Az olimpia világszintű biztosítási partnere lesz az Allianz

 

Allianz Hungária Zrt.
  • Az olimpiai mozgalom csúcsszerve és az Allianz új partnerségben lépnek szövetségre.
  • A cél, hogy digitális csatornákon keresztül a sport fontosságát hangsúlyozva új közönséget szólítsanak meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az Allianz bejelentette, hogy a biztosító 2021-ben csatlakozik a NOB „Világszintű Olimpiai Partner” programjához.

A megállapodás értelmében az Allianz és a NOB abban működik együtt, hogy innovatív és integrált biztosítási megoldásokkal támogassa az olimpiai mozgalmat és az olimpiai játékok szervezőbizottságait. A cél továbbá, hogy a jövőben a világ összes olimpiai bizottságának, a csapatoknak és a sportolóknak ugyanezeket a biztosítási megoldásokat nyújtsák. A támogatás a meglévő termékeket (pl. a flotta-, vagyon- és balesetbiztosítás) és a technológiai fejlesztéseket követő jövőbeni termékek és szolgáltatások biztosítási megoldásait egyaránt felöleli. Az együttműködés 2021-től 2028-ig tart.

A partnerek célja, hogy digitális csatornákon, többek között az Olimpiai Csatornán keresztül a sport fontosságát hangsúlyozva újabb közönséget szólítsanak meg. Az Allianz a jövő generációjával az általuk preferált platformokon veszi fel a kapcsolatot, így könnyen tud megoldást kínálni a fiatalok biztosítási igényeire.

Az Allianz emellett tovább folytatja több mint egy évtizedes, sikeres együttműködését a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal is.

 

„Az új partnerség az olimpiai mozgalom vonzerejét és erősségét igazolja. Örülünk, hogy az Allianz hosszú távú közreműködésével támogathatjuk a sportot világszerte.”– nyilatkozta Thomas Bach NOB-elnök. „Az Allianz nemzetközi üzleti tevékenysége, akárcsak az együttműködésünk, a kölcsönös bizalomra épül. Emellett az Allianz a sport területén jelentős hagyatékkal bír. Együttes digitális célkitűzésünk, hogy 2020-as Olimpia programja során  kapcsolatot teremtsünk a világ fiataljaival, népszerűsítsük az olimpiai értékeket és hangsúlyozzuk a sport erejét.”

„Nagyon örülök, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (IPC) kialakított együttműködésünk mellett most a sportolók és a szurkolók lelkes nemzetközi közösségéhez is csatlakozhatunk. A NOB digitális és társadalmi csatornáin egyre több érdeklődőt tudunk elérni, így egyre több ügyfél számára kínálhatjuk fel a szaktudásunkat. Hiszünk abban, hogy a világ jobbá válhat, ha van bátorságunk felülemelkedni a különbözőségeinken és közösen fellépni azért, hogy magunk és társadalmunk számára egyaránt jobb eredményeket érhessünk el” - nyilatkozta Oliver Bäte, az Allianz vezérigazgatója.

 „Piacvezető biztosítóként az Allianz közvetlenül is részese a globális társadalmunkat alakító nagy horderejű eseményeknek. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a NOB és az IPC biztosítási kategóriáján belül mi is a Worldwide TOP Partnerek egyike lehetünk. A jövőben is együtt dolgozunk azért, hogy a két csapatot még magasabb szintre emeljük: nemcsak digitálisan, de kereskedelmi és nemzetközi színtéren is. Izgalmas lehetőség számunkra, hogy az Allianz-cal nemcsak új piacok nyílhatnak meg számunkra, de a már meglévő területeken is tovább erősíthetjük a pozíciónkat. A NOB-bal és az IPC-vel karöltve ez kiváló alkalom arra, hogy mindenkivel megosszuk a sport iránti rajongásunkat, és hangsúlyozzuk a sportolás társadalmi, fizikai és mentális előnyeit.” – hangsúlyozta Jean-Marc Pailhol, az Allianz SE globális Market menedzsment és Értékesítési hálózatért felelős igazgatója

A szponzorált időszak alatt két téli olimpiára (2022, Peking, illetve a 2026-os téli játékok) és két nyári olimpiára (Párizs 2024 és Los Angeles 2028) kerül sor. 2019-től az Allianz marketing jogokkal bír majd Kínában, Franciaországban és Spanyolországban.

2018 márciusában a NOB és az IPC 2032-ig tartó hosszú távú együttműködésre lépett egymással. Az egyezmény részeként 2021-től a Worldwide TOP Partner Program minden résztvevője egyúttal az IPC és a Paralimpiai Játékok partnere is lesz.

 

További információ:

Allianz: Anja Rechenberg     Tel.: +49 89 3800 4511 
                                                       e-mail: anja.rechenberg@allianz.com

NOB:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság önkéntesekből álló, nonprofit független nemzetközi szervezet, amelynek célja egy jobb világ megteremtése a sporton keresztül. A NOB bevételének több mint 90 százalékát újra elosztja a különböző sportmozgalmak között; ezzel napi szinten világszerte 3,4 millió US dollárnak megfelelő összeget nyújt a sportolóknak és a sportszervezeteknek – szinttől függetlenül.

További információhoz kérjük, vegye fel a kapcsolatot a NOB médiakapcsolatokért felelős részlegével:

Tel.: +41 21 621 6000, e-mail: pressoffice@olympic.org, vagy látogasson el weboldalunkra: www.olympic.org.

RuderFinn: Maryam Ayromlou, a vállalati kommunikációs csoport ügyvezető alelnöke

 

Az olimpia viálgszintű biztosítási partnere lesz az Allianz