Amibe kevesen gondolnak bele kötelező biztosítás választásánál

Dicső Inez Viktória | 2 perc
Kötelező biztosítás kiválasztásánál a legtöbben egyetlen szempontot tartanak szem előtt, ez pedig – nem meglepő módon – az ár.

„A kötelezőm úgysem nekem fizet.” – hangzik el sokszor az érv. Ez jórészt így van, viszont ott vannak a kellemetlen kivételek...

Bár alapvetően mindenki a balesetmentes közlekedésre törekszik, de a példa okáért tegyük fel, hogy autónkkal balesetet okoztunk. Az ütközés során a velünk egy járműben utazó (vagy utazók) is megsérül(tek). Az utasunkkal vele voltak személyi okmányai, táskája, telefonja, esetleg laptopja, nem beszélve a rajta lévő ruházatról, melyek egy része megrongálódott, vagy használhatatlanná vált.
Megtörténhet, hogy utasunk a sérülései miatt kiesik a munkájából (ez lehet néhány nap, de akár hosszabb idő is). Ebben az esetben számára a munkából történő kimaradás idejére a kiesett bevétel összegét is meg kell térítenie valakinek. Sőt, a sérülés mértékétől függően az is előfordulhat, hogy sajnos nem is fogja tudni újra ellátni munkáját - ebben az esetben pedig élete végéig szóló kártérítést is követelhet (például havi járadék formájában).

 

 

Hogy ilyenkor mi téríti meg mindezeket a károkat? Bizony, a vétkes sofőr kötelező biztosítása!

Mivel a velünk egy járműben utazók az esetek zömében családtagjaink, barátaink, esetleg munkatársaink, ennek fényében rögtön felértékelődik a biztosítóválasztás szerepe.

Az senki előtt nem titok, hogy a közelmúltban két biztosítótársaság ügyfelei kerültek nehezebb helyzetbe biztosítójuk csődje miatt. Bár a helyzet az egyik esetben már megoldódott, az ügyfelek számára okozott jó néhány álmatlan éjszakát. Ilyenkor az a forgatókönyv is lejátszódhat, hogy hiába fizettük rendszeresen a díjunkat, mégis saját zsebből lennénk kénytelenek rendezni egy általunk okozott kárt, ha a biztosító fizetésképtelenné válik.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő