Őrizzük meg a kíváncsiságunkat, és fedezzük fel együtt a jövőt!

Allianz Hungária Zrt.
Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány hatására az általunk ismert világ fenekestül felfordult, vízválasztóhoz érkeztünk sok szempontból: minden jel arra mutat, jó időre kell berendezkednünk a jelenlegi korlátozások mentén, és a járvány lecsengése után sem lesz többet ugyanolyan az életünk, mint korábban. Mindez megdöbbentőnek tűnhet, ám ha alaposabban körbenézünk, radikális, meglepő és felforgató események gyakrabban következtek be a közelmúltban, mint gondolnánk.

Elég csak a pusztító járványokra, egyre gyakoribbá váló környezeti katasztrófákra, gazdasági krízisekre gondolni, világunkat egyre inkább a kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság jellemzi. Ez a VUCA-világ jelensége (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous, azaz gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan), ami új szemléletet, új megoldásokat és képességeket, azaz még hatékonyabb alkalmazkodást kíván meg a 21. századi homo sapienstől. A jelenlegi, koronavírus-járvány által generált helyzet mindezt élesben teszi próbára, globálisan, egy időben.

Az Allianz Hungária biztosítóként folyamatosan keresi és vizsgálja azokat a trendeket, amelyek a jövőt formálják. A jövőt felfedező és formáló közösséget épít, hiszen a hirtelen változások korszakában különösen fontos, hogy mind többen ismerjék meg és gondolják át a jövő kihívásait, a felforgató technológiákat, illetve azok hatásait. Ennek érdekében egy videósorozat keretében kéthetente inspiráló gondolkodókat, szakértőket szólaltat meg a vállalat, akik megosztják elképzeléseiket a jövő különböző aspektusairól, így teremtve egyfajta alapot a közös jövőt illető gondolkodásnak. Az április 17-én „A jövőről egyszerűen” címmel debütáló videósorozat első előadója Frankó-Csuba Dea, jövőkutató, az OpenExo nagykövete. A videók, illetve az azokhoz kapcsolódó szakmai tartalmak a vállalat közösségimédia-csatornáin, illetve a weboldalán érhetőek el.


“Hiszünk abban, hogy az élet sokkal jobb lehet, ha bátorsággal és kíváncsian, egy közösség részeként vagyunk jelen a mindennapokban, illetve fedezzük fel a jövőt. Az Allianz Hungária Zrt. ehhez nyújt segítséget és biztosításaival társként áll e felfedező közösség mellett. Folyamatosan keressük az érdeklődő, bátor gondolkodókat, hogy együtt készüljünk a jövő kihívásaira. A jelenlegi járványhelyzet különösen aktuálissá tette vállalatunk hitvallását, hiszen most különösen nagy szükség van az együttműködésre, a tudásmegosztásra, a helyi kezdeményezések felkarolására és a rugalmas reagálási képesség megőrzésére. Bízunk benne, hogy sok inspiráló gondolatot hallhatunk majd a videósorozatban megszólaló szakértőktől, amelyek tartalmas párbeszédekhez és jövőálló megoldások kifejlesztéséhez vezetnek az élet legkülönbözőbb területein” – nyilatkozta Dorn Gabriella, az Allianz Hungária Marketing és Kommunikációs vezetője.

Az extrém helyzet extrém megoldásokat kíván, mely során új képességek, és az ember által fejlesztett technológia válik segítő társsá az adaptációban. Vajon miképpen reagálunk, és hogyan alkalmazkodunk? Mi lesz segítségünkre? Mit mond a videósorozat első előadója, Frankó-Csuba Dea jövőkutató?

„A koronavírus nem minden változás okozója, sokkal inkább katalizátor, mely felgyorsította azokat az átalakulási folyamatokat, melyek már az ajtónk előtt toporogtak. Az általunk használt radikális technológiák és fogyasztási szokásaink, vagy épp a természeti környezet változása mind hozzájárulnak ehhez a folyamathoz” – véli a szakértő. „Az egyik legfontosabb képesség, amit ennek kapcsán ki kell fejlesztenünk, az az alkalmazkodás képessége, egyfajta megoldásorientált „hacker mindset.” Az agyunk mindig a stabil, biztos pontokat keresi, épp ezért fontos, hogy legyünk nyitottak és kíváncsiak. Emellett vegyük igénybe a radikális technológia nyújtotta segítséget. Nehéz útra terelt minket a vírus, ez bizonyos, ám a megfelelő eszközökkel felvértezve hiszem, hogy pozitívan jöhetünk ki belőle, és magunkat újragondolva, megerősödve rendezkedhetünk be a járvány lecsengése utáni új életre” – fejezi be gondolatmenetét Frankó-Csuba Dea.

Őrizzük meg a kíváncsiságunkat, és fedezzük fel együtt a jövőt!