Felelősségteljes biztosítás és befektetés

Felelősségteljes biztosítás és befektetés

Világméretű biztosítóként és felelős befektetőként és alapkezelőként az Allianz Csoport  a kockázatok kezelése az üzleti alkalmak megragadása érdekében törekszik a pozitív eredményekre és ágyazza be a fenntarthatóságot alapvető üzleti folyamataiba. Irányt mutatunk az iparágnak azzal, ahogyan a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) kérdésekre tekintünk.
Az ESG a hagyományos pénzügyi megfontolásokon túlmutató környezeti, társadalmi és kormányzási kockázatok és lehetőségek összessége. Az ESG témái közé tartozik a környezet- és az éghajlatváltozás, az emberi jogok, a helyi közösségekre gyakorolt hatások és a munkaerő jóléte.
 
Ha ezeket nem megfelelően azonosítják és kezelik, az ESG-kockázatok jelentős hatással lehetnek a vállalkozásokra. Ezen kockázatok kezelésére lehetőségként is tekinthetünk, ezért kínálunk biztosítást és keresünk befektetési lehetőséget olyan vállalkozásokba, amelyek kapcsolatban állnak, vagy előnyben részesítik a megújuló energiákat. 
Aláírtuk az ENSZ Környezetvédelmi Program Fenntartható Biztosítás Pénzügyi Kezdeményezési Alapelveit (PSI), és évente közzétesszük a haladásról szóló tájékoztatót.