Síelni, snowboardozni utazik? 6 javaslat, amivel színesítheti a programokat

 
 

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő
Hosszabb időre utaznak síelni vagy snowboardozni, és más téli programokat is szívesen kipróbálnának? A család vagy a baráti társaság nem minden tagját vonzzák az említett sportok, és ők napközben inkább a szálláson vagy a hüttében várják a többieket?

A legtöbb síterep környékén számos olyan programlehetőség elérhető, amelyeket érdemes kipróbálni. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk most néhány ötletet:

Kültéri uszoda

Sok olyan szállás van, amelyik rendelkezik fűtött kültéri medencével. Nem kell aggódni, a hideg ellenére senki nem fog fázni a vízben, ráadásul az ilyen medencékből rendszerint csodaszép kilátás nyílik a környező havas hegyekre. Ha pedig fagypont alá süllyed a hőmérséklet, akkor a vízfelületről párolgó gőz olyan érzést kelt, mintha a felhők között úszna.

Jégkorizás

Érdemes szétnézni a szállás vagy a sípálya környékén, esetleg a közeli településen, hogy van-e koripálya. Ezzel akár a nem síelő családtag vagy barát is bevonható a közös aktivitásba, a korcsolyázás közbeni fogócskázás pedig igazán önfeledt élményt nyújthat az egész csapatnak.

Hótalpas vagy fáklyafényes vezetett túrák

Ausztriában több helyen is lehetőség van egy kis sípályán kívül „taposásra”. Egy vezetővel kísért hótalpas gyalogtúra ideális arra, hogy felfedezzék a környező tájakat, a sötétedés utáni fáklyafényes túrák pedig egészen más arcát mutatják a vidéknek, nem beszélve a magas romantika-faktorról.

 

 

Ice karting

Gokart egy jégpályán? Igen, valami ilyesmi az ice karting. A speciális téli gokartok, vagyis az ice kartok abroncsai szögecsesek, így meg tudnak kapaszkodni a csúszós, jeges felületen. Az ice karting fedett jégpályán és szabadtéri pályán is elérhetőek. Semmilyen különleges öltözékre nincs szükség, csak a normál téli ruházatra. Minden mást: sisakot, maszkot és overállt ott biztosítanak a szervezők. Tökéletes családi vagy baráti programnak is.

Szánkózás

Ha azóta nem is, gyerekkorában bizonyára mindenki szánkózott legalább néhány alkalommal. Nem kell hozzá speciális tudás, és szánkó bérlésére a sípályák közelében a legtöbb esetben van lehetőség. Eggyel extrémebb változat az éjszakai szánkózás, amikor kivilágított pályán lehet meghódítani a lejtőket.

Motoros szán/hószán

A motoros szán, vagy más néven hószán túrákon egy- vagy kétszemélyes szánokkal, felkészült túravezetővel vehetünk részt. A kezdők éppúgy élvezhetik, mint azok, akik korábban már próbálták az ilyesmit, sőt, sok helyen a gyerekeket is külön megtanítják, így akár az egész család együtt mehet. A motoros szán túrákon a túravezető tökéletes helyismerettel rendelkezik, így igazi élménylehet egy száguldó szánon felderíteni a festői szépségű havas tájat.

Érdemes lehet már indulás előtt tájékozódni az úti cél közelében elérhető lehetőségekről, így egy-két program már előre betervezhető.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő