Télből a nyárba: Thaiföld
 

Allianz Hungária Zrt. | 3 perc olvasási idő
Sokan választják az utazást kikapcsolódásként a téli hónapokban is. Vannak, akik a síelés szerelmesei, és a havas hegycsúcsok felé veszik az irányt, mások pedig inkább melegebb éghajlatra menekülnek a hideg időjárás elől. A gyönyörű strandok, a kedvező időjárás, a pezsgő éjszakai élet és a sokszínű kikapcsolódási lehetőségek miatt népszerű úti cél például a mosoly országa, Thaiföld.

Utazás repülővel

A főszezon nagyjából decembertől márciusig tart. Ilyenkor a legkedvezőbb az időjárás, süt a nap, kevés a csapadék, ami tökéletes a tengerparti kikapcsolódáshoz és Thaiföld felfedezéséhez. Érdemes több hónappal az utazás előtt figyelni a repülőjegyek árának alakulását és lecsapni a jó ajánlatokra, hiszen ez teszi ki a teljes utazás költségének túlnyomó részét. Budapestről jelenleg nincs közvetlen járat Bangkokba, azonban Bécsből átszállás nélkül is eljuthatunk a thai fővárosba nagyjából tíz óra alatt. 

Késik a repülőgéped vagy törlik a légijáratod? Mire te megtudod, már mi is intézkedünk! Ha Arany vagy Platina biztosítási csomaggal utazol, és az utasbiztosítás kötésekor megadtad a menetrendszerinti járatok számát és indulását, valamint a bank nevét és a bankszámlaszámot, nyugodt lehetsz ilyen helyzetben is, hiszen már az eredeti érkezési időponthoz viszonyítva huszonnégy órán belül a bankszámládon landolhat a kártérítésed – hála a blokklánc alapon működő kárrendezésnek. 

 

Gasztronómia

A thai konyha erős fűszerezésű ételeiről híres, gyakran használnak például chilit. Általánosságban elmondható, hogy az étel olcsóbb, mint Budapesten, a halételek rajongói szinte fillérekért válogathatnak a tenger gyümölcseiből. A kihagyhatatlan éjszakai piacokon vagy úszó piacokon érdemes megkóstolni a helyi különlegességeket is. A vegetáriánusok sem maradnak éhen, változatos a zöldséges ételkínálat és népszerűek az élénk színekben pompázó, helyi alapanyagból készült gyümölcsturmixok is. 

 

 

Kikapcsolódás

Thaiföld rengeteg lehetőséget kínál a feltöltődésre akkor is, ha egyszerűen pihenni szeretnénk és akkor is, ha aktív kikapcsolódásra, izgalmakra szomjazunk.

Bangkok igazi nyüzsgő nagyváros felhőkarcolókkal, bevásárlóközponttokkal, mesébe illő buddhista templomokkal és hangulatos sikátorokkal, ahol magunkba szívhatjuk Ázsia kultúráját.

Érdemes ellátogatni a Sziámi Királyság egykori fővárosába, Ayutthayába is, amely körülbelül egy órás autóútra található Bangkoktól. A csatornákkal átszőtt városban - melyet Kelet Velencéjének is neveznek - többszáz éves palotákat és templomokat fedezhetünk fel.

Belföldi repülőjáratokkal eljuthatunk az ország déli területeire, például Phuketre, Thaiföld legnagyobb szigetére, ahol megcsodálhatjuk Délkelet-Ázsia legnagyobb Buddha szobrát, majd kipihenhetjük a túrát a fehérhomokos strandok egyikén.

A thai szigetek népszerűek a búvárkodás szerelmeseinek körében, illetve számos tengerpart kínál lehetőséget a jetskizésre vagy tengeri kajakozásra. Ha kipróbálnánk valamelyiket az említett sporttevékenységek közül, válasszuk a Platina biztosítási csomagot!

 

 

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre! Az önfeledt kikapcsolódáshoz elengedhetetlen, hogy biztonságban érezzük magunkat, ezért mindig kössünk a tervezett utazáshoz illeszkedő  utasbiztosítást! Thaiföldi utazáshoz az Útitárs utasbiztosítás Platina csomagját ajánljuk a széleskörű védelemért.