Az Allianz Hungária Zrt.

A németországi központú Allianz - amely a magyar pénzügyi szektor első és legnagyobb nyugati befektetője volt - a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza, Európában piacvezető.

A németországi központú Allianz – amely a magyar pénzügyi szektor első és legnagyobb nyugati befektetője volt – a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza, Európában piacvezető.

Az Allianz alaptevékenységei

 • vagyon- és felelősségbiztosítás
 • élet- és egészségbiztosítás
 • vagyonkezelés

Az Allianz a vezető nemzetközi vállalkozások élenjáró globális biztosítója, a "Fortune 500"-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 1900 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Az Allianz a világ több, mint 70 országában nyújt biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat. A csoporthoz csatlakozott társaságok rendszerint erős pozícióval rendelkeznek saját piacaikon szerte Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ausztráliában csakúgy, mint Ázsia és Kelet-Európa fejlődő piacain. Az Allianz számos országban piacvezető, a kelet-közép-európai régióban a legjelentősebb biztosítócsoport. Több mint 147 000 munkatársat foglalkozat szerte a világon.

Az Allianz Csoport a testvérvállalatok hálózatán keresztül a nemzetközi szaktudás legjavát nyújtja ügyfeleinek, világméretű tapasztalatokat hasznosít, hozzájutást biztosít a legfrissebb szakmai módszerekhez. Sok évtizedes sikeres fejlődésének másik bázisa, hogy az ismeretek felhasználásakor az adott országbeli ügyfelek körülményeit, lehetőségeit és igényeit tekinti elsődlegesnek.

 
Küldetésünk

Mi az Allianznál 1890 óta azért dolgozunk világszerte, hogy az emberek biztonságban tudják az életüket és ügyfeleink bátran tekintsenek a jövőbe

Aktuáriusok, tanácsadók és üzletkötők; mérnökök, jogászok és műszaki szakértők; gyermekek és szülők, könyvelők, befektetők és vállalkozók vagyunk – és együtt alakítjuk a pénzügyi szektort.

Mivel tudjuk, mennyire fontos egy üzleti partner az életben, aki hosszú távon is megbízható megoldásokat biztosít, arra törekszünk, hogy jól végezzünk a munkánkat – szenvedéllyel, minden nap.

 Alapértékeink

 • Ügyfél- és piaci kiválóság
 • Számunkra két dolog fontos: az ügyfél és a minőség.
 • Együttműködés
 • Ezt tükrözi mottónk is: Társ az élet útján.
 • Vállalkozói szemlélet
 • Az élet egy kaland – vágjunk bele bátran!
 • Bizalom
 • Hosszú távú és megbízhatóságon alapuló kapcsolatra törekszünk.

 Vállalati kultúránk víziója az Inkluzív meritokrácia

Hiszünk abban, hogy vállalati kultúránk továbbfejleszthető egy agilisabb, még jobban ügyfél-orientált, együttműködőbb felfogás irányába, amely az inkluzív meritokrácia nevet kapta. A meritokrácia definíciójából adódóan egy olyan környezet, ahol a társadalmi pozíciót a származás helyett az egyén tehetsége, tudása, szorgalma és teljesítménye határozza meg.

Az Inkluzív Meritokráciát három fő pillérével jellemezzük:

 •  Az ember és a teljesítmény együtt, egyformán számít – az egyik nem létezik a másik nélkül, szerintünk az embert alapvetően produktuma definiálja.
 • Elsődleges kérdéseink a „Mit?” és a „Hogyan?” – számunkra az Allianznál ugyanis ezek a teljesítmény legfontosabb aspektusai.
 • Alapértékeink jelölik ki számunkra azokat a viselkedési normákat, amelyet mindannyian követünk, magunkénak érzünk, és amelyekre törekszünk.