Történelmi eredményt ért el az Allianz Nyugdíjpénztár 2018-ban

Allianz Hungária Zrt.

Az Annák fizettek be legtöbbet pénztári számlájukra

Történetének legmagasabb tagdíjbevételét, összesen 9,348 milliárd forint egyéni befizetést könyvelhetett el az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár tavaly, ez 10,34 százalékos növekedést jelent a korábbi év eredményéhez képest. Az önkéntes nyugdíjpénztári piac második legnagyobb szereplője leendő pénztártagjai számára a továbbiakban is költségmentes, kedvező tagdíjfelosztással ösztönzi a tudatos öngondoskodást.

 

Az Allianz rekorderedményében jelentős szerepe volt annak is, hogy a pénztártagok eseti befizetései megnövekedtek 2018 utolsó negyedévében, mivel az ügyfelek akár 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphattak az államtól december 28-ig történt befizetéseik után. A tavalyi év utolsó negyedévében beérkezett befizetések összege így több mint a duplájára, azaz 4,14 milliárd forintra emelkedett 2018 harmadik negyedévéhez képest, és jelentősen meghaladta 2017. utolsó negyedév tagi befizetéseit.

„Piaci pozíciónk azáltal is erősödött, hogy tavaly július 1-jén a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba, így a taglétszámunk 4500 fővel, míg a tagok megtakarítása 7 milliárd forinttal bővültek” - mondta Dr. Kravalik Gábor az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.”Jelenleg a 182 ezer tagot számlálunk, az általunk kezelt vagyon pedig eléri a 198 milliárd forintot.” – tette hozzá.

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár adatai azt mutatják, hogy a női pénztártagok 2018-ban valamelyest aktívabbak voltak és 11,47 százalékkal emelték tagdíjbefizetéseiket szemben a férfiakkal, akik 9,40 százalékkal többet fizettek 2018-ban. Érdekes adat az is, hogy a teljes tagságot tekintve az Anna keresztnevű női tagok érték el tavaly a legmagasabb átlagos befizetett tagdíjat.

Országos szinten Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Somogy megyében növekedtek a legnagyobb mértékben a tagdíjbefizetések, míg Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyékben élő pénztártagok voltak a legkevésbé aktívak. Továbbra is jellemző tendencia, hogy a nyugdíj előtt álló korosztály fizeti be a magasabb összegű tagdíjakat, míg a 30 év alattiak passzívnak tekinthetőek tagdíjfizetés szempontjából, hiszen ők az egyéni tagdíjak alig 1,3 százalékát fizették.

Az újonnan belépő tagoknak, illetve azoknak, akik más pénztártól lépnek át az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba, a Pénztár - az országos, nyílt nagy létszámú nyugdíjpénztárak közt egyedüliként, - továbbra is elengedi a több ezer forintos belépési díjat, ezzel is ösztönözve az öngondoskodást.

További információ az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárról: https://www.allianz.hu/hu/penztarak/onkentes-nyugdijpenztar.html/

 

Történelmi eredményt ért el az Allianz nyugdíjpénztár 2018-ban

 

Egyéni tagdíj emelkedés csoportonként, megyei bontásban

 

Allianz nyugdíjpénztár infografika