Síterepek a „szomszédban”

 
 
 

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő

Még koránt sincs vége a síszezonnak, mutatunk pár síparadicsomot a közelben, amelyeket érdemes számításba venned, ha helyszínt keresel a következő kalandodhoz!

 
 
 
 
 
 
 

Korábban már bemutattunk kiemelkedő síparadicsomokat, most összegyűjtöttünk pár úti célt, amelyek közül bármelyik kitűnő választás lehet barátságos árai, és földrajzi közelsége miatt.

Madarasi Hargita, Erdély

A Budapesttől hét órányi autóútra található Madarasi Hargita Erdély legnépszerűbb síközpontja. Decembertől április elejéig, összesen 4,8 km-nyi hóbiztos sípályát használhatnak ki az idelátogatók 1480-1680 méter tengerszint feletti magasságban.

A pályarendszeren belül mindenki megtalálja a kedvére valót, hisz tanulópályáktól kezdve a kék, piros, fekete pályákon át extrém lesikló útvonal is várja az idelátogatókat. Székelyudvarhely mindössze 36 kilométerre található innen, így aki kulturális programokra is vágyik, ez a legjobb választás.

Semmering - Hirschenkogel, Ausztria

Budapesttől három órára, a semmeringi hágónál fekszik az osztrák síparadicsom, ami a bécsiek körében is rendkívüli népszerűségnek örvend. Gyorsan és könnyedén megközelíthető autóval, családosok, kezdők, és sportsízők is megtalálják itt számításaikat. Főként kék és piros pályák alkotják a 14 km hosszú, igényesen karbantartott pályarendszert.

Zauberberg azaz Varázshegy becenevet is viseli a hely, mivel európai szinten is kivételes éjszakai siklásra van lehetőség a kivilágított pályákon. Hirschenkogel a közeli országok legnagyobb esti-síterepe, de Európa szinten is felzárkózott a vezető skandináv síközpontok mellé.

 

Bukovel, Ukrajna

Kelet-Európa legnagyobb, ezen belül Ukrajna legjobban kiépített sícentruma hét és fél órára található Budapesttől. A 65 kilométeres pályarendszeren belül 29 km-nyi kék, 28 km-nyi piros, és 11 km-nyi fekete pályán síelhetünk. A gyönyörű fenyvesekkel körülölelt változatos meredekségű pályarendszeren belül minden tudásszintű sportolni vágyó megtalálja a magának leginkább megfelelőt.

A centrumban snow-park, hóquad-bérlés, és a kutyaszánozás mellett gokart-centrum, korcsolyapálya és még számtalan szórakozási lehetőség várja a téli sportok szerelmeseit, mindezt rendkívül barátságos árakon.

Kopaonik, Szerbia

A Budapesttől kicsivel több, mint hét órára fekvő Kopaonik Szerbia legkedveltebb síközpontja. Az 55 kilométernyi hóbiztos síterep különböző nehézségi fokozatú csúszható pályát foglal magában, amik közül a leghosszabb 3,5 kilométer. A sífutók 20 kilométeren keresztül űzhetik kedvenc sportjukat.

Este kivilágított pálya üzemel a Malo Jezero húzóliftnél, emellett egész évben üzemelő bobpálya és játszótér is várja az ideérkezőket.

Reméljük sikerült felkeltenünk érdeklődésedet, és léceiddel meghódítasz új síterepeket!

Akárhova is visz az utad, semmiképp ne felejts el téli sportokhoz kialakított utasbiztosítást kötni.

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő