Szja-visszatérítés – mire érdemes felhasználni?

Allianz Hungária Zrt. | 3 perc olvasási idő
A gyermeket nevelő szülők – akik megfelelnek a vonatkozó szabályoknak – visszakapják a 2021-es évre befizetett személyi jövedelemadójukat, az átlagbér mértékéig. Ez adózónként maximum 809 ezer forintot jelenthet, és akár mindkét szülő igénybe veheti, így sok háztartás esetében igen jelentős összegről beszélhetünk. De mihez kezdjen a család ezzel a váratlan ajándékkal? 

Fellélegzés

A nehéz anyagi helyzetben lévő családok számára nagy segítséget jelenthet az szja-visszatérítés összege, amit szabadon felhasználhatunk, például javíthatjuk lakhatási körülményeinket vagy csökkenthetjük tartozásainkat. Az egyszeri juttatás lehetőséget adhat egy meghibásodott műszaki cikk lecserélésére vagy javíttatására, de akár tanulmányaink megkezdését vagy folytatását is finanszírozhatjuk belőle.

Kényeztetés

Dönthetünk úgy is, hogy megjutalmazzuk magunkat a kapott összegből, megvásárolhatjuk a rég áhított műszaki cikket, ruhát, cipőt, játékot. Egy közös élmény a családdal, egy utazás is nagyszerű kikapcsolódás minden korcsoport számára. Külföld vagy belföld? Hegyvidék, nagyváros vagy tengerpart? Nem könnyű a választás. Számos üdülőhely kínál gyerekeknek szóló programokat, játszóházat, mesesarkot, amikkel lefoglalják a kicsiket, amíg a felnőttek lazítanak. Pihenés után az időtöltésnek csak képzeletünk szabhat határt. Túrázás, síelés, városnézés – jöhet bármi, ami boldoggá teszi a család apraját-nagyját.

 

 

Jótékonyság

A korábbi években megszokott módon minden adófizető felajánlhatja személyi jövedelemadójának 1+1%-át civil szervezetek illetve egyházak részére, függetlenül attól, hogy jogosult-e az szja-visszatérítésre. Felmerülhet a gondolat, hogy ebben az évben kicsivel többet adjunk, hiszen itt a lehetőség, hogy eldönthessük, mire költjük az adónkat. A szívünkhöz közel álló civil szervezet vagy szervezetek honlapján könnyedén megtalálhatjuk a bankszámlaszámot, melyre átutalhatjuk az általunk tetszőlegesen meghatározott összeget.

Öngondoskodás

A befektetési célú életbiztosítás az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma, hiszen a megtakarítás mellett biztosítási védelmet is nyújthat. Családfenntartóknak, akik hosszú évekig szeretnének gondoskodni szeretteikről, és biztonságban tudni őket a váratlan helyzetekben is, érdemes életbiztosításra áldozni a kapott támogatást. Lehetőséged van tanácsadóink segítségével egyedileg összeállítani biztosítási védelmedet, vagy választhatsz a tipikus élethelyzeteknek megfelelően előre összeállított biztosítási csomagjaink közül is. Ráadásul most értékes nyereményeket sorsolunk ki azok között, akik 2022.02.08. és 2022.03.31. között Életprogramok életbiztosítási szerződést kötnek.

Minden korosztályt arra bíztatunk, hogy minél hamarabb kezdjen el gondoskodni nyugdíjas éveiről, amelyhez az szja-visszatérítés adhatja meg a kezdőlökést. Nyugdíjbiztosítás esetén a befizetett díjak után 20 százalékos, maximum évi 130 ezer forint adójóváírás jár.

Ugye milyen könnyű elkölteni néhány százezer forintot? Dönts megfontoltan, fordulj az Allianz szakembereihez segítségért!