Allianz Blog

Fókuszban

Tavaszi jó tanács 
...

Tavaszi jó tanács

Ne felejts el Cascót kötni, ha autót veszel! Csak az autósok töredéke szán pénzt cascóra.

5+1 dolog, ami mindig legyen nálunk az autóban
...

5+1 dolog, ami mindig legyen nálunk az autóban

Lemerült akkumulátor, lapos gumi, túlhevült motor… soha nem lehet tudni, milyen hibába futunk bele épp akkor, amikor a legkevésbé jön jól az ilyesmi.

Mibe gondoljunk bele kötelező választásnál?
...

Amibe kevesen gondolnak bele kötelező biztosítás választásánál

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a kötelező biztosítás kiválasztásánál?

Biztosan gondolt rájuk? - őszi tennivalók
...

Őszi tennivalók otthonunkban és körülötte

Ősszel akad néhány olyan tennivaló, amiket nem érdemes elmulasztani, hiszen számos kellemetlenséget előzhetünk meg.

Tavaszi jó tanács 
...
5+1 dolog, ami mindig legyen nálunk az autóban
...
Mibe gondoljunk bele kötelező választásnál?
...
Biztosan gondolt rájuk? - őszi tennivalók
...

Legfrissebb blogbejegyzések

Allianz - Casco blogbejegyzés

Tavaszi jó tanács: ne felejts el Cascot kötni, ha autót veszel!

2017.04.11.

6500 forint – ennyit minimum ott hagyunk egy átlagos bevásárlásnál a szupermarketben, úgy, hogy általában az az érzésünk, alig vettünk valamit. Átlagosan ennyit költöttek a magyarok havonta olyan casco biztosításra 2016-ban, ami teljes körűen véd az esetleges káresemények ellen. Ám csak az autósok töredéke szán pénzt cascóra, azok közül pedig, akik már áldoztak erre, sokan nem tudják pontosan, a kiválasztott módozat milyen kockázatok ellen nyújt védelmet.

Allianz - LAKÁS 2017 kiállítás

LAKÁS 2017 kiállítás

2017.03.24.

 Lakást vennél? Eladnál? Tájékozódnál az ingatlanpiaci helyzetről?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, mindenképpen érdemes hétvégén ellátogatnod a Millenárisra, ahol megrendezésre kerül az ingyenesen látogatható LAKÁS 2017 kiállítás (2017. március 25-26., Millenáris Park) és vásár.

Allianz - Utazás kiállítás - blog

Utazás kiállítás 2017

2017.03.03.

 

2017-ben is minden, ami utazás! Immár 40. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállítást, aminek a budapesti Hungexpo ad otthont. A nagy múltú turisztikai vásár és szakmai fórum középpontjában idén a külföldi díszvendég, az aktív turizmus és az Y generáció áll.

Allianz - Hogyan válasszuk ki a megfelelő sífelszerelést?

Így síelünk mi!

2017.02.08.

 

Földrajzi közelség, kiváló ár/érték arány és biztonság – több mint kétszáz kollégánk töltötte ki azt a kérdőívet, aminek eredményeit és tanulságait most ismertetjük.

Allianz - Hogyan válasszuk ki a megfelelő sífelszerelést?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sífelszerelést?

2017.01.25.

 

Az alapvető kellékek, amik nélkül nem érdemes elindulni a hőn áhított sítúrára—illetve előre ajánlott átgondolni, milyet és honnan lehet beszerezni--a következők: síléc, sícipő, síruházat és védőfelszerelés.

Allianz - Sítúra – Önállóan, vagy szervezetten?

Sítúra – Önállóan, vagy szervezetten?

2017.01.11.

 

Jóval nagyobb szabadságot ad, ha magunknak szervezzük meg utunkat, akár egyedül, akár családdal, akár barátokkal indulunk neki az izgalmas kalandnak, ugyanakkor kellő körültekintést is igényel.

Allianz - Európa kiemelkedő síparadicsomai

Európa kiemelkedő síparadicsomai

2017.01.04.

 

A felszedett kilóktól könnyedén megszabadulhatunk, ha a diétás étrend mellett téli sportokkal töltjük szabadidőnket. Ilyen például a síelés, a snowboardozás, és a korcsolyázás is.

Allianz - Advent külföldön

Advent külföldön

2016.12.19.

 

Előző bejegyzésünkben belföldi adventi vásárokat ajánlottunk, most jöjjön egy válogatás külföldről is!

Allianz - Advent itthon

Advent itthon

2016.12.06.

 

Itt a december, ezzel együtt a karácsonyi vásárok szezonja is. A mesés külföldi helyszínek mellett érdemes itthon is körbenézni, hisz rengeteg meglepetést tartogatnak számunkra a hazai vásárok is. Mostani bejegyzésünkben ezekből válogattunk.

Allianz - Mit érdemes tudni a kötelező biztosításról? – 1. rész

Mit érdemes tudni a kötelező biztosításról? – 1. rész

2016.11.10.

 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás évről-évre a figyelem középpontjába kerül, így érdemes foglalkoznunk ezzel a témával, mivel közel hárommillió magyar gépjármű tulajdonost érint. A jelenlegi szerződéses struktúra most ünnepli a 25 éves évfordulóját, ám még így is sokakban merülnek fel ’kötelezővel’ kapcsolatos kérdések. Lássuk!

Allianz - Fefelősségbiztosítás - blog

Károkozás másnak – mi a felelősségbiztosítás, és miért is kell az nekünk?

2016.10.27.

 

Életünk során viszonylag korán szembesülünk vele, hogy tetteinkért felelősséget kell vállalnunk. Ez nincs másképp saját mindennapi tevékenységünk során sem: legyen szó rutinfeladatainkról, munkáról, vagy cégünk működéséről.

Allianz - Assistance - blog

Mi segíthet a hétköznapok SOS helyzeteiben?

2016.10.10.

 

A hétköznapok során, pláne amikor betegség, időhiány, fáradtság, túlterheltség vagy akár egy felhőszakadás nehezíti az életünket, rendszerint közbe jön még valami. Milyen helyzetekre gondolunk?

Allianz - Nyaraló biztosítása

Miért fontos, hogy ne csak otthonunk, hanem a nyaraló is biztosítva legyen?

2016.09. 21.

 

Amikor a nyári szezon végével a tulajdonosa kitakarítja, összepakolja a kerti bútorokat, gondosan előkészíti kívül-belül a beköszönő hideg időre és a hónapokon át tartó „üres” időszakra, akkor kezdődik valójában a nyaralók legkiszolgáltatottabb időszaka.

Allianz - Albérletvadászat

Albérletvadászat – mire kell odafigyelni?

2016.09. 08.

 Megkezdődött az iskolaszezon, így diákok jó része már elfoglalta a nyár folyamán megtalált albérletét. Az albérletkeresők között talán ők a legkiszámíthatóbban mozgó tömeg: a tanév végével a nyári munka, vagy épp az állandó munkába elhelyezkedés miatt keresgélnek albérletet.

Allianz - Kisállat a fedélzeten - utazás kedvenceinkkel

Kisállat a fedélzeten - utazás kedvenceinkkel

2016.08.23.

Utazni azokkal szeretünk, akik a legközelebb állnak hozzánk. Ha pedig a szeretteinknek köre nemrég új taggal bővült egy kutyus vagy egy cicus személyében, és őt is el szeretnénk vinni magunkkal, akkor érdemes több tényezővel is tisztában lennünk.

Allianz - Utazás kisbabával: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Utazás kisbabával: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

2016.08. 16.

 

Kikapcsolódásra mindenkinek szüksége van, és a legtöbben a nyári szezonra időzítik. Ilyenkor vesznek ki hosszabb szabadságot, és sokszor el is utaznak valahová. Mi a helyzet akkor, ha kisbaba van a családban? Ma már előfordulhat, hogy a nagyszülők is több száz kilométernyire laknak az unokájuktól, és a családnak természetes igénye, hogy együtt töltsenek legalább néhány napot.

Allianz - Egyedül nyaral? Fogadja meg tanácsainkat! 

Esős napok a nyaralás alatt? 8 játéktipp kisgyerekes szülőknek

2016.08.09.

Nyaralás alatt sajnos előfordulhat, hogy – akár napokra – elromlik az idő, és sem szabadtéri játékot, sem strandolós programot nem tervezhetünk. Hogyan lehet ilyenkor lekötni a kisebb gyerekeket? Talán soha nem volt ez egyszerűbb kihívás, mint napjainkban.

Allianz - Egyedül nyaral? Fogadja meg tanácsainkat! 

Egyedül nyaral? Fogadja meg tanácsainkat!

2016.08.02.

Egyedül többféle okból is utazhat valaki: nem vágyik társaságra, a barátai/családja nem oda utaznának, ahová ő szeretne, de kalandvágyból, önmaga elé kihívást állítva is választhatja valaki az utazásnak ezt a változatát.

Allianz - Tudja, melyek a leggyakoribb kifogások, ami miatt nem kötnek utasbiztosítást? 

Tudja, melyek a leggyakoribb kifogások, ami miatt nem kötnek utasbiztosítást?

2016.07.26.

Szerencsére egyre több utazó ismeri el az utasbiztosítások fontosságát, és még egy rövid hétvégére sem indul el úgy, hogy ne kötne. Sajnos azonban még mindig szép számmal vannak, akik különféle kifogásokkal élnek, hogy miért felesleges utasbiztosítást kötni. Melyek a leggyakoribb kifogások? Nézzük!

Allianz - Hátizsákos Európa-túra – hogyan készüljünk fel? 

Hátizsákos Európa-túra – hogyan készüljünk fel?

2016.07.13.

Sokak életében eljön az a pillanat, amikor úgy döntenek, hogy kipróbálják az utazás egyik nomádabb formáját, és mindössze egy hátizsákkal vágnak neki a kontinensnek. Van, aki anyagi okokból, és van, aki kalandvágyból indul el így, azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hátizsákos utazás nem pusztán annyiból áll, hogy a bőrönd helyett mindent egy hátitáskába rakunk be.

Allianz - Mit tehetünk a biztonságos vízparti vakációért? 

Mit tehetünk a biztonságos vízparti vakációért?

2016.07.06.

Sokan töltik szívesen a nyaralásukat vízparton: lehet ez tópart, folyópart vagy tengerpart. Bár a vízparti nyaralás mindig csodálatos élmény, sajnos nem veszélytelen. Tudja, hogyan teheti biztonságosabbá nyaralását? Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, hogy felkészülten élvezhesse jól megérdemelt pihenését!

Allianz - Hogyan készítsünk utazási költségtervet? – 2. rész 

Hogyan készítsünk utazási költségtervet? – 2. rész

2016.06.27.

Előző írásunkban már elkezdtük az utazási költségterv összeállítását, amelyhez első körben a legalapvetőbb szempontokat állítottuk össze. Nézzük, milyen további költségekkel kell még számolnunk utazásunk megtervezése során!

Allianz - Hogyan készítsünk utazási költségtervet? – 1. rész 

Hogyan készítsünk utazási költségtervet? – 1. rész

2016.06.16.

Amikor a jól megérdemelt nyaralásunkat tervezgetjük, az úti cél kiválasztásával párhuzamosan nem árt azt is összeszámolnunk, hogy utazással, szállással, étkezéssel, szórakozással, vásárlással és persze a vészhelyzet esetére szánt pénzzel együtt mindez pontosan mekkora kiadást is jelent majd.

Allianz - 5+1 tipp utazáshoz 

5+1 költséges hiba, amit utazás közben elkövethetünk

2016.06.10.

Bizonyára kevesen vannak, akik utazási élményeik alapján ne tudnának legalább egy olyan esetet említeni, amikor egy-egy apró figyelmetlenség sokba került számukra...

Allianz - Gyereknap 2016 

Honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk számára mi a legjobb?

2016.05.26.

A szülők szeretnének minden olyan pluszt – gondoskodást, tudást, biztos hátteret – megadni gyermekeinek, amellyel segíthetik őket céljaik, és egyben egy boldog, teljes élet elérésében.

Allianz - Anyák napja 

Szülőként Ön is előre takarékoskodna gyermeke számára?

2016.04.28.

Egy anya a lehető legtöbbet szeretné megadni gyermekének már a fogantatástól kezdve, és segíteni, hogy önmagából és lehetőségeiből a legtöbbet hozhassa ki – ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő feltételek megteremtése.  

Allianz - Négy teendő tavaszra a környezet védelméért 

Négy teendő tavaszra a környezet védelméért

2016.04.21.

Természetesen ideális állapot lenne, ha mindenki elektromos autóval közlekedhetne, vagy komposztálhatna a hátsó udvarában, ám ezek hiányában is számos olyan változtatást tehetünk az otthonunkban, amelyekkel hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez és az energiatakarékossághoz.

Allianz - Mennyire fontos Önnek az egészsége? 

2016.04.06.

„Az egészség nem csupán a betegség hiánya, hanem a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, a szociális, a pszichológiai és az élettani rendszer folyamatosan változó kölcsönhatásának pozitív eredménye” – ez a definíció az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik meghatározása arra a kérdésre, hogy mit is jelent tulajdonképpen az egészség.

Allianz - Miért jó márciusban elkezdeni síelni tanulni?  

2016.03.07.

Bár kis hazánkban már meglehetősen meleg van a síeléshez, a magasan fekvő európai pályákon azonban még javában lehet hódolni a sportnak.

Aki még csak fontolgatja, hogy megtanul síelni vagy snowboardozni, annak azt tanácsoljuk, hogy ne halassza a következő téli szezonra! Vágjon bele márciusban – az előttünk álló hosszú hétvége épp alkalmas rá.Mutatunk néhány igazán jó okot, amiért a március kiváló alkalom síelni tanulni.

Allianz - Sielés programok 

2016.02.29.

Hosszabb időre utaznak síelni vagy snowboardozni, és más téli programokat is szívesen kipróbálnának? A család vagy a baráti társaság nem minden tagját vonzzák az említett sportok, és ők napközben inkább a szálláson vagy a hüttében várják a többieket?

A legtöbb síterep környékén számos olyan programlehetőség elérhető, amelyeket érdemes kipróbálni. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk most néhány ötletet.

Allianz - Síelés kisgyerekkel? Ezekre érdemes figyelni! 

2016.02.09.

Azoknak, akik gyerekkel – pláne kisgyerekkel – utaznak síelni, számos olyan szempontot is figyelembe kell venniük, ami a párjukkal, vagy a baráti társaságukkal utazók számára nincs a fókuszban. Néhány hasznos tippel szeretnénk most segíteni a gyerekkel először síelni indulókat.

Allianz - Mire figyeljünk a karácsonyi vásárban? 

2015.12.14.

Az adventi időszakban a karácsonyi hangulatot sokan valamelyik híres külföldi karácsonyi vásárban is át szeretnék élni, legyen az Prága, Bécs, Köln vagy Drezda – hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Mire érdemes figyelni a látványosságokon kívül?

Allianz - 5 tipp, hogy ne terelődjön el a figyelmünk vezetés közben 

2015.12.02.

Ha vezetés közben megosztjuk figyelmünket, annak veszélyeire számos magazin és interneten közzétett cikk, tanulmány is felhívja a figyelmet. Jóformán megszámlálhatatlan horror sztori kering a vezetés közbeni mobilozás következményeiről. A figyelem elterelődése azonban nem csupán ehhez köthető. Hogyan fókuszáljunk könnyebben vezetés közben?

Allianz - Mire nem gondolnak esküvő után a párok? 

2015.11.19.

A nyár és a meleg őszi napok elmúltával az esküvői főszezon is véget ér. Több száz boldog pár vág bele élete legnagyobb közös kalandjába, ám sokan a felhőtlen boldogság közepette néhány fontos dologról megfeledkeznek – vannak persze, akik egy kis idő elteltével maguktól is rájönnek erre. Mik azok, amikre a párok gyakran nem gondolnak?

Allianz - Biztosan gondolt rájuk? - őszi tennivalók otthonunkban és körülötte 

2015.11.09.

Mielőtt nekifutnánk a télnek, a legtöbb otthonban akad néhány olyan tennivaló, amiket nem érdemes elmulasztani, hiszen számos kellemetlenséget előzhetünk meg, vagy akár az életünket is megmentheti. Ön vajon mindegyikre gondolt?

Allianz - Őszi autózás – erre figyeljünk oda 

2015.11.02.

Az évszak változásával együtt kéz a kézben változnak meg az útviszonyok és a vezetési körülmények is, ami plusz odafigyelést igényel a közlekedőktől. Mire érdemes figyelniük az autósoknak a közlekedés során?

Allianz - 5+1 dolog, ami mindig legyen nálunk az autóban 

2015.10.16.

Lemerült akkumulátor, lapos gumi, túlhevült motor… Ha beüt a probléma, nem árt, ha van nálunk néhány olyan eszköz, amelyekkel egy helyszíni „gyorssegélyt” akár magunk is végrehajthatunk, vagy csak segítenek elviselni a körülményeket a szakember megérkezéséig. Mik ezek?

Allianz - Albérletben él? Akkor így tudhatja biztonságban értékeit 

2015.10.16.

Nem csupán a saját ingatlannal rendelkezők csinosítgatják folytonosan otthonaikat, hanem az albérletekben élők is igyekeznek minél otthonosabbá formálni azt a lakást/lakrészt, ahol élnek. De hogyan tudhatják biztonságban otthonukat?

Allianz - Otthoni leltár – elmondjuk, miért szánjon rá időt és hogyan fogjon hozzá 

2015.10.16.

Végiggondolta már, mennyi tárgy (értsd: bútor, konyhai eszköz, ruhadarab, kütyü, elektronikai eszköz, stb.) gyűlt össze az évek során otthonában?

Allianz - Amibe kevesen gondolnak bele kötelező biztosítás választásánál 

2015.10.16.

Kötelező biztosítás kiválasztásánál a legtöbben egyetlen szempontot tartanak szem előtt, ez pedig – nem meglepő módon – az ár. De mit érdemes még ezen kívül figyelembe venni?