7200 kiló édesség bajnokoktól rászoruló gyerekeknek 

Allianz Hungária Zrt.
5494 nélkülöző gyereket ajándékozott meg júliusban és augusztusban édességcsomagjaival a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az adományokat karitatív célú táborokban osztották ki, ahová a programot támogató Allianz Hungária Zrt. márkanagykövetei, Ekler Luca, Késely Ajna és Boronkay Péter is ellátogattak.  

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente 8 millió kilogramm lejáratközeli, illetve csomagolási hibás élelmiszert ment meg a megsemmisítéstől. Az áruházakból és gyártóktól összegyűjtött árukkal évente 250 ezer rászoruló embernek tudnak segíteni, ezeknek a kedvezményezettek kétharmadát gyermekek és családok teszik ki.

Az Élelmiszerbank kiemelten kezeli a gyermekeket az ellátotti körében, hiszen a szegénység és a nélkülözés a teljes életükre kihathat. Éppen ezért az Egyesület a jeles ünnepekkor és a nyári szünet idején olyan kezdeményezések mellé is oda szokott állni, amelyek nélkülöző gyerekeknek kínálnak élményeket. Az Élelmiszerbank gyártóktól és kereskedelmi láncoktól mentett édességcsomagokkal igyekszik még emlékezetesebbé tenni ezeket programokat, amihez az Allianz Hungária Zrt. biztosít pénzügyi hátteret.

Az Élelmiszerbank júliusban és augusztusban 58 nyári táborba juttatott édességeket a biztosítótársaság támogatásával, összesen 5494 nehéz sorsú gyerek részesült a 17 millió forint értékű édességből. Az ajándékok nyomokban sikerélményt, biztatást és inspirációt, is tartalmaztak, a legszerencsésebb táborozók ugyanis az Allianz Hungária Zrt. márkanagykövet sportolóival is találkozhattak. Ellátogatott hozzájuk Ekler Luca, paralimpiai bajnok atléta, Késely Ajna, európa-bajnoki dobogós úszó, és Boronkay Péter, Európa-bajnok paratriatlonista is.

Online tanulás

Mindenki számára maradandó emlék marad az ismerkedés, a közös sportolás és azok a beszámolók, amikből a gyerekek megtudhatták, hogy a bajnokaink miből merítenek erőt az aktív hétköznapokhoz és a legnagyobb kihívásokhoz.

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel 2 éve működünk együtt rendszeresen élelmiszeradományozási-, illetve egyéb gyerekprogramok megvalósításában. Szívmelengető, amikor közös akcióinkkal a rászoruló gyermekek öröméhez járulhatunk hozzá.  Ez alkalommal márkanagyköveteink Ekler Luca, Késely Ajna és Boronkay Péter közreműködésével pedig további felejthetetlen élménnyel szolgálhattunk a gyerekeknek. A sport világának inkluzivitása mindannyiunk számára hasznos példát mutat, főleg ha a kihívásokra gondolunk. Az olimpiai bajnokok jövőbe vetett hite és kitartása pedig mindannyiunkat inspirál és közelebb hozza egymáshoz az embereket. Hálásak vagyunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület erőfeszítéseiért és munkájáért, hogy a támogatásunkon és együttműködésünkön keresztül mindennek részei lehetünk.” - mondta Zsámboki Olivia az Allianz Hungária Zrt. senior kommunikációs szakértője.

„Példaértékű partnerséget köszönhetünk az Allianz Hungária Zrt.-nek. Nagyszerű érzés, hogy nemcsak pénzbeli eszközökkel segítik az élelmiszermentést és a nehéz sorsú gyermekek megajándékozását, hanem immár a márkanagyköveteik és a munkatársaik lelkesedésére is számíthatunk” – mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

7200 kiló édesség bajnokoktól rászoruló gyerekeknek