• Az Allianz csoport digitális befektetési alapja lesz Európa egyik legnagyobb insurtech befektetési vállalata
  • Az Allianz X a pótlólagos forrásokat arra fogja felhasználni, hogy közvetlenül fektessen be a biztosításhoz és a vagyonkezeléshez kapcsolódó globális digitális vállalatokba
  • Az Allianz X emellett szerepet vállal az Allianz általános digitális átalakulási stratégiájának végrehajtásában is
Az Allianz csoport digitális befektetési egységének, az Allianz X alapja 1 milliárd euróra nőtt az Allianz SE újabb befektetését követően. Az emelés az Allianz X befektetési múltjának, a gyorsan növekvő vállalatokkal való sikeres együttműködésének, valamint a csoport általános digitális átalakulási stratégiájához való hozzájárulásának eredménye.

A forrásokat további közvetlen befektetések eszközölésére használják fel majd az Allianz csoport számára stratégiai szempontból fontos digitális vállalatokba világszerte. Ezzel az alap mérete alapján az Allianz X lesz a digitális befektetéssel foglalkozó egyik legnagyobb európai vállalkozás, amely egyedülálló módon a világ vezető biztosítójában és vagyonkezelőjében rejlő lehetőségeket is ki tudja aknázni.

Az Allianz X eddig világszerte több mint 15 közvetlen befektetést eszközölt a biztosításhoz kapcsolódó digitális vállalkozásokba. Ezek egyike a 96,8 millió dollár befektetéssel megtámogatott BIMA mikrobiztosító, amely a mobiltechnológia eszközeivel alacsony jövedelmű ügyfeleket szolgál ki Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában. Az Allianz X emellett 2018 februárjában 30 millió dollárt fektetett be a Kansas City-i székhelyű C2FO készpénzoptimalizáló cégbe, majd áprilisban 35 millió dollárt a Go-Jek vezető délkelet-ázsiai mobilplatformba. Az Allianz X nemrégiben részt vett az N26 D-sorozatának finanszírozási fordulójában, miután a német pénzügyi startup 160 millió dolláros C-sorozat kibocsátásának egyik vezetője volt.

„Nagyon örülünk az Allianz X eddigi eredményeinek, és elkötelezettek vagyunk az Allianz fő üzleti tevékenységéhez kapcsolódó növekvő digitális vállalkozások következő generációjába való befektetés és azok fejlesztése mellett” – jelentette ki Iván de la Sota, az Allianz SE üzleti átalakítással foglalkozó igazgatója.

Az Allianz X ígéretes technológiai vállalatok számára biztosít tőkét, illetve arra fókuszál, hogy stratégia partnerséget alakítson ki a portfólió vállalatok és az Allianz egy vagy több működési egysége, illetve globális üzletága között.

Például az Allianz Indonézia partnerségi megállapodást kötött a Go-Jek motorkerékpáros fuvarmegosztó platformmal, amelynek értelmében a Go-Jek ügyfeleinek és járművezetőinek Allianz biztosítási termékeit és szolgáltatásait kínálják fel. Hasonlóképpen az Allianz Ghána kiadott egy terméket, amelynek részeként a BIMA mikrobiztosító ügyfelei az Allianz által jegyzett digitális biztosítási ajánlatokat kapnak. De ugyanígy említhető a C2FO készpénzoptimalizáló cég, amely egy egyszámlás hitelbiztosítási terméket vezetett be az Euler Hermesszel közösen. Minden befektetéssel dedikált csapat foglalkozik, amely az általuk kidolgozott közös vállalatfejlesztési kezdeményezéseket az Allianz üzleti egységével karöltve végrehajtja.

További információ:

Danielle Dias Coutinho, telefon: +49 172 349 2866,
e-mail-cím: Danielle.Coutinho@allianz.com

AZ ALLIANZ X-RŐL

Az Allianz X az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítójának és vagyonkezelőjének insurtech befektetési alapja. Az Allianz X olyan digitális startupokba fektet be, amelyek a biztosításhoz kapcsolódó ökoszisztémánk részei: mobilitás, connected property, connected health, vagyonkezelés és nyugdíj, data intelligence és kiberbiztonság. Célunk, hogy kapcsolódási pontot teremtsünk a portfólió vállalatai és az Allianzon belüli digitális ökoszisztéma között, és előmozdítsuk az innovációt az Allianz működési egységeinek és globális üzletágainak körében. További információk: www.allianzx.com.

A közlemények mindenkor az alábbiak figyelembevételével értelmezendők.

1 milliárd euróra nőtt az Allianz X alapja