Sítúra – Önállóan, vagy szervezetten?

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő
Megszületett az elhatározás, de még nem tudod, hogyan állj neki a sítúra megszervezéséhez?

1. Kivel mész?

Amennyiben egyedül, vagy másodmagaddal készülsz az utazásra, érdemes megfontolni a szervezett, buszos utazást, mivel gazdaságosabb az útiköltség, illetve nagycsoporttal általában a pályabérlet árából is kedvezményt kapunk. Ha nem szeretnénk sokadmagunkkal utazni (mert sokszor meg kell állni az útközben, nem bírjuk a hangzavart stb.), azonban mégis a legkedvezőbb megoldást keressük, akkor nézzük meg a különböző telekocsi szolgáltatókat, nem utazik-e éppen valaki a kívánt síparadicsomba a számunkra megfelelő időpontban.  Ha családdal megyünk, főleg kisgyerek(ek) társaságában, érdemes saját autóval, vagy rokonnal/baráttal útnak indulni a kellemetlenségek elkerülése végett.

 


2. Mik a preferenciáid?

Ha a kényelmes, különösebb szervezést nem igénylő programok mozgatnak meg, mindenképpen a szervezett utak közül érdemes választanod egyet, mivel nem elég, hogy az utazás/szállás/étkezés/sífelszerelés/biztosítás és egyéb a sítúrával kapcsolatos kérdéssel nem kell foglalkoznod, olyan előre szervezett fakultatív programok közül is választhatsz, amiken tényleg csak annyi a dolgod, hogy részt vegyél rajtuk.

Ahhoz, hogy a számunkra leginkább megfelelő síutat kiválasszuk, érdemes átböngészni a kínálatot akár tematika szerint.  Az egyetemistáknak/fiataloknak szóló táborokban a téli sportok mellett főként a szórakozáson van a hangsúly, míg a családi utakon a csomag kínálatában általában találunk gyerekeknek szóló extra programokat, síoktatást, gyermekmegőrzést.
Manapság már egyedülállóknak szóló sítábort is választhatunk, ahol egyperces randikkal, és társasjátékkal egybekötött esti programokkal segítik elő az ismerkedést. Egy kis utánajárás segítségével biztos megtaláljuk a számunkra leginkább csábító ajánlatot.  
 

3. Mire figyeljek, ha én szervezem meg a síelést?

Jóval nagyobb szabadságot ad, ha magunknak szervezzük meg utunkat, akár egyedül, akár családdal, akár barátokkal indulunk neki az izgalmas kalandnak, ugyanakkor kellő körültekintést is igényel. Fontos szem előtt tartani a következőket:

  • Célország (EU tag, esetleg útlevél szükséges?)
  • Milyen közlekedési eszközt választunk? (gépjármű esetén autópálya matricák, repülőgép esetén súlylimit a csomagokra, ill. pluszköltség, ha sportfelszerelést szállítunk)
  • Szállás lefoglalása időben (ha időben elkezdünk szervezkedni, még elcsíphetünk kedvező ajánlatokat. Magasan fekvő pályáknál érdemes az utószezont is fontolóra venni!)
  • Szabadidős tevékenységek/kulturális programok összeállítása a tartózkodás idején (egyéb sportolási lehetőségek, helyi látványosságok, kiránduló utak, koncertek és kiállítások a környéken)
  • Téli sportok biztosítása  (elmaradhatatlan a biztosítás, ami tetemes költségektől, és kellemetlen percektől tud megóvni minket).

Élményekben gazdag, kellemes kikapcsolódást kívánunk az idei síszezonra!

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő