőnél vagy Allianz ügyfélkapcsolati pontokon kérhet, továbbá a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es számon  is igényelhet.

Zöldkártyára a legtöbb európai országban (mint például Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Románia) nincs szükség, mivel ezen országok külön megállapodás alapján a fedezet igazolásául elfogadják a gépjármű forgalmi rendszámtábláját.. Vannak olyan (gépkocsival) kevésbé látogatott országok, ahol kötelezően vagy ajánlottan előírják a Zöldkártya meglétét, mint például Bulgária, Görögország, Ukrajna, Oroszország. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból, azt javasoljuk,  hogy az Egyesült Királyságba csak érvényes zöldkártyával induljon útnak. További információt ide kattintva érhet el.

Honlapunkon  az adatok kitöltése után a „Zöldkártya igénylés”-re kattintva akár azonnal letöltheti és kinyomtathatja zöldkártyáját vagy kérheti annak postai kiküldését.

2020.08.01-től a zöldkártyát, kérjük, fehér papírra nyomtassa ki.

A 2020. szeptember 30-ig kiadott/nyomtatott zöld színű zöldkártyák az igazolásban meghatározott érvényességi ideig használhatóak zöld színben is, azaz emiatt a változás miatt nem kell új igazolást kérni.

Amennyiben soron kívül szeretné megkapni zöldkártyáját, kérjük, keresse fel bármelyik ügyfélkapcsolati pontunkat, ahol, amennyiben a szerződés díjjal rendezett, a zöldkártyát, azonnal kiállítják a szerződő részére.

Ha Ön új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötésekor, vagy meglévő szerződés esetén az évfordulót megelőző 60 napon belül megadja a gépjármű km-számlálójának állását, kedvezőbb díjban részesülhet. A km óra állásának megadását a várható éves futásteljesítmény díjszorzónál vesszük figyelembe. Erről részletesebben a honlapunkon is megtalálható hatályos díjtarifából tájékozódhat.

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatainkon, vagy tanácsadóinknál!

Letölthető dokumentumok

Társaságunk újabb díjtarifát hirdetett!

2021/11/05 napján új díjtarifát hirdettünk, amelyet 2022/01/06 napjától kell alkalmazni.

A díj megállapítása szempontjából a meghirdetett díjtarifa csak a meglévő ügyfeleink javára tartalmaz különbségtételt.