Célunk egy fenntartható jövő

A világ vezető biztosítási és vagyonkezelői márkájaként változni és változtatni akarunk, hogy mi magunk formálhassuk mindazt, ami ránk vár. Másokkal együtt dolgozunk, hogy megtaláljuk a fenntartható jövőhöz vezető megoldást.

Százmillió főt is meghaladó ügyfélkörrel az Allianz Csoport a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója. Célunk a jövőd biztosítása, és ez a küldetés pontosan összefoglalja, miért dolgozunk. Ez az egy mondat hangsúlyozza, hogy az Allianz a bizonytalanság felszámolásával és a változás elősegítésével gyakorol pozitív hatást a társadalomra.

Vezérigazgatónk, Alexander Protsenko üzenete

Nem csupán pénzügyi biztonságot szeretnénk nyújtani. A jövőd biztosítása a fenntarthatósági szempontokat is magában foglalja. Az Allianz vezetősége a világ minden pontján így gondolkodik, egyformán igaz ez Münchenre és Budapestre is.

Mindannyian hiszünk a fenntarthatóságban és az inkluzivitásban, mert ezekben az eszmékben látjuk biztosítottnak a növekedést és azt, hogy értéket teremthetünk a világ számára amelyben élünk és dolgozunk.

"A biztosítási piac meghatározó szereplőjeként felelősségünk nem csupán arra korlátozódik, hogy pénzügyi biztonságot nyújtsunk. Ügyfeleink jövőjének biztosítására esküdtünk fel, amelynek szerves része a fenntarthatóság. Emiatt kötelességünk hozzájárulni a minket körülvevő társadalom fenntartható fejlődéséhez. Ez a hozzájárulás pedig sokrétű: saját működésünket az energiahatékonyság jegyében fejlesztjük, a biztosítási és a vagyonkezelési ágazaton belül pedig fenntartható megoldásokat kínálunk. Világos és mérhető célok megfogalmazásával, és konkrét lépésekkel utat mutatva kívánjuk jobbá tenni világunkat."
Mindennapi munkánk – az emberek, vagyonuk és vállalkozásaik védelme – természetéből fakadóan építjük társadalmunkat. Ambíciónk a növekedés, hogy egy a saját területén felelős vállalatból a pénzügyi szolgáltató iparág vezetőjévé váljunk és még ezt is túlszárnyaljuk. Hogy ezt elérjük, kijelöltünk három kulcsterületet.
Dacolunk a klímaváltozással

Dacolunk a klímaváltozással

Felkészülünk a klímaváltozással járó kockázatokra, megvédjük a kockázatoknak kitett embereket és olyan befektetéseket és együttműködéseket veszünk célba, amelyek hozzájárulnak a dekarbonizációhoz.

Formáljuk a társadalmat

Formáljuk a társadalmat

Munkaadóként, biztosítóként, befektetőként, vállalati dolgozóként formáljuk, tesszük erősebbé és befogadóbbá a társadalmat.

Integráljuk az ESG-t

Integráljuk az ESG-t

Példát mutatunk saját iparágunkban azzal, ahogyan környezetvédelmi, társadalmi és szabályozási kérdéseket fontolóra veszünk biztosításainkban, befektetéseinkben és vagyonkezelésünk során. 

Elköteleztük magunkat a transzparencia mellett, hogy elnyerjük ügyfeleink és partnereink bizalmát, és befektetőink is megbizonyosodhassanak arról, hogy kezeljük vagyonukat, amelyet ránk bíztak. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatóak az Allianz Csoport 2020-as Fenntarthatósági Jelentésében.
elköteleztük magunkat amellett, hogy 2050-ig elérjük a nettó zéró üvegházhatásúgáz-kibocsátást saját befektetési portfóliónkban.
Világszerte ennyi ügyfelet értünk el megfizethető biztosítási és megtakarítási megoldásokkal
Világszerte ekkora összegű fenntarthatósággal kapcsolatos befektetést tettünk már.

Hiszünk a partneri kapcsolatok erejében, és fontosnak tartjuk a hosszú távú együttműködéseket, mert ezek  hoznak igazán a pozitív változásokat. Az Allianz ágazatai számos globális fenntarthatósági kezdeményezésekkel és elvekkel vállalnak nyilvános értékközösséget tagként vagy aláíróként: 

https://www.unepfi.org/net-zero-alliance/

https://www.unepfi.org/climate-change/un-convened-net-zero-insurance-alliance/

https://racetozero.unfccc.int/wp-content/uploads/2021/04/GFANZ.pdf

https://www.gisdalliance.org/

https://www.weforum.org/stakeholdercapitalism

https://www.unpri.org/

https://www.unepfi.org/psi/