Sikeres adatközpont-migráció az Allianz Hungáriánál

Allianz Hungária Zrt.
A T-Systems Magyarország Zrt. átlagon felüli minőségben, a rendkívül szoros ütemezést betartva vett részt az Allianz kelet-közép-európai régióra kiterjedő adatközpont-migrációjának előkészítő és kivitelezési munkálataiban. A központ egyfelől költséghatékonyságot biztosít, másfelől a cégcsoport jövőbeni, globális törekvéseinek egyik első lépését jelenti. Az adatközpont-migrációban való aktív részvétel fontos állomás a T-Systems Magyarország mind szélesebb körű nemzetközi szerepvállalásra irányuló stratégiájában.

 

A projekt komplexitására való tekintettel az Allianz olyan partnereket keresett, akik mind IT, mind távközlési szolgáltatásaikban akár határokon átívelő megoldásokat is képesek nyújtani. A T-Systems Magyarország mint teljes körű infokommunikációs szolgáltató, stabil nemzetközi hátterének köszönhetően tökéletesen megfelelt ezeknek az elvárásoknak. 2013-ban az Allianz Csoport kelet-közép-európai régiójának adatközpont-migrációját előkészítő projekt tervezési és megvalósítási fázisaiban a T-Systems Magyarország, mint a Deutsche Telekom Csoport tagja, kiemelt Cisco és EMC partnerként konstruktív szakértői munkát végzett, továbbá részt vett az ütemezés szerint eddig megvalósult Allianzos adatközpontok költöztetésében. Az alkalmazott IT-kompetenciák világszínvonalú termékeket és megoldásokat sorakoztatnak fel, ezzel jövőbe mutató informatikai hátteret biztosítva az Allianznak.

Végh István, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese a magyarországi vállalat sikeres adatközponti migrációjának megvalósításával kapcsolatosan úgy fogalmazott: „A T-Systems Magyarország és a projektben részt vevő szállítók alapos szakértői munkájának köszönhetően az átállás gördülékenyen és zökkenőmentesen zajlott, a külső és belső felhasználók számára gyakorlatilag észrevétlenül történt meg az infrastruktúra-váltás. Az Allianz további eredményes lépést tett a professzionális technológiai háttéren alapuló digitális átállás terén, hogy az ügyfelei, partnerei és munkatársai igényeit még magasabb szinten kiszolgáló háttérrendszereket biztosíthasson.” 

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója a projekt sikerét az Allianz, a T-Systems Magyarország és a nemzetközi T-Systems csoport, valamint a projektben részt vevő szállítók példaértékű szakmai együttműködésének tulajdonítja. „Az Allianz elkötelezettsége lehetővé tette, hogy a lehető legmagasabb színvonalon valósuljon meg az adatközponti migráció” – mutatott rá Rékasi Tibor. A vezérigazgató elmondta: „A T-Systems Magyarország meggyőződése, hogy a projekt révén az Allianz még versenyképesebb lesz, hiszen a migrációnak köszönhetően jelentősen vissza tudja szorítani költségeit, adatai pedig biztonságosabb körülmények között és magasabb szintű karbantartás mellett kerülnek tárolásra.” Hozzátette: „A most megvalósított adatközpont megfelelő és megbízható alapinfrastruktúrát biztosít az Allianz számára.” Rékasi Tibor kitért arra is: „Az egységesített T-Systems Magyarország új stratégiai fókuszában a korábbinál intenzívebb nemzetközi jelenlét áll, amelyben az Allianz-projekt mérföldkőnek számít.”