Első autó – első gépjármű-biztosítás
 

Allianz Hungária Zrt. | 3 perc olvasási idő
Megszerezted a jogosítványt? Gratulálunk! Korábbi bejegyzéseinkben kifejtettük az autóvásárlás lehetséges buktatóit, illetve a szerződéskötés fontos pontjait. Most nézzük, milyen kérdések merülhetnek fel az első autód biztosításának megkötésével kapcsolatban. 

 

Mi a különbség a kötelező és a casco biztosítás között?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás abban az esetben nyújt fedezetet, ha autónkkal valaki másnak okozunk kárt. Gépjármű vásárlása esetén haladéktalanul gondoskodnunk kell róla, ugyanis kötelező biztosítás hiányában nem vehetünk részt a közúti közlekedésben. Baleset esetén a KGFB megtéríti a károsult sofőr költségeit, amennyiben a balesetet mi okoztuk. A casco biztosítás ezzel szemben a mi védelmünket szolgálja, ennek terhére rendezhetjük saját kárainkat, a választott fedezetek függvényében. 

AzAllianz Autómbiztosítás Komfort csomagja a kötelező biztosítás mellett díjmentes alap assistance, jogi segítségnyújtás és alap közlekedési baleset fedezeteket is tartalmaz. Választható továbbá a Plusz, az Extra vagy akár a Max csomag is fokozottabb védelmet biztosító casco fedezetekért. 

 

 

Mennyibe fog kerülni?

A biztosítás díját sok tényező befolyásolhatja, például a gépjármű típusa vagy a teljesítménye, illetve az is, hogy az úgynevezett bonus-malus rendszerben hol helyezkedünk el. A bonus-malus rendszer jutalmazza a biztonságos és felelős autóvezetést (bonus), azonban károkozás következtében megvonja a kedvezményt (malus). Egy üzembentartó, aki friss jogosítvánnyal köt biztosítást a gépjárművére A00-s kategóriába kerül, ahonnan a következő évben kármentesség esetén felfelé lép egy fokozatot, a B01-be, ha pedig történt károkozás, akkor lefelé, az M02-be. 

A pontos biztosítási összeg megállapításához használd online kalkulátorunkat!

Mikor és hogyan kell fizetnem?

A kalkuláció során egy éves díjat állapít meg nekünk a kalkulátor, majd eldönthetjük, milyen időközönként szeretnénk fizetni. Választhatunk havi, negyedéves, féléves vagy éves gyakoriságot. Rendezhetjük bankszámláról díjlehívással, átutalással, bankkártyával, sőt még csekken, sőt csoportos beszedési megbízással is. 

Hol tudom elintézni?

Az Allianz támogatja a papírmentes, környezetbarát ügyintézést, ezért 10% kedvezményt biztosít, ha online kötöd meg szerződésed.  Érdemes regisztrálnod az AllianzÜgyfélportálra is, hiszen a felületen számos biztosítással kapcsolatos ügyintézést végezhetsz el, például megtekintheted a biztosítási szerződésed adatait, a kapcsolódó dokumentumokat, illetve közvetlenül rendezheted az esedékes díjad bankkártyás fizetéssel.

Válaszd az Allianz Autóm MAX csomagját 2022.03.21. és 2022.05.15. között, és az átfogó védelmen felül az 5 db 100.000 forint értékű MOL Group Gift kártya egyike is a tiéd lehet!