Egyre többet szánunk a biztonságra, ha külföldre utazunk

Az Allianz Hungária 2017-es káresemény nyilvántartása szerint 10 éves távlatban a káresetek 48 százalékában fordult elő megbetegedés, illetve 42 százalékában történt baleset a külföldi utazások során. Legtöbben a nyári üdülési, illetve a síszezonban kötnek utasbiztosítást, és egyre többen választják a legszélesebb körű védelmet nyújtó biztosítási csomagokat. Ezek az úgynevezett platina szintű utasbiztosítások a legváratlanabb helyzetekben is felső korlát nélkül térítik a sürgősségi járóbeteg- és a kórházi ellátás, a mentés, illetve a hazaszállítás költségeit, így akár a több százezer forintos költségtől kezdve a százmillió forintot meghaladó kiadásig is fedezetet nyújtanak.

A külföldi utazások döntő része Európán belüli, így a legtöbb baleset is itt történt az ügyfelek körében a 2008-2017 közötti káresemény adatok szerint. Az átlagos térítés összege az egészségügyben alkalmazott eltérő díjszabások miatt a tengerentúlon jóval meghaladja az európai átlagot. Míg a kórházba szállításra és kórházi ellátásra az Allianz Hungária átlagban 800 ezer forintot fizetett ki ügyfeleinek, volt példa 150 millió forintot is meghaladó térítésre amerikai egyesült államokbeli megbetegedés kapcsán. A poggyászkárok átlagos térítése átlagosan 80 ezer forint volt. Az összes eseményre vonatkozó adatok szerint a kártérítésben részesült biztosítottak 60 százaléka a 25 és 60 év közötti korosztályba tartozott.

A legfrissebb adatok alapján az Allianz utasbiztosítást kötő ügyfelek több mint fele a legmagasabb biztosítási védelmet nyújtó platina csomagokat részesíti előnyben, amelyek korlátlanul térítik a sürgősségi ellátás költségét, így nem kell családi csődtől tartani még egy váratlan, magas összegű kórházi számla esetén sem. A térítés nemcsak a sürgősségi járóbeteg-, és a kórházi ellátásra vonatkozik, de extrém helyzetekben a helikopteres mentés és repülővel történő hazaszállítás költségeire is felső korlát nélküli fedezetet nyújt. Ezek a csomagok továbbá olyan speciális szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint az egzotikus földrészeken mostanában egyre gyakoribb hurrikán vagy éppen vulkánkitörés esetén történő idő előtti hazautazás, vagy a hazautazás és szállodai elhelyezés többletköltségének térítése a biztosítottal utazó személy részére is a biztosított kórházi ellátása esetén.

Az Allianz ügyfeleinek körében rendkívül népszerű az Allianz Útitárs utasbiztosítás Platina csomagja, ami egyben a szabadidősportok és a legnépszerűbb nyári extrém sportok baleseteire is védelmet nyújt: a biztosítás kiterjed a búvárkodásra (40 méterig), a vitorlázásra, a raftingra, a jetskizésre, a vízi ejtőernyőzésre, a szörfözésre és a wakeboardozásra is, a világ minden pontján.

Az utasbiztosításokat egyre többen kötik az Allianz online felületén, mivel azok a nap 24 órájában, sorban állás nélkül, akár 25 százalék kedvezménnyel, az indulás előtt 2 órával is egyszerűen és néhány perc alatt megköthetők. Az elmúlt egy év adatai alapján a legtöbb online kötés délelőtt 10 órakor történik: több mint 4000 ügyfél használta az Allianz online felületét ebben az időpontban. Érdekes módon voltak olyanok is, közel 700-an, akik akkor kötötték meg biztosításukat, amikor éjfélt ütött az óra.

Az online biztosításkötés gyorsaságát és egyszerűségét az ügyfelek egyre jobban értékelik: az utasbiztosítás kalkulátor online felületére érkező látogatók közel egy harmada az utazás előtt egy nappal köti meg a biztosítását, de nem ritka, hogy az utazás napjára hagyják az online ügyintézést.

Egyre többet szánunk a biztonságra, ha külföldre utazunk