Tavaszi jó tanács: ne felejts el Cascot kötni, ha autót veszel!

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő
6500 forint – ennyit minimum ott hagyunk egy átlagos bevásárlásnál a szupermarketben, úgy, hogy általában az az érzésünk, alig vettünk valamit. Átlagosan ennyit költöttek a magyarok havonta olyan casco biztosításra 2016-ban, ami teljes körűen véd az esetleges káresemények ellen. Ám csak az autósok töredéke szán pénzt cascóra, azok közül pedig, akik már áldoztak erre, sokan nem tudják pontosan, a kiválasztott módozat milyen kockázatok ellen nyújt védelmet.
Közel 9 százalékkal többet költöttek a magyarok teljes körű casco-biztosításra 2016-ban, mint egy évvel korábban. A rossz hír az, hogy az átlagosan 78 ezer forint éves díjat (azaz havonta mindössze 6500 forintot) csak az autósok egy része fordította casco biztosításra.  Pedig számos lehetőség közül választhatsz, ha szeretnéd, hogy egy-egy elemi, lopás- vagy töréskár ne ürítse ki a pénztárcádat, sőt ne kelljen még az egyéb célokra – egy nagyobb értékű műszaki cikk vásárlására vagy a nyaralásra – félretett összeghez is hozzányúlnod. Ez a kérdés most azért különösen aktuális, mert végre itt a tavasz, amikor sokan hajlamosak lecserélni régi autójukat egy újabbra, legyen az vadonatúj, vagy használt, de fiatalabb az előző négykerekűnél. Korántsem a kortól függ, hogy ki mennyire félti járművét, ezt jól mutatja, hogy a casco biztosításokat tavaly átlagosan 6 év 2 hónapos autókra kötötték.A tapasztalatok szerint sokan azért választanak egy adott biztosítót, mert már meglévő egyéb módozatuk miatt kedvezményt kapnak. Pedig érdemes megvizsgálni a piacon fellelhető többi ajánlatot is. A casco választásánál például az elvárt szolgáltatás minőségét, az ügyintézés egyszerűségét és a kárrendezés színvonalát, valamint az esetleges kiegészítő szolgáltatásokat is górcső alá kell venni. A jelenlegi gazdasági környezetben ugyanis még inkább felértékelődött meglévő értékeink jó állapotban való megtartása, valamint gyarapítása. A piaci igényeket figyelembe véve az Allianz olyan szolgáltatást kínál ügyfeleinek, mely értékeik megőrzésében nyújt valós segítséget, biztonságot.

Ha a cascódat online kötöd meg nálunk, s mellé elektronikus ügyintézést választasz, akár több ezer forintot is megtakaríthatsz, hiszen a papírmentes, környezettudatos kommunikációt mi is támogatjuk. Még nagyobb kedvezményt érhetsz el, ha együtt kötöd meg a cascót a kötelező gépjármű felelősségbiztosítással. Magasabb önrészesedés választásával pedig még tovább csökkentheted a biztosításod díját.

 

Az Allianz e-Casco biztosítás kiterjed a teljes gépjármű széria- és extra tartozékaira, a kötelező tartozékokra (például a biztonsági gyerekülésre),  fél-félmillió forintig az elektroakusztikai berendezésekre és a keréktárcsákra, felár nélkül! Előny, hogy az önrész rugalmasan alakítható. Az ügyintézés nálunk gyors, profi és egyszerű az Ügyfélportálon, miközben számos díjfizetési mód és gyakoriság választható.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő