Utasbiztosításainkról egyszerűen
 

Allianz Hungária Zrt. | 3 perc olvasási idő
Az álom könnyedén rémálommá válhat, hogyha a nyaralás során elkeveredik a poggyászunk, késik a gép, esetleg baleset ér minket, vagy egyik útitársunkat. Ilyen, és hasonló váratlan helyzetekben nyújtanak nagy segítséget az Allianz utasbiztosításai.

Melyiket válasszam?

Több különböző típus közül választhatunk, attól függően, hogy milyen kalandokat tervezünk utunk során. Egy tengerparti lazításhoz, vagy városlátogatáshoz kiváló választás az Útitárs utasbiztosítás. Mindenkinek ajánlott, aki családjával, párjával, barátaival, vagy akár egyedül külföldi nyaralást tervez, illetve tanulás, vagy munkavégzés céljából külföldre utazik maximum 90 napra. Hosszabb tartózkodás esetén az Útitárs XL utasbiztosítás garantálja biztonságunkat.

 

 

Az aktív kikapcsolódást kedvelők választhatnak különböző sporttevékenységekre kiterjeszthető biztosítások közül is. A téli sportok szerelmeseinek ajánlott a beszédes elnevezésű Téli sportok utasbiztosítás, amely a kijelölt pályán való síelésen és a snowboardozáson túl megköthető szánkózásra, hótalpas túrázásra, korcsolyázásra, motoros és kutyaszánozásra, hóraftingra, valamint bobozásra is. A merészebbeknek, akik számára az extrém sportolás vagy a pályán kívüli téli sportolás jelenti a feltöltődést, az Extrém sport utasbiztosítás javasolt. Még több típusért, és részletes információkért kattints ide.

Kiterjed a COVID-19 fertőzésre is?

  • Az Allianz utasbiztosítások kiterjednek a vírusfertőzés kapcsán szükséges sürgősségi ellátásra, ez alól a COVID-19 sem kivétel, az Allianz a választott utasbiztosítás szerinti limitig megtéríti a felmerülő költségeket. Ügyfeleink részére a széleskörű védelemért a Platina termékszint választását javasoljuk, mely alapján többek között olyan költségekre is fedezetet nyújtanak, mint például a hatósági karantén. Limit nélkül megtérítjük a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét.

    Fontos megjegyezni azonban, hogy az Allianz utasbiztosítások nem érvényesek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségekben, ezért mindenképp tájékozódjunk a biztosítás megkötése előtt.


Megfeledkeztem róla, az utazás napján is megköthetem?

Sosincs túl késő! Az Allianz utasbiztosítások az utazás előtt 2 órával is megköthetők online, néhány perc alatt, azonban fontos, hogy még Magyarország területéről történjen a biztosításkötés. Nem érdemes azonban az utolsó pillanatra hagyni, ugyanis az utazás napján kötött utasbiztosítások esetén a biztosító kockázatviselése a díj megfizetésétől számított 2. órától indul. Ez alól kivételt jelentenek közlekedési baleset esetén a poggyászbiztosítás, és a baleset-biztosítás keretében nyújtott szolgáltatások.

Hogyan tudom megkötni?

Az Allianz utasbiztosítások egyszerűen és gyorsan megköthetők online kalkulátorunk segítségével vagy személyesen üzletkötőinknél, akik az igényeket felmérve kiegészítő biztosításokat is tudnak ajánlani. Ráadásul 2021.07.01-09.05. között 20% kedvezménnyel juthatsz hozzá Allianz Útitárs és Extrém sport utasbiztosításainkhoz.