Felkészülés a jövőre Allianz nyugdíjbiztosítással

Az év végéhez közeledve sokan vetünk számot életünkről, eredményeinkről és pénzügyeinkről, illetve kezdjük el tervezni a következő esztendőt is. Legyen szó karrier vagy magánéleti célok kitűzéséről, a rövid távú elképzelések mellett érdemes hosszabb távlatban is gondolkozni. Ha szeretnénk biztonságban tudni jövőnket és terveink nagyobb ívű sikeres kimenetelét, akkor ne felejtsünk el Allianz nyugdíjbiztosítást kötni. Az új biztosítás kötése esetén most 200 ezer forint értékben ajándékutalványt is nyerhetünk, illetve meglévő nyugdíjbiztosítás esetén akár 130 ezer forint adó-visszatérítést kaphatunk az államtól, ha december 28-ig további díjat fizetünk be számlánkra.

A megtakarítási hajlandóság

Az Allianz legutóbbi reprezentatív kutatása azt mutatta, hogy a magyar lakosság közel kétharmada rendelkezik bizonyos összegű megtakarítással, melynek formája leginkább forintbetét vagy készpénz. A megtakarítások célja leggyakrabban a váratlan kiadásokra való fedezet biztosítása, valamint hosszú távú öngondoskodás, ezt követik a kisebb-nagyobb értékű beruházások. A válaszadók több mint egyharmada azonban semmilyen megtakarítással nem rendelkezik nyugdíjas éveire.

A nyugdíj célú megtakarításokat tekintve egyébként a legnagyobb tudatosság a nyugdíjazáshoz közel álló 63 éves korcsoportban figyelhető meg, míg a fiatalabb korosztály jellemzően passzívabb, kevésbé tájékozott, így később kezdi el a nyugdíjcélú megtakarítást.

Felkészülés

Az Allianz nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelei a legutóbbi felmérés szerint elsősorban a nyugodt és kiegyensúlyozott nyugdíjas éveikre, valamint a váratlan kiadásokra, esetleg lakásfelújításra, autóvásárlásra szeretnének felkészülni megtakarításaikkal. A válaszadók közül sokan azért takarékoskodnak, hogy nyugdíjasként utazgathassanak, különböző kulturális programokon vehessenek rész és segíthessék gyermekeiket vagy unokáikat, illetve szeretnének minél több időt tölteni kedvenc hobbijukkal is.

A felmérésből az is kiderült, hogy legtöbben a betegség vagy baleset miatt felmerülő többletköltségektől, a rokkantság miatt bekövetkező nehéz anyagi helyzettől, az esetleges műtétek, kórházi ápolás miatt megnövekedő kiadásoktól, illetve a munkahelyük elvesztése miatti jövedelem kieséstől tartanak, ezért is tesznek félre.

Jobb később, mint… de a legjobb most: köss vagy gyarapíts!

Amennyiben nincs még nyugdíjbiztosításunk, érdemes azt megkötnünk december 28-ig, hiszen az Allianz  nyereményjátékával 200 ezer forint értékű MaiUtazás ajándékutalványt nyerhetünk!

Az Allianz nyugdíjbiztosításaival többszörösen is jól járunk, hiszen a befizetett díjak után 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos adókedvezményt is igénybe vehetünk, illetve a nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és önkéntes pénztári befizetés esetén összesen akár évi 280 ezer forintos adójóváírás is elérhető. Az Allianz nyugdíjbiztosítás kamatadó-, eho- és örökösödési illetékmentes szolgáltatás, valamint a nyugdíjcélú megtakarítás mellett, számos kockázati biztosítás közül választhatunk: a biztosítási védelem a szerződés fennállása alatt rugalmasan alakítható, és akár az egész családja számára elérhető.

Ha már rendelkezünk nyugdíjbiztosítással, akkor számoljuk, ki mennyi pénzt tudunk még félretenni és befizetni december 28-ig nyugdíjszámlánkra. Itt akár már most meg is tehetjük, hogy ne késlekedjünk sokat, és minél nagyobb adókedvezményt vehessünk igénybe az államtól.

Allianz. Társ az élet útján.

Allianz Nyugdíjbiztosítás

Befizetés nyugdíjszámlára