Az Allianz és az UniCredit a Közép- és Kelet Európai (CEE) régióra hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá

 

Allianz Hungária Zrt.
  • Az Allianz az UniCredit ügyfeleinek Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában élet-, vagyon-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékeit kínál

  • Az új együttműködés tovább fokozza az Allianz terjeszkedését ezeken a növekvő biztosítási piacokon

München, 2018. június 5. – Az Allianz Csoport és az UniCredit egy hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Közép- Kelet Európai régióra. Ezen megállapodás alapján, amely 2018. második felében lép életbe, az UniCredit exkluzív együttműködő partnere az Allianz lesz, így az UniCredit ügyfeleinek Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában az Allianz élet-, lakás-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékeit kínálja majd.

A partnerségnek köszönhetően az UniCredit erős bankfiókhálózata és az Allianz kimagasló biztosítási szakértelme ötvöződik. Az UniCredit Közép- Kelet Európai régiójának ügyfelei, a bank fiókjaiban és a digitális platformokon könnyen hozzáférhetnek az Allianz biztosítási megoldásaihoz. Az egyes országok együttműködési megállapodásait a helyi előírásoknak betartásával kötik a felek. 

„Az UniCredit ügyfelei - ahogy az igény egyre jobban növekszik az élet-, vagyon-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékek iránt - az Allianz kimagasló biztosítási szaktudásának előnyeit élvezhetik a régióban. Mostantól az UniCredit ügyfelei számára is ott leszünk az életük meghatározó pillanataiban”- hangsúlyozta Petros Papanikolaou az Allianz SE Regionális vezérigazgatója.

„Az UniCredit és az Allianz is elkötelezte magát, hogy tovább folytassa növekedését a régióban. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az UniCredit az Allianz-ot tartotta az ügyfelei részére a legjobb szolgáltatónak. Ezt az együttműködést a sikeres régiós stratégiánk visszaigazolásának tekintjük.”

„A partnerség tovább szélesíti az UniCredit által kínált szolgáltatások körét az élet- és nem-élet- biztosítások terén. A lakossági- és kisvállalkozási ügyfeleinknek ezáltal kimagasló szolgáltatást tudunk nyújtani, így ügyfeleink a régióban betöltött vezető pozíciónkból és az Allianz elismert brandjéből és szaktudásából is profitálhatnak” – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit Közép- Kelet Európai régiójának vezetője.

A régió meghatározó növekvő piacot jelent a biztosítási szektor számára, míg a penetráció jóval a Nyugat európai szint alatt van. Az együttműködésnek köszönhetően ez az értékesítési csatorna is javítani fogja a penetrációs mutatót az elkövetkező időszakban. 

További információ:

Allianz SE:

Christian Kroos                   Tel: +49 89 3800 5043, e-mail: christian.kroos@allianz.com

Daniela Markovic              Tel.: +49 89 3800 2063, e-mail: daniela.markovic@allianz.com

UniCredit:

Media Relations                 Tel.: +39 02 88623569, e-mail: mediarelations@unicredit.eu

Investor Relations              Tel.: +39 02 88621872, e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu

 

Az Allianz és az UniCredit a Közép- és Kelet Európai (CEE) régióra hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá

Allianz and UniCredit sign long-term strategic bancassurance partnership in Central and Eastern Europe (CEE)