Durva költségektől menthet meg egy megfelelő utasbiztosítás

Allianz Hungária Zrt.
Amikor kitűzzük a külföldi nyaralásunk időpontját és elkezdjük tervezni a programjainkat, gyakran megfeledkezünk belekalkulálni a költségvetésbe, hogy önhibánkon kívül is történhetnek velünk apró bosszúságok, megbetegedések és balesetek. Habár biztonsági céllal kötjük meg utasbiztosításunkat, az Allianz szakértői szerint még nem vagyunk mindig tudatában annak, hogy mit is tartalmaz a biztosításunk, s mekkora plusz költségektől óvjuk meg magunkat baleset és betegség esetén.

 

Az Allianz Hungária Zrt. az ügyféligények minél szélesebb körű kielégítése érdekében ügyfelei számára kibővítette szolgáltatásait. A +1 nap szolgáltatással az utasbiztosítás további költségek megfizetése nélkül egy nappal meghosszabbodhat, ha például sztrájkba, repülőtér lezárásba futunk, vagy közlekedési balesetet szenvedünk a külföldön való tartózkodás során. Terrortámadás esetén betegségbiztosítási szolgáltatással is rendelkezésre áll az Allianz: az orvosi költségeket 2,5 millió forintig, a hazaszállítás költségeit pedig 1 millió forintig téríti a biztosító.

A váratlan helyzetekre mindenkinek fel kell készülnie, legyen szó akár csendes nyári pihenésről, extrém sportokról vagy tömegrendezvényeken való részvételről.

Ha külföldön ér minket baleset vagy megbetegedés, a kórházi tartózkodás során nemcsak magáért az orvosi ellátásért kell fizetni, hanem külön költséget számítanak fel a napi ellátásért is, például a szobáért vagy az étkezésért. Az Allianz ezekben az esetekben a kórházi ellátás, valamint a gyógyszerek és gyógyászati eszközök költségeinek térítésén túl a kórházi tartózkodás idejére napi térítést is nyújt.

„Útitárs utasbiztosítást választó ügyfelünk egzotikus nyaralása alatt súlyos gyomorrontással, kiszáradással, hasfájással hívta segítségnyújtó telefonszolgálatunkat. Megszerveztük a hozzá legközelebb lévő magánkórházba történő szállítását, ahol európai színvonalú ellátásban volt része. A tünetei sajnos olyan súlyosak voltak, hogy egy héten keresztül kellett őt ellátásban részesíteni. Érvényes utasbiztosítás nélkül több mint 1,5 millió forint fizetési kötelezettsége keletkezett volna az ügyfélnek” – hívta fel a figyelmet Kozek András, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Baleset és megbetegedés esetén olyan többletkiadások is felmerülhetnek, mint például a gépjármű hazaszállítása és a kint tartózkodás meghosszabbítása. Ezekre mind fedezetet nyújthat a megfelelő utasbiztosítás.

„Olyan is előfordult már, hogy motoros balesetben vállsérülést és kartörést szenvedett ügyfelünket megműtötték, s az Allianz fedezte az orvosi ellátás mellett a hazaszállítás költségét is. Érvényes utasbiztosítás nélkül több mint 2 millió forintos terhet jelentett volna a kórházi tartózkodás és a hazaszállítás költsége ügyfelünk számára” – hangsúlyozta Kozek András.

Ha kedveljük az extrém sportokat és ezeket a külföldi utazás alatt is szeretnénk űzni, a „hagyományos” biztosítási védelmen túl érdemes kifejezetten az extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is fedezetet kínáló utasbiztosítást választani.

„Extrém Sportok utasbiztosítással rendelkező ügyfelünk ejtőernyős balesetet szenvedett, mely során megsérült a gerince, s műteni kellett. Az állapotában bekövetkező javulás után megszerveztük a hazaszállítást és térítettük a magyarországi gyógykezelés költségét is, melyet a társadalombiztosítás nem térített. Amennyiben ügyfelünk nem rendelkezett volna utasbiztosítással, a közel 3 millió forintos tételt neki kellett volna rendeznie. Utasbiztosítás megkötésekor nézzük meg, mit nyújtanak a különböző csomagok, s alaposan gondoljuk végig, hogy mekkora kockázattal járó tevékenységet tervezünk folytatni külföldi tartózkodásunk alatt” – tanácsolja Kozek András.

 

Durva költségektől menthet meg egy megfelelő utasbiztosítás