Utazz, akár a felfedezők!

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő

Nincs is annál jobb, mint kötöttségek nélkül kalandozni izgalmasabbnál izgalmasabb tájakon. Olvasd el tippjeinket, ha utazni készülsz!

 

Régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy egy hétvégére, esetleg hosszabb időre „megszöksz”, vagy már rutinos róka vagy, ha utazásról van szó? Mindkét esetben érdemes idén kipróbálnotok, milyen az, amikor magatoknak szerveztek meg mindent!

Manapság már egy belföldi wellnes hétvége árából eljuthatunk Európa városainak egyikébe, akár repülővel is, ha ügyesen sikerül foglalnunk.  Korábban már írtunk arról, mire érdemes figyelni, ha hátizsákkal indultok Európának.

Mi arra bíztatunk titeket, hogy ne csak a legnépszerűbb úti célok felé legyetek nyitottak, hanem olyan rejtett kincseket is fedezzetek fel, ami eddig esetleg eddig nem volt a prioritási listátok élén.  

Olyan országokat és városokat is tűzzetek bakancslistátokra, amire eddig nem is gondoltatok. Ilyen például:

  • Llubljana, Szlovénia: Gyönyörű óváros, macskaköves utcák, hidak, hangulatos kávézók és éttermek a folyóparton. Ár-érték arányban szinte verhetetlen szálláshelyek!
  • Belgrád, Szerbia: Élénk, hangulatos város, finom konyha, sok látnivaló, és rendkívül barátságos árak várják a Belgrádba látogatókat. Igazán kár lenne kihagyni.
  • Riga, Lettország: Ingyenes múzeumok, kulináris különlegességek, Európa legnagyobb orgonája vár Lettország szívében.
  • Gdansk, Lengyelország: Homokos tengerpart, látványos sziklák... Gdansk, a lengyel tengerpartok fővárosa színes programokkal várja a turistákat. Galériák, múzeumok, könnyű és komolyzenei fesztiválok mellett ha meguntuk a parti henyélést, kerékpárra pattnhatunk, és bebarangolhatjuk a csodálatos környéket.

 

Utazásotok során érdemes minél több időt töltetnetek a helyiek társaságában, hogy még inkább azonosulni tudjatok a város hangulatával, és még több bennfentes tipphez, információhoz jussatok. Ennek kiváló módja lehet, ha nem szállodát választotok, hanem kisebb panziót, esetleg kiadó szobát kerestek a felfedezésre váró városban!

Ha lehetőség van rá, válasszátok a „helyi kifőzdét” a felkapott éttermek helyett, kérdezzétek meg, hol vásárolnak a helyiek, és milyen tradicionális ételt ajánlanának, amit nem hagyhattok ki.
Ez igaz a látványosságokra is, rengeteg érték lapul még az útikönyvek leírásán túl is úti célotokban…

Indulás előtt ne felejtsétek el az utasbiztosítást, ráadásul hűségetekért kedvezmény jár, ha kalandjaitok során minket választotok. :)

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő