Skyscraper windows at night

Dacolunk a klímaváltozással

A világ egyik legnagyobb biztosítójaként és befektetőjeként elszántak vagyunk a globális felmelegedés korlátozásában, és az alacsony szénfogyasztású megoldásokra való átállásban. Kezdeményezően lépünk fel a dekarbonizáció témájában és tettrekészek vagyunk az éghajlati ellenállóképesség javításában a saját forrásaink, kapcsolataink, szakértelmünk és befolyásunk latba vetésével.
A pénzügyi szektor szerepe hatalmas az alacsony szénfelhasználású jövő létrehozásában. Sajátos pozíciónknak köszönhetően formáljuk a világ gazdaságát és gyakorlunk hatást a pénzügyi rendszerekre. A klímaváltozási stratégiánkat 2005 óta alakítjuk, amely azóta számtalan megoldást bátorított már. 
Elköteleztük magunkat amellett, hogy 2023-ra minden Allianz-vállalat 100 százalékban megújuló energiaforrásból működteti székhelyeit, 2025-re pedig a 2019-es szinthez képest 30 százalékkal csökkentjük az egy munkavállalóra eső üvegházhatásúgáz-kibocsátást.
elköteleztük magunkat amellett, hogy 2050-ig elérjük a nettó zéró üvegházhatásúgáz-kibocsátást saját befektetési portfóliónkban.
A 2019-es szinthez képest huszonöt százalékkal csökkentjük a befektetési portfoliónkba tartozó üzletek kibocsátását 2025-re. 
Teljes mértékben megújuló energiaforrásból fedezzük székházaink áramellátását 2023-ra az RE100 vállalásunknak megfelelően.