Az Allianz fenntartható biztosítóként szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen

Allianz Hungária Zrt.
Az Allianz Csoport számára a fenntarthatóság elsődleges üzleti jelentőséggel bír, és évek óta elkötelezetten tesz azért, hogy környezetvédelmi és fenntarthatósági törekvéseit világszerte az üzleti működésébe integrálja.

A fenntarthatóságot évek óta üzleti prioritásként kezelő Allianz továbbra is az élmezőnyben van a fenntartható biztosítók körében. Az S&P Global közzétette a 2022-es Globális Vállalati Fenntarthatósági Értékelésének első eredményeit, ami alapján 2022. szeptember 23-án az Allianz 89 ponttal (a 100-ból) szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI).

Az Allianz évek óta elkötelezetten dolgozik azért világszerte, hogy az éghajlatváltozás elleni fellépés és a fenntarthatóság üzleti tevékenységének szerves része legyen. 

Az Allianz hosszú idő óta szerepel a világ egyik legelismertebb fenntarthatósági rangsorán, a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI), melyet eredetileg a módszertan kiváló minősége és a befektetőknek való megfelelés miatt választott a vállalat. 

Az Allianz fenntartható biztosítóként szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen


„A DJSI-hez hasonló fenntarthatósági rangsorok azért fontosak számunkra, mert megmutatják, hogy az Allianz nem csupán egy fenntartható vállalat, de véleményformálók is vagyunk ezen a téren” — mondja Line Hestvik, az Allianz Csoport fenntarthatósági igazgatója. „Továbbra is kitartóan folytatjuk a munkát, az értékeléseket pedig elemezni fogjuk, hogy tanulhassunk, és profitálhassunk belőlük a fenntarthatóságért folytatott erőfeszítéseinkben. Minden kollégának köszönettel tartozunk, aki az elmúlt években elhivatottan dolgozott azért, hogy fenntarthatósági céljainkat beépítsük a mindennapi üzleti működésbe.”

A fenntarthatósági rangsorok általánosságban a vállalatok fenntarthatósági teljesítményét mérik a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) szempontok alapján, és információt nyújtanak arról, hogy az adott vállalat hol áll az elvárható optimális szint és a versenytársak viszonylatában. Bizonyos esetekben azonban a rangsorok azt is mérik, hogy az ESG szempontok miként hatnak a vállalat teljesítményére. Megmutatják, hogy a vállalat mennyire reziliens az ESG tényezőkkel szemben, és jól látható, hogy az Allianz megfelelően alkalmazkodott azokhoz. Az Allianz elkötelezetten tesz azért, hogy az éghajlatváltozás elleni fellépés és a fenntarthatóság az üzleti tevékenységének szerves része legyen.

Az Allianz fenntartható biztosítóként szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen