Az Allianz Hungária Zrt. közleménye az utasbiztosításairól a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Az Allianz Hungária Zrt. utasbiztosítási termékei kiterjednek a külföldön vírusos fertőzés kapcsán indokolttá vált sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt.

Ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szerződési feltételekben leírtak alapján a biztosító csak abban az esetben nyújt szolgáltatást, ha a biztosított olyan térségbe utazik, amely a beutazás napján nem szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által kiadott, „Utazásra nem javasolt térségek” listáján.
Amennyiben egy ország – vagy annak bármely régiója – azt követően válik nem javasolt úti céllá, hogy ügyfelünk érvényes utasbiztosítással utazott az érintett térségbe, akkor biztosítónk a szerződési feltételekben rögzített szolgáltatásokat vállalja.
Ügyfeleinket arra kérjük, hogy alaposan tájékozódjanak az utazásra nem javasolt térségekről, és körültekintően válasszanak úti célt!
Az utazásra nem ajánlott térségek naprakész listája a következő oldalon érhető el:

Ha segítségre van szüksége, akkor telefonos ügyfélszolgálatunk magyarul beszélő munkatársát a világ bármely országából, a nap 24 órájában az alábbi számon hívhatja:
+ 36 (1) 237–2333