Mi segíthet a hétköznapok SOS helyzeteiben?

 
 

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő
A hétköznapok során, pláne amikor betegség, időhiány, fáradtság, túlterheltség vagy akár egy felhőszakadás nehezíti az életünket, rendszerint közbe jön még valami. Valami, ami nem megoldhatatlan, de abban a pillanatban egy igazi vészhelyzet számunkra, a hátunk közepére sem kívánjuk, és ha egyet kérhetnénk attól a bizonyos aranyhaltól, az lenne, hogy segítsen ezt most elintézni. Milyen helyzetekre gondolunk?
 • Épp elindulna a munkahelyére az egyik legjobb öltönyében/legszebb ruhájában, amikor észreveszi, hogy a fürdőszoba falán egy hatalmas vízfolt éktelenkedik, ami eddig nem volt ott. Az első gondolata ilyenkor, hogy itt bizony csőtörés esete forog fenn, és a jelek egyértelműen jelzik, hogy a diagnózis valószínűleg helyes. Kinek hiányzik az a procedúra, hogy beszóljon a munkahelyre a késés, rosszabb esetben egy vészhelyzeti szabadnap miatt, majd nekiálljon szerelőt keresni?
   
 • Hétvége van, nem rég vonult el egy hatalmas vihar, sajnos azonban nem nyom nélkül: több helyen letépte a házuk tetejéről a cserepet, és a vihar nyomában érkező csöndes, de tartós eső elkezdte áztatni fölülről a plafont. Nincs más lehetőség: a további károk elhárítására tett azonnali cselekvés mellett gyorsan kell találni egy szakembert, aki megjavítja a tetőt, vagy a sérült részt átmenetileg le tudja ponyvázni.

 

 • Épp gondtalan pihenését tölti külföldön, amikor az otthoni szomszédjától érkezik egy riadt telefonhívás, hogy Önnél minden bizonnyal csőtörés van, mert ömlik ki a víz a lakásból, és ázik az alul lévő szomszéd. Mivel nincs más, akit épp mozgósíthatna, ezért meg kell szakítania utazását, és azonnal meg kell szerveznie, hogy mihamarabb hazajuthasson.
   
 • Vége a nyaralásának, és Ön már a hazafelé tartó repülőre vár. Egy váratlan esemény (lehet az vihar, vagy átláthatatlan köd) miatt azonban a járatát törölték, így nem tud hazaérni időben. Az otthon lévő háziállatot azonban a megbízott felvigyázója nem tudja tovább ellátni, mert neki is utaznia kell. Egy ilyen váratlan helyzetben sürgősen kell találni valakit, aki el tudja látni addig.
   
 • Egy fárasztó nap után hazaérkezik a munkából, és azt tapasztalja, hogy megpróbáltak betörni a lakásába. A zárszerkezetet megrongálták, és a lakásba nem lehet bejutni. A legkevésbé erre vágyott, amíg elcsigázottan hazafelé tartott a szakadó esőben. A rendőrség értesítése mellett szükség lesz mihamarabbi zársegélyre, hogy megjavítsák, vagy ha szükséges, akkor kicseréljék a zárat.
   

Az említett helyzetek bárkivel előfordulhatnak, és hatalmas könnyebbséget jelenthet, ha van olyan, akire ilyenkor számíthatunk. Erre szolgálnak a különböző Allianz Assistance biztosítások: hogy segítsenek a hétköznapok nehéz, vészhelyzetet, vagy épp kárt okozó szituációiban. Szerepük nem a megelőzés, de épp elég, hogyha egy vihar után meg kell javítani a tetőt, vagy a meghibásodott bejárati ajtó zárját, akkor leszervezik számunkra a megfelelő szakembert. Többféle Assistance biztosítás érhető el, így mindenki a saját életére vetítve találhatja meg azt (vagy azokat), amelyik ha úgy hozza az élet, akkor segítségére lesz – mindezt néhány ezer forint éves díjért.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő