Így dönts a lakásbiztosításról!
Erre a 6+1 kérdésre kell választ kapnod, hogy biztonságban legyél   

Allianz Hungária Zrt. | 3 perc olvasási idő
A lakásbiztosítás olyan biztosítás, amelynél nemcsak a szerződés megkötésekor kell nagyon figyelni, hogy mire terjed ki pontosan, hanem a fennállása alatt is rendszeresen érdemes megnézni, szükséges-e módosítanunk rajta. Az alábbiakban adunk egy gyors segédletet a legfontosabb kérdésekkel, amelyeket mindenképp tegyél fel magadnak, ha új szerződésen vagy a meglévő aktualizálásán gondolkozol. Dönts jól! 

Külső károk: Milyen kockázatoktól tartasz? Milyen káraid keletkezhetnek, illetve mi jelenti számodra a legnagyobb veszélyt? Tűz?  Szélvihar? Vagy a nagy esőzések? Tartsd szem előtt, hogy a biztosításod ezekre feltétlenül adjon fedezetet.

Otthon: Végeztél valamilyen átalakítást az otthonodban, például korszerűsítetted a fürdőszobát vagy átalakítottad a konyhát? Esetleg kibővítettétek a teraszt? Vagy egy új riasztó-rendszert építettetek ki? Lehet, hogy érdemes növelni a vagyontárgyaidra meghatározott biztosítási összegeket, mivel egy váratlan káresemény esetén az otthon újjáépítése nagyságrendekkel többe kerülne, mint egy kisebb emelés a biztosítás éves díján.

Vagyontárgyak: Vásároltál olyan vagyontárgyakat, amelyek fedezetet igényelhetnek, például drága ékszereket, egy új oled televíziót, értékes kézicsomózású szőnyeget, vagy akár egy országúti kerékpárt? Az értékek növekedését érdemes lekövetni a biztosításban – ha szükséges, bővítsd a biztosított vagyontárgyak körét, illetve emelj a fedezett vagyontárgyak összértékén. 


Otthoni vállalkozás:
Otthoni vállalkozásba kezdtél? Új irodát alakítottál ki, és felszerelted egy-két modern eszközzel? Fontold meg, hogy átvezeted ezt a fejlesztést a lakásod biztosításában, ha ezeket eddig nem biztosítottad a szerződésben. Ha nem vállalkozóként dolgozol, hanem a munkahelyed eszközeit használod a munkádhoz, az Allianz Otthonom lakásbiztosításfedezetet nyújt ezekre a tárgyakra is, vagyis a céges laptopod és a mobiltelefonod limit nélkül, káridőponti értéken térülhet.

Családi változások: Megházasodtál, netán gyermekkel bővült a családod? Érdemes lehet megfontolni a kiegészítő családi baleset- és életbiztosításokat, amelyeket a lakásbiztosítás mellé köthetsz.

Kedvezmények: Időről-időre nézd meg, milyen aktuális kedvezmények érhetőek el a biztosítódnál. Ha a biztosításodat  régen kötötted, az eltelt időben már sokkal korszerűbb biztosítási csomagokat találsz, érdemes körültekintőnek lenned. De kedvezményt kaphatsz, ha nem csupán egyféle biztosításod van az adott társaságnál. Ki ne szeretné a kedvezményeket? Most márciusban  többféle, együtt alkalmazható kedvezménnyel köthetsz új lakásbiztosítási szerződést az Allianznál. Sőt, a nap 24 órájában biztosítjuk az assistance szolgáltatást vészhelyzet esetére, amelynek az éves kerete már 600.000 forint. Nézd meg a részleteket itt: Lakás kampány

+1: Ma már a bosszantó káresemények és a biztosítani kívánt vagyontárgyak széles körére köthetünk biztosítást, legyen szó a napkollektorról, jakuzziról, az erkélyen tárolt vagyontárgyainkról, vagy akár rövidzárlat miatt bekövetkezett meghibásodásról. Megéri körültekintően gondoskodni a legnagyobb értékedről, az otthonodról. Itt  további érveket találsz amik  az Allianz mellett szólnak.