Az Allianz vezeti a 2021-es Dow Jones Fenntarthatósági Index rangsorát

Allianz Hungária Zrt.
Több mint 125 minősített biztosítóvállalat közül az Allianz Csoport az első helyen végzett a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében (DJSI). A világ legelismertebb fenntarthatósági indexének eredményei alapján az Allianz 92 ponttal jóval az ágazat átlagos pontszáma (40) felett teljesített.

Több mint 125 minősített biztosítóvállalat közül az Allianz Csoport végzett az élen a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében (DJSI). A világ legelismertebb fenntarthatósági indexének eredményeiben az Allianz 92 ponttal jelentősen az ágazat átlagos pontszáma (40) felett teljesített. A vállalatcsoport 2000 óta szerepel a DJSI élmezőnyében; ez az index környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) kritériumok alapján rangsorolja a vállalatokat. A Dow Jones Globális Tőzsdeindexben (DJGTSM) szereplő 2500 társaság közül csak a leginkább fenntartható vállalatok kerülnek fel a listára.

Az Allianz Csoport a környezetvédelmi területen különösen jól teljesített, ugyanis 97 pontot ért el a maximális 100-ból. A társadalmi dimenzióban elért 94/100-as, valamint az irányítási területen szerzett 90/100-as pontszámával,  - ami több új nagyhatással bíró tevékenységének köszönhető -  a vállalat magasabbra tette a mércét.  Az Allianz mérhető ökológiai és társadalmi hozzáadott értéket teremt többek között fenntartható termékek, éghajlatbarát üzleti tevékenységek és társadalmi szerepvállalás révén.

Az Allianz vezeti a 2021-es Dow Jones Fenntarthatósági Index rangsorát

Az Allianz Csoport legfontosabb eredményei a tavalyi évben:
 

  • Elköteleződés a nettó nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátás mellett a saját részre végrehajtott befektetési portfóliókban, a biztosítási portfóliókban és az Allianz Global Investors vagyonkezelési portfólióban
  • 2025-re elérendő kibocsátás-csökkentési cél kitűzése a befektetési portfóliók három eszközosztályára vonatkozóan
  • Az alaptevékenységben a női vezetők aránya 38,2 százalék
  • 78 százalékos inkluzív meritokrácia-mutató (vállalati kultúra)
  • 232 biztosítási és pénzügyi termék, amelyek ökológiai vagy társadalmi haszonnal járnak
  • 39 milliárd euró értékű, fenntarthatósági témájú, saját részre végrehajtott befektetés (2020. december 31-ig)
  • Az egy alkalmazottra eső szénlábnyom csökkentése 62 százalékkal (2010-hez képest)
  • 50 millió eurónyi vállalati adomány, beleértve a 12 alapítványon keresztül történő adományozást is

A DJSI-hez hasonló fenntarthatósági rangsorok fontos jelzők az Allianz számára, amelyekkel a vállalat átláthatóságot biztosíthat a befektetőknek és az érintett feleknek az ESG-stratégiával és -teljesítménnyel kapcsolatban. Az Allianz évek óta nyilvánosságra hozza fenntarthatósági jelentését és csoportszintű ESG-integrációs megközelítését annak érdekében, hogy a hitelminősítő ügynökségek, a nem kormányzati szervezetek és az egyéb szakértők részletes betekintést kaphassanak a vállalat ESG-integrációs folyamataiba és irányelveibe. Felelős befektetőként az Allianz a fenntarthatósági rangsorokat saját forrásainak, valamint a vagyonkezelési ügyfelei számára kínált fenntarthatóság-központú befektetési termékeinek (SRI) kezelésére is felhasználja.

 Az Allianz vezeti a 2021-es Dow Jones Fenntarthatósági Index rangsorát