Külföldre, illetve az egzotikus utazásra készülők esetében mindenkinek ajánlott utasbiztosítást kötnie, hiszen részükre a megszokottól eltérő környezet számos extra veszélyt is magában hordozhat. Még fokozottabban kell ügyelniük az egészségükre és testi épségükre is. Amennyiben elővigyázatosságuk ellenére is bekövetkezne a baj, baleset érné őket vagy rosszul lennének, a biztosítótársaságok segítő társként állnak mögöttük és azonnal a rendelkezésükre állnak. A biztosítás megléte számos veszélyhelyzetben nagy könnyebbség, egyes esetekben pedig akár életmentő is lehet.

Bejelentés, segítség, kapcsolattartás:

Baj esetén az Allianz ügyfelei a nap 24 órájában a külföldi segítségnyújtó partnerünkön keresztül (Allianz Global Assistance) magyar nyelven azonnal segítséget kapnak (+36-1-237-2333), mindezt azokban a pillanatokban, amikor sokszor magyarul is nehéz megszólalni.

Mentés

Abban az esetben, ha ügyfeleinket külföldi utazásuk során olyan baleset éri, rosszullét gyötri, amelyből kifolyólag sürgős kórházi ellátásra szorulnak, limit nélkül biztosítjuk számukra akár a mentőhelikopteres szállítás lehetőségét, így a baj bekövetkeztétől számítva a lehető legrövidebb időn belül kerülnek orvosi felügyelet alá, ily módon kezelésük is a lehető leghamarabb megkezdődhet.

Külföldi tartózkodás meghosszabbítása

Előfordulhat, hogy ügyfeleink esetleges kórházi ellátása miatt nem tudnak a tervezett időpontban hazautazni a választott desztinációról. Ekkor nyújt számukra igazi segítséget a külföldi tartózkodásuk meghosszabbításának a lehetősége, amellyel biztosítani tudjuk számukra, hogy csakis kifogástalan egészségügyi állapotban térjenek haza, továbbá, hogy ne terhelje őket további költség az új időpontban történő hazautazás folytán.  Ez esetben a Magyarországra való hazautazás többletköltségét - egy millió forint összeghatárig -, így tömegközlekedés esetén a 2. osztályú vagy turista osztályú jegyet, illetve személygépjárművel történő utazáskor az üzemanyag költségét biztosítjuk ügyfeleink, valamint a velük együtt Magyarországról külföldre utazó egy személy részére, míg szállodai elhelyezést 300.000.- forintig fizeti a biztosító.

Beteglátogatás

Végül, ha a biztosított ügyfelünk külföldi tartózkodása során életveszélyes állapotba kerül, vagy sürgősségi ellátása következményeként 10 napot meghaladó kórházi ellátásra szorul, testi-lelki felépülése érdekében indokolt mértékben megtérítjük a biztosított által megnevezett egy személy részére az egyszeri kiutazás és a Magyarországra történő visszautazás költségeit egy millió forint összeghatárig. Tömegközlekedés esetén a 2. osztályú vagy turista osztályú jegy, illetve személygépjárművel történő utazáskor az üzemanyag költségét, továbbá a szállodai elhelyezés költségeit az alábbi 300.000.- forintig.