Az Allianz 10 millió forinttal támogatja az SOS Gyermekfalvakat a járvány okozta nehézségeik enyhítésében

Allianz Hungária Zrt.
  • A COVID-19 járvány miatti intézkedések következtében Magyarország legmeghatározóbb gyermekvédelmi szervezetének helyzete jelentősen megnehezedett.
  • Az SOS Gyermekfalvakban és a nevelőszülőknél élő gyermekek fizikai, tanulási és lelki fejlődését támogatandó, az Allianz adománya több száz gyermek alkalmazkodását segíti elő az „új normális élethez”. 

A koronavírus járvány okozta körülmények miatt megnövekedett feladatok, mint a többszöri étkezés biztosítása, a digitális oktatás bevezetése, valamint az egészségügyi óvintézkedések kapcsán szükségessé vált eszközök beszerzése nehéz helyzetbe hozta a civil szervezetet.

Az Allianz Hungária Zrt. a szervezet kiemelt támogatójaként azonnali segítséget nyújt a gyermekek fizikai, lelki és tanulási szükségleteinek folyamatos és fenntartható ellátásban, amely alapvető a gyermekek fejlődésének és jövőjének szempontjából. A 10 millió forintos adományt az SOS Gyermekfalvak a gyermekek élelmezési költségének biztosítására, a digitális képzésben való részvételhez való körülmények megteremtésére, illetve a gyermekek lelki gondozására fordítja.

Az Allianz Csoport nemzetközileg több mint 20 éve nyújt célzott támogatást fiatalok számára „ A jövő generációnak ösztönzése” elnevezésű programjának keretében. Ennek ernyője alá tartozik globálisan is az SOS Gyermekfalvakkal kötött együttműködés. A partnerség részeként 2016 óta minden évben világszerte több tízezer Allianz-munkatárs fut, gyalogol s biciklizik, hogy több millió kilométert gyűjtsön az Allianz World Run-on, minden egyes megtett méterrel növelve az SOS Gyermekfalvak számára felajánlott pénzadomány összegét.

Az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete 134 országban van jelen. Több mint 84 000 gyermek nevelkedik náluk világszerte, további 500 000 gyermeket és felnőttet segítenek programjaikkal. A szervezet küldetése, hogy a gyermekek egészséges fejlődése érdekében őket értő és segítő családokat formáljon, valamint segítse a gyermekeket, és fiatalokat eredményes életkezdésükben, majd jövőjük kialakításában.

Az országos nevelőszülői hálózattal rendelkező, Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán és a települések 60 kilométeres körzetében, illetve Budapesten és Pest megyében működő SOS Gyermekfalvak Magyarország eddig több mint 1500 gyerek nevelt fel, illetve 650 hátrányos helyzetű családnak segített családmegerősítő programjaival. A szervezet pályaorientációs és szakmai programok segítségével több száz fiatalt készített fel az önálló életre.

„Biztosítóként hosszabb távon gondolkozunk és előre tervezünk. Felelős vállalatként elkötelezettek vagyunk a gyermekek teljesértékű jövőjének biztosításában. A koronavírus okozta vészhelyzet következtében a gyermekfalvaknak és a nevelőszülőknek rengeteg olyan helyzetben kell helyt állniuk, amelyekre nem voltak felkészülve, ennek ellenére erejükön felül teljesítenek a gyermeksorsok jobbá tételében. Ehhez a munkához kívánunk támogatásunkkal hozzájárulni.” – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője az adományozás kapcsán.

„Az adomány segítségével a továbbiakban is azon munkálkodunk, hogy a rendszerint traumatizált közegből kiemelt fiatalok képessé váljanak a saját, biztonságos jövőjük megteremtésére, a kihívások leküzdésére, és a lehetőségek megragadására. Célunk, hogy fejlesszük készségeiket és olyan lehetőségeket biztosítsunk számukra, amelyek segítik teljes mértékű integrációjukat a társadalomba.” – mondta Romet-Balla Ágnes az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának kommunikációért felelős vezetője.