Tájékoztatás elektronikus úton történő szerződéskötésről

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által az allianz.hu oldalon beküldött biztosítási ajánlat megtétele után az adatok automatikusan feldolgozásra kerülnek a biztosító informatikai rendszerében.

Honlapunkon és online szerződéskötési oldalainkon tájékozódhat aktuális szolgáltatásainkról, kedvezményeinkről, kiszámolhatja díját és meg is kötheti biztosítását.

A biztosítás elektronikus úton történő megkötése tarifáló oldalainkon a megfelelő adatok megadásával és a biztosítási ajánlat beküldésével történik. A szerződéskötés lépései a tarifáló felületeken láthatók és nyomon követhetők. Az ajánlat biztosítóhoz történő beérkezését követően a biztosító az Ön által megadott e-mail címre visszaigazoló email-t küld. Amennyiben a biztosítóhoz beérkezett ajánlata kockázat elbírálást követően szerződéssé válik, a biztosító az Ön által megadott e-mail címre a szerződést igazoló kötvényt elektronikus levélben küldi ki.

Tájékoztatjuk, hogy az allianz.hu oldalon az 1. pontban foglaltak szerint megkötött biztosítási szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.

Elektronikus úton kötött szerződésének adataihoz (az Utasbiztosítás és az Allianz Cégmester Vállalkozásbiztosítás kivételével) elektronikus formában az allianz.hu oldalon az Allianz Ügyfélportál felületre belépve a Szerződéses adatok menüpontban bármikor hozzáférhet.

A biztosítási szerződés nyelve a magyar.

Az elektronikus szerződéskötésre vonatkozóan a biztosító magára nézve kötelező érvényűnek fogadja el Fogyasztóvédelmi alapelveit, amelyekről itt tájékozódhat.

A megkötött szerződésre vonatkozó hatályos biztosítási szerződési feltételeket megismerheti az allianz.hu internetes oldal megfelelő termékcsoportjánál található letölthető dokumentumok között. A szerződéskötés időpontjában érvényes szerződési feltételeket az ajánlattétel során letölthető formában átadjuk az Ön számára.

Az Allianz Ügyfélportál igénybevételére vonatkozó hatályos Általános Szerződési Feltételeket Ön az ajánlattétel során megismeri és bármikor elérheti az ugyfelportal.allianz.hu oldalon.

Kérjük, mielőtt véglegesítené biztosítási ajánlatát, győződjön meg róla, hogy megadott adatai pontosak. Amennyiben a biztosítási ajánlat beküldése után talál hibát, kérjük, vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot:
  • Telefonon, a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon. A részletekről bővebb tájékoztatást itt talál:

Telefonos ügyfélszolgálat

  • Személyesen, ügyfélkapcsolati pontjaink egyikén. A részletekről bővebb tájékoztatást itt talál:

Ügyfélkapcsolati pontjaink

  • Online. A részletekről bővebb tájékoztatást itt talál:

Észrevételek