Készüljünk fel a nyári viharokra, biztosítsuk lakásunkat gyorsan és egyszerűen!

Allianz Hungária Zrt.
A változékony időjárásra készülve, ha még nem biztosítottuk otthonunkat, akkor most az Allianz új lakásbiztosítási csomagjai közül gyorsan és egyszerűen kiválaszthatjuk, és néhány perc alatt akár online is megköthetjük az igényeinknek legmegfelelőbb biztosítást.

Védjük a tulajdonunkat, és másra is gondoljunk!

A tapasztalatok szerint egyre tudatosabbak vagyunk, ha otthonunk védelméről van szó: az Allianz felmérése alapján ötből négyen tartjuk fontosnak, hogy rendelkezzünk lakásbiztosítással, az utóbbi évek szélsőséges időjárása pedig tovább erősítette ezt az attitűdöt. A kimutatások szerint az elmúlt években emelkedett a biztosítási kötések száma a viharos időjárást követően.

A felmérés alapján egyébként jól látható az is, hogy az időjárás változásától függetlenül is egyre tudatosabbak vagyunk.  A biztosítás választásakor fontos szempontot jelentenek a másoknak okozott károk is, így a felelősségbiztosítás például a megkötött szerződések többségében szerepel.

Allianz Otthonom: átlátható, gyors, egyszerű

Az Allianz Otthonom lakásbiztosítás a lehető legjobb választás, ha szeretnénk biztonságban tudni ingatlanunkat, valamint ingóságainkat is, fontosnak tartjuk a felelősségbiztosítás meglétét, illetve vészhelyzetekre felkészülve assistance szolgáltatásokat is igénybe vennénk.

Az Allianz Otthonom lakásbiztosítás átláthatóan és egyértelműen tartalmazza a csomagokként egyre bővülő fedezeteket. A három különböző lakásbiztosítási csomagból így egyszerűen és gyorsan kiválaszthatjuk az igényeinknek legmegfelelőbbet.

A Komfort csomag alapvető védelmet nyújt többek között a tűz, villámcsapás okozta károkra, valamint az egyre gyakoribb természeti károkra is. Ennek a csomagnak a választásával térülnek azok a felelősségi károk is - a szerződési feltételekben meghatározottak szerint, - amelyekért sérelemdíj-fizetéssel vagy kártérítési kötelezettséggel tartozik a biztosított. A csomagnak része az assistance fedezet is, amely vészhelyzet elhárításában azonnali segítséget nyújt szervezés, illetve gyors szerviz formájában. Például, ha a vihar lefújja a tetőt, az assistance segít a vészhelyzet gyors megoldásában, a biztosítási szolgáltatás ezt követően pedig a helyreállításban. A gyors megoldás lehet akár egy ideiglenes tetőfedés, amely megvédi a bútorainkat, berendezési tárgyainkat a további károsodástól. A kárenyhítési és egyéb költségek térítését is tartalmazza a csomag, amely az ideiglenes lakás bérleti díját is téríti, ha a lakóépület egy káresemény miatt lakhatatlanná válik.

Az Extra csomag további gyakori károk, mint például csőtörés, beázás vagy üvegtörés esetén nyújt védelmet,. Végül a Max csomag mindezeken felül átfogó védelmet nyújt olyan károk esetében is, mint a betöréses lopás, rablás, a vandalizmus, vagy a rövidzárlat.

Az Allianz Otthonom lakásbiztosítást június végéig 15% kedvezménnyel köthetjük meg, akár online is. A hozzá tartozó Biztosítási információk kiadvány a szerződési feltételek mellett további hasznos közérthető tudnivalókat és tanácsokat is tartalmaz.

Mit tegyünk, ha kár érte az otthonunkat?

A legfontosabb, hogy meggyőződjünk arról, hogy nem került-e valaki életveszélybe, hiszen ebben az esetben a mentőket haladéktalanul értesíteni kell. Tűz és robbanás esetén értesítsük a tűzoltóságot, illetve a bűncselekményhez kapcsolódó károk esetén (betörés, lopás, rablás, rongálás) a rendőrséget is.

A lakásban keletkezett károkat a tudomásra jutástól számított 2 napon belül, a baleseti, életbiztosítási károkat pedig 8 napon belül kell bejelenteni a biztosítónak. Fontos, hogy a vagyonbiztosítási károk esetén a kárrendezés megkezdéséig, de legfeljebb a kárbejelentést követő 5 munkanapon belül a károsodott vagyontárgyak állapotán csak a kárenyhítéshez szükséges mértékben lehet változtatni (például csőtörés esetén zárjuk el a vízcsapot, a tető megsérülése/beázás esetén az ingóságokat takarjuk le, hogy ne ázzanak tovább).

A kárbejelentés megtehető online, telefonon, írásban vagy akár személyesen is. Készíthetők a káreseményről fotók is, amelyek interneten történő kárbejelentés során azonnal be is csatolhatók.

 

Készüljünk fel  anyári viharokra, biztosítsuk lakásunkat gyorsan és egyszerűen!