Új Allianz márka - az élet kaland, fedezzük fel együtt!

Allianz Hungária Zrt.
2017-ben az Allianz anyavállalat vezetősége a korábbi Lépj bátran! márkapozícionálást továbbgondolva egy új helyet határozott meg az Allianz márka számára a globális pénzügyi szolgáltatók között: Allianz. Társ az élet útján. A megújult márkához egy új, lendületes arculat is kapcsolódik, mely 2018 elejétől válik láthatóvá az Allianz Hungáriánál.

 

Ebben a modern világban ahhoz, hogy megragadjuk a figyelmet, elengedhetetlen, hogy kitűnjünk a versenytársaink közül és egyedülálló szolgáltatásokat nyújtsunk számukra.

Ügyfeleink között egyre növekszik a fiatalok száma, akik egy szolgáltatással kapcsolatban már alapvető követelménynek tekintik az átláthatóságot, a könnyen kezelhetőséget és az innovatív megoldásokat. Ezért az új koncepciónk lényege, hogy a köztudatban az új arculat fiatalosabb, modernebb, közvetlenebb Allianz márkát érzékeltessen, közvetítve az emberi érzéseket, hogy még személyesebb, könnyebb kapcsolatot alakítsunk ki ügyfeleinkkel.

Az Allianz új márkaértékét három címszóban foglalhatjuk össze: egyszerű, szimpatikus, egyedi.

Ahhoz, hogy ezeket az értékeket szemléltessük az ügyfelekkel, sokkal modernebb megjelenést választottunk. Az egyik ilyen kinézeti változás, a megszokott kék háttérben lévő Allianz logó, mely elhagyja a keretét, és csak a felirat a sas szimbólummal lesz látható, szabadabb, kötetlenebb hatást keltve. A sas, mint szimbólum mindig is határozottságot, megbízhatóságot sugallt, mivel a köztudatban is ismerté vált, ezért külön, önálló formájában is alkalmazható. Ezáltal, a bizalom ébresztése mellett, az egyszerűségre, letisztultságra és átláthatóságra lehet következtetni.

 

Továbbá, frissül a betűtípus, a színvilág, a képek stílusa, a nyomtatott anyagok és digitális felületek kinézete is. A betűtípus korszerűsítése során, az Allianz Sans-ról Allianz Neo-ra váltottunk. Ez az új betűtípus modernebb, tetszetősebb, mint elődje, így sokkal inkább felhasználóbarát érzést nyújt, valamint a kézírás is gyakrabban kerül alkalmazásra, ami még személyesebbé teszi az olvasó számára a közleményt.  A színvilág is ezeknek a szempontoknak megfelelően került megújításra, az új színeket 3 kategóriába sorolhatjuk: gazdag és telt, lágy és nyugtató, lendületes és energikus. Tehát elég rugalmas ahhoz, hogy különböző célcsoportok között lehessen alkalmazni, és összhangban legyen a képekkel. A képek oly módon frissültek, hogy az szimpatikus legyen és kapcsolódjon ügyfeleink életéhez, cselekvést és életérzést sugallva. Lényege, hogy tükrözze a márka célját, ne pedig előre beállított képeket közvetítsen, ábrázolja az élet nagy és kis dolgait, az izgalmas pillanatoktól a csendes szemlélődés pillanatáig.

A képek cselekvést és érzést hangsúlyoznak, így az emberek átérzik a helyzetet, vagy bele tudják magukat képzelni.

Fontos számunkra, hogy az újítással felkeltsük az érdeklődést, valamint erősítsük, mélyítsük a bizalmat a meglévő ügyfeleink körében és javítsuk a szolgáltatásainkról kialakuló képet. Így a köztudatban az új arculat fiatalosabb, modernebb, közvetlenebb Allianz márkát érzékeltessen. 

Ez az átalakulás nagymértékű, emiatt várhatóan jobban felfigyelnek rá az emberek és alaposabban szemügyre veszik.  Ennélfogva az érdeklődésüket is jobban megragadjuk, ami pozitív hatást eredményezhet.

 

Új Allianz márka - Az élet kaland, fedezzük fel együtt!