Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

Allianz Hungária Zrt.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsche-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK) május 19-i taggyűlésén hirdette ki a Megbízható Munkaadó címre pályázatukkal rászolgáló vállalatok névsorát. Az Allianz Hungária Zrt. idén először pályázott és érdemelte ki a munkatársaik munkahelyi, illetve azon kívüli életkörülményeiről példaértékű és megbízható módon gondoskodó vállalatoknak járó díjat.

A DUIHK a Megbízható Munkaadó díjat 2017-ben hívta életre azzal a céllal, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkahelyi feltételek fontosságára, ösztönözze és elismerje a munkavállalóbarát-környezet kialakítását, valamint erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

Az Allianz Hungária Zrt. sikeresen pályázott a címre, pályázati anyagában egy részletes kritériumrendszer szerint ismertette gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, a javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek témakörében.

A Kamara elnöke Sávos András a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt években széleskörű és nagymértékű technológiai változások zajlottak, és a cégeknek ebben a periódusban kellett jelentős munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelniük. Számottevő volt a fluktuáció, ezért a munkaerő megtartása és képzése, a pandémia miatt pedig a mentális egyensúly megtartása került a fókuszba. A pályázatokban leginkább az ezekre irányuló törekvéseket kereste és értékelte a DUIHK.
 

Nikovics Éva


Az 1993-ban alapított DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője, amely mintegy 900 taggal bír, ezzel pedig Magyarország legnagyobb kettős nemzetiségű vállalati szövetség. A Kamara feladata a két ország közti gazdasági kapcsolatok élénkítése. Tevékenységének négy kiemelt területe:

  • a színvonalas, gyakorlatorientált szolgáltatások nyújtása,
  • a gazdasági folyamatok elemzése és az üzleti környezet folyamatos fejlesztésében való közreműködés,
  • a szak- és felnőttképzés
  • valamint a vállalati szférát érintő gazdasági, társadalmi és technológiai trendek felkarolása.

A szakmai zsűri értékelése alapján a következő két évben az Allianz Hungária Zrt. is viselni fogja a Megbízható Munkaadó címet. A díjátadón vállalatunkat Nikovics Éva HR-igazgató képviselte, ő vette át az elismerést.

„Az Allianz Hungárián belül a legfőbb értéket a kollégák képviselik, akikkel együtt dolgozunk. Az ő elkötelezettségük elsőszámú prioritás mind a vezetők, mind a HR-terület munkatársai számára. Számos olyan kezdeményezésünk van, amit annak érdekében hoztunk létre, hogy támogassuk kollégáink jóllétét. A hibrid munkavégzés kialakítása során nagyfokú rugalmasságot biztosítunk, figyelembe vesszük az egyéni élethelyzeteket és igényeket. A mi értékrendünk szerint a munkaerőfejlesztés és -képzés is hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink szeressenek velünk dolgozni. A nagy számú képzési programon túl évek óta minden kollégánk számára ingyenesen elérhető a LinkedIn Learning. Ezen felül célunk, hogy minden munkatársunk egyénre szabott fejlesztési tervvel haladhasson előre karrierjében. Ezeket a fejlesztési terveket a munkatársak évente a vezetőikkel egyeztetve formálják, alakítják. Nagyszerű érzés, hogy mindazt, amit eddig tettünk a Kamara is elismerte, és a Megbízható Munkaadó címre méltónak találta. A szakmai zsűri részéről külső megerősítést is kaptak kezdeményezéseink, ami persze korántsem jelenti azt, hogy minden munkával maradéktalanul végeztünk, folytatni fogjuk a kezdeményezéseinket és újakon is dolgozunk kollégáink igényeinek megfelelően” – értékelte Nikovics Éva az Allianz Hungária Zrt. pályázaton kiérdemelt eredményét.

Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között