A 2014-es Allianz Junior Focitábor vendége Ribéry, az FC Bayern München sztárja

• Az immár hatodik alkalommal – idén augusztus 20. és 25. között – megrendezett Allianz Junior Focitábor sztárvendége a Bayern München játékosa, Franck Ribéry volt
  • A hatnapos táborban 28 ország 75 fiatal játékosa kapott lehetőséget arra, hogy a Bayern edzőpályáin, képzett szakembergárda felügyelete mellett fejlessze tudását, és emellett persze új barátokra tegyen szert, akik a világ legkülönbözőbb részeiről érkeznek.
  • A Bundesliga 2014/2015-ös idénynyitója előtt a Bayern München játékosa, Franck Ribéry is lenézett a focitáborba, később pedig olyan neves sztárokkal is találkozhattak a fiatalok, mint Bastian Schweinsteiger, Dante Bonfim Costa Santos és Manuel Neuer.

Immár hatodik éve, hogy az Allianz jóvoltából nyaranta 75 fiatal labdarúgónak adatik meg az a soha vissza nem térő lehetőség, hogy igazi profikkal – és profikként – eddzenek, értékes plusz tudásra szert téve. A játékosok idén 28 országból, köztük Németországból, Ausztriából, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Malajziából, Svájcból, Magyarországról, Törökországból és Thaiföldről érkeztek.

Magyarországról eddig négy alkalommal, összesen nyolc fiatal utazhatott ki Münchenbe, az Allianz Junior Focitáborba. 2014-ben hazánkat Kota Gabriella és Horváth Bence képviselte, akiket egy előzetes selejtezőn, Nyilas Elek, 14-szeres magyar válogatott segítségével választották ki az Allianz Hungária Zrt. szervezői. A válogatón mutatott kiemelkedő teljesítményével az idei évben először Magyarországról egy lánynak is megadatott a lehetőség, hogy részt vegyen a táborban.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság évében az Allianz Junior Focitábor egyik célja, hogy a nemzetköziség jegyében a világ minden részéről összehozza a fiatalokat, hogy a más kultúrák és nemzetiségek iránti tiszteletre nevelje őket. A táborban kifejezetten a csapatmunkán van a hangsúly, az pedig, hogy a Bayern München játékosai – köztük Ribéry – is segédkeztek, még inkább arra ösztönzi a fiatalokat, hogy szenvedélyüknek éljenek és tegyenek meg mindent a kitűzött céljaik elérése érdekében.

A program részeként a fiatalok találkozhattak a Bayern München játékosával, az egykori francia válogatott Ribéry-vel, aki egy kézfogásnál jóval több időt töltött a megszeppent társasággal. Emellett a Säbener Straße-i edzőpályán a bajor sztárcsapat profi edzőinek felügyelete alatt tréningeztek. Az ultramodern pályán mindenki odatette magát; az edzésen a célzott kapura lövés és a dekázás mellett különböző passzolási gyakorlatokra is sor került, az elméleti részben pedig a „minden fejben dől el” kérdés is fontos szerepet kapott.

Az edzések mellett a játékosok München kulturális nevezetességeit is megtekintették, ellátogattak az FCB Erlebnisweltbe (a Bayern München múzeumába), és persze nem maradhatott ki egy vezetett túra a csapat otthonában, az Allianz Arenában sem. Ráadásként az egész tábor élőben nézhette meg a Bundesliga 2014/2015-ös szezonnyitó mérkőzését, ahol a Bayern a VfL Wolfsburgot fogadta.

A Bayern München játékosa, az egykori francia válogatott Franck Ribéry így fogalmazott: „Nosztalgikus élmény volt a srácokkal találkozni az Allianz Junior focitáborban; az elhangzott tanácsok hallatán felidéződött bennem, hogy milyen volt, amikor focizni kezdtem. Felemelő érzés látni azt a szenvedélyt, ami a tekintetekből árad. A világ legkülönbözőbb szegleteiből érkeztek, és keresve sem találhattak volna jobb nyári tábort. Örülök, hogy magam is továbbadhatom játéktudásomat a következő generációnak, mint ahogyan azt nekem is átadták egykor. Ez a dolog lényege.”

Dr. Christian Deuringer, az Allianz SE globális márkamenedzsment-igazgatója: „Az Allianz Junior Focitábor az FC Bayern München csapatával kötött hosszú távú partneri együttműködésünk részeként valósulhat meg. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy milyen sok országból érkeznek fiatalok, és hogy világszínvonalú oktatásban részesülhetnek. Azzal, hogy a Bayernnél edzhetnek, életre szóló lehetőséget kapnak a játékosok, és fantasztikus élményekben lehet részük. A táborban – amely idén hatodszor kerül megrendezésre – a több ezer jelentkező közül 75 fiatal játékos vehetett részt, igazi nemzetközi közösséget alkotva. A program hűen tükrözi az Allianz azon globális törekvését, hogy a legerősebb pénzügyi szereplőként a világ minden táján közel kerüljön a fiatalokhoz.

További részletes információk, a Bayern München játékosaival készült interjúk, valamint a focitáborban készült fotók, videók és beszámolók elérhetők a hivatalos Facebook-oldalon:

facebook.com/AllianzFootball