Az Allianz virtuális tanácsadója megkönnyíti a pénzügyi tervezést

Az Allianz egyik korábbi kutatása szerint a magyarok 41 százaléka úgy gondolja, hogy nagyobb kihívás egy stabil pénzügyi terv készítése, mint a Himalája megmászása. Bár a hegymászásban nem, a pénzügyeinkben jelentős segítséget tud nyújtani Ágoston, az Allianz fiatal és tettrekész virtuális tanácsadója.

 

Mindenkinek vannak álmai, amiket el szeretne érni. Így van ez Ágostonnal is, az Allianz honlapján nemrégiben életre hívott virtuális tanácsadóval. Ágoston célja nem más, mint hogy segítsen nekünk tájékozódni a pénzügyek és a megtakarítások világában. Tanácsaival és iránymutatásaival elhivatottan támogat minket abban, hogy megvalósíthassuk kitűzött céljainkat, legyen az egy új lakás, családalapítás vagy akár a nyugdíjas évekre való felkészülés.

Ha a pénzügyek, vagy a számolás nem tartozik az erősségeink közé, különösen nagy hasznát vehetjük Ágostonnak, aki pár egyszerű kérdés segítségével, tájékoztató jelleggel megmutatja nekünk, hogy nyugdíjas korunkig vagy céljaink eléréséig mennyi pénzt kellene félretennünk. Várhatóan elfoglalt lesz az elkövetkező hónapokban, hiszen az Allianz és a Gfk Hungária Kft. közös kutatása szerint a magyarok jelentős része nem tekinti elégségesnek és kielégítőnek a pénzügyi tudását. A válaszok alapján több mint 10 százalékuk egyáltalán nem konyít a pénzügyekhez, míg mindössze 1 százalék vallja magát pénzügyi zseninek.  Egy korábbi kutatás szerint a magyarok 41 százaléka úgy gondolja, hogy nagyobb kihívás egy stabil pénzügyi terv készítése, mint a Himalája megmászása.

Amiben pedig Ágoston igazán egyedülálló és különleges, az a rugalmassága. Mindenki számára bármikor, bárhonnan elérhető, sőt egyszerre több embert is képes tanácsaival ellátni. Így kényelmesen, akár otthonról, a fotelünkben üldögélve is felkereshetjük őt az Allianz weboldalán. Nagyon fontos szerepet játszhat azok életében, akik valamilyen cél eléréséhez takarékoskodni kezdenének, de igényelnek némi segítséget a pénzügyi tervezés terén, ráadásul rendszeresen tájékozódnak az interneten a pénzügyekkel és a biztosítási lehetőségekkel kapcsolatban.  Bár a hagyományos pénzügyi tanácsadó kulcsfontosságú szerepét Ágoston nem helyettesíti, egy rövid „beszélgetés” után, aktuális élethelyzetünket és céljainkat figyelembe véve ad kiindulópontokat a tudatos pénzügyi tervezéshez.

 

Ismerje meg Ágostont!