A Gondoskodás Programok segítségével akár előre összeállított portfóliók közül is választhat. Az egyes portfóliók eltérőek a várható hozam és a kockázat tekintetében.

Az Életprogramok esetében, amennyiben szerződése 2016. december 31. előtt jött létre, előre összeállított portfóliók közül is választhat. Az egyes portfóliók eltérőek a várható hozam és a kockázat tekintetében.

Ha Ön 2016. december 31-ét követően kötötte szerződését, igényei szerint válogathat eszközalapjaink közül és állíthatja össze saját befektetési portfólióját.

Kiegyensúlyozott Hazai Portfólió

A Kiegyensúlyozott Hazai Portfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik hazai befektetési lehetőségekben gondolkodnak, és kiemelt szempontként kezelik befektetéseik biztonságát. A portfólióban nagyobb részben kötvények és diszkont kincstárjegyek találhatók, melyek stabil, kiegyensúlyozott hozamot biztosítanak már középtávon is, míg a korlátozott részvényhányad lehetőséget teremt hosszú távon a részvényekre jellemző magasabb hozam realizálására.

Kiegyensúlyozott Európortfólió

A Kiegyensúlyozott Európortfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik elsősorban a nemzetközi befektetésekben látnak fantáziát, ugyanakkor nem akarnak lemondani a befektetéseik biztonságáról sem. A portfólióban nagyobb részben kötvények találhatók, melyek stabil, kiegyensúlyozott hozamot biztosítanak már középtávon is, míg az ingatlan és részvényalapon keresztül hosszú távon lehetőség van magasabb hozam realizálására.

Dinamikus Hazai Portfólió

Kinek ajánljuk?

A Dinamikus Hazai Portfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében és elsősorban a hazai befektetési lehetőségeket részesítik előnyben. A portfólió hosszú távon - a magasabb részvényaránynak köszönhetően - magasabb megtérülést biztosít, mint a kiegyensúlyozott portfóliók, ugyanakkor rövid és középtávon akár csökkenhet is a befektetés értéke.

Dinamikus Európortfólió

A Dinamikus Európortfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében és elsősorban a nemzetközi befektetési lehetőségeket részesítik előnyben. A portfólió hosszú távon - a magasabb részvényaránynak köszönhetően - magasabb megtérülést biztosít, mint a kiegyensúlyozott portfóliók, ugyanakkor rövid és középtávon átmenetileg akár csökkenhet is a befektetés értéke

Megfontolt Nemzetközi Portfólió

A Megfontolt Nemzetközi Portfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik a hazai és nemzetközi befektetési lehetőségeket kívánják kombinálni, alacsony kockázat mellett. A kötvényalapok magas hányada kiegyensúlyozott hozamokat biztosít már középtávon is, míg az ingatlanalap hosszú távon megteremti a konzervatív befektetésekénél magasabb hozam elérésének lehetőségét.

Aktív Nemzetközi Portfólió

Az Aktív Nemzetközi Portfólió ideális megoldás lehet azoknak, akik a hosszú távú, magas megtérülést a hazai és nemzetközi befektetési lehetőségek kombinációjaként képzelik el, és hajlandóak kockázatot is vállalni a várható, magasabb hozam érdekében.

Kelet-európai Növekedési Portfólió

A Kelet-európai Növekedési Portfólió elsősorban azok számára lehet ideális megoldás, akik hosszú távon a fejlett gazdaságok részvénypiacain elérhetőnél nagyobb megtérülést szeretnének realizálni. A portfólió befektetési célja, hogy a befektető a közép- és kelet-európai vállalatokban, valamint az orosz gazdaságban rejlő fejlődési lehetőségeket kihasználva részesüljön a részvénybefektetések eredményességéből.

Fejlődő Világ Növekedési Portfólió

A Fejlődő Világ Növekedési Portfólió azoknak a befektetőknek ideális, akik részesülni kívánnak az ázsiai piacokra (elsősorban Kína) jellemző dinamikus gazdasági fejlődés eredményeiből. A legnagyobb kínai vállalatokon túl a portfólióban helyet kapnak a távol-keleti térség (pl. India, Thaiföld, Szingapúr) nagy növekedési kilátásokkal rendelkező vállalatainak, valamint a Közép- és kelet-európai térség és Oroszország vezető cégeinek részvényei is.
A portfólió hosszú távon a fejlett gazdaságok részvénypiacain elérhető hozamnál magasabb hozamot is eredményezhet.

Világgazdasági Növekedési Portfólió

A Világgazdasági Növekedési Portfólió azoknak a befektetőknek nyújthat jó megoldást, akik hosszú távon magas várható hozamot nyújtó, jól diverzifikált részvénybefektetést kívánnak megvalósítani és vállalják a részvénybefektetésekre jellemző magasabb kockázatot.
A portfólióban megvalósuló erőteljes földrajzi diverzifikáció lehetővé teszi a befektető számára, hogy a világgazdaság legjelentősebb tőzsdéin forgó nagyvállalatok részvényei között hatékonyan ossza meg befektetését, és az értékpapír befektetéseken túl a nemzetközi ingatlanpiac eredményeiből is részesülhessen.

Trend Portfólió

A Trend portfólió azoknak a befektetőknek jelenthet jó megoldást, akik a globális gazdasági-társadalmi tendenciáknak megfelelő vállalatok hosszú távon várhatóan magas hozamából kívánnak részesülni. A portfólió a környezetvédelemmel kapcsolatos területeken működő, valamint a népesség változásainak hatásaiból profitáló cégekben valósít meg befektetéseket, melyek az ágazati specializáció miatt a klasszikus részvényportfólióknál kevésbé diverzifikáltak, azonban a fejlett piacokon megvalósítható részvénybefektetéseket meghaladó hozam elérésére adnak lehetőséget.

Spektrum Portfólió

A Spektrum portfólió hosszú távon magas várható hozammal rendelkező, diverzifikált befektetést kínál. A portfólió azoknak a befektetőknek jelenthet jó megoldást, akik vállalják a részvénybefektetésekre jellemző magasabb kockázatot a magasabb várható hozam érdekében.

Ha Ön hosszú távon (10-15 év) gondolkodik, akkor az aktív és dinamikus portfóliók lehetnek az eredményes befektetés eszközei, míg rövidebb távon a kiegyensúlyozott és megfontolt portfóliók nyújtják a megfelelő megoldást.

Az Allianz Ügyfélportálon könnyedén módosíthatja portfólióját, ha rendelkezik Ügyfélportál szerződéssel. A befektetés átcsoportosítására (átváltás) vonatkozó kérését költségmentesen végrehajtjuk. 

Nincs még Ügyfélportál hozzáférése? Keresse fel biztosításközvetítőjét, vagy látogasson el az Allianz ügyfélkapcsolati pontjaiba, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

férfi dokumentummal
férfi dokumentummal
Űrlapok, biztosítási feltételek, tájékoztatók, és más hasznos dokumentumok.