Designkörkép: teljeskörű lakberendezéstől a designer kiegészítőkig

Local's Lore | 4 perc olvasási idő
Korábbi lakás és otthon tematikájú bejegyzéseink során foglalkoztunk magával az otthon és az otthonosság megteremtésének fontosságával illetve aktualitásával. Többek között a “hygge” életérzés, vagy a lakásdzsungel megteremtésével, továbbá azzal, hogy hogyan gondold újra az otthonodat a Pinterest segítségével. Az alábbi designkörkép segítségével pedig végigkalauzolunk Budapest enteriőr és lakáskiegészítő lelőhelyein, ahol nemcsak vásárolhatsz, de igényelhetsz tanácsadást és teljeskörű tervezést is, vagy egyszerűen csak inspirálódhatsz.
Idén október 1. és 11. között került sor a Design Hét rendezvénysorozatára, a járványhelyzethez alkalmazkodva hibrid (online és offline) formában. A Design Hét kapcsán szeretnénk nektek 5 olyan budapesti üzletet, concept store-t, illetve showroomot bemutatni, ahonnan berendezhetitek otthonaitokat vagy csak feldobhatjátok az enteriőrt egy-egy kiegészítővel. A designkörkép valójában egy ajánló arra reflektálva, hogy felértékelődött az otthon, mint élettér. Az ajánlás hasznos lehet mindazoknak, akik éppen építkeznek, lakást vagy házat rendeznek be, vágynak pár időtálló design(er) termékre vagy csak új ötleteket keresnek. 

Az Interni Budapest a termékeken túl egyfajta szellemiséget, életérzést közvetít, mely napjaink életstílusához igazodó, modern, ugyanakkor a megrendelői elvárásokat messzemenően figyelembe vevő terekben testesül meg. Olyan terekben, ahol a lakberendezési tárgyakon túl a személyiség ereje érezteti hatását. Olyan terekben, ahol a család minden tagja otthon érzi magát – ahol a privát és a közösségi szféra is magától értetődő természetességgel van jelen. Olyan terekben, melyek híven szolgálják a mindennapokat, és megnyugtató, kiegyensúlyozott keretet ad, mondhatni teret biztosít az életünknek. Kínálatukban megtalálhatóak a vezető német bulthaup gyár építészeti szemlélettel felépülő konyhái, az olasz Poltrona Frau kézi készítésű részletekben gazdag bőrbútorai, a szintén olasz LEMA minimalista esztétika mentén építkező, rendszerszemléletű kollekciói, a Foscarini látványos, már-már szoborszerű világítótestei, és az Alessi számos ikonikus kiegészítőt felvonultató választéka.

A Mobili Mania letisztult formájú, struktúrájú, a Bauhaus és a minimalista koncepciók inspirálta formavilágot kínál. Stílusos és elegáns tereket alakítanak ki, mely elsősorban a skandináv életstílust és minőséget közvetíti. Magas minőséget, elegáns-stílusos időtálló designnal foglalkozó márkákat kínálnak mint pl.: & tradition, Eva Solo, Designers Guild, Fritz Hansen, by Lassen, Skandinavisk és Vitra, közöttük pedig olyan kedvezőbb árfekvésű bútorokat és kiegészítőket is, melyek azoknak, akik először merészkednek a design világába, megadja azt a lehetőséget, hogy a magas minőséget (odafigyelő tervezést, finom megmunkálást, kiváló vasalatokat stb.) még pénztárcabarát áron élvezhessék.

A Solinfo professzionális világítástechnikával és high-end design berendezési termékek forgalmazásával foglalkozik. A Solinfo Group üzletében, a Solinfo Shopban a stílusos kiegészítőké a főszerep. Többek között olyan márkák lelőhelye, mint a Tom Dixon, Native Union, Broste Copenhagen, Hübsch, Klippan, a Design Letters, a HAY, az Ibride vagy akár az Eldvarm. A Solinfo Shop teljes kínálata 2020-tól már webshopról is rendelhető. “A világ vezető design márkáival karöltve olyan kivételesen széles választékot tárunk partnereink és leendő partnereink elé, mely nemzetközi szinten is egyedülálló. Mindezt egy következő szintre emelve, prémium szolgáltatásokkal, szakértelemmel, komplex látásmóddal és valódi szenvedéllyel átitatva kínáljuk. A Solinfo nem csupán beszerzési hely, hanem egy belsőépítészeti szakmai műhely. Szaktanácsadóinknak a design nem csak hivatásuk, hanem a hobbijuk is.”

A MONO art & design galéria és concept store egy letisztult tér az V. kerületi Kossuth Lajos utcában, ami 2014. novemberében azzal a céllal nyílt meg, hogy a városban egy olyan izgalmas teret hozzon létre, ami egyszerre működhet galériaként és üzletként, befogadva a legkülönbözőbb művészeti projekteket. Budapesten az elmúlt években folyamatosan élénkül a design-szcéna iránti érdeklődés. Egymás után indítják saját márkáikat a fiatal tervezők, egyre több design üzlet és pop-up bolt nyílik, amit mind a hazai és nemzetközi közönség kíváncsisággal fogad. Bár számos esemény köti össze, és tartja állandó mozgásban a designvilág szereplőit, kevés az olyan hely a városban, amely állandó platformként szolgálhat egy tágabb alkotói kör számára, és ahol mindig van tér a friss kezdeményezéseknek. A MONO art & design - mintegy 300 négyzetméteres üzletében  a hazai kortárs művészet és dizájn legjavát mutatja be és árusítja legyen szó berendezési tárgyakról, kiegészítőkről vagy műalkotásokról

 

A Pauza független tervezők és kisvállalkozók inspiráló lakberendezési és életmódtermékeinek lelőhelye, Budapest V.kerületében, a Vitkovics utca 7. szám alatt. Ha nem vagy budapesti és online szeretnél rendelni, jó helyen jársz, mert a webshopban mindent elérsz, amit az üzletben is megtalálsz. Lakberendezési kiegészítők nappaliba, hálószobába, fürdőbe, konyhába és kertbe. Lakástextilek, tárolók, kosarak,  virágkaspók, tányérok, kanalak kapnak helyet a Pauzában. Az esztétikum, a minőség és a megtervezettség minden esetben szempont. A Pauza missziója, hogy ösztönözzön arra, hogy tudatosan keresd a mindennapokban azokat a termékeket, amik fenntarthatósági szempontból jobbak a világnak. Vásárolj inkább kevesebbet, de jobbat: tárgyakat, amiknek történetük van, és amelyekre jó ránézni.

Ne feledjük, hogy lakásbiztosításunk a berendezési tárgyainkra, műalkotásokra és a munkavégzés eszközeire is kiterjeszthető, ami kiemeltem fontos lehet a biztosítás megkötésekor. Új vagy korszerűbb, drágább berendezési tárgyak vásárlásakor, lakás- vagy házfelújításkor ne csak bútorainkat, használati tárgyainkat, de lakásbiztosításunkat is szabjuk igényeinkhez, így sok későbbi kellemetlenséget és vesződséget előzhetünk meg! Válasszunk nekünk megfelelő csomagot a legkorszerűbb, teljesen online köthető Allianz Otthonom lakásbiztosítások közül!