Késik a repülőgéped vagy törlik a légijáratod? Mire te megtudod, már mi is intézkedünk!

Allianz Hungária Zrt. | 4 perc olvasási idő
Az Allianz Hungária utasbiztosítási csomagjai már eddig is megoldást kínáltak a légijáratok késése és a járatok törlése esetére, a napokig tartó adminisztrációnak és a hosszadalmas ügyintézésnek azonban 2022 nyarán vége. Ha az Útitárs, a Téli Sportok és Extrém Sportok biztosítások Arany és Platina csomagjaival utazol és ilyen helyzetbe kerülsz nyugodt lehetsz, hiszen már huszonnégy órán belül a számládon landolhat a kártérítésed – hála a blokklánc alapon működő kárrendezésnek. 

Az a probléma, hogy egy repülőgép késik vagy egy légijáratot törölnek, nagyjából egyidős a légiközlekedéssel, ezért az utasbiztosítások gyakran tartalmazzák fedezetként. Kétségtelen, hogy ebben a helyzetben több bosszantó tényező van: később érjük el az úticélunkat. Ha az utasbiztosításunk nem terjed ki ezekre az eseményekre akkor semmilyen kártérítést nem kapunk, ha pedig van, akkor is ügyintézés vár ránk. A teendők sora eddig úgy festett, hogy a légitársaságtól bekértük az igazolást, hogy járatunk hány órát késett vagy törölték, rendszerint több hétig várhattunk válaszukra, ami alapján a biztosító felé a kárt bejelenthetjük, ez után megvártuk, amíg a biztosító feldolgozza a bejelentést, ellenőrzi a káresemény körülményeit, és ha minden részlet a helyére került, akkor fizet. Az Allianz említett utasbiztosításai (Útitárs, a Téli Sportok és Extrém Sportok Arany és Platina csomagjai) 2022. júniusától azonban lényegesen lerövidítik ezt a folyamatot, az informatika egyik legmodernebb területének köszönhetően.

 

 

A blokkláncokon futó okosszerződések gyors ügyintézést és automatikus kifizetést garantálnak az Allianz Hungária ügyfeleinek. Egy repülőjárat késését vagy törlését követően már nincs szükség kárbejelentésre és annak elbírálására sem, hiszen az utasbiztosításainkban alkalmazott okosszerződések képesek automatikusan értesülni arról, ha egy légijárat késik vagy törlik, és indulhat is a kártérítés az utasbiztosítási szerződés feltételei szerint. Ehhez ügyfelünknek a biztosítás megkötésekor mindössze annyi a teendője, hogy megadja a repülőjáratának számát és a bankszámlaszámát, amelyre 24 órán belül automatikusan megérkezhet a kártérítés (a szolgáltatás igénybevételének részletes feltételei ide kattintva érhetőek el).

 

Szolgáltatási összeg

 

Arany csomagok

Platina csomagok

Járattörlés esetén

10.000 Ft/biztosított

20.000 Ft/biztosított

3 órán túli késés esetén

nincs

 

20.000 Ft/biztosított

6 órán túli késés esetén

10.000 Ft/biztosított

Az Allianznál, a magyar biztosítási piac meghatározó szereplőjeként, a jövő biztosítójaként és a technológiai fejlődés, valamint a digitális megoldások elkötelezettjeként mindig arra törekszünk, hogy amint lehet beépítsük a legújabb vívmányokat biztosítási termékeinkbe. Ennek érdekében léptünk partnerségre az Insurwiz Technology Kft-vel, amely saját fejlesztésű, ethereumalapú blokkláncán működteti az utasbiztosításainkhoz kapcsolt okosszerződések kárrendezését.

Készülj fel az utazásaiddal kapcsolatos kockázatokra az Allianz Hungária utasbiztosításaival! Kalkulátorunkkal könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatod utasbiztosításaid díját és meg is kötheted biztosításodat 10 százalék online kedvezménnyel!