- Készítsük ki elő előre az alapanyagokat, ezzel megelőzve az ide-oda rohangálást.
- A tűzhelyen lévő edények nyelét fordítsuk befelé. A kilógó nyelekbe beleütközve könnyen leforrázhatjuk magunkat.
- A tűzhelyet, legyen az gáz vagy villany, ha már nem használjuk, kapcsoljuk ki, nehogy megégessük magunkat.
- Késeket soha ne használjunk zsíros, csúszós kézzel.
- A darálók, aprítók használata során bármennyire sietünk is, ne gyorsítsuk a működést kézzel.
- Használat után a kisgépeket azonnal áramtalanítani kell.
- Gyerekek csak akkor segítsenek a konyhai feladatokban, ha már biztonsággal kezelik a kést vagy gépeket, de akkor is kizárólag szülői felügyelet mellett.
- A padlóra leeső ételdarabok, vagy lecsepegő folyadékok csúszás- és balesetveszélyesek.
- A fedővel ellátott edényeket óvatosan emeljük le, nehogy a felcsapó gőz égési sérüléseket okozzon.
- A forró tepsikhez és edényekhez sütőkesztyűvel nyúljunk csak, így elkerülhető a kéz megégése, felhólyagosodása.
Fontos számunkra, hogy ügyfeleink az ünnepek alatt is biztonságban legyenek. Az ünnepi sütést-főzést szeretnénk megkönnyíteni, ezért készültünk néhány olyan ünnepi recepttel a Street Kitchen oldalán, melyekben balesetmegelőzési tippekkel segítjük a főzést.
Kellemes és biztonságos készülődést kívánunk!