Miért jó márciusban elkezdeni síelni tanulni? Megmutatjuk!

 
 

Dicső Inez Viktória | 1 perc olvasási idő

Bár kis hazánkban már meglehetősen meleg van a síeléshez, a magasan fekvő európai pályákon azonban még javában lehet hódolni a sportnak.

Aki még csak fontolgatja, hogy megtanul síelni vagy snowboardozni, annak azt tanácsoljuk, hogy ne halassza a következő téli szezonra! Vágjon bele márciusban – az előttünk álló hosszú hétvége épp alkalmas rá.

Mutatunk néhány igazán jó okot, amiért a március kiváló alkalom síelni tanulni:

Kellemes hőmérséklet és hosszabb nappalok

Akik rendszeresen járnak síelni, tudják: az első alkalom a havon meghatározó pillanat. A kényelmes – vagy épp kényelmetlen – felszerelésnek, a megfelelő oktatónak és az időjárásnak mind-mind szerepe van abban, hogy végül megszeretjük-e a síelést vagy sem. Míg azonban a felszerelés és az oktató kiválasztásába lehet beleszólásunk, az időjárás egy tőlünk teljesen független tényező.

Szerencsére márciusban emiatt sem kell túlzottan aggódnunk: enyhébb az időjárás, több a napsütés, és kellemes időben a síelés is jobban esik. Nem beszélve arról, hogy a felvonószőnyegen vagy a sífelvonón utazva gondtalanul napozhatunk, amíg el nem érjük a pálya tetejét.

A hosszabb nappalok miatt a sífelvonók is egy picit tovább működnek, így több idő jut az elsajátított technikák begyakorlására.

Szikrázó napsütés és friss hó

Ilyenkor könnyen megeshet, hogy reggel friss hótakaróra ébredünk, ugyanakkor szikrázóan kék, tiszta égboltra. Friss hóban fenékre huppanni pedig sokkal kellemesebb, mint a jeges változatra.

 

 

Télvégi wellness

Az extra világosság és a meleg tavaszi napsugarak ideális körülményeket teremtenek arra, hogyha kedvünk tartja, síelés után kiüljünk egy napsütötte teraszra, és egy sör, forralt bor vagy üdítő mellől élvezzük a kilátást és a D-vitamin felvételét.

A szabadtéri medencéket ilyenkor a kisebb hőkülönbség miatt már nem veszi körbe sűrű pára, és napszemüveg mögül gyönyörködhetünk a napsütéses hegycsúcsokban.

 

Nem érdemes kivárni a következő síszezont! Ha alkalma adódik, győződjön meg a tavasz eleji síelés előnyeiről!

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő