Tíz év – álmok, célok és bajnoki címek

Allianz Hungária Zrt.
  • Az Arénában 24 millió szurkoló kísért figyelemmel több mint 470 mérkőzést
  • Sportközvetítéseken keresztül 200 ország 750 millió háztartásában követhetik nyomon a helyszíni eseményeket
  • Az Arénában megfordult szurkolók most közzé tehetik legemlékezetesebb élményeiket
 Erről a stadionról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Tíz évvel megnyitása után az Allianz Aréna igazán elismerésre méltó adatokkal büszkélkedhet: 471 mérkőzés, köztük 57 Bajnokok Ligája és UEFA-kupa mérkőzés, 1316 gól, és 6, a Bayern München által megszerzett német bajnoki cím. A München szimbólumának is tekintett Allianz Aréna egy építészeti remekmű, amely közel engedi a szurkolókat a játéktérhez.

„Az Arénába – amely az elmúlt tíz évben számos nemzetközi bajnoki mérkőzésnek adott otthont – évente 3,2 millió ember látogat el a világ minden részéről” – mondta Dr. Christian Deuringer, az Allianz SE globális márkamenedzsmentért felelős vezetője. „A mögöttünk álló sikeres évtizedet követően nagy várakozással tekintünk a közeljövőbe, különösen annak tükrében, hogy az Allianz Aréna egyike lesz a 2020-ban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneinek.”

Az FC Bayern és az 1860 München csapatának otthont adó Allianz Aréna a német bajnoki szezon végét követő héten ünnepli tizedik születésnapját. Az Allianz Aréna két évig tartó építkezés után, 2005. május 30-án és 31-én rendezte első két nyitómérkőzését. Azóta Philipp Lahm 205 alkalommal játszott a helyszínen, ezzel ő vezeti az Arénában legtöbbször pályára lépő játékosok listáját. A góllövő listán Mario Gomez áll az élen 66 góllal, a leggyorsabb gólt pedig Roy Makaay szerezte, aki a Bajnokok Ligájának egyik mérkőzésén a kezdés után alig tíz másodperccel talált az ellenfél kapujába. A 2006-os FIFA világbajnokság során hat mérkőzést rendeztek az Arénában, köztük a nyitómérkőzést és az egyik középdöntőt is. A Bajnokok Ligája ötven mérkőzésének adott otthont az Aréna. Ezek közül a legfontosabbat sajnos elvesztette az FC Bayern München, amikor 2012-ben az FC Chelsea-től kikapott a döntőben.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság újításaként különböző európai városok rendezhetnek majd mérkőzéseket, de az Allianz Aréna már biztos helyszínnek számít. Valószínűleg három mérkőzést láthatnak majd a nézők az Arénában, köztük a német válogatott két csoportmérkőzését és egy negyeddöntőt. A nyilvánosság érdeklődése tükrözi a mérkőzések jelentőségét: a médiának köszönhetően az Allianz Arénában zajló események közvetítései világszerte több mint 200 ország 750 millió háztartásába jutnak el. Az Aréna Facebook oldalát több mint egymillió szurkoló követi.

Allianz Aréna – a stadioncsalád első tagja

Az Allianz Aréna minden bizonnyal a leghíresebb futballstadion Németországban. A németek háromnegyede tudja, hogy az Aréna a müncheni biztosítótársaságról kapta a nevét. A nemzetközi média rendre a világ legjobb futballstadionjai közé sorolja a létesítményt. A müncheni Aréna modelljére építve az Allianz további öt nemzetközi stadionnak kölcsönözte nevét: a sydneyi Allianz Stadium, a londoni Allianz Park, a nizzai Allianz Riviera, a São Paulo-i Allianz Parque, és a bécsi Allianz Stadion, amely jövőre nyitja meg kapuit.

 

További információk angol nyelven

További információ az Allianz és az FC Bayern München együttműködéséről:

http://www.fcbayern.de/de/versicherung/

 

Az Allianz Aréna kerek évfordulót ünnepel: Tíz év - álmok, célok és bajnoki címek